Kirjoittaja Aihe: Pätkäsilpputyöläisistä muodostuisi maan suurin ammattiliitto  (Luettu 1563 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Pätkäsilpputyöläisistä muodostuisi maan suurin ammattiliitto

"Jos kaikki Suomen pätkä- ja silpputyöntekijät järjestäytyisivät, heidän ammattiliitostaan yli 280 000 hengen voimin tulisi maan suurin ammattiliitto. Epävarmimmat tavat teettää työtä vain lisääntyvät.

Ensimmäinen konflikti koettiin lentoasemilla, kun Finnairin tytäryhtiön Northportin kuormaus- ja lähtöselvitys aiotaan siirtää vuokrayritys Baronalle.
Työntekijöitä edustava Ilmailualan Unioni pelkää työehtojen heikentyvän ja vakituisten työsuhteiden muuttuvan pätkätöiksi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori tietää ongelmat, joihin epätyypillisessä työsuhteessa elävä törmää. Pelkästään kuntasektorilla heitä työskentelee noin 100 000.

Suomalainen työelämä on Santamäki-Vuoren mukaan murroksessa, jossa riski siirtyy työnantajalta yksittäisen työntekijän kannettavaksi.

Määräaikaiset työsuhteet ja niiden ketjutukset ovat olleet julkisen sektorin riesan. Yksityisellä puolella kaihertavat osa-aikatyö ja vuokratyö  oe tähän asti.

 oe Tuoreen kyselyn mukaan noin 40 prosenttia kuntaorganisaatioistakin käyttää jo vuokratyövoimaa, mutta toistaiseksi lähinnä tilapäisesti.

Santamäki-Vuori pelkää, että kokonaisten toimintojen ulkoistaminen vuokrafirmalle saattaa olla vain ajan kysymys."

Lähde: Demari.fi http://www.demari.fi/content/view/8688/317/


« Viimeksi muokattu: Joulukuu 18, 2009, 08:44:03 ip kirjoittanut VD.com »