Kirjoittaja Aihe: Nuorisotyöttömyys ampaisemassa ennätykseen.  (Luettu 2569 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3718
Nuorisotyöttömyys ampaisemassa ennätykseen.
« : Elokuu 16, 2010, 07:47:22 ap »
Nuorisotyöttömyys ampaisemassa ennätykseen.
"Maailman nuorista 13 prosenttia oli työttömänä viime vuoden lopussa, arvioi  kansainvälinen työjärjestö ILO.


 Nuorisotyöttömyys on kasvanut rajusti maailmassa, arvioi kansainvälinen  työjärjestö ILO. Järjestön mukaan viime vuoden lopussa noin 13 prosenttia  15 oe24-vuotiaista oli työttömänä. Työttömyyden ennustetaan kasvavan tänä  vuonna entisestään nostaen lukemat korkeimmilleen sitten toisen  maailmansodan.


 Kehittyneissä maissa nuorisotyöttömyys nousi niin ikään ennätykseen, 17,7  prosenttiin työvoimasta.


 2000-luvulla nuorten työttömyys on kasvanut noin 190 000 ihmisellä vuosittain. Talouskriisin aikana, eli vuodesta 2007, työttömyys on kuitenkin  noussut jo 7,8 miljoonaa. Työttömiä nuoria oli yhteensä 81,2 miljoonaa  vuoden 2009 lopussa.


 Suuri työttömien nuorten määrä aiheuttaa potentiaalia levottomuuksille.  Työttömäksi kasvava sukupolvi nuoria ei myöskään ole omiaan parantamaan  talouden kehitystä tulevaisuudessa.


 Nuoret ovat taloudellisen kehityksen moottoreita. Tämän potentiaalin hukkaanheittäminen on suuri taloudellinen uhraus, ILOn pääjohtaja Juan  Somavia sanoi raportin julkistuksen yhteydessä.


 Erityisen paha tilanne on köyhissä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan valtioissa,  joissa työttömyyden ennustetaan kasvavan vielä ensi vuonnakin, vaikka  muualla orastava talouskasvu hidastaa nuorisotyöttömyyden kasvua." 12.8.2010


 Lähde: Taloussanomat