Kirjoittaja Aihe: Kirjoja joita ei ole olemassa  (Luettu 3026 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3717
Kirjoja joita ei ole olemassa
« : Tammikuu 05, 2011, 11:18:12 ap »
Kirjoja joita ei ole olemassa.

On olemassa vain onnellisia ihmisiä, jotka kuluttavat ja kuluttavat. Ei ole olemassa ihmisiä jotka olisivat köyhiä tai muuten vähävaraisia, vai onko?

Vaikka työvoiman riistäminen ei ole mikään uusi asia, niin on se aina yhtä arka puheen aihe. Työvoiman riistämistä on tehty tuhansia vuosia, ja näyttäisi kiihtyvän. Piakkoin työntekijät kilpailevat keskenään alimmasta palkasta.   


Kaikki nykypäivän työtkään ei aina ole yhtä ihania ja puhtaita (kuva 18.12. 2010 Thaimaa, kalojen ja sammakoiden keräämistä)

Alla olevista linkeistä löydät teollisuusmaiden synkän historian.

Egyptin Mooses sanoo: "Ei sinun pidä sitoa riihtä tappavan härän suuta". "Mutta kristilligermaaniset ihmisystävät panivat sen maaorjansa kaulaan, jota he käyttivät liikevoimana viljaa jauhaessaan, suuren puisen ikeen, ettei hän voisi panna kädellään jauhoja suuhunsa."

Huom: Linkkien klikkaaminen on omalla vastuulla
 (linkit ovat toimivia ja tarkastettu)

"Kaikkien asiain ajamisessa, jokaisen teon tunnetuksi tekemisessä, tarvitaan propagandaa. Selvää on, ettei myöskään teollisuus eikä kauppa voi menestyä ilman sen vaikutusta."

Teollisuuden ja kaupan propaganda I
 Täältä
http://www.typo.fi/vault/teollisuuden-ja-kaupan-propaganda
(Suomeksi)

Teollisuuden ja kaupan propaganda II 
 Täältä
http://www.typo.fi/vault/teollisuuden-ja-kaupan-propaganda-ii
(Suomeksi)

Ancient Society

Lewis H. Morganin kirja vuodelta 1877 Ancient Society. Kirja kertoo Amerikan yhdysvaltojen intiaaneista, joista tietyt asiat luonnollisesti halutaan unohtaa, että esimerkiksi he olivat ensiksi "löydetyssä" maassa.

Kirjan löydät täältä:
http://www.marxists.org/reference/archive/morgan-lewis/ancient-society/ancient-society.zip
(kirja Englanniksi Zip.tiedosto)


HENRY FORD: KANSAINVÄLINEN JUUTALAINEN
MAAILMAN TARKEIN KYSYMYS

Esim:
KUINKA SAKSA PUOLUSTAUTUU JUUTALAISIA VASTAAN.

"Edistynyt ihiniskunta keskustelee avoimesti senlaatuisista taudeista, joita ennen katsottiin pitävän peittää häpeän ja vaikenemisen verholla. Poliittinen parannustaito ei vielä ole niin pitkällä. Saksan kansanruumiin sairastumisen pääsyynä pidetään juutalaista vaikiitusta. Järkevämmät lienevät olleet siitä selvillä jo vuosikymmeniä, mutta nyttemmin käsittänevät sen yksinkertaisetkin. Se on järkyttänyt koko poliittisen elämän eikä sitä tosiasiaa enää käy salaaminen. Saksan kansan eri luokkien käsityksen mukaan ovat romahdus aselevon jälkeen ja vallankumous, jonka seurauksista se ei kykene tointumaan, juutalaisen oveluuden ja juutalaisen suunnittelun työtä. Sitä väitetään varmuudella ja sen todistamiseksi esitetään suuri joakko tosiasioita; uskotaan että historia on kerran todistava sen lopullisesti."

