Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / LUOKAKSI ITSEÄÄN VARTEN
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Heinäkuu 31, 2017, 10:45:48 ip »

LUOKAKSI ITSEÄÄN VARTEN

 
"Joskus 150 vuotta sitten Saksan yhdistäjä ja ensimmäinen valtakunnankansleri Otto von Bismarck tuli tunnetuksi kovista otteistaan. Hän osasi kovalla kädellä kurittaa työläisiä ja talonpoikia. Siksi häntä sanottiin rautakansleriksi. Mutta Bismarck on sanonut: ”Älkää luulkokaan, että politiikasta syrjässä pysyminen varjelee teitä sen seurauksilta.” ja näinhän se menee tänäkin päivänä.
 
Bismarck oli siis niin oikeassa kuin olla ja voi. Ongelma on vain siinä, että nykyaikana palkkatyöläisten on kovin vaikea tietää kuka politiikassa pyyteettömästi ajaa ja osaa ajaa heidän asiaansa. Sotien jälkeen valinta oli helppoa, kun kansandemokraattinen liike oli todistanut poliittisen linjansa oikeaksi. Siksi sillä oli väkeä ja voimaa.
 
Vähitellen 1960-luvun alusta saakka sinne kuitenkin pesiytyi eriseuraista joukkoa, joka tietoisesti ja tietämättäänkin nielaisivat oikealta heitetyn syötin näkemättä sen sisällä olevaa tappavaa koukkua. Tänään vanhasta työväenliikkeen taistelevasta vasemmistosta on jäljellä enää pelkät rauniot. Kuitenkin sille on edelleen ja suorastaan elämää suurempi tilaus.
 
Vuoden 1990 jälkeen Suomessa on tapahtunut järkyttäviä, palkkatyöläisten elämää kurjistavia muutoksia. Niistä suurimasta päästä on työttömyyden raju kasvu. 1990 työläiset menettivät työttömyyteen 0,4 miljardia tuntia, 8,5 %. Mutta 2016 työläisillä oli työhön käytettävissä yhteensä 5 miljardia tuntia. Siitä käytettiin (haamutunnit on poistettu) vain 3,7 miljardia tuntia joten työttömyyteen kului 1,3 miljardia tuntia, 26 %.
 
Niinpä tulonjako on muuttunut radikaalisti. Vuonna 2016 palkat ja lisäarvo eli lyhyesti kansantulo oli 234,3 mrd.e. Se jakaantui – suluissa muutos vuodesta 1990 – palkat 39,7 mrd.e (-15,5 mrd.e, 28,5 %), julkinen talous 63,8 mrd.e (-13,4 mrd.e, 17,7 %), sotu 27,8 mrd.e (7,0 mrd.e, 33,7 %) ja yksityiset voitot 103,0 mrd.e (21,9 mrd.e, 28,0 %).
 
Palkkasumman raju lasku johtuu sekä työttömyydestä että sen ja pätkätöiden seurauksena alentuneista palkoista. Julkisen talouden menetykset johtuvat työttömyydestä, mutta ennen kaikkea suurituloisten alhaisesta veroasteesta ja yritysverojen rajusta alentamisesta 50 prosentista nykyiseen 20 prosenttiin. Sosiaaliturvatulojen kasvu johtuu työttömyyden aiheuttamista työttömyyspäivärahoista ja muista toimeentulotukiaisista sekä eläkeläisten määrän kasvusta.   
 
Yksityisten voittojen kasvuun ovat vaikuttaneet yritysverokannan alentaminen 60 prosenttia ja kelamaksujen poistaminen. Osinkojen verotusta on alennettu 57,7 prosenttia, pääomaverokantaa on alennettu keskimäärin 40 prosenttia. Lisäksi varallisuusvero on poistettu kokonaan.
 
Viimeaikoina on pidetty ääntä kuinka talous taas kasvaa vauhdilla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että vuoden 2008 taso saavutettaisiin parhaassakin tapauksessa vasta 2019. Viimeiset 25 vuotta on todistanut, että Suomen talouskasvu on jatkuvasti hidastunut. Maamme on tuomittu hitaan kasvun maaksi. Tämän hetken ennusteet tuotannon ja työn tuottavuuden kasvun mukaan 2050 työtunneista jäisi käyttämättä yli 40 prosenttia. Se tarkoittaa, että pahoinvointi ja kurjuus koko ajan lisääntyvät.
 
