Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Kotimaa / Vs: Verkkomediasta
« Uusin viesti kirjoittanut mie vaan Syyskuu 08, 2014, 10:42:15 ap »
Suoraan hikibedian suoltoa.jos yhtään olet katsonut niin verkkomedian julkausut ovat ulkomaisista uutisista ainoastaan käännetty suomeksi
92
Kotimaa / Verkkomediasta
« Uusin viesti kirjoittanut Tankslapper Elokuu 29, 2014, 06:29:18 ip »
Tälläinen keskustelu löytyi Suomi24-sivustolta

ks. http://m.suomi24.fi/node/10877449

Lainaus:

1. Verkkomedia on venäläismielinen ja sosialismimyönteinen. Sivustolla esitetään venäläiset sankareina ja sosialistit parhaan poliittisen ideologian ajajina.

2. Sivusto on amerikkalaisvastainen ja juutalaisvihamielinen. Amerikka demonisoidaan hirvittäväksi diktatuuriksi ja Israel ja juutalaiset yleensä nähdään syypäinä maailman kaikkeen pahuuteen.

3. Kyseessä on salaliittosivusto. Siellä ihaillaan avoimesti sellaisia salaliitoista fiktioita luovia henkilöitä kuin Alex Jones ja David Icke, joista ensimmäinen on anarkistinen järjestäytyneen yhteiskunnan vastustaja ja jälkimmäinen mielisairaaksi diagnosoitu entinen toimittaja, joka elää harhoissaan ja kuvittelee, että maailmaa hallitsevat avaruudesta tulleet liskoihmiset.

4. Sivusto on epäluotettava. Se on usean kerran sortunut suoranaiseen valehteluun esittäessään venäläisiltä saatuja propagandatekstejä todellisina uutisina. Lisäksi teksteissä on usein selviä asiavirheitä, eivätkä paranoidiset salaliittokuvitelmat lisää luotettavuutta yhtään.

5. Sivustoa ylläpitävä Janus Putkonen on romaniyhtye Hortto kaalon laulajan Marko Putkosen poika, joka on mm. opiskellut teatterialaa ja osaa siis kansan manipuloinnin keinot.

6. Verkkomediaa näillä palstoilla mainostava henkilö on huomannut, että pelkkä Verkkomedian nimen näkyminen linkeissä karkottaa lukijoita, siksi hän on alkanut käyttää TinyURL-linkkilyhenteitä. TinyURL on sivu, jonka kautta voidaan piilottaa alkuperäisen sivuston nimi ja uudelleenohjata klikkaukset alkuperäiseen kohteeseen. Siis vilpillistä toimintaa ja hämäystä.

7. Verkkomedia on yhteiskunnanvastaisuutensa ja anarkososialististen tekstiensä vuoksi mitä todennäköisimmin kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten tarkkailussa, ja tällöin myös sivustolla kävijät rekisteröidään.


Että näin, tälläkin sivustolla on hehkutettu tämän verkkomedian ulosantia.
93
Kotimaa / Laura Räty halveksii pienituloisia
« Uusin viesti kirjoittanut pääideologi Elokuu 24, 2014, 07:48:35 ip »
Osa kokoomuksen edustajista suhtautuu ivallisesti ja halveksivasti pienituloisiin Suomalaisiin.
Tästä tuli selvä näyttö kun sosiaaliministeri Laura Räty avasi suunsa ja ja päästi sieltä ulos pienituloisia ivaavia ja halveksivia kommenttejaan. Näin sanoo vain kovasydäminen henkilö jolla on huippupalkka ja jolla ei ole kykyä asettua toisen ihmisen osaan. Surullista mutta totta.
94
Pätkätyö / Vuokratyö / "18-vuotiaan työsopimus"
« Uusin viesti kirjoittanut mie vaan Heinäkuu 13, 2014, 11:32:33 ap »
Ilkka: 18-vuotiaan työsopimus piti allekirjoittaa heti tai ei ollenkaan


Sunnuntai 13.7.2014 klo 10.41
 


 

 

       
18-vuotias olisi halunnut viedä nelisivuisen työsopimuksen kotiin luettavaksi ennen allekirjoittamista, mutta tämä ei työnantajalle sopinut, kirjoittaa Ilkka.

"Työnantaja vaati 18-vuotiasta kirjoittamaan työsopimuksen välittömästi."

