Kirjoittaja Aihe: SADISTISET TYÖ-NJOHTAJAT KURIIN YHTEISTYÖ-LLÖ,, !!!  (Luettu 4028 kertaa)

thei

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 21
SADISTISET TYÖ-NJOHTAJAT KURIIN YHTEISTYÖ-LLÖ,, !!!
« : Kesäkuu 23, 2008, 06:20:21 ip »
Viime aikoina on paljon puhuttu äänikeräykseen liittyvistä henkisistä ongelmista. Ajatellaan vaikka sellaisia keräilijöitä, jotka keräilyn työnjohto on ottanut hampaisiinsa. Vähän väliä otetaan puhutteluun, uhkaillaan ja vaaditaan enemmän tehoa, vaikka nämä henkilöt tekevät sen mitä pystyvät. Eivätkö nämä sadistiset esimiehet ajattele ollenkaan kuinka pahan ja ahdistuneen olon he tuottavat näille ihmisille. Pitäisi vihdoinkin ymmärtää, että aina on sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole huipputehokkaita ja hyväksyä se. Mielestäni nyt olisi kaikkien työpaikkojen työsuojeluvaltuutettujen, joissa on äänikeräily käytössä, kokoonnuttava pikaisesti ottamaan mm. tämä tärkeä asia ym. epäkohdat esille ja tarvittaessa käytettävä koviakin otteita jotta saadaan nämä räikeät henkiseen työsuojeluun liittyvät asiat. kuntoon. Myös PAMIN on ryhdistäydyttävä ja alettava ottaa enemmän kantaa asioihin.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 23, 2008, 10:42:50 ip kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3718
Vs: SADISTISET TYÖ-NJOHTAJAT KURIIN YHTEISTYÖ-LLÖ,, !!!
« Vastaus #1 : Kesäkuu 27, 2008, 12:28:11 ip »
Päivitetty 24.08-2008

Muutoksia tulisi välittömästi, jos¦työntekijät osaisivat puhaltaa yhteen hiileen, työntekijöiden yhteishengellä saisi myös sadistisiin piiskureihin kurin kapot koulutukseen.

Huvittava tilanne on se että nämä varastojen keräilypiiskurit eivät omista yritystä eikä liioin koulutustakaan, nostavat palkkaa, näin ollen ovat palkansaajia ja haukkuvat omiaan.  Nykypäivän elintarvikekeräilyä voitaisiinkin luonnehtia tylsäksi työpakoksi, jossa työntekijät toimivat ex työntekijöiden alituisen silmälläpidon alaisina koneina.

Nykypäivän tilanne on työnantajalle ihanteellinen. Nykytyöntekijät jakautuvat erilaisiin kuppikuntiin jolloin millekään asialle ei tule riittävää kannattajakuntaa. Tämän seurauksena työnantaja jakelee perusteettomia lopputilejä sekä tulkitsee työsuojelua omalla tavallaan jonka oikeanlaisuutta monet työtätekevät arvioivatkin sairaalavuoteesta käsin.


PAMin liitto voisi tehdä paljonkin, mutta ¦.se ei tee oikeastaan mitään.
Liitto ei reagoi edes laittomiin lopputileihin, tai räikeisiin työsuojelu rikoksiin.
Jossain vaiheessa naputellaan näistä hyviäkin esimerkkejä, unohtamatta oikeuden asiakirjoja.

PAM on suurin jarru.

Ilman toimivaa liittoa työntekijällä /jöillä ei ole minkäänlaista mahdollisuutta selviytyä työnantajien mahdottomia vaatimuksia vastaan. PAMin suoranaisen työnantajamyönteiseen ajatteluun olisi tultava muutos.

Huomioitava tosiseikka, Pamin palkoilla ei pysy hinnannousujen mukana¦.. "jos" Pami taluttaisi yli kaksisataatuhatta ihmistä ulos työpaikoiltaan, alkaisi neuvottelutulokset palaamaan oikeisiin uomiin. Pelkästään tämän uhka riittää pienten asioiden läpi viemiseen.

Kuin inflaatio syö käteen jäävän palkkatulon olemattomiin niin elintason niukkuus ajaa työtätekevän epätoivoiseen tilanteeseen, syyt / seuraukset johtavat yleensä siihen että työntekijä on työnantajan pakkovallan alainen palkkaorja.

Näihin näkymiin ei luulisi olevan enää pitkä aika.


(kuva ei liity juttuun,varastoduunarit.com yksityiskokoelma)

Sitten taas kerran kuin huomataan ettei kaikki lankea kuin manulle illallinen, alkaa pulinoiden ja kiirastulien aika jotka johtavat suuntaan jos toiseen.