Neljä viidesosaa työvoimasta on jo nyt monin eri tavoin ahtaalla. Siitä huolimatta he eivät ymmärrä tai halua ymmärtää, että politiikasta syrjässä pysyminen ei varjele sen seurauksilta.
 
Kaikki palkkatyöläiset ovat, halusivat tai ei, kapitalistien häikäilemättä riistämää työväenluokkaa. Riiston kovetessa kansan mitta täyttyy. Siksi se lähtee hädissään kaduille spontaanisti vaatimaan oikeuksiaan ja saa vastaansa kapitalistien väkivaltakoneiston. Syntyy yhteydenottoja, jossa aseettomien siviilien menetysten määrää on mahdotonta edes kuvitella. Menetysten minimoiminen vaatii työläisten järkevää järjestäytymistä riistetystä luokasta luokaksi itseään varten. Luokaksi, joka kykenee lakkauttamaan kapitalistisen tuotanto- ja finanssipääomien yksityisomistuksen."

 
Kai Kontturi


Psta:VD
22
Kotimaa / SUOMI SUREE, MUTTA MIKSI?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 24, 2017, 02:45:11 ap »
SUOMI SUREE, MUTTA MIKSI?
 
"Presidentti Mauno Koivistosta halutaan kuoleman jälkeen tehdä jonkinlainen hyväntekijä, jotka koko kansan pitää surra. Onko siihen aihetta?
 
Presidentti Koivisto sai perintönä edellisiltä suorastaan diktatoriset valtaoikeudet aina eduskunnan hajottamiseen saakka. Kuten nykyään sanotaan, hänen agendallaan oli Suomen lännettäminen ja rikkaiden rikastuttaminen.
 
Agendalle kuuluivat sellaiset hallitukset, jotka ensinnäkin vapauttivat pääomien, tavaroiden, palvelusten ja ihmisten liikkeet yli maan rajojen sekä toiseksi siirsivät ylimmän lainsäädäntö-, tuomio- ja budjettivallan maan rajojen ulkopuolelle.
 
Kaikki nämä myös toteutettiin. Presidentti Koiviston aloittaessa Suomen pääomakanta ulkomailla oli 0,8 miljardia euroa ja lopettaessa 42,5 miljardia euroa. Siitä syntyi pankkikriisi kaikkine kärsimyksineen. Kun tavarat ja palvelut liikkuivat vapaasti, koko Suomen pankkimaailma meni uusiksi ja samalla 50 000 yritystä teki konkurssin tai lopetti muuten toimintansa. Samalla työllisyys romahti, kun työtunneista katosi lähes viidennes. Se merkitsi työttömyyden kasvua 470 000 täydellä työvuodella.
 
Presidentti Koiviston talouspolitiikka on kiveen hakattu. Siksi tähän päivään mennessä ei ole päästy lähellekään vuoden 1989 työtuntien määrää, vaikka työvoiman on kasvanut. Sen sijaan pääomat ovat liikkuneet vilkkaasti. Viimevuoden lopussa suomalaista pääomaa oli saatavina ulkomailla 694 ja Suomessa ulkomaista pääomaa velkana 678 miljardia euroa.
 
Ulkomaisten sijoittajien on saatava pääomalleen mahdollisimman suuren tuoton, siksi suomalaiset poliitikot ovat jatkuvan kiristyksen kohteina – yrityksiä pitää tukea sekä kustannuksia ja voittojen verotusta alentaa. Kun julkiset tulot pienenevät, pitää menoista leikata.
 
Presidentti Koiviston aloittaessa suomalaisen kansantalouden vastuu ulkomaisesta varallisuudesta oli 2 miljardin euron luokkaa eikä ulkomaisista sijoittajista ollut mitään harmia. Nyt ulkomainen varallisuus on 1 372 miljardia euroa ja yhteiskunnalliset harmit ennennäkemättömät. Loppupelissä Suomi kantaa koko vastuun, vaikka nyt pääomat ovat suomalaisen politiikan ulottumaattomissa.
 
Siis – miksi Suomi suree?"