"Työnantaja vaati 18-vuotiasta kirjoittamaan työsopimuksen välittömästi.
 
18-vuotiaan Ninee Muurimäen mukaan sopimus revittiin hänen nenänsä edessä.

- Sitä ennen tivattiin, että etkö sä luota meihin, abiturientti kertoo Ilkalle.

Muurimäki oli töissä puhelinmyyntifirmassa. Hänen määräaikainen työsopimuksensa oli juuri päättymässä, kun uusi sopimus tuli allekirjoitettavaksi. Sopimuksessa luki, että jos työt lopettaa ennen määräaikaisuuden päättymistä, joutuu maksamaan yritykselle tietyn summan rahaa."


Loput täältä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014071318485696_uu.shtml
95
Muut työhön liittyvät / Irvokkuden ja röyhkeyden huippu johtajaeläke
« Uusin viesti kirjoittanut pääideologi Heinäkuu 11, 2014, 02:47:29 ip »
On erittäin irvokasta, että Valion "väsynyt" toimitusjohtaja pääsee vain 58  vuotiaana eläkkeelle. Tämä on pilkantekoa raskasta työtä tekeville oikeasti väsyneille, joilla on nyt siis myöskin oikeus päästä eläkkeelle 58 vuotiaina. tämä pitää asettaa kynnyskysymykseksi meneillään olevissa eläkeneuvotteluissa.
96
Kotimaa / Vs: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Uusin viesti kirjoittanut Tankslapper Kesäkuu 23, 2014, 02:22:01 ap »
Ja vielä.

Useimmiten köyhät ihmiset ei ole tehneet itse omatoimisesti yhtään mitään oman taloudellisen tilanteensa parantamiseen. Lopulta täsmälleen samoista lähtökohdista lähteneet ihmiset ovat työuransa keskivaiheilla täysin erilaisessa taloudellisessa asemassa.

Kerron esimerkin isästäni, joka tupakoi ja joi viinaa. Nyt eläkkeellä ei ole maksettua asuntoa, ei mitään varsinaisesti rahan arvoista. Vastaavasti isän työkaverit (varastomiehiä kaikki) asuvat omissa maksetuissa asunnoissaan ja varallisuutta on kertynyt. Kuitenkin, isäni oli lähes koko työuransa ajan varastonhoitajan nimikkeellä, eli palkka oli parempi kuin muilla työkavereilla.
Eli tässäkin tapauksessa elintavat olivat se ratkaiseva asia. Nyt olisi mukava matkustella ym. mutta vuokra ja välttämättömyydet vie kaiken eläkkeen.

Isän mielestä muut ovat syyllisiä hänen huonoon taloudelliseen tilanteeseensa. Iiro, Esko, Ulf, Kauko, Peter - you name it!

Itse olen tähän vähän reiluun 30v ikään nähden maksanut jo ennakonpidätyksinä enemmän veroja, kuin moni keskiverto-varastomies on maksanut koko työuransa aikana ennakkoja... ja vielä pitäisi vasemmiston mielestä saada lisää veroja irti.
97
Kotimaa / Vs: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Uusin viesti kirjoittanut Tankslapper Kesäkuu 23, 2014, 02:02:09 ap »
Jos määritellään "tavallinen ihminen" vaikka sillä, että ei häiriköi missään "kiakkovieras-juhlissa" Juti-naamari päässä, rikkomassa paikkoja...

Kohtuullisuutta ja oikeudenmukaisuutta tietenkin, mutta nuo mielenosoittajat harvemmin on itsekään kannattamassa noita asioita. Kunhan rähisevät ja taitaa aika harva olla edes töissä.

Monesta huonosti palkatusta työstä ei ole mahdollista saada enempää palkkaa - koska työ ei kannata niin, että siitä maksettaisiin hyvin. Vastaavasti on niitä työpaikkoja, jonka työn tuloksesta voidaan maksaa hyvä korvaus.

Sama se on kapitalistilla. Kapitalisti haluaa tuloa omasta, omistamastaan, ostamastaan firmasta. Harvemmin kapitalisti saa mitään ilmaiseksi.

