Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Ammattiliitto / Kustaako työntekijöitä surutta silmään?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Helmikuu 07, 2018, 12:29:49 ip »
Kustaako työntekijöitä surutta silmään?

Otetaan ensin uutinen, vaikkapa PAMin sivuilta.

“Tänään 19.12.2017 eduskunta hyväksyi lakiehdotuksen työttömyysturvan aktiivimallista, joka vaikuttaa työttömyysetuutta saavien työttömien elämään tammikuusta alkaen. Malli leikkaa työttömyysturvaa, lisää byrokratiaa eikä ole aidosti työttömiä kannustava.

– Lakiehdotuksen mukainen malli asettaa työttömät työnhakijat eriarvoiseen asemaan asuinpaikan ja ammatin mukaan. On kohtuutonta, että työttömyysturvaa leikataan, vaikka kuinka työtön pyrkisi työllistymään, sanoo PAMin sosiaalipoliittinen asiantuntija Mari Kettunen.

Eduskunta on hyväksynyt työttömyysturvan niin sanotun aktiivimallin äänin 103–90 tänään. Vuoden alusta voimaan tuleva aktiivimalli tarkoittaa käytännössä sitä, että ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen taso laskee ellei työtön täytä laissa säädettyjä aktiivisuusvaatimuksia. Kun päivärahaa aletaan maksamaan, työttömän aktiivisuutta tarkastellaan 65 maksupäivän jaksoissa.”


Lähde:PAM
https://www.pam.fi/uutiset/2017/12/kiistanalainen-tyottomyysturvan-aktiivimalli-tulee-voimaan-1.1.2018-alkaen.html

No niin, liitto / liitot toitottavat suureen ääneen hallituksen “huippu päätöksiä”, mutta samalla ilmoittaa omilla sivuillaan seuraavasti:

“Työvoimapoliittisia muutoksia”

“Määräaikaishaastattelut kolmen kuukauden välein

Työtön haastateltaisiin ensimmäisen kerran kahden viikon kuluessa työnhaun alkamisesta. TE-toimisto voi käyttää harkintaa, järjestetäänkö ensimmäistä haastattelua. Haastattelu on kuitenkin järjestettävä viimeistään kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen ja tämän jälkeen aina kolmen kuukauden välein.

Työn vastaanottovelvollisuuteen tiukennuksia

- Työttömällä ei ole enää kolmen kuukauden ammattitaitosuoja-ajan jälkeen pätevää syytä kieltäytyä tarjotusta kokoaikaisesta työstä, vaikka maksettava palkka jäisi pienemmäksi kuin työttömyysetuus

- Jos työtön kieltäytyy varmasta työpaikasta, hän saa 90 päivän karenssin eli korvauksettoman määräajan. Aiemmin aika on ollut 60 päivää.”


Lähde:PAM
https://www.pam.fi/wiki/tyottomyysturvalain-muutoksia-2017.html

Otetaanpa ylemmästä uutisesta sana “ansiopiäiväraha” jota liitto maksaa työttömäksi jäävälle kuin hän täyttää tietyt ehdot. https://www.pam.fi/wiki/ansiopaivaraha.html

Eli liitto syyttää hallitusta siitä >  että he itse joutuvat leikkaamaan maksamaansa ansiopäivärahaa ja liiton maksamat ansiopäivärahaleikkaukset pannaan hallituksen piikkiin.


Tuon ahmattiyhdistysliikkeen ei olisi ollut pakko noudattaa Sipilän kurista ja tienaa ohjelmaa. He olisivat aivan hyvin voineet sanoa ”menemme vahan mallin mukaan”, mutta kuten tuosta ylempää huomaa, niin ammattiyhdistysliike käyttää häikäilemättä Sipilän kuristus pakettia hyväkseen ja samalla vinkuu ettei sitä voi hyväksyä missään määrin, öööö mitä ihmettä. Jees..pakko lainata yhdestä mainoksesta hieman modaamalla ” puppugeneraattori-kampanjat menevät usein päin pläsiä”, näihän se on. Sipilän pässi ohjelmasta hyötyy työttöman kustannuksella niin TE-toimisto kuin ammattiyhdistysliikkeet ja kun ihmiset alkaa tajuta missä mennään, alkaa pieniä puheensorinoita kuulua lehmänkaupoista.

“PAMin ja työttömyyskassan kokonaisjäsenmaksu on 1,5 % veronalaisista ansioista”. Jos ajatellaan työntekijöiden palkan  keskiarvoa niin se voisi olla 2000/KK, kun summaa kerrotaan 230 000 pamin jäsenellä ja nipsastaan 1.5% niin viivan alle jää miljoonia. PAMi maksaa työttömyysetuutta noin 16 000 ihmiselle, heidän työttömyysetuus osuu todennäköisesti 50-80€ /pv, jääväpotti ja maksettavat etuisuudet ovat varmasti eri nollaluvuillakin, miljoonia jää per/KK.

