Kirjoittaja Aihe: Kun vauhti hiipuu...  (Luettu 3720 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3718
Kun vauhti hiipuu...
« : Marraskuu 26, 2006, 11:30:11 ap »
Ihmisen mieli....perustuu tunteeseen ja myöskin reagoi tunteen mukaan. Millaisia tuntemuksia herättää kahdeksantunnin Cooperin testi? Raskas, hikinen ja voimat tuntuvat loppuvan. Hyvä, sillä nyt tunnet miltä keräilijästä tuntuu työpäivän päätteeksi. Päivittäisen kuntotestin lisäksi osalle varastotyöntekijöistä on tullut entisen listakeräilyn sijaan puhekeräily.
 
Puheohjauskeräily tuo tullessaan mukana kannettavia lisälaitteita, mukana kuljetettavien lisälaitteiden kanssa on uuvuttavaa työskennellä ja logistiikankäsivartenakin on kestämistä "akkukin on tiellä ja hakkaa selkää".

"laitteistoista tulevat äänikomennot syöpyvät päähän ja omaan työhönkin vaikuttaminen on siirtynyt historiaan".

"puhekeräilyssä omien ajatusten kuulemimenkin on vaikeaa, koska epäselvä "virolainen" ääni suoltaa äänikomentoja herkeämättä".

"yksitoikkoinen sanojen pumppaaminen päivästä toiseen on äärettömän tylsää"

"laitteistoon kuuluvat kuulokkeet eivät ole pysyäkseen päässä ja hikoilevat valtavasti, sikana kesällä".

(kommentit oikeasta varastomailmasta)

Työturvallisuus on tiessään.
Näin voidaan sanoa ainakin ainakin kuulohavaintojen osalta, trukkiliikenteessä olisi kuitenkin hyvä kuulla molemmilla korvilla "mutta minkäs teet kuin toisessa korvassa on märkä pesusieni esteenä varoitusäänille".

Kyllä on mukava olla varastomies, eikä eläkeikään ole enää kuin 26 vuotta, niin että mukavasti menee. Tämä on monen nuoren kohtalo. Pysyvä työpaikka nykyaikaisessa varastossa, tämäkö on todella nykypäivää?


Elintarvikekeräilijään kohdistuvat fyysiset rasitukset olisi kartoitettava. Paljonko on sopivaa kuormittaa selkärankaa ergonomisesti ja epäergonomisesti vuorokaudessa? Kun puhekeräys alkoi niin työnantaja lisäsi vauhtia. Kysymys kuuluu: Miksi? Ollaanko tekemässä selkävammaisten suomenennätystä? Seuraako työnantaja elintarvikekeräilijän kestävyyttä suoriteraporteilla? Onko ylipäätään hyväksyttävää seurata yhtä yksittäistä työntekijää teknisin apuvälinen, pelkästään juoksuvauhdin ylläpitämiseksi?  


"Cooperin testi on yksi tunnetuimmista verenkiertoelimistön kunnon arvioimiseen tarkoitetuista testeistä. Se on kenttätesti, ja alunperin kehitetty Yhdysvaltain armeijan tarpeisiin. Suomessa armeijan lisäksi Cooperin testi tuli myös koulujen vakiotestiksi jo kolmisenkymmentä vuotta sitten. Cooperin testissä on tarkoitus edetä, yleensä juosten, tasaisella nopeudella mahdollisimman pitkä matka 12 minuutin aikana. Tulos määräytyy edetyn matkan perusteella, ja voidaan ilmoittaa kuntoluokituksena, jossa perustana on joko edetty matka tai edetyn matkan avulla arvioitu maksimaalinen hapenkulutus. Cooperin testi on maksimitesti, ja edellyttää testiin osallistuvan olevan täysin terve".
Lainaus.Kuntolaboratorio Cooperin testi   http://ffp.uku.fi/clinic/cooper.htm

Tältä suunnillen näyttää elintarvikekeräilijöiden optiospeed.

Ergonoomisuutta pojat, ergonoomisuutta "viimeinen saa sitten lopputilin, töiden laiminlyönnistä"Kuva ei liity keräilyyn
« Viimeksi muokattu: Elokuu 09, 2008, 09:51:27 ap kirjoittanut Ylläpito »