Kirjoittaja Aihe: Varhainen EU viritelmä  (Luettu 698 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3744
Varhainen EU viritelmä
« : Tammikuu 28, 2020, 12:06:21 ap »
Varhainen EU viritelmä


"Suomen itsenäisyystaistelun hiestoria ja maamme työväenliikkeen historia kietoutuvat erottamattomasti toisiinsa. Suomi joutui 1890 jyrkkään ristiriitaan Venäjän tsarismin kanssa, joka pyrki laajentamaan vaikutustaan länteen ja lisäsi sortotoimenpiteitään täällä. Samaan aikaan maamme kapitalistinen kehitys joutui murrosvaiheeseen. Suomen työväen vallakumouksen 10-vuotismuistion yhteydessä julkaistussa puolueen teesissä todetaankin ,että "taloudellinen kriisi vuosisadan alkuvuosina ja bobrikovilainen sortoaika kehittivät laajan joukkoliikkeen , joka yhtyneenä Venäjän v.1905 vallankumouksen antoi Suomen taloudelliselle ja poliittiselle kehitykselle valtavan sysäyksen eteenpäin."

Suomen työväen käymän riippumattomuustaistelun arvokaimpia perinteitä onkin tietoisuus siitä , että maamme itsenäisyys on voitu toteuttaa Venäjän vallankumouksellisen liikkeen turvin.

Tässä yhteydessä ei ole mahdollisuutta laajemmin puuttua Suomen  vanhan työväenliikkeen kunniakkaaseen tasteluun maamme ja kansamme riippumattomuuden saavuttamiseksi , joka yhdistyi kiinteästi kansanvaltaisten oikeuksien puolustamiseen ja laajentamiseen. Mutta palautettakoon mieliin ensimmäinen suoranainen valtioteko Suomen itsenäisyyden julistamiseksi, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän (Vanha ei puolue ei tämän päivän SDP buudeli)  esitys valtalaiksi heinäkuussa 1917. Tsaarinvalta oli kukistunut ja sosialidemokraattisen puolueen siltasaarelainen johto katsoi ajan koittneen julistaa eduskunta korkeimman vallan haltijaksi maassa ja irroittaa siten Suomi Venäjän väliaikaisen porvarillisen hallituksen talutusnuorasta. Esityksen taakse tuli osa maalaisliittolaisia. Mutta maamme porvariston taantumussiipi , joka näki Venäjän porvarillisessa hallituksessa tuen Suomen työväen vapauspyrkimysten tukahduttamiseksi, vetosi Venäjän porvaristoon eikä nostanut sormeakaan vastaan, kun Kerenskin hallitus hajoitti eduskunnan ja esti valtalain voimaantulon. Se oli Suomen oikeistoporvariston ensimmäinen maanpetos, yritys estää Suomen nousu riippumattomaksi valtakunnaksi.

Porvariston itsenäisyyspuuhat ottivat tulta vasta silloin, kun sosialistinen vallankumous oli voittanut Venäjällä. Silloin Suomen taantumuksellisille tuli kiire irroittautua Venäjästä ja hankkia uusi ulkolainen tukija luokkaetuoikeuksiensa suojaksi omaa kansaansa vastaan. Jo marrskuussa 1917 Svinhufvudin senaatti lähetti edustajansa Saksaan pyytämään sen keisarilta miehiä ja aseita. Suomen oikeistopiirit hylkäsivät röyhkeästi sosiaalidemokraattien ehdotuksen , että itsenäisyys olisi hankittava sovinnollista tietä neuvostohallitukselta, jonka ensimmäisiä valtiotekoja oli ollut täyden itsemääräämisoikeuden myöntäminen kaikille Venäjän kansoille. Svinhufudin hallitus lähetti kirjeitään ympäri maailmaa aina Persiaa ja Venezuelaa myöten, mutta ei millään tahtonut pyytää tunnususta Suomen itsenäisyydelle siltä maalta , jota asia lähimmin koski. Vasta sitten, kuin Saksa ja Ruotsi olivat ilmoittaneet, että ne eivät voi ottaa koko kysymystä käsiteltäväksi ennenkuin esitys on tehty myös neuvostohallitukselle, senaatti lähetti sille tunnustautumispyynnön. Siihen tuli jo joulukuun 31 päivänä myöntein vastaus, Suomen sosiaalidemokraattien ilmoitettua kannattavansa pyyntöä.