Täältä löydät lisää asioita, joiden eteen liitot eivät ole tehneet yhtään mitään mutta kuin katsoneet sivusta.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1065

Jos liitot haluisivat asiat kuntoon ja lopettaisivat omien kukkaroiden täyttämisen niin asioille tulisi jotain tolkkua.
22
Kotimaa / Kanava jossa voi pokata rikollisen viranomaisen anonyyminä
« Uusin viesti kirjoittanut Ari O Savolainen Tammikuu 27, 2018, 02:03:48 ip »
adressit.com ja vireillä kansalaisaloite.fi palvelussa!

Kanava jossa voi pokata rikollisen viranomaisen anonyyminä

Web: https://www.adressit.com/allekirjoitukset/kanava_jossa_voi_pokata_rikollisen_viranomaisen_anonyymina


Sisältö

Poliisihallitus on avannut sisäisen kanavan, jolla poliisit voivat käräyttää kollegoitaan. Poliisihallitus kannustaa poliiseja käräyttämään kollegoitaan anonyymisti, kerrotaan aihetta käsittelevissä medioissa. Kavalluskanavaksi haukuttu ilmoitusjärjestelmä on avattu Helsingin poliisissa ja keskusrikospoliisissa.

Iltalehdessä kerrotaan 12.1.2018: Poliisin sisäiselle (Intranet) sivustolle avatulla kanavalla on viime joulukuun alusta voinut tehdä nimettömänä ilmoituksen, mikäli epäilee jonkun poliisihallinnon sisällä toimineen tai toimivan "epäeettisesti tai muutoin siten, että se on omiaan vaarantamaan poliisiorganisaatiota tai sen mainetta".

Iltalehdessä mainitaan myös, että ilmoituksen tekijän henkilöllisyyttä ei koskaan voida saada selville. Ilmoitukset ohjautuvat suoraan kanavan käynnistäneelle Poliisihallitukselle, joka käsittelyn jälkeen ohjaa asian kyseisen poliisilaitoksen johdon selvitettäväksi jne.

Ehdotukseni kansalaisaloitteeksi on, että Suomen valtio avaa (monikielisen) vastaavanlaisen kanavan kaikkien Suomen kansalaisten käyttöön (myös pakolaisten jne.), jossa aikuinen ihminen tai alaikäinen lapsi voi ilmiantaa anonyymisti rikokseen tai muuhun laittomuuteen syyllistyneen politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa vaikuttavan henkilön, esim. poliisin, syyttäjän, tuomarin tai sosiaaliviranomaisen jne.

Olen huomannut, että kun olen kertonut omalla nimelläni julkisesti internetissä niistä epäkohdista ja asenteellisuudesta joita olen kohdannut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella, poliisi ja syyttäjä on kostanut epäämällä minulta mahdollisuuden saada oikeutta henkilööni kohdistuvissa rikoksissa, esim. olemalla aloittamatta esitutkintaa jättämissäni rikosilmoituksissa (yhdessäkään). Lisäksi kaksi jääviysvaadetta on jätetty käsittelemättä siten kuin laki edellyttää jne.

Eräässä tapauksessa henkilööni kohdistui vakavasti otettava ja masennusta aiheuttanut henkirikossuunnitelma, poliisi ei kuitenkaan aloittanut asiassa esitutkintaa vaikka todisteet ovat kiistattomat. Myös toinenkaan vastaavanlainen suunnitelma ei aiheuttanut poliisissa toimenpiteitä, vaikka suunnittelija kertoi ajatuksistaan "riistää henkeni" henkilökohtaisesti puhelimessa Espoolaiselle rikosylikomisariolle.

Olen varma siitä, että monilla muillakin ihmisillä on vastaavanlaisia kokemuksia kuin minulla, mutta he eivät uskalla kertoa niistä koston pelossa jne. Omat kokemukseni osoittavat todeksi sen, että poliisi ei kohtele ihmisiä yhdenvertaisesti, etenkään niitä jotka kertovat negatiivisista kokemuksistaan julkisesti. 

Suomen kansalaisten käyttöön avattava vastaavanlainen (vinkki)kanava, jossa aikuinen ihminen tai alaikäinen lapsi voisi ilmiantaa anonyymisti rikokseen tai muuhun laittomuuteen syyllistyneen politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa vaikuttavan henkilön, esim. poliisin, syyttäjän, tuomarin tai sosiaaliviranomaisen > omissa tai toisten ihmisten asioissa jne. Madaltaisi ilmoituksenteon kynnystä ja parantaisi yleisesti ihmisten turvallisuuden tunnetta, koska ilmiannon tai vinkin voisi antaa anonyyminä muille kuin paikallisviranomaisille.

