Kirjoittaja Aihe: Tutkija suomii vuokratyöntekijöiden heikkoa asemaa  (Luettu 2902 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3703
Tutkija suomii vuokratyöntekijöiden heikkoa asemaa
« : Maaliskuu 26, 2012, 03:21:57 ip »
Tutkija suomii vuokratyöntekijöiden heikkoa asemaa


"Vuokratyöntekijöiden työelämän laatu on heikkoa, kertoo väitöskirjatutkimus. Tutkimustulokset ovat ristiriidassa Henkilöstöpalveluyritysten liiton selvityksen kanssa.
 
Helsingin yliopiston tutkija Antti Tanskasen väitöskirjatutkimuksen mukaan vuokratyöntekijöiden työelämän laatu on kaikilla muuttujilla mitattuna huonompaa kuin tavallisessa työsuhteessa olevan. Työoloja tutkittiin muun muassa palkan, työn itsenäisyyden ja työtyytyväisyyden perusteella. Vuokratyön suurimpia ongelmia on epävarmuus.
 
Tanskasen tutkimustulokset ovat ristiriidassa Henkilöstöpalveluyritysten liiton aiemman selvityksen kanssa. Sen mukaan vuokratyöntekijät ovat aiempaa tyytyväisempiä työhönsä ja olisivat valmiit jopa suosittelemaan tuttaville vuokratyötä. Lisäksi HPL:n selvitys väittää, että vain noin puolet vuokratyöntekijöistä haluaa vakityön. Tanskasen mukaan enemmistö tekee vuokratyötä siksi, että ei ole saanut vakityötä.
 
Tutkija kuittaa tulosten ristiriidan tutkimusmetodeista johtuvaksi. Henkilöstöpalveluyritysten liiton tulokset kerättiin nettikyselyllä, johon on luultavasti valikoitunut erityisesti omaan asemaansa tyytyväisiä vuokratyöntekijöitä. Tanskasen väitöskirjan lähteenä ovat muun muassa Tilastokeskuksen työvoimatutkimukset sekä Euroopan työolotutkimus.
 
Antti Tanskasen vuokratyötä käsittelevä väitöskirjansa julkaistaan Helsingin yliopistossa huhtikuussa. Asiasta uutisoi tänään Yle Uutiset."


Lähde; PAM

Lue lisää täältä:
http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/03/vuokratyossa_houkuttaa_joustavuus_-_tutkijaa_tyoolot_eivat_vakuuta_3356579.html


VD