 
Kai Kontturi


Psta:VD
23
Kotimaa / Jari Lindström vastaa ryöpytykseen ”orjatyöstä”
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 23, 2017, 09:31:59 ip »
"Jari Lindström vastaa ryöpytykseen ”orjatyöstä”: ”Kokeilulla ei saa korvata palkkatyötä”"

Uusi Suomi - tiistai 23. toukokuuta 2017

“Työministeri Jari Lindström (ps.) torjuu kovan kritiikin, jota on esitetty hallituksen kaavailemasta työelämäkokeilusta. Kokeilua on syytetty muun muassa orjatyön laillistamisesta. Lindström sanoo Uudelle Suomelle, ettei näe syytökselle mitään perusteita.

Määräaikaisessa työelämäkokeilussa pitkäaikaistyöttömät työskentelisivät työttömyystuen turvin kunnissa tai yrityksissä 4–8 tuntia päivässä korkeintaan viitenä päivänä viikossa 0,5–1 vuoden ajan. Työtön saisi työmarkkinatuen päälle yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Kokeilu on määrä toteuttaa Porissa, Raumalla, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä.

Esitys on saanut osakseen kovaa kritiikkiä. Ainakin yrittäjä Jari Sarasvuo ja kansanedustaja Maria Tolppanen (sd.) ovat puhuneet orjatyöstä. Lindström ei niele kritiikkiä alkuunkaan.”


Näin siis ex.”luottamusmies” virkkoo, tulevaisuus tulee kyllä näyttämään oliko sanoissa perää vai ei, jos historiaa yhtään katsoo, niin nyt on jälleen tulossa aimo annos sitä itseään.
24
Kotimaa / ”Kansanedustaja lähetti tyrmistyneen tiedotteen: ”Hallitus laillistaa orjatyön””
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 18, 2017, 07:29:48 ip »
”Kansanedustaja lähetti tyrmistyneen tiedotteen: ”Hallitus laillistaa orjatyön””

”Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Maria Tolppanen ei tarvinnut torstaina monta sanaa kuvaamaan tyrmistystään hallituksen uudesta työllisyyshankkeesta.

Tolppasen medialle lähettämä tiedote oli kokonaisuudessaan viiden virkkeen mittainen.

– Hallitus esittää pitkäaikaistyöttömyyden hoidoksi kaikkien rimojen alitusta. Hallitus esittää, että pitkäaikaistyöttömät laitetaan kuntiin ja yrityksiin tekemään työtä työmarkkinatuella. Tämä on hallituksen mukaan työkokeilua. Ei se ole. Se on laillistettua orjatyötä, Tolppanen toteaa tiedotteessaan.”


http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kansanedustaja-l%C3%A4hetti-tyrmistyneen-tiedotteen-%E2%80%9Dhallitus-laillistaa-orjaty%C3%B6n%E2%80%9D/ar-BBBh6Jq?li=AAaDcIL&ocid=spartandhp
25
Ammattiliitto / Vs: Onko Inexsin työntekijöiden edunvalvonta “kohdallaan”?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 18, 2017, 08:42:23 ap »
Näin toisissa yrityksissä

“EU:lta 2,6 miljoonan työllistämistuki Nokialta irtisanotuille

Euroopan parlamentti on hyväksynyt tänään 2,6 miljoonan euron työllistämistuen Nokialta irtisanottujen tukemiseksi. Globalisaatiorahaston tuen tavoitteena on auttaa kaikkiaan 821:tä irtisanottua löytämään uusi työpaikka.

Tuella edistetään Nokia Networks Systemsin sekä sen kolmen tavarantoimittajan ja jatkojalostajan palveluksesta irtisanottujen työllistymistä.

Asiasta kertoi Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto.”


