Kirjoittaja Aihe: Harkittu kansan ryöstö.  (Luettu 1976 kertaa)

Vaskela

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 34
    • Jyrki Vaskela
Harkittu kansan ryöstö.
« : Heinäkuu 07, 2010, 06:27:10 ip »
Harkittu kansan ryöstö.

 

                      Hallitus ei nosta palkkaveroja ja on asettanut verokaton palkkaveroille. Veroja siirretään maksettaviksi välillisesti eli kaikki maksavat yhtä paljon, kohti tasaveroa ollaan siis menossa. Vaikka pienituloinen saisi palkkaa enemmän käteen, saa suurituloinen vielä enemmän. Palvelujen välillisiä veroja nostetaan, sähkö, polttoaineet, asuminen ja köyhät toimivat maksumiehinä.

 

                             Progressiivisen verotuksen tarkoituksena on ollut tasata tuloeroja ja luoda palveluja sekä ruokaa kaikille ihmisille edulliseen hintaan. Näin vähävaraisimmillakin on ollut varaa käydä kouluja ja käyttää muita yhteiskunnan palveluita. Nyt tuloerot kasvavat entisestään. Verotus todellisuudessa kiristyy köyhemmillä ja laskee hyvätuloisimmilla. Tämä tapahtuu välillisiä veroja nostamalla, ne ovat kaikille yhtä suuret. Palkkaverojen ale jatkuu myös tulevaisuudessa ja eriarvoisuus kasvaa.

 

                      Pitäisi saada aito progressiivinen verotus aikaan eli ei mitään verokattoja, mutta jos tienaa enemmän pitää toki käteen jäädä enemmän. Nyt verokatto palkkatuloista on n. 50 %, kun mukaan otetaan kunnallisvero. Kunnallisvero on tasavero ja sekin voitaisiin muuntaa progressiiviseksi. Veroasteikko pitää saada aidosti kasvavaksi ja ottaa käyttöön 0,0001 % tarkkuudella kasvava veroasteikko. Perusvähennystä pitää nostaa 6 000,- nykyisestä eli tuosta summasta ei menisi veroa lainkaan.

 

Jyrki Vaskela

Itsenäisyyspuolue Uusimaa
http://www.saunalahti.fi/jvask/

Jyrki Vaskela
Kansalaispuolue
Uusimaa 36
http://www.saunalahti.fi/jvask