Sen sijaan, nuo mielenosoittajat taitavat saada aika paljonkin "yhteisestä kassasta".
98
Kotimaa / Vs: NYT SAA RIITTÄÄ (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Uusin viesti kirjoittanut pääideologi Kesäkuu 22, 2014, 05:36:41 ip »
Miten määritellään kuka on ns. tavallinen ihminen ? Vasemmisto pyrkii kohtuullisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen yhteisten rahojen käytössä.  Nyt on saatava edistykselliset voimat liikkeelle koska on merkkejä siitä että taantumus on jälleen nostamassa päätään. Moni nälkäpalkalla raskasta työtä tekevä, haikailee ehkä jo poispääsyä kapitalismin ikeen alta.
99
Kotimaa / Vs: NYT SAA RIITTÖ,,Ö,, (mielenosoitus 25.4.2014 eduskutatalolla)
« Uusin viesti kirjoittanut Tankslapper Kesäkuu 20, 2014, 01:53:34 ap »
Kuinkahan monta ns. "tavallista ihmistä" tuolla mielenosoituksessa oli?

Vaikea kuvitella, että kukaan asuntolainan lyhentäjä olisi tuollaisissa kemuissa...

Vähän sama asia sen "Smash Asem 2006" mielenosoituksen kanssa, ei tainnut siitäkään porukasta monikaan oikeasti lähteä varastolle duuniin maanantai-aamuna klo 06.

Jos ahneus on kasvanut, samoin on myös vastikkeettomien tukien laita. Nykyihmisen pitäisi saada täsmälleen sama elintaso, kuin vuosia työtä tehneen henkilön. Ahneus on myös vasemmistossa, vasuri haluaa käyttää omat rahansa (niin kuin tähänkin asti), sen lisäksi vasuri haluaa muiden rahat.

Vasemmistolaisessa keskustelussa on aina kiinostuttu muiden ihmisten varallisuudesta, sen sijaan, että oltaisiin kiinnostuttu niistä omista.
100
Uutisia ulkomailta / Irakin öljy synnyttää uusia konflikteja
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Kesäkuu 14, 2014, 11:47:45 ip »

Irakin öljy synnyttää uusia konflikteja

 

OPEC:in mukaan Irakin päivittäinen öljyntuotanto nousi helmikuussa 400 000 barrelilla, saavuttaen 3,4 miljoonaa barrelia päivässä - korkeimman määrän viimeisen vuosikymmenen aikana. New Eastern Outlook tarkastelee Stanislav Ivanovin artikkelissa Irakin konfliktia öljytuotannon näkökulmasta.

Lähde: Stanislav Ivanov 28.5.2014 / New Eastern Outlook
Käännöstoimittaja: Ville Kyrönlahti
14.6.2014, Verkkomedia.org


 


Irakin öljy synnyttää uusia konflikteja

Vientiin menee kaikkiaan 2,8 miljoonaa barrelia. Mikäli maa pystyy säilyttämään vuotuisen päiväviennin 2,9 miljoonassa barrelissa, sen tulot tulevat olemaan 100 miljardia dollaria vuodessa (vuonna 2013 Irak tuotti noin 89 miljardia dollaria pitämällä keskimääräisen päivittäisen vientitason 2,4 miljoonassa barrelissa).

Irakin viranomaiset pyrkivät saavuttamaan 4,5 miljoonan barrelin päivätason kuluvan vuoden loppuun mennessä ja rikkoa 9 miljoonan barrelin päivärajan vuoteen 2020 mennessä. Kansainvälisen energiajärjestön (IEA) vuosikertomuksen mukaan Irak voi olla yksi maailman top-3 hiilivetyjen viejistä vuoteen 2030 mennessä.

Vaikka Irakin öljyntuotanto on saavuttanut sotaa edeltäneen tason, ei maan kansan enemmistön oloissa ole kuitenkaan tapahtunut odotettuja parannuksia. Valtion asevarusteluun käytetään kymmeniä miljardeja dollareita (raskaan sotilaskaluston ja aseiden toimitus Yhdysvalloista on jo arvoltaan 20 miljardia dollaria), laajamittainen korruptio syövyttää valtiokoneistoa ja viranomaisiin kohdistuva terrorismin uhka kasvaa yhdessä aseellisen vastarinnan ohella.

Irakilaiset kärsivät päivittäin vesipulasta, tuhotusta sähköinfrastruktuurista sekä heikkenevästä terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmästä.