Jokin aika sitten mediassa (mtv) kerrottiin tapauksesta, jossa Krp:n ylikonstaapeli luovutti salaisen osoitetiedon – seksuaalirikoksen uhrin osoite päätyi syytetylle. Oikeuden mukaan krp:n ylikonstaapeli haki tiedot entiselle (Länsi-Uudenmaan poliisi) poliisikaverilleen, joka oli antanut osoitteen eteenpäin pojalleen. Poikaa epäiltiin raiskauksesta. Tekoja oli kaksi, joista vanhemman tekoaikaan nainen oli 15-vuotias.

Edellä kerrottu tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten tärkeää olisi saada vastaavanlainen (käräytys)kanava kaikkien Suomen kansalaisten käyttöön jossa aikuinen ihminen tai alaikäinen lapsi voi ilmiantaa anonyymisti rikokseen tai muuhun laittomuuteen syyllistyneen politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa vaikuttavan henkilön, esim. poliisin, syyttäjän, tuomarin tai sosiaaliviranomaisen pelkäämättä tulevansa vainotuksi.

Ari O Savolainen
23
Pakinoita ja kolumneja / ON AIKOIHIN ELETTY
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Marraskuu 13, 2017, 12:44:59 ip »
ON AIKOIHIN ELETTY
 
Nykyaikana oikeistolaiselle propagandalla ei ole mitään äärtä ei rajaa, kun vasemmalla sille ei ole vastusta. Kaikki valheet menevät läpi ja ihmispoloisten päihin kuin häkä. Jos saksalainen propagandaministeri eläisi uudestisyntyneenä nykyajassa, hän olisi kateudesta vihreä ja katkera, kun kukaan ei muista, että hän loi perustan nykyiselle medialle ja sen journalismille. Hän, Göbbels, korosti, että mitä suurempi valhe se on sitä uskottavampi.
 
Yhtenä esimerkkinä nykyajasta voi ottaa Hesarin lokakuun alussa olleen pääkirjoitussivun (!) kolumnin, jossa kirjoittaja sanoo, että ”Kommunismin uhrien määräksi tutkijat arvioivat liki 100 miljoonaa.”. Kirjoittaja antaa selvän kuvan siitä, että kyse oli Neuvostoliitossa tapetuista. Asia ei ole uusi. Sitä on taottu ihmisten kalloihin vuosikymmeniä siksi jutun kirjoittaja (Kaja Kunnas) luuli puhuneensa totta.
 
Vähällä vaivalla hän olisi huomannut, että vuonna 1920 Neuvostoliiton väkiluku oli 138,0 miljoonaa joten toisen maailmasodan alkaessa olisi ollut lapsia, vanhuksia, naisia ja miehiä pyöreästi 38,0 miljoonaa. Tämä mahdottomuus on median jankuttamisen ansiosta muuttunut kirjoittajan mielessä todeksi.
 
Mutta miltä se näyttää todellisuuden valossa? Sodan lopussa NL:n väkiluku olisi ollut 184,4 miljoonaa, joista sota tuhosi 26,2 miljoonaa. Sodan jälkeen väestön kasvuvauhti kiihtyi niin, että 1991 väestöä oli 293,7 miljoonaa. Vuodesta 1920 väkimäärä kasvoi keskimäärin 1,6 % vuodessa. Samaan aikaan Suomen väkiluku kasvoi keskimäärin vain 0,8 % vuodessa.
 
o o o
 
Täällä kotimaassa valtamedian suosima valheiden kirjo on mittaamaton. Muun muassa se, että maassa on nykyaikana monenmoisia kasvavia keskiluokkia joten työväenluokka on kutistunut ja kutistuu. Kuitenkin jo kaukana menneisyydessä todistettiin, että kapitalismissa on vain kaksi luokkaa; kapitalistit ja työväenluokka. Niiden edut ovat sovittamattomassa ristiriidassa keskenään.
 
Luokkien välissä on vain pieniä erityisryhmiä, joista ani harva muuttuu kapitalistien kaltaisiksi, sillä suurin osa muuttuu työläisten kaltaisiksi. Jo nyt jokaista palkkatyöstä riippuvaisia koulutukseen ja ammattiin katsomatta uhkaa putoaminen lopputilien ja pätkätöiden kurjuuteen.
 
Viimeisen 2015 verotilaston mukaan tulonsaajia oli 4,3 miljoona tulonsaajista. Kaikkien tulonsaajien keskimääräinen tulo oli 2 301 euroa kuukaudessa. Hieman typistäen tuloryhmiä oli seitsemän. Kahdessa alimmassa ryhmässä oli tulonsaajia yhteensä 90,7 %. Heillä tulojen yläraja oli 4 583 euroa kuukaudessa.

Viidessä ylemmässä ryhmässä on tulonsaajia 9,3 %. Heillä tulon alaraja oli 4 584 euroa kuukaudessa. Tässä jälkimmäisessä ryhmässä ovat ne, jotka hallitsevat ja omistavat tuotantopääomien määräävän osa.
 
