Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Valtiollista natsismia
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Syyskuu 01, 2018, 02:02:04 ip »
"Valtiollista natsismia"


Perjantai 31.8.2018 klo 13:09 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sunnuntaina elokuun 19. päivänä 1932 lääkäri Hilde Bruch, joka oli erikoistumassa psykiatriaan, astui Leipzigin lastensairaalan ruokasalin ovesta sisään. Puolet sairaalan henkilökunnasta oli lomalla ja Hilde Bruch sattui olemaan ainoa sairaalassa sillä hetkellä läsnä oleva juutalainen. Päivässä ei ollut mitään erikoista, mutta astuessaan tuttuun ruokasaliin, yht'äkiä kaikki keskustelu vaimeni. Saksalaiset olivat valinneet sinä päivänä Adolf Hitlerin presidentikseen.

Tuo hiljaisuuden seinä, joka tervehti Hilde Bruchia tuona päivänä saattoi pelastaa hänen henkensä, sillä se paljasti millaisen uhkan natsismi modostaisi juutalaisille.

Vaikka tapahtuma oli pieni, siinä kristallisoitui Bruchin pelko natsismia kohtaan, mikä vuorostaan sai hänet jättämään synnyinmaansa Saksan taakseen.

Hilde Bruchista tuli tunnettu psykoanalyytikko, psykiatrian professori, johon tutustuin Baylorin yliopistossa Houstonissa.Istuin hänen työhuoneensa sohvalla keskustelemssa muutaman muun kollegan kanssa lapsen kehityksestä, kerran viikossa vuoden ajan 1968-69.

Ajatellessani Suomen poliittista tilannetta, tunnen samaa kauhua kuin ystäväni Hilde Bruch vuonna 1932.

Euroopan unioniin liittymisen jälkeen ja Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta ja hänen NATO-intoisuudestaan lähtien Suomi on liukunut petosten ja valheiden kulttuuriin. Suomi on eduskunnan ja kansan selän takana sidottu Yhdysvaltojen ja rikkaiden ylivaltaa ajavaan yksinapaiseen ja militaristiseen prosessiin, joka johtaa ensin inhimillisyyden, luovuuden ja totuudellisuuden tuhoon mutta lopulta myös ihmiskunnan tuhoon.

Hilde Bruchin kaltainen intuitiivisuus ja luovuus ei ole Suomessa sallittua. Valtiojohdon sitoutumista sotilaallisen väkivallan käyttöön tai sen sallimiseen ei voi kyseenalaistaa.

Martti Ahtisaaren toiminta on karu esimerkki tuosta valheellisuudesta. Hänen toimintansa loi edellytykset Jugoslavian pommituksiin. Hän tuki USA:n ja NATO-maiden propagandaa holokaustin uhrien, serbien demonisoimiseksi. Hänen toimestaan Saksan, USA:n ja Iso-Britannian hallitukset saattoivat aloittaa pommitukset valheellisin perustein.

Suomalaiset oikeuslääkärit olivat saaneet EU:lta tehtäväksi määrittää olivako tietyt tapahtumat Racakin kylässä teloitustapahtuma vai taistelu terroristien ja terroristien hallitseman ja juoksuhaudoittaman kylän ottamiseksi takaisin järjestyneen yhteiskunnan hallintaan.

Oikeuslääkäreiden mukaan mikään ei viitannut teloituksiin. Suomen ja Saksan ulkoministeriöt piilottivat tulokset, minkä seurauksena pommittamaan halukkaat valtiot saivat tehdä mitä niitä huvitti.

Saksa ja Yhdysvallat olivat pitkään suunnitellet Balkanin haltuunottoa sotilaallisesti ja taloudellisesti. Ne tuhosivat 24. parhaan kansantalouden niin, että miehitetyt jäännösvatiot putosivat kehitysmaiden tasolle. Saksa ja USA CIA:n johdolla aseisti ja koulutti Albaniasta vyöryviä terroristeja. USA:n tähtäimessä oli perustaa sotilastukikohta Serbian Kosovoon.

USA:n tavoitteena oli miehittää koko Jugoslavia. Se ei onnistunut kuin Kosovon miehityksessä, mutta pommitusten lopettamiseksi aikaansaadussa YK:n päätöslauselmassa 1244 todetaan Kosovon olevan osa Serbiaa. Tuota päätöslauselmaa ei ole kumottu.
YK:n päätöksestä huolimatta USA alkoi presidentti Clintonin johdolla rakentaa suurinta sotilastukikohtaa sitten Vietnamin sodan, Camp Bondsteeliä, Serbian maakuntaan Kosovoon.

