Äänestys

Vastaa vain jos toimmit puhekerÖÄyksen parissa. Onko mielestÖÄsi puhekerÖÄystÖÄ tutkittu riittÖÄvÖÄsti.

KyllÖÄ
Ei
En osaa sanoa

Kirjoittaja Aihe: Terveydentilan seuranta äänikeräilyssä (lisätty äänestys)  (Luettu 15795 kertaa)

thei

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 21
Miksi ei työterveyshuolto ole aikaansaanut säännöllisiä esim. kerran vuodessa tehtäviä tutkimuksia,miten äänikeräily vaikuttaa ko. työtä tekevien fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen? Se voitaisiin mielestäni tehdä joko henkilökoht.haastatteluin tai kyselykaavakkeiden avulla. Näin päästäisiin jo mahdollisimman varhaisessa puuttumaan ja korjaamaan mahdollisia terveyshaittoja joka tästä työstä aiheutuu.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2007, 09:40:15 ap kirjoittanut Jarno »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3718
Vs: terveydentilan seuranta äänikeräilyssä
« Vastaus #1 : Syyskuu 09, 2007, 11:41:27 ap »
Tällaisia kokeita ei voisi koko henkilökunnalla teettää, se voisi tuloksiensa puolesta lopettaaa koko puhekeräyksen tai ainakin rajoittaa sitä esim. raskaana olevilla, sekä esille voisi nousta  alkavat mielenterveysongelmat, sanasamaistuminen laitteistoon ,tylsistyminen työhön, lisääntynyt kiroilu sekä päänsärky.

Puhekeräys (Wlan) työntekijällä + raskaus on aika epäilyttävä yhdistelmä jonka mahdollisiin seuraamuksiin olisi suhtauduttava vakavasti, jos vastuun kantajaa haettaisiin kyseiseen asiaan niin viittaavia käsiä tuskin nousisi mistään suunnasta pystyyn.
Todellisuudessa kukaan ei valvo noudatetaanko Wlanista annettuja raja arvoja, säteilyturvakeskus sekä työsuojelupiiri luottaa työnantajan sanaan. Wlan verkkoja voidaan helposti nostaa 500wattiin, joka on 50 000 kertainen sallittuun arvoon nähden(0.1w/100mv). Tukiasemien ja työskentelypääteiden katveeton kenttä saavutetaan helposti tehon lisäämisellä jota kukaan ei valvo. WLAN vaikuttaa varmasti ihmisiin. Saksassa ja Englannissa niistä varoitetaan, eikä niitä suositella kouluihin ainakaan Englannissa, kerrottiin Kuopion yliopistosta.

http://www.kantti.net/ajankohtaisohjelmat/2005/11/20051125.shtml

Laukaiseeko Wlan migreenin?
Migreeni on neurologinen sairaus, jota sairastaa yli kymmenen prosenttia väestöstä. Sairaudesta kärsii 550 000 Suomalaista. http://www.migreeni.org    tai   http://www.paansarkyni.fi

"Sähköyliherkkyys tutkimusten valossa"
http://www.angelfire.com/nd/syh/tutkimus.html

Työntekijöiden oikeita haittapuolia "laitteistoon" tuskin koskaan tullaan kysymään "ainakaan tässä muodossa".
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php?topic=34.0

Mielenkiintoista olisikin tietää mitä kulissien takana tapahtuu (avata kieroilun aarrearkut), millaisia tietoja työterveyshuolto ja työsuojelupiiri saa yrityksiltä joissa puhekeräilyä käytetään. TJ

Kun toinen korva on peitettynä niin varoitusäänet havaitaan vain osittain, kuitenkin
konemelussa olisi tärkeätä että varoitusäänet voitaisiin havaita joka suunnalta.
Kummin varoitus äänet kuullaan paremmin, yhdellä vai kahdella korvalla?
Tähän asiaan tuskin tarvitaan kummempia asiantuntija lausuntoja, sen jokainen
ymmärtää itsekin.


Sähkömagneettiset kentät voivat aiheuttaa terveysriskejä
 
"Sähkömagneettisten kenttien aiheuttamien terveysvaarojen torjunta tehostuu. Uusi asetus on valmisteilla ja tulee voimaan viimeistään huhtikuussa 2008"
http://www.tyoturva.fi/tyvi/2006/4/sahkomagneettiset.html

