Kirjoittaja Aihe: Vuokratyövoiman edut Suomelle halutaan syyniin  (Luettu 1929 kertaa)

Varastolainen

  • Vieras
Vuokratyövoiman edut Suomelle halutaan syyniin
« : Joulukuu 06, 2009, 07:01:04 ip »
"Helsinki-Vantaan matkalaukkukaaoksen toinen osapuoli Ilmailualan Unioni haluaa, että vuokratyövoiman kansantaloudelliset vaikutukset selvitettäisiin perusteellisesti."


"Maanantaina alkanut riita Ilmailualan Unionin ja henkilöstövuokrausfirma Baronan välillä sai aikaan matkalaukkukaaoksen Helsinki-Vantaalla. IAU on nyt nostamassa ajamiaan asioita myös yleiseen keskusteluun.

Ilmailualan Unionin pelkona on ollut, että sen edustamat työläiset siirretään epävarmoihin pätkätöihin. IAU kyseenalaistaa myös vuokratyövoiman edullisuuden suomalaiselle yhteiskunnalle.

 oe Jos vuokratyövoimaan siirtymisellä on Suomen taloudellista hyvinvointia kohottava vaikutus, IAU on arvioinut tilanteen väärin. Jos näin ei ole, työelämän kehityksen suuntaa tulee muuttaa suomalaisen yhteiskunnan edun nimissä, Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari totesi itsenäisyyspäivän tiedotteessaan YLE Uutisten mukaan.

IAU:n puheenjohtaja hyökkäsi tiedotteessaan Elinkeinoelämän keskusliiton Eeva-Liisa Inkeroisen näkemyksiä vastaan. Inkeroinen on kritisoinut IAU:n toimintaa matkatavarankäsittelijöiden lakon aikana.

Inkeroinen on pitänyt unionin vaatimuksia kohtuuttomina. IAU puolestaan kuulisi mielellään, millä tavoin sen vaatimukset ovat vastoin kansallista etua.

Haapasaari toivoo, että EK selvittäisi yhdessä IAU:n kanssa vuokratyövoiman kansantaloudellisia kokonaisvaikutuksia seuraavien vuosien aikana.
"

LÖ,,HDE:Talous sanomat