NATO-miehityksen kanssa samanaikaisesti alkoi YK:n siviilihallinto. YK antoi Martti Ahtisaaren tehtäväksi vetää neuvottelukuntaa Kosovon tulevan aseman suunnittelemiseksi. Miehitys oli YK:n päätöksessä tarkoitettu tilapäiseksi. Tilapäisyyden sijaan Ahtisaari valmisteli Kosovon itsenäistämistä. YK:n hallinto aloitti Serbian valtion omaisuuden laittomat yksityistämistoimet, vaikka selaista mandaattia sillä ei ollut. Miehityksen aikana ja siitä huolimatta albaanit jatkoivat serbien pogromeja samoin kuin toisen maailmansodan aikana.

Kosovon presidentiksi ja hallituksen päämiehiksi julistautui mafia-pomoja, joiden osallistumisesta elin- ja huumekauppaan on runsaasti todisteita. Rikosepäilyjen johdosta Euroopan neuvosto asetti tutkimusryhmän ottamaan selvää Kosovon tilanteesta. Sveitsiläinen senaattori Dick Marty osoitti laajassa tutkimuksessaan Kosovon olevan klaaneihin pohjautuva mafia-valtio,jonka johtajat ovat kaikkein vaarallisimpia mafia-pomoja.

Ilmeisistä Kosovon ongelmista huolimatta Martti Ahtisaari suositti, Yhdysvaltoja myötäillen, Kosovon itsenäistämistä, mikä itsenäisyysjulistus tapahtui YK:n hallinnon alaisen parlamentaarisen neuvoston 109 jäsenen äänestyksellä, joiden ICJ tulkitsi  äänestäneen yksityishenkilöinä, sillä muuten he olisivat rikkoneet YK:n päätöslauselmaa 1244. Siten itsenäisyysäänestys oli juridisesti ongelmallinen.

Kosovon mafia-pomojen rikosten tutkimiseksi on perustettu Kosovo Specialists Chambers -tuomioistuin Haagiin. Sen rahoittaa EU, mutta tuomareista ja tuomioprosessista vastaa Yhdysvallat.Tuomioistuimen olisipitänyt jo olla vauhdissa, mutta Yhdysvallat laahaa jalkojaan ja viivyttelee liittolaistensa rikosten tutkintaa. Tuomari toisensa jälkeen on joutunut vaihtoon eikä yhtäkään syytettä ole vielä nostettu. Viimeisin pääsyyttäjä nimitettiin tänä kesänä, mutta hän on sanonut tarvitsevansa vuoden aikaa perehtyäkseen aikaisempaan materiaaliin. Useita odistajia on tapettu,joten kuka sitten jää todistamaan kysyy Dick Marty.

YK:n turvallisuusneuvoston enemmistö vastusti Kosovon itsenäisyyttä.

Jugoslavian hajottamiseen liittyvien sotien aikana Yhdysvallat tuki sekä Kroatiaan palaavia että siellä olevia natseja samoin kuin Bosnian muslimipresidentin paikalle kutsumia, myös Osama bin Ladenin rahoittamia, Lähi-Idän jihadistitaistelijoita, joiden taistelumenetelmiin kului serbien kaulojen katkominen ja päiden lähettäminen rahoittajilleen. Samoin Saksa tuki ja koulutti natseja sekä Kosovoon tulevia ja siellä asuvia albaaniterroristeja. Sotavuosien ajan NATO-pommitusten aikaansaamiseksi käytettiin provokaatioita. Samoin viime aikoina USA, Ranska ja Iso-Britannia ovat käyttäneet rahoittamiaan jihadisteja provokaatioiden(kaasuiskujen) aikaansaajina Syyriassa. Näin ne saavat tekosyyn suorittaa ohjusiskuja tai osallistua taisteluihin paikan päällä.
Saksa ja Yhdysvallat suunnittelivat heti Jugoslavian pommitusten jälkeen Syyrian tuhoamisen, jota alkoivat toteuttaa 2011. Ukrainan haltuunottoa niin Clintonit kuin USA:n ja EU:n taloudellisen eliitin kerma juhlivat jo etukäteen syyskuussa 2013 Krimin Jaltalla.
Samaan aikaan kun Yhdysvallat korruptoi George H.W.Bushin johdolla Venäjän johtoa, Jeltsiniä ja KGB:n kenraaleita, Suomessa kulttuurieliitti nosti Jeltsinin demokratian airueeksi. Tykkituli parlamenttiin oli vain viihteellinen huutomerkki. Venäjän kansallisvarallisuus siirrettiin oligarkkien taskuihin ja presidentti Bushin haltuun Sveitsiin.

