Kirjoittaja Aihe: Nuoret pelkäävät työkykynsä menettämistä  (Luettu 2448 kertaa)

mie vaan

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 285
Nuoret pelkäävät työkykynsä menettämistä
« : Lokakuu 20, 2009, 09:38:21 ap »
Nuoret pelkäävät työkykynsä menettämistä
20.10.2009 09:30

Työelämän henkinen kuormitus rasittaa monia nuoria työntekijöitä rankasti.

Tutkimuksen mukaan peräti kahdeksan prosenttia 18-29-vuotiaista ei usko olevansa edes työkykyinen enää parin vuoden kuluttua. Nuorten naisten työkyvyttömyysriski on suurempi kuin miesten.

Työkykynsä kestävyyttä epäilevät nuoret katsovat, että työyhteisö lisää heidän sairauspoissaolojaan. Heillä on masennusoireita, ja myös heidän elämäntapansa kertovat pahoinvoinnista.

Työeläkeyhtiö Varman ylilääkäri Jukka Kivekäs varoittaa vakavista seurauksista, jos työhyvinvointi sivuutetaan työpaikoilla. Se vaikuttaa suoraan työn tuottavuuteen, ja ennen pitkään vaarana voi olla myös nuorten syrjäytyminen. Hänen mielestään nuorille on tarjottava rohkaisevampia tulevaisuudennäkymiä.

Tutkimuksen on tehnyt Varma sekä työhyvinvointipalveluja tarjoava yritys Odum ja se perustuu 40 000 työntekijän vastauksiin.


(MTV3 - STT)

kielikello

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 47
Vs: Nuoret pelkäävät työkykynsä menettämistä
« Vastaus #1 : Lokakuu 21, 2009, 02:17:07 ap »
Työkykynsä kestävyyttä epäilevät nuoret katsovat, että työyhteisö lisää heidän sairauspoissaolojaan.  ???
Eikö ole aivan ymmärrettävää, jos työkaverit supisevat selän takana sinun sairaslomasi (jonka lääkäri on kirjoittanut) perusteesta/perusteettomuudesta, sinä alat voida pahoin vielä enemmän. Jokainen voi sairastua, eikä se asia pitäisi muille kuulua!! Työnantaja maksaa sairaajalta x-ajan palkkaa ja sen jälkeen kela, jos sairauden/tapaturman aiheuttama poissaolo jatkuu pitempään.
Toivotaan, että pysytään terveenä, eikä sikainfluenssa runtele meitä pahoin. :o