Vuosi 1918 Suomen taantumus Saksan keisarin alla

Suomi oli siis saanut itsenäisyytensä jo kuukautta ennen kuin maassamme puhkesi luokkasota. Tällöin taisteltiin ennen muuta siitä, minkä luokan käsissä itsenäisessä Suomessa valta tulisi olemaan, työtätekevän kansan vaiko riistäjan.
"Voitto lankesi vielä tällä kertaa pääoman väkivallalle. Saksan imperialismi kuuli Suomen porvariston rukouksen ja otti nielläkseen heidän isänmaansa itsenäisyyden, joka Suomen sosialistien pyynnöstä oli juuri vastikään satu lahjaksi Venäjän Sosialistislta Neuvostotasavallalta Suomen porvareita ei hetkeksikään kansallistunto soimannut eikä vieraan imperialismin orjamies pelottanut, kun heidän isänmaansa uhkasi muuttua työtätekevän kansan isänmaaksi. Ennemmin he työnsivät kaiken kansansa saksalaisen suurrosvon saaliiksi,pyytäen itselleen vain vaatimatoman orjavoudin palkan"
(O.W.Kuusinen: Suomen vallankumouksesta 1918)

Niin pyyteettömäksi kuin ns.vapaussotahistorioitsijat ovat kuvaileetkin Saksan armeijan Suomen valkoisille v.1918 antamaa apua, tosiasiat puhuvat toista. Saksalaiset kenraalit ovat itse olleet varsin avomielisiä kertoessaan saksalaisen maihinnousuretkikunnan lähettämisestä suomeen. Saksan armeijan päämajoitusmestari Ludendorff tunnustaa sotamuistelmissaan , että "joukomme lähetettiin Suomeen puhtaasti saksalaisten eutujen eikä suomalaisten etujen vuoksi". Retkikunnan päällikkö kenraali von der Golz puolestaan on todistanut, että Suomea tarvittiin "kulmakivenä" Itämeren rannalla, englantilaisia vastaan Muurmannin radalla ja Neuvosto-Venäjää vastaan Pietarista käsin" (v.d Goltz Toimintani Suomessa ja Itämerenmaissa.)

Saksalaisten sotapoliitikkojen tarkoituksena oli tehdä Suomesta Saksan alusmaa ja kietoa se ensimmäisen maailmansodan verkkoon eivätkä he kaihtaneet yritykiä aikeensa toteuttamiseksi. Suomen saksalaismielinen senaatti oli heidän nöyrä välikappaleensa. Se oli valmis neuvottelemaan Saksan kanssa jopa sotilasliitosta, vaikka se Mannerheiminkin todistuksen mukaan hyvin tiesi, että siinä vaiheessa moinen liitto olisi voinut viedä Suomen sotaan myös Englantia ja Ranskaa vastaan. Senaatti ehti solmia Saksan kanssa kauppasopimuksen, jota seuraten Suomi olisi menettänyt tärkeimmät entiset markkina-alueensa. Suomen täyden riippuvaisuuden Saksasta olisi vielä kruunannut saksalainen kuningas, jota oikeisto ryhtyi innolla hankkimaan suomettarelaisen (nykyisin kokoomus) Kairamon kuuluttaessa eduskuntaa myöten, että "koska Saksa on meille välttämätön, on tasavalta Suomessa mahdoton"

Se oli Suomen taantumuksellisten vallanpitäjien toinen avoin maanpetos. Jos heidän toiveensa olisi toteutunut, jos Saksa olisi voittanut, maastamme olisi tullut vain kaistale suur-saksan valtakuntaa, sen alusmaa.
Lähde :SKP maanalaiseuuden kaudella X 1954


****
Se mikä aikoinaan meni Hitleriltä pieleen, onnistui ”vihdoin” Eu.n myötä. No mutta saadaan me kaikkea kivaa :), EU päättää.

***

”Kohti liittovaltiota: EU-parlamentissa kiellettiin kansallisvaltioiden liput"

Julkaistu 14.01.2020 19:25

EU-liittovaltiota havitteleva eliitti on päättänyt, että valtioiden kansalliset symbolit tulee kieltää parlamenttirakennuksessa. Päätös on provosoinut raivoa useiden valtioiden edustajien keskuudessa”


Lähde:
https://mvlehti.net/2020/01/14/kohti-liittovaltiota-eu-parlamentissa-kiellettiin-kansallisvaltioiden-liput/« Viimeksi muokattu: Tammikuu 30, 2020, 12:47:39 ip kirjoittanut VD.com »