Puhekeräystä olisi ollut syytä tutkia tarkemmin "ennen suuria pääoma sijoituksia", sekä huomioida tulevia asetuksia.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 14, 2008, 10:05:29 ap kirjoittanut Ylläpito »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3718
Aivot tekevät itse toiminta päätöksen
« Vastaus #2 : Syyskuu 17, 2007, 09:45:16 ap »
Ranskalaisen neuropsykologin Angela Sirigun 2004 tekemässä tutkimuksessa koehenkilöiden tuli painaa nappia haluamallaan hetkellä ja panna merkille, milloin he päättivät toimia. Kokeen aikana otetuista aivosähkökäyristä ilmeni, että aivot ryhtyvät tuumasta toimeen jo ennen kuin ihminen oli omasta mielestään tehnyt tietoisen valinnan. Tämähän selittäisi sen, miksi puhekeräystä käyttävät työntekijät toistaa sanoja esim. puhelimessa tai tilanteessa jossa arviointikyky on heikoimmillaan kuten nukahtamisvaiheessa, tällöin tetyillä sanoilla täytetty säiliömuisti valitsee automaattisesti tilanteeseen sopivan sanan.

Tutkimustulokset viittaavat siihen, että ihminen ei tiedosta vapaata tahtoaan, jos se yleensä on olemassa. Aivot näyttävät tekevän toimintapäätöksiä omia aikojaan mutta ei silti pelkästään omaan tiliin, koska päätöksentekoprosessissa on tiedostettu elementti.

Työntekijän jatkuva sanapumppaaminen työelämässä voi olla kauaskantoista, vanhuus ei tule yksin, vaan se tulee kaikille vanhuus jossa ikä näyttelee pääroolia, jossa useiden älyllisten asioiden käsitteleminen on vaikeaa, kuten sanavalinnat eri tilanteisiin.  ÂTieteen Kuvalehti TJ


TOISTA TOISTA TOISTA TOISTA TOISTA VALMIS TOISTA VALMIS


Kuva ei liity puhekeräykseen
 
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 14, 2008, 10:13:57 ap kirjoittanut Ylläpito »

Co-Worker

 • Vieras
Vs: Terveydentilan seuranta äänikeräilyssä (lisätty äänestys)
« Vastaus #3 : Toukokuu 09, 2010, 10:34:47 ip »
Väittäisin, että äänikeräysjärjestelmässä wlan-säteilyn lähetysteho on aika voimakas. Hyvänä esimerkkinä voin kertoa, että Inexillä talkman toimii moitteettomasti ulkonakin, vaikka välissä on paksut seinät. Ulkona ei ole tukiasemia ja talkman ottaa signaalin seinienkin läpi. Moni ottaa keikkaa ulkonakin tauolla ollessaan ja tekee käytävätiedusteluja ym.  

Tässä olisi mielestäni erittäin hyvä työsuojeluaihe, joka vaatisi lisätutkimusta. Tästä asiasta pitäisi ilmoittaa työsuojelupiiriin. Työsuojelupiiriin voi käsittääkseni ottaa yhteyttä, työntekijä, esimies tai työsuojeluvaltuutettu/asiamies.

Varastolainen

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 67
Vs:Wlan-verkot vahingoittavat puita
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2010, 11:59:08 ap »
Tässä on aika aiheellinen tutkimus, omituista on enemmänkin se ettei ihmisiin vaikutusta ole tutkittu ollenkaan.

Alkaa tästä

"Wlan-verkot vahingoittavat puita

. Langattomien lähiverkkojen lähettämä säteily vahingoittaa puiden kasvua ja kuorta, osoittaa tuore Alankomaissa tehty tutkimus.


Tutkimus aloitettiin viisi vuotta sitten. Tuolloin Alphen aan den Rijnin kaupungin puissa havaittiin epänormaalia kasvua ja puun kuoren halkeilua, jota ei voitu selittää kasvisairauksilla. Kaupunki tilasi tutkimuksen paikallisilta yliopistoilta.


Tutkimusryhmä altisti 20 saarnea erilaisille säteilylähteille kolmen kuukauden jaksoissa. Wlan- ja mobiiliverkkojen lisäksi puiden sairastumisen syyksi epäiltiin myös liikenteestä aiheutuvia pienhiukkasia.


Lähimpänä langattomia tukiasemia kasvaneiden puiden lehtiin ilmestyi lyijymäinen kiilto. Tutkijat selittävät sen johtuvan lehden ylä- ja alapintakerroksen solukon vaurioista, jotka lopulta tappaisivat osan lehdistä.


Wlan-verkon havaittiin voivan myös estää maissintähkien kasvua.


Ongelman uskotaan koskevan kaikkia länsimaissa kasvavia puulajeja, jotka pudottavat lehtensä talveksi, kertoo Computerworld.


Tutkimusryhmän mielestä asiaa tulisi tutkia lisää tutkimustuloksen varmistamiseksi ja pitkäaikaisvaikutusten paljastamiseksi. "Lähde: IDG / Computerworld

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article536282.ece?s=r&wtm=mikropc/-22112010
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 23, 2011, 09:47:03 ip kirjoittanut VD.com »