MTV UUTISET – STT - MTV - keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Ja Inexsillä toisella tavalla. "Siirretään työntekijät reppufirmaan ja osa jätetään rannalle, samalla pestään omat kädet."
26
Ammattiliitto / Vs: Onko Inexsin työntekijöiden edunvalvonta “kohdallaan”?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 15, 2017, 07:10:42 ip »
Kuuleman mukaan Inex piti toimipaikkakohtaiset luottamusmies vaalit (mm. Sompassa,Tampereella,Kouvolassa,Espoossa ym), mutta nyt Espooseen valittu "varaluottamusmies on kuuleman mukaan siirtynyt Sipooseen". Toiset ihmettelevät miten toimipaikkakohtainen varaluottamusmies voi olla Sipoossa, kuin toimipaikka on Espoossa. Kuulemma kukaan ei edes tiedä, onko Inex Espoon varastoon valittu varaluottamusmies Inexsin vai Transvallin kirjoilla. Eräs sanoi että “hyvin menee luottiksilla”, “muilla ei ihan niin hyvin”.
27
Uutisia ulkomailta / Al-Qaida ja Daesh palvelevat Yhdysvaltain maailmanherruustavoitteita
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 15, 2017, 06:48:45 ip »
Al-Qaida ja Daesh palvelevat Yhdysvaltain maailmanherruustavoitteitaYhdysvallat ei halua tuhota al-Qaida- eikä Daesh -terrorijärjestöjä, koska ne edistävät Yhdysvaltain omien hegemonististen tavoitteiden saavuttamista, sanoo amerikkalainen politiikantutkija ja yliopiston professori Dennis Etler, joka on jo usean vuosikymmenen ajan perehtynyt kansainvälisen politiikan ongelmiin.

Etler sanoi, että Yhdysvallat ei poistu Afganistanista, koska maa toimii keskeisenä amerikkalaisen imperialismin välineenä, jonka avulla voidaan epävakauttaa Euraasiaa ja häiritä tämän alueen integroitumista Venäjän johtamaan Euraasian unioniin ja Kiinan Uusi silkkitie -hankkeeseen (One Belt, One Road).

Kaliforniassa sijaitsevan Aptos Cabrillo Collegen antropologian professori Dennis Etler puhui asiasta iranilaiselle Press TV -kanavalle sunnuntaina antamassaan haastattelussa kommentoidessaan raportteja, joiden mukaan Pentagon pyytää Valkoista taloa lähettämään tuhansia sotilaita lisää Afganistaniin.

Pentagon aikoo sijoittaa Afganistaniin erikoisjoukkojen sotilaita, joiden tehtävänä sanotaan olevan maaoperaatioiden laajentaminen al-Qaida- ja Daesh -militantteja vastaan. Afganistanissa on tällä hetkellä noin 8400 yhdysvaltalaista sotilasta ja noin 5000 Nato-liittolaismaiden sotilasta.

Mikä on Afganistanissa olevien yhdysvaltalaissotilaiden määrän lisäämisen todellinen tarkoitus? Jotkut sanovat, että kyse on Afganistanin heroiinikaupan valvomisesta ja hyödyntämisestä siten, että sillä voitaisiin rahoittaa salaisia terroristisoluverkostoja Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa. ”Ensin al-Qaida ja sittemmin Daesh ovat palvelleet ja palvelevat edelleen oikein hyvin Yhdysvaltain maailmanherruuspyrkimyksiä”, sanoi professori Etler.

”Yhdysvallat uskoo voivansa käyttää takfiriterroristeja sotilaallisissa operaatioissa missä ja milloin se vain haluaa. CIA käyttää laitonta rahaa ulkomaisten palkkasotilaiden sekä terroristiverkostojen kouluttamisen rahoittamiseen ja näitä joukkioita lähetetään sitten tekemään likainen työ ja luomaan epävakautta niissä maissa, jotka rohkenevat asettua vastustamaan Yhdysvaltoja”, hän totesi.

”Sen jälkeen voidaankin lähettää sotilaita tuomaan oma järjestyksensä kriittiselle alueelle ja ottamaan sen valvontaansa. Näin on tehty kerta toisensa jälkeen. On tärkeää pitää jatkuvasti yllä tällä tavoin aikaan saatuja levottomuuksia, jotta Yhdysvallat voi jatkaa sotilaallista läsnäolonaan eri puolilla maailmaa”, tutkija sanoi. ”Se, ettei vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee, saattaa useinkin palvella Yhdysvaltain etuja. Tällainen tilanne voi tulla, kun CIA ja armeija työskentelevät samoilla ongelma-alueilla, mutta se kuuluu suunnitelmaan. Yhdysvallat voi hyödyntää sekä terroristeja että omia tiedustelu- ja muita elimiään tavoitteidensa saavuttamiseksi,” sanoi Etler. ”Jotkut ihmettelevät, voiko Yhdysvallat tukea terroristeja samalla kun itse taistelee heitä vastaan? Näyttää ristiriitaiselta. Mutta idea onkin juuri siinä, että luodaan tilanne, jossa terroristit palvelevat kahta tarkoitusta. Ne edistävät Yhdysvaltain tavoitteita epävakauttamalla strategisia alueita, minkä jälkeen Yhdysvaltain armeijan annetaan osallistua Washingtonin itsensä tukemien väkivaltaisten joukkioiden torjumiseen”, hän täsmensi.

