Kirjoittaja Aihe: Miten taantumasta noustaan?  (Luettu 2288 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Miten taantumasta noustaan?
« : Marraskuu 23, 2009, 10:16:41 ap »
Miten taantumasta noustaan?

"Valtiovarainministeri Jyrki Katainen suosittaa meille Baltian mallia. Menot alas, palkat alas.

Baltian maat syöksyivät ylikuumentuneesta taloustilanteesta suoraan taantumaan ja syvälle. Nopeasti maat ovat myös pyrkineet leikkaamaan kulujaan.

Viron keskuspankki arvioi lokakuun lopulla, että maan bruttokansantuote supistuu yli 14 prosenttia tänä vuonna.

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon juhli torstaina Tallinnassa kauppakeskus Rocca Al Maren kolmansia avajaisia. Kauppakeskuksen laajennustyöt teki rakennusyhtiö Skanska, joka leikkasi juuri virolaisen henkilöstönsä palkkoja 15 prosenttia.

Citycon rakennutti kauppakeskuksen myös Liettuaan, josta moni suomalainen tietotekniikkayritys on hakenut lisävoimaa. Liettualaisen koodaajan työ maksaa kolmasosan suomalaiskoodaajan työstä.

Kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tällä viikolla puhuneen Kataisen mielestä Viro ja Liettua ovat "rohkaisevia esimerkkejä".

Palkanalennukset ovat Baltiassa arkipäivää. Suomessa palkkojaan ovat jo suostuneet leikkaamaan lentäjät."


Lähde: TALOUSELÖ,,MÖ,, 13.11.2009

Lisäys:

"Työpaikkasi hinta, viitonen päivässä?"
http://www.talouselama.fi/uutiset/article328914.ece
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:40:04 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3697
Palkat onkin se "ainoa pelastus"
« Vastaus #1 : Marraskuu 23, 2009, 11:39:27 ap »
Palkat onkin se "ainoa pelastus"

Samankaltaista paloittelua on harjoitettu kautta historia, mutta nyt se näyttäisi uppoavan työntekijöille "paremmin." Samat tahot jotka ajaa palkka-alea , "omistaa lähes kokonaisuudessaan median."

"Työläisten pelotteleminen inflaatiopeikolla tähtääkin vain siihen, että heidät saataisiin, sikäli kuin vain voivat, elää kituuttamaan entisellä palkallaan, jonka todellinen arvo on inflaation seurauksena vain osa entisestään, jotta kapitalistit voisivat samanaikaisesti nauttia entistäkin suuremmista voitoista."
 
" Kaikkien on näet ankeina aikoina tingittävä eduistaan ja tasapuolisesti uhrauduttava", kuten termi kuuluu." "Demokraattisen kansan kalenteri 1954"

Ainoat joka tulevat uhrautumaan "lamassa" on työntekijät, ym. muut vähävaraiset. Muut kuin persaukiset elävät täysin samalla tavalla kuin ennenkin. On aivan sama onko sinulla miljoona vai 200 miljoonaa, kummassakaan tapauksessa ei tarvitse miettiä mitä kaupasta ostaa.

Niinhän se on aina mennyt, että työntekijät ym. köyhät uhrautuu jotta rikkaat saavat säilyttää kermankäärimisensä ennallaan.

"Pumpataanko jälleen valtion ottamat lainat yrityksille ym. hyvä-veli järjestelmässä oleville?". Ainoana velvollisuutena vain rahan vastaanottaminen.Miksei yksikään puolue pyydä valtion ottamista lainoista perusteellista selvitystä, MISSÖ,, VALTOIN OTTAMAT LAINA RAHAT OVAT? Niin tosiaan miksei? No.. kai niistä riittää jakamista kaikille rahaan tottuneille, joten ei pulinaa.

Mutta riittääkö valtion-mega lainoista kansalle? Tuskin.

Palkat alas, ja tietenkin paikkakunta kohtainen työttömyys.

Seurauksella että päästään kansan omaisuuteen kiinni. Suomen kansa ns. puhdistettu aikaisemminkin ja useampaankin kertaan, ja nyt se näyttäisi toteutuvan taas.

Edellinen -90 lama oli pankkitukien aikaa. 1990 oli myös aikaa jolloin suomalaisten rahat valuivat herrojen taskuun tehostetulla imulla, tosin osa Suomen kansasta maksaa vieläkin -90 luvun metkuja.

Löydät täältä paljon -90 luvun "pikku juttuja".
http://www.nettisanomat.com/1999/11/18/n9916pankit.htm

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:41:17 ap kirjoittanut VD.com »

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Vs: Miten taantumasta noustaan?
« Vastaus #2 : Marraskuu 23, 2009, 12:01:29 ip »
Miksei yksikään puolue pyydä valtion ottamista lainoista perusteellista selvitystä, MISSÖ,, OVAT LAINA RAHAT?


Miljardeja häviää savuna ilmaan. Meneekö kaikki lainat laatikkofirmojen kautta Sveitsin pankkitileille? Niinistö sanoi että "pahin on vielä edessäpäin" "Valtiovarainministeri Jyrki Katainen myöntää, että Suomen koko ajan kasvava valtionvelka siirretään suosiolla jälkikasvun maksettavaksi."(mtv3)

"Fakta" on:

Porvareilla on geeneissä korruptio

Porvari kaveruus kestää niin kauan kuin hyötyä riittää

Kelmi tunnistaa aina toisen kelmin

Rotta tunnistaa rotan

Porvareita yhdistää ahneus
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 27, 2011, 08:41:37 ap kirjoittanut VD.com »