Kirjoittaja Aihe: Työnantajat: Sikainfluenssa ei oikeuta omaan sairauslomaan  (Luettu 1840 kertaa)

Varastolainen

  • Vieras
Työnantajat: Sikainfluenssa ei oikeuta omaan sairauslomaan
« : Heinäkuu 29, 2009, 05:46:52 ip »


Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan työntekijät ovat myös sikainfluenssaepidemian aikana velvollisia noudattamaan sairauspoissaoloja koskevia määräyksiä ja sovittuja käytäntöjä.

"Työnantaja voi halutessaan itse joustaa, mutta peruslinja on, että työntekijän on todistettava työkyvyttömyytensä", EK:n ylilääkäri Kari Kaukinen sanoi STT:lle.


"Ymmärrämme toki tilanteen, mutta kyse on sairausajan palkanmaksusta. Sen enempää EK, sosiaali- ja terveysministeriö eikä kukaan muukaan ei voi velvoittaa yritystä siihen, että automaattisesti omalla ilmoituksella pitää palkkaa maksaa.

Jos epidemia leviää niin voimallisesti, että viranomaiset suosittelevat, etteivät kaikki potilaat tulisi vastaanotolle, EK suosittelee yrityksiä hyväksymään poissaolon enintään viikon ajaksi myös työterveyshoitajan kirjoittamalla suosituksella. Hoitaja voisi kirjoittaa sen puhelinkeskustelun perusteella ja antaisi samalla hoito-ohjeita.

Monet yksityiset lääkäritalot ovat pyytäneet työpaikkoja joustamaan lääkärintodistuksissa, jos sikainfluenssaepidemiasta tulee paha.

LÖ,,HDE: HSEli näin mennään useissa työpaikoissa, eli sairaana töihin ja ottamaan jälkitaudin. Näin saadaan muut tartutettua.