"Afganistanin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että Yhdysvallat ei halua voittaa sotilaallisesti sen enempää Talebania, al-Qaidaa kuin Daeshiakaan. Niiden halutaan edelleen pysyvän tekosyynä Afganistanin miehitykselle. Tämä on nyt Washingtonille tärkeämpää kuin koskaan aiemmin, koska Kiina pyrkii Uusi silkkitie -projektillaan yhdistämään Keski-, Etelä- ja Kaakkois-Aasian maat Euraasian ja Afrikan Kiina-keskiseen liikenne- ja kauppaverkostoon, jota Kiinan tukee investoinneillaan infrastruktuuriin ja kauppaan”, sanoi Etler.

"Afganistan palvelee Yhdysvaltain imperialismin etuja. Afganistania käytetään häiritsemään tätä uutta Kiinan hallitsemaa talous- ja kauppaverkostoa, joka haastaa Yhdysvaltain taloudellisen, sotilaallisen ja diplomaattisen hegemonian koko itäisellä pallonpuoliskolla yhdistäessään Euraasian nopeasti kehittyviä maita ja alueita Kiinan mannertenväliseen kauppaan”, hän huomautti.

"Takfiriterroristisolujen leviäminen Afganistanissa palvelee Yhdysvaltojen imperialismin tavalla, jolla uhkaa Kiinan intressejä, mutta on myös tekosyynä Yhdysvaltojen miehitykselle. Toisin sanoen USA uskoo tappavansa kaksi kärpästä yhdellä iskulla lisätessään sotilaallista läsnäoloaan alueella", hän lisäsi.

”Tässä yhteydessä on tärkeää huomata, että Trumpin Yhdysvallat tehostaa aseellista valmiuttaan ja sotilaallisia toimintojaan kaikkialla maailmassa. Kaikki puheet siitä, että Yhdysvallat ei enää pyrkisi hallitusten vaihtamisiin tai tekisi muissa maissa sotilaallisia interventioita, ovat pelkkää retoriikkaa, kuten Trumpin kaikki muutkin puheet ja toimet tähän mennessä ovat osoittaneet, huomautti tutkija.

”Yhdysvaltain sotilasbudjetin pyydetty lisääminen 54 prosentilla osoittaa Yhdysvaltojen ikuisen sotaisuuden. Valtavalla rahamäärällä, jonka USA käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin, on tärkeä merkitys Yhdysvaltain globaalin hegemonian ylläpitämisessä ilman, että USA:n talous pysähtyy", hän totesi.

"Afganistanin sota on oppitunti siitä, miten ja miksi Yhdysvallat jatkaa hegemoniapolitiikkansa, jonka tarkoituksena on pönkittää Yhdysvaltain itse itselleen luomaa ylivertaista asemaa ja estää kilpailijoiden nousu uhkaamaan tätä asetelmaa”, totesi professori Etler.


Press TV / KOMINFORM


Psta:VD
28
Pakinoita ja kolumneja / HURJAVAUHTINEN ALAMÄKI
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 10, 2017, 11:34:37 ip »

HURJAVAUHTINEN ALAMÄKI

 
Hallitus on tehnyt kaikenlaisia kiky-temppuja, että yritysten henkilökulut supistuisivat ja työn tuottavuus kasvaisi. Kuten kaikki muistavat hallitus on vaatinut hurjaan 5 %:n tuottavuushyppyä. Hallituksella on hirmuinen hätä. Hätä syntyy, kun Suomen pankki esitti viimeisimmän arvionsa, että tänä vuonna bruttokansantuote kasvaa olemattomat 1,2 %. Jos kokonaistuotanto, joka sisältää kulutettujen varastojen uusimisen kasvaa saman verran, se olisi 4,8 miljardia euroa.
 
Tästä johtuen valtamedian torvet huutavat; talous kasvaa! Huutoon on ladattu suurta toivoa herättävä sävy, vaikka siltä puuttuu sisältö. Todellisuus näyttääkin toisenlaiselta.   
 
