Kirjoittaja Aihe: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)  (Luettu 5996 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3703
NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« : Huhtikuu 28, 2014, 02:00:59 ip »
Nyt saa riittää! ML

 
NYT SAA RIITTÄÄ,! Iltapäivän aurinko lämmitti Säätytalon kivirappusia. Me kaikki peräsimme oikeutta ihmisarvoiseen elämään.

Ahneus on korvannut kohtuuden, keinottelu rehellisyyden. Välistäveto on elämän viisautta. Häikäilemättömyys siirtyy isältä pojalle.
 
Nyt saa riittää!
 
Mielenosoituskulkue lähti rönsyillen liikkeelle. Kaupungin isä suojeli meitä viidellä mellakkaratsukolla.
 
Koulut, kodit ja viestintävälineet kasvattavat kuuliaisia markkinatalouskelpoisia  kuluttajakansalaisia.
 
Nyt saa riittää!


Kananmunat lentelivät mielenosoituksessa tiuhaan tahtiin pitkin eduskuntatalon ikkunoita että rappuja.
 
Minä en verhoutunut mustaan huppariin, en kätkenyt kasvojani Guy Fawkes  "naamariin. Marssimme Aleksin katukiveyksellä. Vyöryimme sporakiskoilla. Vastustimme kapitalismia.
 
Palasin bussilla marssilta kotiin. Vallilan puistossa nuori tatuoitu mies työnsi piikkiä lihaansa.

Nyt saa riittää!
 
Ihmisarvo mitataan pankkitilin saldolla. Demokratia toimii pippurisumutteella.


 
 Matti Laitinen

 25.4.2014

KOMINFORM
http://www.kominform.eu


Videon tapahtumasta tarjoaa Vanhemmat.com

https://www.youtube.com/watch?v=LfcMTLVhbWk&feature=youtu.be

Kuvat VD


Psta:VD

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2014, 10:01:48 ap kirjoittanut VD.com »

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Vs: NYT SAA RIITTÖ,,Ö,, (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Vastaus #1 : Kesäkuu 20, 2014, 01:53:34 ap »
Kuinkahan monta ns. "tavallista ihmistä" tuolla mielenosoituksessa oli?

Vaikea kuvitella, että kukaan asuntolainan lyhentäjä olisi tuollaisissa kemuissa...

Vähän sama asia sen "Smash Asem 2006" mielenosoituksen kanssa, ei tainnut siitäkään porukasta monikaan oikeasti lähteä varastolle duuniin maanantai-aamuna klo 06.

Jos ahneus on kasvanut, samoin on myös vastikkeettomien tukien laita. Nykyihmisen pitäisi saada täsmälleen sama elintaso, kuin vuosia työtä tehneen henkilön. Ahneus on myös vasemmistossa, vasuri haluaa käyttää omat rahansa (niin kuin tähänkin asti), sen lisäksi vasuri haluaa muiden rahat.

Vasemmistolaisessa keskustelussa on aina kiinostuttu muiden ihmisten varallisuudesta, sen sijaan, että oltaisiin kiinnostuttu niistä omista.

pääideologi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 49
Vs: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Vastaus #2 : Kesäkuu 22, 2014, 05:36:41 ip »
Miten määritellään kuka on ns. tavallinen ihminen ? Vasemmisto pyrkii kohtuullisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen yhteisten rahojen käytössä.  Nyt on saatava edistykselliset voimat liikkeelle koska on merkkejä siitä että taantumus on jälleen nostamassa päätään. Moni nälkäpalkalla raskasta työtä tekevä, haikailee ehkä jo poispääsyä kapitalismin ikeen alta.

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Vs: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Vastaus #3 : Kesäkuu 23, 2014, 02:02:09 ap »
Jos määritellään "tavallinen ihminen" vaikka sillä, että ei häiriköi missään "kiakkovieras-juhlissa" Juti-naamari päässä, rikkomassa paikkoja...

Kohtuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta tietenkin, mutta nuo mielenosoittajat harvemmin on itsekään kannattamassa noita asioita. Kunhan rähisevät ja taitaa aika harva olla edes töissä.

Monesta huonosti palkatusta työstä ei ole mahdollista saada enempää palkkaa - koska työ ei kannata niin, että siitä maksettaisiin hyvin. Vastaavasti on niitä työpaikkoja, jonka työn tuloksesta voidaan maksaa hyvä korvaus.

Sama se on kapitalistilla. Kapitalisti haluaa tuloa omasta, omistamastaan, ostamastaan firmasta. Harvemmin kapitalisti saa mitään ilmaiseksi.

Sen sijaan, nuo mielenosoittajat taitavat saada aika paljonkin "yhteisestä kassasta".

Tankslapper

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 71
Vs: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Vastaus #4 : Kesäkuu 23, 2014, 02:22:01 ap »
Ja vielä.

Useimmiten köyhät ihmiset ei ole tehneet itse omatoimisesti yhtään mitään oman taloudellisen tilanteensa parantamiseen. Lopulta täsmälleen samoista lähtökohdista lähteneet ihmiset ovat työuransa keskivaiheilla täysin erilaisessa taloudellisessa asemassa.

Kerron esimerkin isästäni, joka tupakoi ja joi viinaa. Nyt eläkkeellä ei ole maksettua asuntoa, ei mitään varsinaisesti rahan arvoista. Vastaavasti isän työkaverit (varastomiehiä kaikki) asuvat omissa maksetuissa asunnoissaan ja varallisuutta on kertynyt. Kuitenkin, isäni oli lähes koko työuransa ajan varastonhoitajan nimikkeellä, eli palkka oli parempi kuin muilla työkavereilla.
Eli tässäkin tapauksessa elintavat olivat se ratkaiseva asia. Nyt olisi mukava matkustella ym. mutta vuokra ja välttämättömyydet vie kaiken eläkkeen.

Isän mielestä muut ovat syyllisiä hänen huonoon taloudelliseen tilanteeseensa. Iiro, Esko, Ulf, Kauko, Peter - you name it!

Itse olen tähän vähän reiluun 30v ikään nähden maksanut jo ennakonpidätyksinä enemmän veroja, kuin moni keskiverto-varastomies on maksanut koko työuransa aikana ennakkoja... ja vielä pitäisi vasemmiston mielestä saada lisää veroja irti.