Tuotantopääomien määräävän osan kuitenkin omistaa pieni ydinryhmä, joka kirkkaasti erottuu tulonsaajista.  Tuloista sai 90,3 % keskimäärin 21 001 euroa vuodessa, kun 0,1 % sai59 376 euroa kuukaudessa.
 
Näin toimii luokkayhteiskunta tuloilla mitattuna. Se kuuluu kapitalismin luonteeseen. Mutta tuloerojen jatkuva hurja kasvuvauhti ei ole yksin kapitalistien aikaansaannosta, mutta myös työväenliikkeen hajanaisuus ja ay-liikkeen hampaattomuus. Ay-liikkeellä on voimaa vaikka mihinkä, mutta suurpalkkaiset johtajat eivät halua häiritä omaa mukavaa peukaloidensa pyörittämisen elämää. On aikoihin eletty!
 
o o o
 
Väestön pienet tulot johtuvat paitsi olemattomista eläkkeitä ja palkoista. Kurjat eläkkeet johtuvat työväenliikkeen suostumuksella tehdyistä eläkelakien huononnuksista. Palkat ovat ay-liikkeen tekemien huonojen maltillisten ja nolla työehtosopimusten. Palkat ovat huonot myös pätkätöiden ja työttömyyden vuoksi. Se taas johtuu työväenliikkeen saamattomuudesta, kun se salli maan liittymisen Euroopan unioniin ja sen sisämarkkinoihin.
 
Tilastokeskus tekee kuukausittain työvoimatutkimusta, joka perustuu 12 000 otokseen. Sen perusteella lasketaan työpaikkojen määrä. Tässä työpaikka voi olla mikä hyvänsä riippumatta siitä montako työtuntia siinä tehdään. Siten työttömyysprosentti näyttää todellista pienemmältä. Viime vuonna se oli 9,6 %, mutta oikeampi luku on 442 tuhatta työtöntä, 15,7 %. Sitä parempi kuva syntyy työtunneista, joita haaskattiin työttömyyteen 1,07 miljardia tuntia, 21,6 % ja haamutuntien jälkeen 1,26 miljardia tuntia, 25,2 %.
 
Menetettyjen palkkojen kannalta tilanne on pahempi, sillä työvoimatutkimuksen mukaan työvoimasta oli töissä kokoaikaisina 1,35 miljoonaa ja pätkätyöläisinä lähes saman verran 1,03 miljoonaa. On sanomattakin selvää, että kokoaikaisiin verraten pätkätyöläisten palkat ovat kurjat.
 
Työttömyys on kapitalistisen yhteiskunnan suurin vitsaus. Tänään kaikki itseään kunnioittavat tutkijat kailottavat, että taloudessa menee taas lujaa. Kymmenen vuoden pysähtyneisyys on päättynyt. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että koko kansantaloudessa työn tuottavuus on tuotannon kasvua suurempi tai ainakin yhtä suuri joten työtunnit eivät lisäänny. Ne voivat edelleen vähentyä, eikä työllisyys parane.
 
Näillä näkymin voi ennustaa, että 2060 tuotannon ja sitä nopeamman tuottavuuden kasvun seurauksena työttömyyteen kuluu hurjat 2,6 miljardia työtuntia, 51,7 % käytössä olevista työtunneista. Tosin digitalisaatio ja robotiikka voivat kasvattaa tuottavuutta arvioitua nopeammin joten tarvittavien työtuntien määrä voi olla tätä ennustetta pienempi ja työttömyys suurempi. 
 
Nykyaikana oikeiston jumalattomalla propagandalla ei ole mitään rajaa. Sillä maan ja kansan juna kulkee globaalin kapitalismin raiteilla, jolla kurjuus lisääntyy vauhdilla, kun vasemmiston jarrumiehet ovat myyneet sielunsa pirulle. On aikoihin eletty!

 
Kai KontturiPsta:VD
24
Yleinen keskustelu / LUOKAKSI ITSEÄÄN VARTEN
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Heinäkuu 31, 2017, 10:45:48 ip »

LUOKAKSI ITSEÄÄN VARTEN

 
"Joskus 150 vuotta sitten Saksan yhdistäjä ja ensimmäinen valtakunnankansleri Otto von Bismarck tuli tunnetuksi kovista otteistaan. Hän osasi kovalla kädellä kurittaa työläisiä ja talonpoikia. Siksi häntä sanottiin rautakansleriksi. Mutta Bismarck on sanonut: ”Älkää luulkokaan, että politiikasta syrjässä pysyminen varjelee teitä sen seurauksilta.” ja näinhän se menee tänäkin päivänä.
 
Bismarck oli siis niin oikeassa kuin olla ja voi. Ongelma on vain siinä, että nykyaikana palkkatyöläisten on kovin vaikea tietää kuka politiikassa pyyteettömästi ajaa ja osaa ajaa heidän asiaansa. Sotien jälkeen valinta oli helppoa, kun kansandemokraattinen liike oli todistanut poliittisen linjansa oikeaksi. Siksi sillä oli väkeä ja voimaa.
 