"Jokaisessa sodassa on kolme puolta- meidän,heidän ja totuuden"

Ennen työntekijöiden heräämistä tulee suunnilleen kaikkea mahdollista, oikeastaan lähes kaikki Suomen työntekijät ovat jo jollaintapaa liemessä.
TJ

Työehtoshoppailu luultua yleisempää

MTV3-Outi Airola
Niin sanottu työehtoshoppailu laskee yhä useamman työntekijän palkkaa. Etenkin ulkoistamisen myötä moni työntekijä joutuu tilanteeseen, jossa palkan perusteeksi etsitään halvempi vastaava palkkasopimus jostakin toisesta liitosta. Työehtoshoppailun kohteeksi joutuneilla aloilla palkat ovat pudonneet Suomessa keskimäärin 10-20 prosenttia.

Palkat huononivat eniten nuorilla työntekijöillä

Työehtoshoppailu on lisääntynyt vaivihkaa viime vuosina. Metallialan ulkoistetut siivoojat ovat menettäneet ansioitaan uuden halvemman sopimuksen myötä, myös kemian liitosta teknologiateollisuuden piiriin siirtyneet kokoomatyöntekijät kärsivät tuntuvia tappiota. PAMista, Metallista, sähkö- ja viestintäalan liitoista sekä JHL:stä kerrotaan, että palkanalennukset ovat olleet 10-20 prosentin luokkaa.

JHL:n varapuheenjohtaja Rauno Isoahon mukaan työehtoshoppailu on nimenomaan ulkoistamisen lieveilmiö.
- Työnantaja lähtee yksipuolisesti yleensä hakemaan sellaisia sopimuksia millä on pienimmät palkat ja huonoimmat edut.
Työehtoshoppailu on laillista ja periaatteessa työnantaja voi maksaa eri alojenkin palkat yhden ja saman sopimuksen mukaan. Kiristyvä kilpailu saa työnantajat hakemaan säästöjä, mutta ainakin julkisella puolella toiminta nähdään moraalittomana. (mtv3)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Täysistunnon pöytäkirja PTK 80/2007 vp
Mikko Kuoppa /vas (esittelypuheenvuoro): Herra puhemies! Myös viime aikoina on tullut esiin tapauksia, että työnantajat ovat laittomasti sanoneet irti työntekijöitten valitseman luottamusmiehen. Pääluottamusmies on työntekijöitten edustaja. Pääluottamusmies myös valvoo, että työehtosopimuksia ja lakeja noudatetaan. Luottamusmiehen aseman tärkeys korostuu esimerkiksi nyt juuri lukuisissa suurissa yt-neuvotteluissa, joissa päätetään suuristakin joukkoirtisanomisista tai kokonaisten tuotantolaitosten sulkemisesta.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_80_2007_ke_p_5.shtml
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oikeusjuttujamme
11.11.2005: Outokumpu Poricopper korvauksiin laittomista irtisanomisista
Porin käräjäoikeus on 10.11.2005 antamallaan tuomilla velvoittanut Outokumpu Poricopper Oy:n suorittamaan viidelle työntekijälle korvaukset työsuhteen perusteettomasta päättämisestä.
http://www.holtta.fi/sitenews/view/-/nid/44/ngid/1/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pohjois-Helsingin musiikkiopiston opettajien irtisanomisia selvitetään
Julkaistu: 21.12.2006 22:10
Pirkko Kotirinta
HELSINGIN SANOMAT

Pohjois-Helsingin musiikkiopisto irtisanoi joulukuun alussa kuusi vakituista tuntiopettajaansa tuotannollis-taloudellisiin syihin vedoten. Irtisanomiset astuvat voimaan kesäkuussa 2007.
 http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Pohjois-Helsingin+musiikkiopiston+opettajien+irtisanomisia+selvitet%C3%A4%C3%A4n/1135223849127
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Markkinavaltion varjopuoli
Laittomia irtisanomisia ja palveluiden rapautumista. Tutkija Leena Eräsaari uskoo, että kun valtiota muutetaan yhtiöksi, ihminen jää jalkoihin.
 http://www.ylioppilaslehti.fi/2002/020507/bussi.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Työntekijöiden irtisanomisturvan parantaminen
KIRJALLINEN KYSYMYS 466/2007 vp
Eduskunnan puhemiehelle
Suomessa suuret yritykset jatkavat joukkoirtisanomisia, joista tulee ilmoituksia lähes päivittäin. Stora Enso ilmoitti kahden tehtaan lopettamisesta ja 1 200 työntekijän lopputileistä. Elintarvikealalla on ilmoitettu tuotantolaitosten sulkemisista ja satojen työntekijöiden irtisanomisista. Nyt viimeksi M-real on ilmoittanut Lielahden kemihierretehtaan lopettamisesta ja Jyväskylässä sijaitsevan Kankaan paperitehtaan yhden paperikoneen alasajosta.
http://www.parliament.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_466_2007_p.shtml
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2008, 10:30:01 ap kirjoittanut Ylläpito »