Kirjoittaja Aihe: AL: "Yritykset haluavat päättää eläkeiästä"  (Luettu 2464 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
AL: "Yritykset haluavat päättää eläkeiästä"
« : Kesäkuu 13, 2011, 06:22:01 ap »
Että tällälailla jälleen (että millä lailla tällä kertaa? Ks, lainaus alempaa), ja eduskuntatalon edessä on mieltä osoittamassa tuskin edes yhtä ihmistä.  

***

AL: Yritykset haluavat päättää eläkeiästä13.06.2011 05:56
 Kelan eläkehakemus.
 


"Yritykset haluavat päättää työsuhteen jatkosta, jos työntekijä on ylittänyt alimman eläkeiän, 63 vuotta, kirjoittaa Aamulehti. Tätä mieltä oli enemmän kuin joka kolmas lehden kyselyyn vastanneista. Nyt työnantaja saa pohjata päätöksensä vain tavallisille irtisanomisperusteille.
 
Kyselyyn vastasi 41 suurta yritystä, joista valtaosalle työskentelee myös yli 65-vuotiaita. Heitä ei ole vain viiden yrityksen palkkalistoilla. Yhtä lukuun ottamatta kaikissa yrityksissä on töissä 63-vuoden eläkeiän saavuttaneita.
 
Osa vastaajista piti hankalana sitä, että yli 63-vuotias voi jäädä eläkkeelle kuukauden varoitusajalla, eli tavallisen irtisanomisajan jälkeen.
 
Vastaajien mielestä työnantajalla pitäisi olla aikaa työtehtävien järjestelemiseen ja korvaavan työvoiman etsimiseen. Osa haluaisi tiedon eläkkeelle jäämisestä jo esimerkiksi vuotta aiemmin."
 
Lähde: (MTV3 - STT)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2011, 06:23:16 ap kirjoittanut VD.com »

Slave

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 4
Vs: AL: "Yritykset haluavat päättää eläkeiästä"
« Vastaus #1 : Kesäkuu 13, 2011, 07:02:40 ap »
Ranskassa olisi moisen  haluamisen  vuoksi koko  patonkimaa  lakossa, ja jopa opettajat olisivat solidilaarisuus lahkossa moisen haluamisen vuoksi.

Suomen opettajat (kuten taas tänäkin kesänä) kirjautuu työttömäksi työnhakijaksi  tyytyväisenä . Suurin osa Suomen opettajien työsuhteista on määräaikaisia työsuhteita.

Sama monen muun uutisen kanssa. Esim. PAMin sivuilla puhutaan näin:

 Saksassa kaupan työntekijät tavoittelevat kuuden prosentin palkankorotuksia  
10.6.2011 12:30
 Saksan liikealan uusista työehdoista on neuvoteltu niin pitkään, että on korkea löytää erimielisyyksiin ratkaisu. Näin tiedotti ammattiliitto ver.di keskiviikkona. Osavaltiokohtaisissa neuvotteluissa työntekijöiden edustajat tavoittelevat vähintään kuuden prosentin palkankorotuksia. 

Täältä lisää:
 http://www.pam.fi/fi/uutiset/Sivut/saksakaupanpalkankorotukset.aspx

Minkä ihmeen vuoksi PAMin sivuilla puhutaan 6 % palkankorotuksista Saksassa, jos PAMPULA saa itse hädin tuskin Suomessa kolmea prosenttia kaksivuotissopimuksella, ja kaikenkukkuraksi inflaation ollessa vuositasolla lähes 3 %.  Pitääkö suomalaisten olla Saksalaisten puolesta tyytyväisiä? Täytyykö Suomalaisten työntekijöiden olla iloisia, että Saksan ammatinyhdistysliikkeen työntekijät tekevät työnsä? 


« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2011, 07:08:04 ap kirjoittanut VD.com »