Vähitellen 1960-luvun alusta saakka sinne kuitenkin pesiytyi eriseuraista joukkoa, joka tietoisesti ja tietämättäänkin nielaisivat oikealta heitetyn syötin näkemättä sen sisällä olevaa tappavaa koukkua. Tänään vanhasta työväenliikkeen taistelevasta vasemmistosta on jäljellä enää pelkät rauniot. Kuitenkin sille on edelleen ja suorastaan elämää suurempi tilaus.
 
Vuoden 1990 jälkeen Suomessa on tapahtunut järkyttäviä, palkkatyöläisten elämää kurjistavia muutoksia. Niistä suurimasta päästä on työttömyyden raju kasvu. 1990 työläiset menettivät työttömyyteen 0,4 miljardia tuntia, 8,5 %. Mutta 2016 työläisillä oli työhön käytettävissä yhteensä 5 miljardia tuntia. Siitä käytettiin (haamutunnit on poistettu) vain 3,7 miljardia tuntia joten työttömyyteen kului 1,3 miljardia tuntia, 26 %.
 
Niinpä tulonjako on muuttunut radikaalisti. Vuonna 2016 palkat ja lisäarvo eli lyhyesti kansantulo oli 234,3 mrd.e. Se jakaantui – suluissa muutos vuodesta 1990 – palkat 39,7 mrd.e (-15,5 mrd.e, 28,5 %), julkinen talous 63,8 mrd.e (-13,4 mrd.e, 17,7 %), sotu 27,8 mrd.e (7,0 mrd.e, 33,7 %) ja yksityiset voitot 103,0 mrd.e (21,9 mrd.e, 28,0 %).
 
Palkkasumman raju lasku johtuu sekä työttömyydestä että sen ja pätkätöiden seurauksena alentuneista palkoista. Julkisen talouden menetykset johtuvat työttömyydestä, mutta ennen kaikkea suurituloisten alhaisesta veroasteesta ja yritysverojen rajusta alentamisesta 50 prosentista nykyiseen 20 prosenttiin. Sosiaaliturvatulojen kasvu johtuu työttömyyden aiheuttamista työttömyyspäivärahoista ja muista toimeentulotukiaisista sekä eläkeläisten määrän kasvusta.   
 
Yksityisten voittojen kasvuun ovat vaikuttaneet yritysverokannan alentaminen 60 prosenttia ja kelamaksujen poistaminen. Osinkojen verotusta on alennettu 57,7 prosenttia, pääomaverokantaa on alennettu keskimäärin 40 prosenttia. Lisäksi varallisuusvero on poistettu kokonaan.
 
Viimeaikoina on pidetty ääntä kuinka talous taas kasvaa vauhdilla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että vuoden 2008 taso saavutettaisiin parhaassakin tapauksessa vasta 2019. Viimeiset 25 vuotta on todistanut, että Suomen talouskasvu on jatkuvasti hidastunut. Maamme on tuomittu hitaan kasvun maaksi. Tämän hetken ennusteet tuotannon ja työn tuottavuuden kasvun mukaan 2050 työtunneista jäisi käyttämättä yli 40 prosenttia. Se tarkoittaa, että pahoinvointi ja kurjuus koko ajan lisääntyvät.
 
Neljä viidesosaa työvoimasta on jo nyt monin eri tavoin ahtaalla. Siitä huolimatta he eivät ymmärrä tai halua ymmärtää, että politiikasta syrjässä pysyminen ei varjele sen seurauksilta.
 
Kaikki palkkatyöläiset ovat, halusivat tai ei, kapitalistien häikäilemättä riistämää työväenluokkaa. Riiston kovetessa kansan mitta täyttyy. Siksi se lähtee hädissään kaduille spontaanisti vaatimaan oikeuksiaan ja saa vastaansa kapitalistien väkivaltakoneiston. Syntyy yhteydenottoja, jossa aseettomien siviilien menetysten määrää on mahdotonta edes kuvitella. Menetysten minimoiminen vaatii työläisten järkevää järjestäytymistä riistetystä luokasta luokaksi itseään varten. Luokaksi, joka kykenee lakkauttamaan kapitalistisen tuotanto- ja finanssipääomien yksityisomistuksen."

 
Kai Kontturi


Psta:VD
25
Kotimaa / SUOMI SUREE, MUTTA MIKSI?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 24, 2017, 02:45:11 ap »
SUOMI SUREE, MUTTA MIKSI?
 
"Presidentti Mauno Koivistosta halutaan kuoleman jälkeen tehdä jonkinlainen hyväntekijä, jotka koko kansan pitää surra. Onko siihen aihetta?
 