Keskushallinnon syrjivä suhtautuminen sunniväestöä kohtaan sekä menneillään olevat ulkovaltojen yritykset saattaa maa etnisten ja uskonnollisten konfliktien valtaan, on vain suora tie uuteen sisällissotaan.

Irakin mahdollinen hajoaminen useampaan valtioon (shiiat etelässä, sunnit keskialueilla ja lännessä, kurdit pohjoisessa) on lähempänä kuin koskaan.

 
Ulkomaiset toimijat ovat sitoutuneet epävakauttamaan Irakin, aktiivisimpia ovat Saudi-Arabia ja Qatar. Ne näkevät Irakin nousevana uhkana omille poliittis-taloudellisille eduille.

Persianlahden monarkiat eivät hyväksy shiia-enemmistön valtaannousua Irakissa, koska se voi vahvistaa Iranin valta-asemaa. Persianlahden maiden kuninkaat, emiirit ja sheikit maalailevat itselleen tulevaisuuden kauhukuvia shiiavallan laajenemisesta alueella. Toinen Saudi-Arabian ja Qatarin syy tunkeutua Irakiin liittyy mahdolliseen hiilivetyjen hintavalvonnan menettämiseen.

Iranin vastaisten pakotteiden heikentyminen ja asteittainen Irakin vientitasojen nousu saattaa johtaa hintojen laskuun hiilivetyjen maailmanmarkkinoissa ja siten heikentää merkittävästi kuningaskuntien taloudellista merkitystä. Tämä heikentäisi myös niiden roolia sekä kansainvälisellä areenalla että islamilaisessa maailmassa.

Seurauksena ulospäin vaurailta näyttävissä kuningaskunnissa saattaisi syntyä levottomuuksia ja joukkomielenosoituksia, aivan kuten ”arabikevään” alkuaikoina.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki ilmoitti 9.maaliskuuta 2014 virallisesti, että Saudi-Arabia ja Qatar ovat ryhtyneet tietoisiin toimiin horjuttaakseen Irakia. ”He hyökkäävät Irakiin suoraan ja epäsuorasti Syyrian kautta. Ne ovat julistaneet sodan Irakia vastaan. Saudi-Arabia ja Qatar ovat ensisijaisesti vastuussa Irakin kärsimästä terrorismista sekä yleisestä turvallisuuskriisistä”, sanoi al-Maliki ranskalaisen televisiokanava France 24:n haastattelussa.

Irakin pääministerin mukaan Saudi-Arabia ja Qatar ovat tarjonneet Irakin militanteilla poliittista, taloudellista ja mediatukea sekä toimittaneet näille aseita.

Irakin raja-alueilla tehdyt lukuisat tiedustelu-upseerien pidätykset ovat osoittaneet Malikin väitteet todeksi. Aseellinen kapina läntisessä Anbarin maakunnassa sekä kasvava terrori-iskujen ja joukkomielenosoitusten aalto niin sanotun ”sunnikolmion” alueella ovat suurelta osin Saudi-Arabian ja Qatarin organisoimia.

 
Irakissa on kiistelty myös kauan öljystä ja kaasusta saatavien tulojen jakamisesta. Tulonjakoa säätelevä laki otettiin käyttöön Saddam Husseinin aikakaudella, mutta se ei ole enää voimassa, sillä uuden lainsäädännön omaksuminen on joutunut al-Malikin hallituksen jalkoihin.

Raporttien mukaan Kurdistanin alueella sijaitseva Erbil ei ole saanut 17 % hiilivetytuloja, jotka sille Irakin lain mukaan kuuluisivat. Täyttääkseen alueellisen budjettivajeen sekä saavuttaakseen paremman taloudellisen riippumattomuuden Bagdadista, on Irakin Kurdistan ottanut käyttöön omat lait luonnonvarojen hyödyntämiseksi.

Alueen luonnonvaroihin kuuluu 45 miljardia barrelia öljyä ja 2,8 biljoonaa kuutiometriä kaasua. Kurdistanin aluehallinto on allekirjoittanut jo yli 50 sopimusta eri kansainvälisten yritysten kanssa, jotka suorittavat öljyn- ja kaasunporausta sekä etsintää. Yritysten joukossa on maailmankuulu Exxon-Mobil, Total, Chevron ja Gazprom Neft.