Kirjan löydät tältä:
http://radioislam.org/ford/ford-fin.htm
(Suomeksi)

Tämä seuraava on erittäin tarkka tutkielma, josta pieni kappale.

"Mutta kun tämä operaatio kasvaa mittasuhteiltaan jättiläismäiseksi, ilmeneekin, että kourallinen monopolisteja alistaa valtaansa koko kapitalistisen yhteiskunnan kauppa- ja teollisuustoiminnan, sillä noille monopolisteille käy  oe pankkiyhteyksien, juoksevien tilien ja muiden finanssioperaatioiden kautta  oe mahdolliseksi ensin saada tarkasti tietoonsa yksityisten kapitalistien asiat, sitten valvoa heitä, vaikuttaa heihin lisäämällä tai supistamalla luottoa, helpottamalla tai vaikeuttamalla sen saantia ja vihdoin kokonaan määrätä heidän kohtalostaan, määrätä heidän tuloistaan, riistää heiltä pääoma tai sitten sallia heidän kartuttaa pääomaansa nopeasti ja voimakkaasti jne. Mainitsimme vastikään Berliinin »Diskonttoyhtiön» 300 milj. markan pääoman. »Diskonttoyhtiön» pääomanlisäys kuuluu eräänä tapauksena siihen taisteluun, mitä käytiin hegemoniasta Berliinin kahden suurimman pankin, »Saksan pankin» ja »Diskonttoyhtiön » välillä. Ensin mainittu oli v. 1870 vielä vasta-alkaja ja sillä oli pääomaa kaiken kaikkiaan 15 miljoonaa, jälkimmäisellä oli 30 miljoonan pääoma. Vuonna 1908 oli ensin mainitulla 200 milj. ja viimeksi mainitulla 170 milj. Vuonna 1914 ensin mainittu korotti pääomansa 250 miljoonaan, viimeksi mainittu, yhdistymällä toisen ensiluokkaisen suurpankin »Schaffhausenin liittopankin» kanssa, 300 miljoonaan.

Ja tämä taistelu hegemoniasta käy tietenkin rinnan »sopimusten » lisääntymisen ja lujittumisen kanssa molempien pankkien kesken. Tämä kehityskulku panee pankkispesialistit, jotka katselevat talouskysymyksiä sellaiselta näkökannalta, ettei se millään muotoa ylitä maltillisimman ja säntillisimmän porvarillisen reformiharrastelun rajoja, tekemään seuraavat johtopäätökset: Muut pankit tulevat seuraamaan samaa tietä», kirjoitti saksalainen aikakauslehti "Pankki" , kun "Diskonttoyhtiön" pääoma kohosi 300 miljoonaan, »ja niistä 300 henkilöstä, jotka nykyään hallitsevat Saksaa taloudellisesti, jää ajan oloon jäljelle 50,25 tai vieläkin vähemmän. Ei ole odotettavissa, että uusin keskittymis39 liike rajoittuu vain pankkitoimintaan. Eri pankkien väliset läheiset yhdyssiteet vievät luonnollisesti myös niiden suosimien teollisuussyndikaattien keskinäiseen lähentymiseen¦ Eräänä kauniina"

Imperialismi kapitalismin korkeimpana vaiheena  Vladimir Lenin 

kirja täältä:
http://sosialismi.net/files/2010/04/vladimir_lenin_-_imperialismi.pdf
(Suomeksi)


Mao Zedongin "Punainen kirja" - Maon punainen kirja. (Suomeksi) 
"Maailman vallankumoukselliset voimat, liittykää yhteen, taistelkaa imperialistista aggressiota vastaan!" (marraskuu 1948), Selected Works. IV osa, s. 284.*

Täältä:
http://sosialismi.net/kirjasto/muut/Mao%20Zedong%20-%20Punainen%20kirja.pdf

Palkkatyö ja pääoma Karl Marx 1849

"Eri tahoilta olemme kuulleet moitteita siitä, ettemme ole antaneet kuvausta niistä taloudellisista suhteista, jotka ovat nykyisten luokka- ja kansallistaistelujen aineellisena perustana. Olemme varta vasten kajonneet näihin suhteisiin vain silloin, kun ne ovat välittömästi työntyneet etualalle poliittisissa yhteentörmäyksissä.