Jokainen itseään kunnioittava yritys pyrkii kaikin keinoin kasvattamaan työn tuottavuutta. Vaihdetaan vanhat koneet ja ohjelmistot nopeampiin. Jos kuluvana vuonna kuitenkin käy muutaman edellisen vuoden tapaan huonosti, eikä kaluston uusiminen onnistu kunnolla niin pannaan tekijöihin pikkasen lisää vauhtia ja vähennetään työtekijöitä 25 400 työvuoden verran. Se vähentäisi yritysten henkilöstökuluja ja tuottaisi yrityksille normaalin toiminnan voiton lisäksi 1,14 miljardia euroa.
 
Palkkatyöläisten kannalta onkin syytä pelätä, että pitkään jatkunut tuottavuuden heikko kasvu saa uutta vauhtia. Jos niin tapahtuu, työtunnit vähenevät ja työttömyys lisääntyy entisestään, palkat ja sivukulut supistuvat ja voitot kasvavat nopeammin. Itse asiassa tämä on kapitalismin kehityksen laki. Kapitalistinen järjestelmä on pitänyt huolen siitä, että talouden faktat salataan monimutkaisilla tilastoilla. Suurimmat huijaukset ovat bruttokansantuote, joka on noin puolet kokonaistuotannosta ja työvoimatutkimus, jonka tempuilla kaunistellaan todellisuutta, parannetaan työllisyyttä ja vähentää työttömyyttä.     
 
Työvoimatutkimuksen ensimmäisenä käyttöönottovuotena tilastoihin ilmestyi 246 miljoonaa haamutuntia. Työtunnit kasvoivat 6,9 %. Se vastasi noin 150 tuhatta työvuotta. Siitä saakka huijaus on jatkunut keskimäärin samalla tasolla. Haamutunnit laskevat työn tuottavuutta ja parantavattyöllisyyttä. Näin kansantalouden onneton tila näyttää todellisuutta paremmalta.
 
Jostain syystä Valtionvarain ministeriökin (VM) tunnustaa, että Suomi on tuomittu ainakin seuraavan viiden vuoden aikana hitaan kasvun maaksi. Itse asiassa vapaakaupan Suomi on tuomittu pysyvään hitaan kasvun maaksi. Kukaan ei uskalla ennustaa 80-luvun tapaista vahvaa viiden prosentin keskimääräistä vuosikasvua. Vapaakaupan maailmassa ylikansallisilla suuryrityksillä on jatkuvasti kasvava rooli. Niiden ällistyttävän suuret resurssit antavat mahdollisuuden monin eri tavoin raivata pienemmät kilpailijat pois alalta kuin alalta.
 
Ylikansallisten suuryritysten kasvupyrkimysten seurauksena kilpailu jatkuvasti kovenee. Siksi yrityksiä koko ajan uhkaa menehtyminen. Tässä kilpailussa suomalaiset suuryritykset ovat pieniä maailman markkinoilla. Pysyäkseen elossa ne joutuvat tinkimään toimintamenoistaan entistä kovemmalla kädellä. Siinä leikissä tärkeimmäksi tehtäväksi muodostuu, halusivat tai ei, työn tuottavuuden jatkuva kasvu ja työvoimakulujen alentaminen. Se, joka ei onnistu, hiipuu pois.
 
Nykynäkymien ja ylikansallisten suuryritysten ostot ja yhteenliittymiset merkitsevät pääomien keskittymistä. Yhä useammalla toimialalla tapahtuu ylikansallista monopolisoitumista. Tämän kehityksen vuoksi pienet kansantaloudet on tuomittu hitaaseen kasvuun. Tänään mikään ei puhu eikä kukaan uskalla ennustaa tulevaisuuden Suomelle vahvan kasvun aikaa.
 
Vuoteen 2050 mennessä keskimääräiseksi kasvuksi näyttää jäävän 1,0–1,3 % vuodessa. Lisäksi lähivuosien kokemuksista voi päätellä, että taantumien välit lyhentyvät ja niiden kaudet pitenevät. Jos rohkeasti arvioi, niin seuraavan 35 vuoden aikana on kolme lyhyttä parin vuoden kohtuullista taantumaa. Lamakausien vuoksi kasvu olisi 14,7 %. Vuoden 2010 rahassa laskien tänä aikana talous kasvaisi 410 miljardiin euroon.     
 
