Kirjoittaja Aihe: Helle koettelee elintarvikekeräilijöitä.  (Luettu 3517 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestej: 3697
Helle koettelee elintarvikekeräilijöitä.
« : Heinkuu 13, 2010, 10:37:08 ap »
Helle koettelee elintarvikekeräilijöitä.Monet suuret varastot lämpenevät epämiellyttävän kuumaksi helteellä. Kuumuus koettelee etenkin elintarvikekeräilijöitä, jotka nostelevat epäergonomisissa asennoissa purkkeja ja laatikoita jopa 10 000 kg työvuoronsa aikana.
 
Monotominen turbo-työskentely on arkipäivää suurissa elintarvikevarastoissa, kuten Inex (Kilo), Kesko(Hakkila) ja Tuko(Kerava), jotka tuottavat suurimman osan kuivaelintarvikkeista Suomen kansalle. Edellä mainittujen varastojen pinta-alat ovat niin suuria, että aurinko pääsee lämmittämään varastorakenteita kauttaaltaan aamusta iltaan.

Tässä nousee Sipoon ja Keravan rajalle upouusi varasto vanhan sorakuopan pohjalle. Varjoa ei ole missään, joten aurinko pääsee paahtamaan rakennusta täydeltä laidalta. Tuultakaan ei liiemmin ole, sillä metsä ympäröi kauttaaltaan uutta  turbo- Saharaa.
  

Onko tässä uusi turbo- Sahara?

***

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle +28 °C, kun ulkoilman lämpötila on alle +25 °C. Jos työpaikan ilman lämpötila teknisistä toimenpiteistä huolimatta helteen vuoksi ylittää +28 °C, on työtä ryhdyttävä keventämään lyhentämällä työntekijöiden altistumisaikaa kuumuudelle. Altistumisajoiksi ovat kevyissä ja keskiraskaissa, pakkotahtisissa töissä vakiintuneet 50 min tunnin aikana alle +33 °C:een lämpötilassa ja 45 min tunnin aikana yli +33 °C:een lämpötilassa. Työtä siis tauotetaan 10 - 15 min tuntia kohden. Tätä suuremmissa lämpötiloissa ja raskaissa ruumiillisissa töissä on ryhdyttävä erityisiin suojelutoimiin. Niitä ovat työntekijän lämpösairausriskin selvittäminen, erityisen suojavarustuksen käyttäminen ja usein toistuva työn tauottaminen. Ensisijaisia ovat tietenkin ilmanvaihtoon ja lämpölähteiden eristämiseen liittyvät tekniset ratkaisut.
Lähde: http://www.tyosuojelu.fi/fi/lampoolot

***

Entä Suomi "käytäntö?"

***

Jalkinetehtaan tehdassalin lämpötila nousi kesällä yli +28:sta enimmillään +33 asteeseen. Työntekijät päättivät pitää kerran tunnissa 10 minuutin tauon, jonka aikana he kävivät ulkona. Työnantaja riitautti asian.

Korkeimman oikeuden mukaan epäkohta ei ollut niin olennainen, että työntekijöillä olisi ollut oikeus kieltäytyä työstä. Niinpä työnantajalla ei ollut velvoitetta maksaa palkkaa taukojen ajalta. (KKO 1983 II 144)

Lähde: http://www.palkkatyolainen.fi/pt2002/pt0205/p020604-y1.html

***

Entä inhimillisyys työtuloksen synnyn vaatimuksessa helteellä? No¦eihän nyt kaikkea¦tehän saitte jo työpaikan, mitä vielä vingutte.

Halkola & Loiri - Suomalainen tulee toimeen omillaan (1969)
http://www.youtube.com/watch?v=zBbfgSrMM7g&feature=related


Elintarvikekeräilyyn liittyviä linkkejä:

Inex ( kilon varasto) vuosien kehityksen jälkeen
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,92.0.html

Puhekeräilystä lehdessä (Tuko Kerava, tarkkailla ja rangaista)
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,37.0.html

Elintarvikekeräilyn suunniteltu työntoteutus ei liiemmin päivänvaloa siedä.
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,2094.0.html

Yhdysvalloista saatuja kokemuksia "puheohjauksesta"
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,36.0.html

"Keräilijät tekevät itsemurhia Inexsillä"
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,858.0.html

Olisiko mahdollista että sinua kuunnellaan?
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,38.0.html

Keräilykoneiden päällä keikkuminen on kaikkien lakien vastaista
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,1857.0.html

Puhekeräily järjestelmästä, tulee helposti mieleen Guantanamon vankila
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,89.0.html

PS.