Tämä on ainoa venäläisyritys, joka on allekirjoittanut Irakin kurdialuetta koskevan sopimuksen vähintään 670 miljoonan öljybarrelin pumppaamiseksi. Yhtiö suunnittelee investoivansa noin 1 miljardi dollaria Kurdistanin öljykenttien kehittämiseen. Gazprom Neft työskentelee myös Irakin keskushallinnon kanssa öljyalalla Badrassa.

Loppuvuodesta 2013 Kurdistanin alkoi viedä öljyä ja kaasua Turkkiin Ankaran ja Erbilin välisen sopimuksen mukaisesti. Väitetään, että puolet hiilivedyistä kuuluisi Turkille ja loput kuljetettaisiin Ceyhanin sataman kautta maailmanmarkkinoille. Tällä hetkellä suurin osa öljystä on säilytettävänä Ceyhanissa. Kurdistanin öljynviennin täytyy yltää 400 000 barreliin päivässä vuoden 2014 loppuun mennessä.

Irakin viranomaiset Kurdistanissa ovat viime aikoina neuvotelleet öljy- ja kaasuputkihankkeista Iranin kanssa. Lopputulos saattaa olla öljy- ja kaasuputkien rakentaminen Iranin ja Pohjois-Irakin välille. Putket kuljettaisivat raakaöljyä kurdialueilta Iraniin Kermanshahiin, jossa se tultaisiin käsittelemään ja jalostamaan, ja sitten viemään takaisin öljytuotteina.

Maakaasuhankkeet voivat johtaa iranilaisen kaasun vientiin kurdialueille Sulaymaniyahiin ja Erbiliin. Kurdiviranomaiset ovat alkaneet etsiä sijoittajia ja urakoitsijoita oman jalostuksen ja petrokemikaaliteollisuuden luomiseksi. Ala saattaa kiinnostaa venäläisyrityksiä, erityisesti Tatneftia.

Luonnollisesti Bagdad on ärsyyntynyt kurdien aloitteista öljysektorilla, joka on johtanut pyrkimyksiin korostaa Irakin valtion yksinomaista oikeutta hallita kansallisia hiilivetyvaroja. Irakin viranomaiset ovat vaatineet Erbiliä kertomaan heille etukäteen tuotettavien ja vietävien hiilivetyjen määristä, koska niiden hintojen olisi vastattava kansainvälistä tasoa.

Bagdadin mukaan myös kaikki toimitukset olisi tehtävä valtionyhtiö SOMO:n (State Organization for Marketing of Oil) kautta sekä kaikki öljystä ja kaasusta saatavat myyntitulot olisi talletettava Irakin kehitysrahaston (DFI) tileille Yhdysvaltoihin.

Kurdijohtajat sallivat SOMO:n osallistua Erbilin kansainvälisiin öljy- ja kaasukauppoihin, mutta vain tarkkailijana. Vähentääkseen jännitteitä al-Malikin hallituksen kanssa, ehdottivat Turkin viranomaiset Ankaran, Bagdadin ja Erbilin välisen komitean perustamista öljyn kuljettamiseksi Irakista Turkkiin.

On syytä huomata, että hiilivetyjen tuotannon kasvu Irakissa ei ole erityisemmin parantunut maan kansalaisten elämää, eikä se ole tuonut liiemmin rauhaakaan maan kolhiintuneelle maaperälle.

Kiistat öljyn ja kaasun viennistä kertyvistä voitoista lisää jännitteitä maan eri etnisten ja uskonnollisten yhteisöjen välillä ja voi johtaa jopa valtion hajoamisen. Persianlahden monarkiat eivät hyväksyisi vahvaa Irakia, jolla olisi johtava asema hiilivetymarkkinoilla, joten he tulevat jatkamaan kumouksellista toimintaa niin sanotun ”Sunnikolmion” alueella.

He yrittävät muuttaa Irakin – kuten Syyrian – ääri-islamilaisten ryhmien, epämieluisan hallinnon ja shiia-islamin väliseksi taistelukentäksi. Yksi aggressiivisiin toimiin ryhtyvistä ryhmittymistä on ISIL (Islamic State of Iraq and Levant).


 


Ville Kyrönlahti


Lähde:Verkkomedia.orgPsta:VD


Sivuja: 1 ... 8 9 [10]