Digitalisaation ja automaation mahdollisuudet ovat rajattomat. Siksi yritysten on ylikansallisten jättimäisten yritysten paineen alla pakko panostaa tekniikkaan työn tuottavuuden parantamiseksi. Mutta sen lisäksi myös ihmisen fyysinen ja psyykkinen työvauhti kovenee. Se johtaa vääjäämättä ihmisten loppuun palamiseen ja työurien lyhenemiseen.
 
1980-luvulla työn tuottavuus kasvoi keskimäärin 4,6 % vuodessa. Sille tasolle ei enää päästään, joten turvatakseen voittonsa ylikansainvälisten suuryritysten ylituotannon paineessa henkilöstökulut on minivoitava. Mikäli, ja kuten näyttää, automaation ja työn vähenemisen pelossa tuottavuus kasvaa helpostikin 1,7 % vuodessa joten edelleen 2010 rahassa 35 vuodessa työn tuottavuus kasvaisi 153 euroon tunnissa
 
Tilastokeskus on arvioinut, että vuonna 2050 Suomessa olisi työikäisiä 3,52 miljoonaa. Heistä 2,85 miljoonaa on työvoimaa. Tosin vuonna 2007 Työministeriö arvioi, että luku voisi olla satatuhatta suurempi. Olkoon miten tahansa, tarjolla olisi joka tapauksessa 5 000 miljoonaa työtuntia. Mutta näillä tuotannon ja työn tuottavuuden määrillä niistä tarvittaisiin vain 2 676 miljoonaa tuntia joten työttömyys olisi 2 324 miljoonaa tuntia ja työttömyysaste 46,5 %. 
 
Tuntuu kauhuskenaariolta, mutta parempaan ei löydy perusteita. Nyt jo tiedetään, että vuoden 2008 tuotannon tason saavuttamiseen kuluu vähintään kaksitoista vuotta. Tässä työllisyyden hurjavauhtisesta alamäestä syntyy levottomuutta ja painetta yhteiskuntarauhaan, jota tuskin voi pelastaa valtamedian torvien huudolla; talous kasvaa!
 
Lienee sanomattakin selvää, että näin pitkän aikavälin ennuste ei toteudu sellaisenaan. Yhtäältä sekin lienee selvä, että kaikki merkit viittaavat jatkuvaan työn vähenemiseen ja työn ylitarjonnan, työttömyyden kasvuun. Toisaalta työllisyyden kehitys voi olla tässä ennakoitua parempi, mutta myös huonompi. Joka tapauksessa kapitalistinen talousjärjestelmä toimii niin, että vähäisellä työn määrällä pitää syntyä maksimaalinen lisäarvo. Siksi kaikki tehdään kapitalistien etu edellä.   
 
Nykyajassa istuva hallitus on tehnyt kaikenlaisia kiky-temppuja nojautumalla kansantalouden tilinpidon huijauksiin. Hallitus on hädissään, kun kapitalistit ovat tyytymättömiä voittojensa hitaaseen kasvuun. Siksi kaikki torvet huutavat valhetta talouskasvusta. Se olisi totta, vain jos tuotanto kasvaisi tuottavuutta nopeammin. Silloin talous kasvaisi ihan oikein, työ lisääntyisi ja työttömyys vähenisi. Ne ajat ovat jo menneet. Jatkuva työn vähenemisen ja turvaverkoista leikkaamisen seurauksena pinnan alla kytee levottomuus, joka uhkaa yhteiskuntarauhaa. Yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi hallitukset turvautuvat valheisiin.
 
Kapitalistinen talousjärjestelmä on tullut tiensä päähän. Ihmisten kiukku ja kapinahenki lisääntyvät siitä huolimatta, että kansa rämpii syvällä opportunismin suossa. Ihmiset yksissä tuumin luulevat, että nykyinen yksityiseen omistukseen perustuva tuotantotapa on ikuinen, vaikka se tuottaa kaikkialla maailmassa – ja kiihtyvällä vauhdilla! – työttömyyttä, pahoinvointia ja kurjuutta. Ihmiskunnan historiasta kuitenkin tiedetään, että kun joku järjestelmä on muuttunut kehityksen jarruksi, se on aina vaihdettu uuteen.