Presidentti Koivisto sai perintönä edellisiltä suorastaan diktatoriset valtaoikeudet aina eduskunnan hajottamiseen saakka. Kuten nykyään sanotaan, hänen agendallaan oli Suomen lännettäminen ja rikkaiden rikastuttaminen.
 
Agendalle kuuluivat sellaiset hallitukset, jotka ensinnäkin vapauttivat pääomien, tavaroiden, palvelusten ja ihmisten liikkeet yli maan rajojen sekä toiseksi siirsivät ylimmän lainsäädäntö-, tuomio- ja budjettivallan maan rajojen ulkopuolelle.
 
Kaikki nämä myös toteutettiin. Presidentti Koiviston aloittaessa Suomen pääomakanta ulkomailla oli 0,8 miljardia euroa ja lopettaessa 42,5 miljardia euroa. Siitä syntyi pankkikriisi kaikkine kärsimyksineen. Kun tavarat ja palvelut liikkuivat vapaasti, koko Suomen pankkimaailma meni uusiksi ja samalla 50 000 yritystä teki konkurssin tai lopetti muuten toimintansa. Samalla työllisyys romahti, kun työtunneista katosi lähes viidennes. Se merkitsi työttömyyden kasvua 470 000 täydellä työvuodella.
 
Presidentti Koiviston talouspolitiikka on kiveen hakattu. Siksi tähän päivään mennessä ei ole päästy lähellekään vuoden 1989 työtuntien määrää, vaikka työvoiman on kasvanut. Sen sijaan pääomat ovat liikkuneet vilkkaasti. Viimevuoden lopussa suomalaista pääomaa oli saatavina ulkomailla 694 ja Suomessa ulkomaista pääomaa velkana 678 miljardia euroa.
 
Ulkomaisten sijoittajien on saatava pääomalleen mahdollisimman suuren tuoton, siksi suomalaiset poliitikot ovat jatkuvan kiristyksen kohteina – yrityksiä pitää tukea sekä kustannuksia ja voittojen verotusta alentaa. Kun julkiset tulot pienenevät, pitää menoista leikata.
 
Presidentti Koiviston aloittaessa suomalaisen kansantalouden vastuu ulkomaisesta varallisuudesta oli 2 miljardin euron luokkaa eikä ulkomaisista sijoittajista ollut mitään harmia. Nyt ulkomainen varallisuus on 1 372 miljardia euroa ja yhteiskunnalliset harmit ennennäkemättömät. Loppupelissä Suomi kantaa koko vastuun, vaikka nyt pääomat ovat suomalaisen politiikan ulottumaattomissa.
 
Siis – miksi Suomi suree?"

 
Kai Kontturi


Psta:VD
26
Kotimaa / Jari Lindström vastaa ryöpytykseen ”orjatyöstä”
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 23, 2017, 09:31:59 ip »
"Jari Lindström vastaa ryöpytykseen ”orjatyöstä”: ”Kokeilulla ei saa korvata palkkatyötä”"

Uusi Suomi - tiistai 23. toukokuuta 2017

“Työministeri Jari Lindström (ps.) torjuu kovan kritiikin, jota on esitetty hallituksen kaavailemasta työelämäkokeilusta. Kokeilua on syytetty muun muassa orjatyön laillistamisesta. Lindström sanoo Uudelle Suomelle, ettei näe syytökselle mitään perusteita.

Määräaikaisessa työelämäkokeilussa pitkäaikaistyöttömät työskentelisivät työttömyystuen turvin kunnissa tai yrityksissä 4–8 tuntia päivässä korkeintaan viitenä päivänä viikossa 0,5–1 vuoden ajan. Työtön saisi työmarkkinatuen päälle yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Kokeilu on määrä toteuttaa Porissa, Raumalla, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä.

Esitys on saanut osakseen kovaa kritiikkiä. Ainakin yrittäjä Jari Sarasvuo ja kansanedustaja Maria Tolppanen (sd.) ovat puhuneet orjatyöstä. Lindström ei niele kritiikkiä alkuunkaan.”


Näin siis ex.”luottamusmies” virkkoo, tulevaisuus tulee kyllä näyttämään oliko sanoissa perää vai ei, jos historiaa yhtään katsoo, niin nyt on jälleen tulossa aimo annos sitä itseään.
27
Kotimaa / ”Kansanedustaja lähetti tyrmistyneen tiedotteen: ”Hallitus laillistaa orjatyön””
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 18, 2017, 07:29:48 ip »
”Kansanedustaja lähetti tyrmistyneen tiedotteen: ”Hallitus laillistaa orjatyön””

”Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Maria Tolppanen ei tarvinnut torstaina monta sanaa kuvaamaan tyrmistystään hallituksen uudesta työllisyyshankkeesta.

Tolppasen medialle lähettämä tiedote oli kokonaisuudessaan viiden virkkeen mittainen.

