Kirjoittaja Aihe: Näin Suomi pysähtyisi ilman maahanmuuttajia  (Luettu 2498 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3718
Näin Suomi pysähtyisi ilman maahanmuuttajia
« : Kesäkuu 10, 2010, 11:41:12 ap »
Näin Suomi pysähtyisi ilman maahanmuuttajiaMonilla aloilla maahanmuuttajien osuus työntekijöistä on jo varsin suuri, vaikkakin alueiden välillä on eroja.
Pääkaupunkiseudulla linja-autonkuljettajista ja siivoojista iso osa on syntyperältään ulkomaalaisia. Myös kaupan myyjistä ja ravintola-alan työntekijöistä yhä useammat ovat muita kuin kantasuomalaisia.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa (JHL:ssä) on huomattu, että erityisen yleisiä ulkomaalaistaustaiset työntekijät ovat kuljetusalalla. JHL:n pääkaupunkiseudun aluetoimistosta kerrotaan, että alueen linja-autonkuljettajista noin 40 prosenttia on maahanmuuttajia.

 oeKuskipuolella on ollut hirmuinen työvoimapula jo vuoden pari, aluetoimitsija Leena Peltoniemi JHL:stä kertoo.


Lisää täältä:
http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2010/06/09/nain-suomi-pysahtyisi-ilman-maahanmuuttajia/20108080/12

Suurin osa ulkomaalaisista työntekijöistä tekee yksinkertaisia ja muille kelpaamattomia töitä. Töihin yleisesti liittyy kohtuuttomia työvuoroja kuten bussikuskeilla. Ani harvoin on maahanmuuttajalla etenemismahdollisuuksia yrityksessä. Tarjolla maahanmuuttajille on ns. B-luokan töitä, jota ovat luonteeltaan matalapalkkaisia, epäsäännöllisiä, monotomisia ym . muita epämääräisiä työsuhteita joihin suomalaiset eivät alistu tai lankea niin helposti.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 10, 2010, 12:29:41 ip kirjoittanut VD.com »