Kirjoittaja Aihe: Tässä ketjussa tarjotaan tietoa verojen kiertämisestä. Aloitan itse.  (Luettu 2859 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Tämä viesti pistää miettimään eri vahtoehtoja

***

Tässä ketjussa tarjotaan tietoa verojen kiertämisestä. Aloitan itse.


Tapa 1: Muutto ulkomaille
Mikäli muutat ulkomaille joudut maksamaan tuloverosi kohdemaallesi. Tämä kannattaa mikäli muutat maahan jossa on erittäin kevyt verotus.

Ulkomaille muutettaessa tulee huomioida verosopimukset: Suomi on sopinut joidenkin maiden kanssa kansalaistensa verokohtelusta. Tällaisia maita kannattaa välttää koska verosopimukset saattavat antaa eri valtioiden verottajille oikeuden toistensa tietoihin.

Toinen huomioitava seikka on se, että mikäli muutat ulkomaille maa johon maksat veroa määräytyy ns. kuuden kuukauden säännön mukaan (http://www.vero.fi/arkisto/273v08.pdf):

Kuuden kuukauden sääntö tarkoittaa sitä, että et joudu maksamaan Suomeen veroja ulkomailla ansaituista tuloistasi mikäli asut ulkomailla vähintään kuusi kuukautta ja oleskelet Suomessa maksimissaan 6 päivänä kuukaudessa.

Huomioi, että mikäli verottaja saa päähänsä, että olet muuttanut ulkomaille kiertääksesi veroja niin verottaja voi päättää verottaa sinua miten huvittaa. Esimerkiksi mikäli teet etätyötä ja muutat ulkomaille vähentääksesi verotusta, verottaja voi evätä sinulta oikeuden verovapauteen. Täten ulkomaille veroja pakoon muuttavan on järkevää olla paljastamatta motiivejaan verottajalle.

Laillinen status: Täysin laillinen.
Yleisyys: Varsin yleistä maailmalla, Suomessa harvinaista. Itse suosittelen lämpimästi


Tapa 2: Tulojen siirto ulkomaille
Monella ihmisellä on mahdollisuus siirtää osa tuloistaan ulkomaille.

Se toimii näin: perustat ulkomaille yrityksen, ns. pöytälaatikkofirman jolla ei ole mitään varsinaista toimipistettä eikä kiinteitä kuluja. Tämän jälkeen käytät tätä yritystä laskuttamaan nykyistä työnantajaasi osasta tekemästäsi työstä. Vaatii työnantajan yhteistyön, ei toimi kaikiin tilanteisiin. Paras yrittäjille jotka voivat tehdä osan laskuistaan ulkomaalaisen yrityksen nimissä.

Laillinen status: Riippuu tilanteesta. Mikäli olet yrittäjä ja omistat Suomessa osakeyhtiön, voit tehdä siitä konsernin ja laajentaa ulkomaille. Sopivasti säätämällä voit kikkailla konsernin tulot sellaiseen maahan jossa on pienin verotus ja tappiot sellaiseen maahan jossa on isoin verotus.

Yleisyys: Suurten yritysten verojen optimointistrategia jo 80-luvulta lähtien.


Tapa 3: Stipendit ja apurahat
Onko sinulla rahaa esimerkiksi yrityksen kautta ja haluaisit ne itsellesi ilman veroja?

Ratkaisu: perusta anonyymi säätiö korkean yksityisyyden maahan (esim. Panama) ja lahjoita yrityksesi rahoja tälle säätiölle. Tämän jälkeen säätiösi alkaa tukea kansainvälistä taidetta, Suomen suurinta nousevaa taiteilijaa - sinua! Maksat säätiöltä saamastasi avustuksesta vähän veroja tai et laisinkaan, riippuen siitä miten verottaja suhtautuu säätiöösi.

Laillinen status: Laiton. Jäät kiinni mikäli sinut voidaan yhdistää säätiön omistajaksi, mikä on mahdollista lähinnä jos mokaat tai mikäli olet valinnut huonon valtion säätiösi kotimaaksi.

Yleisyys: Miljonäärien suosima.


Tapa 4: Salainen pankkitili
Onko sinulla tuloja ulkomailta, esimerkiksi nettibisnes tai tuottava nettipokeriharrastus? Etkä haluaisi maksaa raskaalla työlläsi ansaituista dollareista täyttä tuloveroa Suomessa?

Ratkaisu: perusta ulkomaille korkean pankkisalaisuuden maahan pankkitili. Pankkitilin perustaminen on hankalahkoa mutta onnistuu kyllä. Kun sinulla on pankkitili, ohjaat kaikki ulkomaalaiset tulosi sinne.

Itse pääset nauttimaan rahoistasi esimerkiksi ottamalla tälle pankkitilillesi automaattikortin jolla voit nostaa rahaa Suomessa automaateista. Mikäli pelkäät verottajan vakoilevan automaatteja voit käydä pari kertaa vuodessa ulkomailla nostamassa käteistä.

Laillinen status: Laiton. Jäät kiinni mikäli sinut voidaan yhdistää tähän tiliin.

Yleisyys: Hyvätuloisten ja miljonäärien suosima, erittäin yleistä.


Tapa 5: Omaisuuden suojeleminen
Pelkäätkö tekeväsi tulevaisuudessa konkurssin? Pelkäätkö puolisosi ottavan sinusta eron ja vievän puolet omaisuudestasi?

Ratkaisu: perusta ulkomaille korkean yksityisyyden maahan anonyymi osakeyhtiö ja siirrä omaisuutesi osakeyhtiön nimiin. Ö,,lä kerro osakeyhtiöstäsi kenellekkään. Kun hätä iskee, voit jatkaa normaalia elämääsi ulkomaalaisen yhtiösi pankkikortilla, tai mikä mukavampaa, muuttaa ulkomaille yhtiösi omistamaan taloon palmujen katveessa.

Laillinen status: Laiton Suomessa. Jäät kiinni mikäli sinut voidaan yhdistää yhtiöösi. Mikäli poistut Suomesta ja olet valinnut kohdemaasi järkevästi, voit jatkaa elämääsi normaalisti sillä kohdemaassasi tekosi ei ole laiton.
Yleisyys: Miljonäärien suosima, lähinnä USA:ssa.


Tapa 6: Perintöverojen kierto
Haluatko antaa lapsillesi tai lapsenlapsillesi osan omaisuudestasi? Etkö halua maksaa tästä perintöveroa?

Ratkaisu: perusta ulkomaille korkean yksityisyyden maahan anonyymi säätiö tai rahasto ja siirrä omaisuuttasi pienissä erissä sille. Säätiösi voi esimerkiksi ostaa banaanisaaren paikallisten taiteilijoiden taidetta hintaan 10 dollaria kappale ja myydä ne sinulle hintaan 10.000 euroa kappale.

Kun lapsesi ovat tietyn ikäisiä, voit laittaa säätiösi tai rahastosi maksamaan heille määrärahaa. Tai antaa heille luottokortin kuukausinostorajoituksella, luottokortin käyttö veloitetaan säätiön tililtä.

Laillinen status: Riippuu tilanteesta.
Yleisyys: Erittäin yleistä.


Lähde: http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/verojen-kiertaminen-t42467.html


« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 16, 2011, 09:38:29 ap kirjoittanut VD.com »