– Hallitus esittää pitkäaikaistyöttömyyden hoidoksi kaikkien rimojen alitusta. Hallitus esittää, että pitkäaikaistyöttömät laitetaan kuntiin ja yrityksiin tekemään työtä työmarkkinatuella. Tämä on hallituksen mukaan työkokeilua. Ei se ole. Se on laillistettua orjatyötä, Tolppanen toteaa tiedotteessaan.”


http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kansanedustaja-l%C3%A4hetti-tyrmistyneen-tiedotteen-%E2%80%9Dhallitus-laillistaa-orjaty%C3%B6n%E2%80%9D/ar-BBBh6Jq?li=AAaDcIL&ocid=spartandhp
28
Ammattiliitto / Vs: Onko Inexsin työntekijöiden edunvalvonta “kohdallaan”?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 18, 2017, 08:42:23 ap »
Näin toisissa yrityksissä

“EU:lta 2,6 miljoonan työllistämistuki Nokialta irtisanotuille

Euroopan parlamentti on hyväksynyt tänään 2,6 miljoonan euron työllistämistuen Nokialta irtisanottujen tukemiseksi. Globalisaatiorahaston tuen tavoitteena on auttaa kaikkiaan 821:tä irtisanottua löytämään uusi työpaikka.

Tuella edistetään Nokia Networks Systemsin sekä sen kolmen tavarantoimittajan ja jatkojalostajan palveluksesta irtisanottujen työllistymistä.

Asiasta kertoi Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto.”


MTV UUTISET – STT - MTV - keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Ja Inexsillä toisella tavalla. "Siirretään työntekijät reppufirmaan ja osa jätetään rannalle, samalla pestään omat kädet."
29
Ammattiliitto / Vs: Onko Inexsin työntekijöiden edunvalvonta “kohdallaan”?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 15, 2017, 07:10:42 ip »
Kuuleman mukaan Inex piti toimipaikkakohtaiset luottamusmies vaalit (mm. Sompassa,Tampereella,Kouvolassa,Espoossa ym), mutta nyt Espooseen valittu "varaluottamusmies on kuuleman mukaan siirtynyt Sipooseen". Toiset ihmettelevät miten toimipaikkakohtainen varaluottamusmies voi olla Sipoossa, kuin toimipaikka on Espoossa. Kuulemma kukaan ei edes tiedä, onko Inex Espoon varastoon valittu varaluottamusmies Inexsin vai Transvallin kirjoilla. Eräs sanoi että “hyvin menee luottiksilla”, “muilla ei ihan niin hyvin”.
30
Uutisia ulkomailta / Al-Qaida ja Daesh palvelevat Yhdysvaltain maailmanherruustavoitteita
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 15, 2017, 06:48:45 ip »
Al-Qaida ja Daesh palvelevat Yhdysvaltain maailmanherruustavoitteitaYhdysvallat ei halua tuhota al-Qaida- eikä Daesh -terrorijärjestöjä, koska ne edistävät Yhdysvaltain omien hegemonististen tavoitteiden saavuttamista, sanoo amerikkalainen politiikantutkija ja yliopiston professori Dennis Etler, joka on jo usean vuosikymmenen ajan perehtynyt kansainvälisen politiikan ongelmiin.

Etler sanoi, että Yhdysvallat ei poistu Afganistanista, koska maa toimii keskeisenä amerikkalaisen imperialismin välineenä, jonka avulla voidaan epävakauttaa Euraasiaa ja häiritä tämän alueen integroitumista Venäjän johtamaan Euraasian unioniin ja Kiinan Uusi silkkitie -hankkeeseen (One Belt, One Road).

Kaliforniassa sijaitsevan Aptos Cabrillo Collegen antropologian professori Dennis Etler puhui asiasta iranilaiselle Press TV -kanavalle sunnuntaina antamassaan haastattelussa kommentoidessaan raportteja, joiden mukaan Pentagon pyytää Valkoista taloa lähettämään tuhansia sotilaita lisää Afganistaniin.

Pentagon aikoo sijoittaa Afganistaniin erikoisjoukkojen sotilaita, joiden tehtävänä sanotaan olevan maaoperaatioiden laajentaminen al-Qaida- ja Daesh -militantteja vastaan. Afganistanissa on tällä hetkellä noin 8400 yhdysvaltalaista sotilasta ja noin 5000 Nato-liittolaismaiden sotilasta.

Mikä on Afganistanissa olevien yhdysvaltalaissotilaiden määrän lisäämisen todellinen tarkoitus? Jotkut sanovat, että kyse on Afganistanin heroiinikaupan valvomisesta ja hyödyntämisestä siten, että sillä voitaisiin rahoittaa salaisia terroristisoluverkostoja Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Etelä-Aasiassa. ”Ensin al-Qaida ja sittemmin Daesh ovat palvelleet ja palvelevat edelleen oikein hyvin Yhdysvaltain maailmanherruuspyrkimyksiä”, sanoi professori Etler.