Suomi on siitä hauska maa, että tietyt asiat haudataan kätevästi  maton alle. Suomessa oleva mediasensuuri on kiistatta maailman huippua.

Eikö olekin kummallista, ettei Suomen valtamedia puhu työntekijöiden kokemista vääryyksistä sanallakaan.

Suomessa tapahtuu n. 120 000 työtapaturmaa vuosittain, Suomen työntekijöiden kohtelu on ala-arvoista monellakin alalla, kuin myös laittomat irtisanomiset ovat arkipäivää. Mutta valtamedia puhuu sukkahousuista ym. mutta sanan käytöstä.

No, edellä mainitulle käytöksellekin on syynsä, nimittäin pääoma omistaa myös median. Sama pääoma omistaa myös firmat, tavalla tai toisella. Eliitti hallitsee myös politiikkaa, joten ikivanha porvarivalta on paremmissa voimissaan kuin moni uskookaan.

Pahimpia propagandan tuottajalaitoksia suomalaisille /Suomen kansalle ovat:  EK, Tilastokeskus, HS, Iltasanomat, YLE , STT, Ilta- Lehti ym. monet muut kapitalistisella pääomalla elävät mediantuottajat. Suurin osa median tuottajista elää symbioosissa pääoman kanssa, joten heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sopeuta julkaisemaan sellaisia uutisia, kuin heidän annetaan julkaista. Todellissudessa lehtimiehet tekevät näin säilyttääkseen työpaikkansa. Tosin voi myös olla niin, että he myös kuvittelevat olevansa poro-porvareita.

Suomi on myös maa, jossa kansan ääni tukahdutettu lähes kokonaan, ja kaikilla tasoilla. Ammattiyhdistysliikkeet, Työttömienyhdistykset ym. muut työntekijän turvaksi perustetut järjestöt ovat hallinnassa, mutta kenen? Yleensä tukirakenteiden yhdyshenkilöt ovat miehitetty oikeilla miehillä. Edellä mainittu on helppo havaita mm. kuin kaikki jää puheasteelle, eikä mitään ei tapahdu oikeasti. Foorumeja ym. muita www. saitteja valvoo ns. myytin valvojat, joita kansankielellä voi sanoa skeidan spämjääjiksi. Näin voi hyvälläkin syyllä sanoa, sillä samanlaista kirjoitustyyliä, sananparsia löytyy tuon tuosta mm. Iltasanomat, MTV3 ym. muilta foorumilta. Kuin kansan mielipiteeseen täytyy vaikuttaa, pitävät maksetut spämmärit huolen siitä että puoltavia mielipiteitä kaikelle älyttömyydelle riittää. Jokainen omaa tietynlaisen kirjoitustyylin, joten kirjoitusten massa suoltaminen on helposti havaittavissa. Esim. H1N1 uutisten ollessa huipussaan, eräs kommentoija Iltasanomien foorumilla kirjoitti pikku pistoksen ottamisesta mm. otan vain pistoksen ja olen vapaa menemään. Mitä vittua. Kukaan täysijärkinen ei kirjoittaisi tuollaista, varsinkaan kuin oli jo aikaa sitten uutisoitu kaikenlaisista H1N1 pikku sivuvaikutuksista.  

Hyvin suunniteltu propaganda on tehonnut suomalaisiin, ja näin ollen kasa uskoo tarvitsevansa tietoa yhtä tyhjentävästä esim. jalkapallosta, lätkästä ym. muusta tyhjänpäiväisestä ajanvietteestä. Todellisuudessa pelkän viihteen seuraaminen ei auta peruselimisen selviytymisessä lainkaan, päinvastoin se lisää kuluja. Elämisen kulut tulevat  nousemaan, ja suomalaiset seuraavat viihde paketeistaan viihdettä, mutta kuinka kauan?