Olemme joutuneet ennen kaikkea seuraamaan luokkataistelun kulkua nykypäivien historiassa ja todistamaan kokemusperäisesti jo olevan ja päivittäin yhä muodostuvan uuden historiallisen aineiston nojalla, että samalla kun työväenluokka, joka oli suorittanut helmikuun ja maaliskuun vallankumouksen, kukistui, tulivat voitetuiksi myös sen vastustajat: porvarilliset tasavaltalaiset Ranskassa sekä feodaalista yksinvaltaa vastaan taistelleet porvaris- ja talonpoikaisluokat koko Euroopan mantereella; että Ö,»säädyllisen tasavallanÖ,» voitto Ranskassa merkitsi samalla niiden kansakuntien häviötä, jotka olivat vastanneet helmikuun vallankumoukseen sankarillisilla itsenäisyyssodilla; vihdoin se, että vallankumouksellisten työläisten tultua voitetuiksi Eurooppa vajosi takaisin vanhaan kaksinkertaiseen orjuuteensa, englantilais-venäläiseen orjuuteen. Kesäkuun taistelut Pariisissa, Wienin kukistuminen, Berliinin vuoden 1848 marraskuun tragikomedia, Puolan, Italian ja Unkarin epätoivoiset ponnistukset, Irlannin nälänhätä olivat niitä tärkeimpiä tapahtumia, joissa porvariston ja työväenluokan välinen eurooppalainen luokkataistelu keskitetysti ilmeni ja joiden nojalla me olemme todistaneet, että Jokainen vallankumouksellinen kapina, niin kaukana kuin sen päämäärä tuntuu luokkataistelusta olevankin, tulee kukistumaan, niin kauan kuin vallankumouksellinen työväenluokka ei pääse voitolle, että jokainen yhteiskunnallinen uudistus jää unelmaksi, niin kauan kuin proletaarinen vallankumous ja feodaalinen vastavallankumous eivät ryhdy miekanmittelyyn maailmansodassa. Esityksessämme, kuten todellisuudessakin, Belgia ja Sveitsi olivat suuren historiallisen panoraaman tragikoomisia karikatyyrisia laatukuvia, toinen on porvarillisen yksinvallan mallivaltio, toinen porvarillisen tasavallan mallivaltio, molemmat ovat valtioita, jotka kuvittelevat olevansa yhtä riippumattomia niin luokka taistelusta kuin eurooppalaisesta vallankumouksestakin.

Nyt, kun lukijamme ovat nähneet vuoden 1848 luokkataistelun, joka sai valtavat poliittiset muodot, on aika ryhtyä tutkimaan lähemmin taloudellisia olosuhteita, joihin porvariston ja sen luokkaherruuden olemassaolo samoin kuin työläisten orjuuskin perustuvat.

Esityksessämme tulee olemaan kolme laajaa osaa: 1) palkkatyön suhde pääomaan, työläisen orjuus ja kapitalistin herruus; 2) porvariston keskiluokkien ja niin sanotun burgersäädyn väistämätön perikato nykyisen järjestelmän vallitessa; 3) Euroopan eri kansakuntien porvarisluokkien joutuminen maailmanmarkkinoiden itsevaltiaan, Englannin, kaupallisen orjuutuksen ja riiston alaisiksi.*

* Nyt, vuonna 2004 tiedämme, että maailmanmarkkinoiden valtiaaksi on noussut Yhdysvallat ja vastamuodostunut Euroopan Unioni yrittää saavuttaa tämän asemaa. MS