”Yhdysvallat uskoo voivansa käyttää takfiriterroristeja sotilaallisissa operaatioissa missä ja milloin se vain haluaa. CIA käyttää laitonta rahaa ulkomaisten palkkasotilaiden sekä terroristiverkostojen kouluttamisen rahoittamiseen ja näitä joukkioita lähetetään sitten tekemään likainen työ ja luomaan epävakautta niissä maissa, jotka rohkenevat asettua vastustamaan Yhdysvaltoja”, hän totesi.

”Sen jälkeen voidaankin lähettää sotilaita tuomaan oma järjestyksensä kriittiselle alueelle ja ottamaan sen valvontaansa. Näin on tehty kerta toisensa jälkeen. On tärkeää pitää jatkuvasti yllä tällä tavoin aikaan saatuja levottomuuksia, jotta Yhdysvallat voi jatkaa sotilaallista läsnäolonaan eri puolilla maailmaa”, tutkija sanoi. ”Se, ettei vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee, saattaa useinkin palvella Yhdysvaltain etuja. Tällainen tilanne voi tulla, kun CIA ja armeija työskentelevät samoilla ongelma-alueilla, mutta se kuuluu suunnitelmaan. Yhdysvallat voi hyödyntää sekä terroristeja että omia tiedustelu- ja muita elimiään tavoitteidensa saavuttamiseksi,” sanoi Etler. ”Jotkut ihmettelevät, voiko Yhdysvallat tukea terroristeja samalla kun itse taistelee heitä vastaan? Näyttää ristiriitaiselta. Mutta idea onkin juuri siinä, että luodaan tilanne, jossa terroristit palvelevat kahta tarkoitusta. Ne edistävät Yhdysvaltain tavoitteita epävakauttamalla strategisia alueita, minkä jälkeen Yhdysvaltain armeijan annetaan osallistua Washingtonin itsensä tukemien väkivaltaisten joukkioiden torjumiseen”, hän täsmensi.

"Afganistanin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että Yhdysvallat ei halua voittaa sotilaallisesti sen enempää Talebania, al-Qaidaa kuin Daeshiakaan. Niiden halutaan edelleen pysyvän tekosyynä Afganistanin miehitykselle. Tämä on nyt Washingtonille tärkeämpää kuin koskaan aiemmin, koska Kiina pyrkii Uusi silkkitie -projektillaan yhdistämään Keski-, Etelä- ja Kaakkois-Aasian maat Euraasian ja Afrikan Kiina-keskiseen liikenne- ja kauppaverkostoon, jota Kiinan tukee investoinneillaan infrastruktuuriin ja kauppaan”, sanoi Etler.

"Afganistan palvelee Yhdysvaltain imperialismin etuja. Afganistania käytetään häiritsemään tätä uutta Kiinan hallitsemaa talous- ja kauppaverkostoa, joka haastaa Yhdysvaltain taloudellisen, sotilaallisen ja diplomaattisen hegemonian koko itäisellä pallonpuoliskolla yhdistäessään Euraasian nopeasti kehittyviä maita ja alueita Kiinan mannertenväliseen kauppaan”, hän huomautti.

"Takfiriterroristisolujen leviäminen Afganistanissa palvelee Yhdysvaltojen imperialismin tavalla, jolla uhkaa Kiinan intressejä, mutta on myös tekosyynä Yhdysvaltojen miehitykselle. Toisin sanoen USA uskoo tappavansa kaksi kärpästä yhdellä iskulla lisätessään sotilaallista läsnäoloaan alueella", hän lisäsi.

”Tässä yhteydessä on tärkeää huomata, että Trumpin Yhdysvallat tehostaa aseellista valmiuttaan ja sotilaallisia toimintojaan kaikkialla maailmassa. Kaikki puheet siitä, että Yhdysvallat ei enää pyrkisi hallitusten vaihtamisiin tai tekisi muissa maissa sotilaallisia interventioita, ovat pelkkää retoriikkaa, kuten Trumpin kaikki muutkin puheet ja toimet tähän mennessä ovat osoittaneet, huomautti tutkija.

”Yhdysvaltain sotilasbudjetin pyydetty lisääminen 54 prosentilla osoittaa Yhdysvaltojen ikuisen sotaisuuden. Valtavalla rahamäärällä, jonka USA käyttää sotilaallisiin tarkoituksiin, on tärkeä merkitys Yhdysvaltain globaalin hegemonian ylläpitämisessä ilman, että USA:n talous pysähtyy", hän totesi.

"Afganistanin sota on oppitunti siitä, miten ja miksi Yhdysvallat jatkaa hegemoniapolitiikkansa, jonka tarkoituksena on pönkittää Yhdysvaltain itse itselleen luomaa ylivertaista asemaa ja estää kilpailijoiden nousu uhkaamaan tätä asetelmaa”, totesi professori Etler.


Press TV / KOMINFORM


Psta:VD
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10