Kristiina Halkola - Laulu 20 perheestä
http://www.youtube.com/watch?v=6-6YxLDiZ4M

VD
« Viimeksi muokattu: Keskuu 30, 2011, 09:28:36 ip kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestej: 3697
Helle tuo joustoja työntekoon
« Vastaus #1 : Heinkuu 13, 2010, 03:32:13 ip »
Helle tuo joustoja työntekoon MTV3.n uutinen
http://www.mtv3.fi/uutiset/ilmiot.shtml/arkistot/ilmiot/2010/07/1154768Helle tuo joustoja työntekoon ehkä joillain työpaikoilla, muttei kuitenkaan isoissa elintarvikevarastoissa. Eräässä suuressa elintarvikevarastossa, on nyt helteiden aikaan aloitettu niin sanotut TYKY keskustelut. Työnjohdon ylläpitämä TYKY keskustelu tarkoittaa käytännössä työnnormaalijoutuisuuden "oikeaa" määrittelyä työntekijälle, ja tietenkin kiristäminen  suuremman työmäärän tekemiseen tapahtuu lopputilin uhalla.

Täysin sairaan "työnnormaalijoutuisuuden" on työnantaja itse määritellyt maksetun työnkellottajan kanssa. Kummallista kyllä, että työnkellotuksen suorittavalla yrityksellä on sama toimialakuvaus, kuin tilauksen tilanneella työnantajallakin, eli elintarvikkeiden, juomien ja tupakan yleistukkukauppa. No on sanomattakin selvää, että työnantaja saa "yleistukkukauppasta" tilatuille työnkellotuksille sellaiset raja-arvot kuin on tilattukin, eli turbo-super -"normaalijoutuisuus".
« Viimeksi muokattu: Heinkuu 13, 2010, 05:13:20 ip kirjoittanut VD.com »

Runikeacalp

  • Vieras
Vs: Helle koettelee elintarvikekeräilijöitä.
« Vastaus #2 : Elokuu 18, 2019, 10:47:25 ap »
Приобретение кроссовок Nike – это всегда позитивные эмоции. Приобретая надёжные кроссовки Nike, вы можете покорять длинные расстояния, участвовать в забегах, кататься на велосипеде. Невероятно много девушек, которые любят заниматься спортом, заказывают кроссовки Nike. Вы можете наслаждаться тем, как ваша нога сидит в зимних или летних кроссах Nike.
 
На nike обувь  вы можете изучить каталог товаров. На портале доступно огромное количество мужских и женских кроссовок. Невероятно известными в последние годы стали мужские кроссовки Nike Air Jordan 1, женские кроссовки Nike Air More. Если вам по душе модные кроссовки Nike, вы смело можете одевать и носить их в разное время года. Безумно много людей увлекаются посещением разнообразных спортивных кружков, ночных клубов. На портале вы можете подобрать и заказать кроссовки маленьких размеров.
 
Невероятно много девушек сейчас покупают на подарок своему любимому человеку кроссовки Nike Air Force 1 mid 07. Если вам нравятся крутые кроссовки белого цвета, выбрать и приобрести их можно через портал.
 
Если у вас нет возможности приехать по адресу г. Москва, ул. Шаболовка, дом 10 и забрать кроссовки самой, вы можете воспользоваться услугой доставки. Совет по любой паре кроссовок вы можете получить по номеру телефона +7(495)532-56-28, куда вы можете звонить в рабочие часы. Если вы желаете, чтобы курьеры доставили вам кроссовки на дом, оплатить есть возможность их заранее. Сделать это реально с помощью кредитной карточки MasterCard или Visa. Вы также можете сделать перевод через Qiwi или LiqPay. Безумно много мужчин сейчас предпочитают смотреть кроссовки, после этого оплачивать их. Такая опция также доступна.
 
На кроссовки nike  вы найдёте кроссовки для бега, волейбола. Невероятно много людей предпочитают заказывать кроссовки выходного дня. Спортивные кроссовки также можно одевать на выходных. Если вам по душе кроссовки Nike, понравилась определённая модель, но найти вы не можете её на сайте, заказать кроссовки Nike можно на сайте.
 
Вы также можете сравнить разные кроссовки, в том числе и спортивные варианты. Безумно много парней предпочитают покупать осенние модели. Также надо подчеркнуть, что на ресурсе часто проходят акции.
 
Стоит отметить, что получить справку вы можете теперь online. Если вы желаете узнать, из какого материала сделаны найки, или можно одевать их в определенный период, получить консультацию администратора вы можете без проблем по телефону.