Koetamme esittää kaiken tämän mahdollisimman yksinkertaisesti ja kansantajuisesti edellyttämättä, että lukijalla on kansantalous- tieteen alkeellisimpienkaan käsitteiden tuntemusta. Tahdomme, että työläiset ymmärtäisivät meitä. Ja lisäksi yksinkertaisimpiinkin taloudellisiin suhteisiin nähden vallitsee Saksassa mitä kummallisin tietämättömyys ja käsitteiden sekaannus alkaen nykyolojen patenttipuolustajista aina sosialistisiin puoskareihin ja aliarvioituihin poliittisiin neroihin asti, joita hajanaisessa Saksassa on vielä runsaammin kuin Ö,»alamaistensa isiäÖ,»."

Siis aluksi ensimmäinen kysymys:

Täältä: (Suomeksi)
http://www.marxists.org/suomi/marx/1849/1849_palkkatyo_ja_paaoma.htm


Vielä lopuksi eräs vanha sananvapauteen liittyvä asia.


"Ranskan ja Englannin taistellessa maailman herruudesta syvennyttiin Pohjoismaissa aateitteiten ja mielikuvituksen maailmaan. Schiller oli määrännyt sävellajin runossaan uuden vuosisadan alkaessa.

Mitä Tansaan tulee tulee, oli siellä kahdeksannettoista vuosisadan viime vuosikymmenellä innokaasti pohdittu julkisia oloja, ja siellä oli kehittynyt elävä valtiollisen vapauden tajunta.  Sneedorff, Tyge Rothe, Birckner ja Johannes Boye ovat todistuksia siitä. Mutta se toivo, joka varsinkin Bircknerillä oli ollut, että yksinvalta ja rajaton painovapaus voitaisiin yhdistää, petti, ja yleinen eurooppalainen taantumus tunkeutui meidänkin maamme rajojen sisälle.

Venäjän taholta tullut painostus antoi ratkaisevan tuen vuoden 1799 painovapausasetuksen ilmestymiselle, joka teki lopun vapaasta ajatusten vaihdosta. Merkillisen pian vaipuivat mielet rauhaan - osaksi poroporvarillisuuden, osaksi romantiikan maailmaan. Ne, jotka elivät ulkopuolella päivän huolien tai etsivät lohtua niitten onettomuuksien johdosta, jotka pian kohtasivat maata, löysivät etsimänsä ajatteleun ja mielikuvituksen maailmasta."


SKANDINAVIAN KIRJALLISUUDEN KULTAINEN KIRJA SIVU 430 painettu Porvoossa 1930

VD« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2014, 10:19:57 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3717
Marx
« Vastaus #1 : Tammikuu 05, 2011, 12:17:15 ip »
Jokin aika sitten, erään radiokanavan toimittaja sanoi että Marxsin teokset ovat sekavia ja vaikea lukuisia. Vaikea sanoa, että oliko kyseinen juontaja lukenut  riviäkään esim. Pääomaa, vai käskettiinkö häntä sanomaan niin.

Kirjoissa ja teoksissa ei ole mitään sellaista joka olisi vaikea lukuista.

 Marxsin teokset sisältävät asian lisäksi jumalattoman määrän lähdeviitteitä (joista koko kirja on koottu), jotka ilmeisesti halutaan haudata. Viitteet ovat portti oikeanlaiselle historian tutkimukselle.

Tässä malliksi muutama "vaikea" lukuinen lähdeviite.Leikkeet lainattu kirjasta PÄÄOMA 1918 Karl Marx

Nyt jokainen ymmärtää, miksi kirjasta ei haluta puhua, ja se on mustamaalattava ikuisesti.  Kirjaan on koottu sairas määrä kaikkea "kivaa". Oikeastaan kirja on kaiken kakan raamattu, kokoelma sisältää työntekijöiden ala arvoista kohtelua laidasta laitaan.

 VD
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 25, 2020, 11:12:16 ap kirjoittanut VD.com »