 
Kai Kontturi


psta :VD
29
Kotimaa / Pakkotyöntekijöitä tullaan tehtailemaan puuropalkalla
« Uusin viesti kirjoittanut mie vaan Huhtikuu 29, 2017, 10:42:30 ap »
Pakkotyöntekijöitä tullaan tehtailemaan puuropalkalla

Isokenkäisten ja lessujen omistamille ”skeida” reppufirmoille tullaan buukkaamaan pakkotyöntekijöitä kuin liukuhihnalta, päivärahojen menettämisen uhkaamisella. Tämähän tarkoittaa suoraan sitä, että on pakko tehdä esim. 18h palkalla kuin palkalla. Kuka tästä laki paskasta hyötyy? No tietenkin vuokrafirmat, nythän ovat ns. ilmaistyöntekijät loppu ja näin niitä saa lisää. 


”Satoja tuhansia pakkoraportteja työttömiltä – TE: Kuka ne lukisi?”


”Valtava muutos ravistelee ensi ja seuraavana vuonna työttömyysturvaa, jos Juha Sipilän (kesk.) hallituksen monivaiheinen raippakuuro iskee työttömyysturvaan siten kuin on suunniteltu.

Selvintä hallituksen puoliväliriihen päätöksissä on sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltu työttömyysturvalain muutosesitys. Sen mukaan työttömyyspäivärahan määrä alenee ensi vuodesta lähtien kolmen kuukauden – tai virallisesti 65 työttömyyspäivärahapäivän – jälkeen 4,65 prosentilla, jos työtön ei ole ollut näiden kolmen kuukauden aikana riittävästi työssä tai työllistymistä edistävässä palvelussa.

Riittäväksi työmääräksi hallitus määrittelee esimerkiksi 18 tuntia yhden viikon aikana tai neljän viikon aikana vastaavan määrän tehtyä työtä.”

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/satoja-tuhansia-pakkoraportteja-ty%C3%B6tt%C3%B6milt%C3%A4-%E2%80%93-te-kuka-ne-lukisi/ar-BBAvxYx?li=AAaDcIL&ocid=spartandhp


Mutta mitä tekevät liitot? Todennäköisesti kaivavat nenäänsä niin kuin ennenkin, sillä hekin ovat pääomanomistajia, eivätkä halua rajoittaa "pätkä"- sikailua millään tavalla, osa liitoista jopa käyttää pätkätyöntekijöitä itsellään ja puhuvat samalla pätkätyöntekijöiden oikeuksista :)
30
Ranskan "todiste” siitä, että Assad käytti sariinia Khan Sheikhounissa, osoittautui kuplaksi


"Ranskan esittämä  ”todistelu” Khan Sheikhounin kaasuiskussa käytetystä myrkystä on kehäpäättelyä. Jos asiasta ylipäätään mitään on selvitetty, se kaikki viittaa juuri päinvastaiseen suuntaan.

Ranska on yli viikon ajan väittänyt, että sillä on ”kiistaton todiste” siitä, että Syyrian armeija käytti kaasua siviilejä vastaan aiemmin tässä kuussa ja sanoi esittävänsä tämän todisteen pian.

Niin ei kuitenkaan tapahtunut. Sen sijaan Ranska sanoo todenneensa, että Khan Sheikhounin hyökkäyksessä tänä vuonna käytetty sariini tuli samasta varastosta, jota käytettiin vuoden 2013 kaasuiskussa.

Siinä koko sensaatiomainen ”todisteaineisto” kaikessa laajuudessaan.

Koska Ranska ”tietää", että Syyrian armeija käytti sariinia vuonna 2013, minkä Syyria on kiistänyt ja jota ei koskaan näytetty toteen, Ranska "tietää" nyt, että Syyria käytti sariinia myös vuonna 2017.

Missä tahansa muualla tätä kutsuttaisiin kehäpäättelyksi.

Jos asialla ylipäätään on mitään merkitystä eli jos Khan Sheikhounista käytettyä sariinia käytettiin myös vuonna 2013, on sitäkin todennäköisempää, että se on peräisin terroristien varastosta. Kyseessä olisi siis sama myrkky, jota he käyttivät Itä-Ghoutan false flag -iskussa."


Russia Insider / KOMINFORM 

Psta.VD
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10