Kirjoittaja Aihe: Työvoiman liikkumista EU-alueella edistetään  (Luettu 1532 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Työvoiman liikkumista EU-alueella edistetään
« : Marraskuu 06, 2009, 06:41:36 ip »
Työvoiman liikkumista EU-alueella edistetään

Hallitus hyväksyi torstaina työvoiman maahanmuuton toimenpideohjelman. Ohjelman mukaan työntekijöiden liikkumista tulee ensisijaisesti edistää Euroopan unionin alueella.

Työvoiman maahanmuutto tulee ohjelman mukaan jatkossakin perustumaan tarvelähtöiseen ja työnantajavetoiseen rekrytointiin.

Toimenpideohjelmassa huomioidaan myös yhteistyötarpeet maahanmuuttajien lähtömaiden kanssa. Laittomaan työnvälitykseen kiinnitetään vakavaa huomiota.

Ohjelmassa myös linjataan, että'Suomen tulee harjoittaa suunnitelmallista ja pitkäjänteistä työvoiman maahanmuuton politiikkaa, jolla Suomen olosuhteita tehdään aiempaa tunnetummiksi.

Toimenpideohjelman toteutusta varten asetetaan seurantaryhmä.

Thors korostaa yhteistyötä

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thorsin (rkp.) mukaan hallituksen torstaina hyväksymä työvoiman maahanmuuton toimenpideohjelma tehtiin juuri oikeaan aikaan.

Työvoiman maahanmuuton toimenpideohjelmassa on linjattu niitä pelisääntöjä, joilla työvoimaa Suomeen rekrytoidaan.

Thors haluaa korostaa työvoiman maahanmuutossa yhteistyötä ja yhteisiä pelisääntöjä.

- Tärkeää on se, että tällä pyritään nimenomaan kaikenlaisen harmaan ja epämääräisen toiminnan suitsimiseen, Thors toteaa viitaten julkisuudessa esitettyihin väitteisiin oleskelupien myymisestä.

Toimenpideohjelman mukaisesti työvoiman hankinta on Thorsin mukaan työnantajavetoista, koska vain yritykset voivat tietää, millaiset todelliset tarpeet ovat.

- Vaikka tarpeet ovat tällä hetkellä vähäisiä, on hyvä, että jo nyt meillä on linjaukset siitä, miten toimimme, Thors sanoo tiedotteessaan.

Ministeri Thorsin mukaan työntekijöiden oleskeluluvissa on selvää laskua tänä vuonna. Hän uskoo tämän kuvastavan sitä, että markkinat toimivat.

- Kun ei ole töitä, ei ole tulijoita, Thors kuittaa.


Lähde: http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=15212:thors-korostaa-tyoevoiman-maahanmuutossa-yhteistyoetae-&catid=1:politiikka&Itemid=3