Nyt Yhdysvaltojen kongressi kuuntelee mielellään venäläisiä, julkisesta russofobiasta huolimatta, kunhan venäläiset ovat "meidän venäläisiä". Toisin sanoen Venäjän etua ja moninapaista maailmaa kannattavat venäläiset ovat pahoja, mutta yksinapaista Yhdysvaltojen johtamaa maailmaa edustavat venäläiset ovat kumppaneita. Olisikohan joku heistä, vaiko heitä tukevat  USA:n tai Iso-Britannian tiedustelupalvelut  vastuussa salamurhista Britannian maaperällä.

Presidentti Niinistön kerrotaan varoittaneen presidentti Macronia Venäjän suhteen "kaksista rattaista". Sen mukaan taloudellisia pakotteita ei pitäisi höllentää ellei Ukrainan ja Krimin tilannetta saada ratkaistua. Toisin sanoen hän näyttäisi olevan täysin tietämätön natsien vallasta Ukrainassa ja siitä, miltä katastrofilta Venäjä pelasti krimiläiset. Hän ei myöskään pane painoa sille, että Ukrainan hallitus ei ole toteuttanut yhtäkään Minskin sopimuksen yksityiskohtaa, joiden toteuttamisen jälkeen Ukrainan ja Venäjän rajaa koskevat sopimukset tulisivat ajankohtasiksi. Toisin sanoen Venäjällä ei ole mitään mahdollisuutta edistää Minskin sopimuksen täytäntöönpanoa ennen kuin Ukraina on tehnyt osuutensa.

Presidentti Niinistö ajaa itse kaksilla rattailla. Hän on kansan ja eduskunnan selän takana liittänyt Suomen USA- johtoisen NATO:n isäntämaasopimkseen, mitä esimerkiksi suurlähettiläs Heikki Talvitie vertaa Mannerheimin, Suomen eduskunnan ja hallituksen selän takana, Saksan kanssa tekemään  "kauttakulkusopimukseen", joka itse asiassa oli sopimus  miehityksestä. Olisi mielenkiintoista tietää, millä tavalla presidentti Niinistö kieltäisi USA:n joukkoja saapumasta sotimaan Suomen maaperälle Venäjää vastaan, jos USA ilmoittaisi niin tekevänsä. USA:n presidentillä on kongressin antamat  valtuudet aloittaa sota Venäjää vastaan tarvitsematta kääntyä asiassa kongressin puoleen.

Lisäksi Suomen valtioneuvoston johdolla on Yhdysvalloissa koulutettu 100 toimihenkilöä Venäjän vastaiseen hybridisotaan, mitä koulutusta vahvistaa Helsingissä sijaitseva EU:n ja NATO:n hybridiosaamiskeskus.
Samaan aikaan, kun USA:n, Saksan ja NATO-EU:n valtiolliset armeijat toimivat päämääriään saavuttaakseen yhteistyössä natsien ja jihadistien kanssa, samat valtiot ja niiden valtamediat kauhistelevat natsien mielenosoituksia eri puolilla Eurooppaa erityisesti Saksassa.

Miten Saksan valtion toiminta Kroatian infrastruktuurin haltuunottamiseksi yhteistyössä natsien kanssa on demokraattisempaa kuin natsien suora toiminta Saksan kaduilla? Miten yhteistyö jihadistien kanssa Bosnian miehittämiseksi ja holokaustin uhrien serbien tappamiseksi on demokraattisempaa kuin jihadistien terroriteot, joissa kuolee kymmeniä tai satoja kun USA:n ja NATO-maiden sodissa kuolee miljoonia?

Presidentti Niinistö välttää puhumasta natsien ja CIA:n sivustatuella tehdystä, EU-maiden myötäilemästä Maidanin vallankaappauksesta, parlamentissa edustetun kommunistisen puolueen kieltämisestä ja alueiden puolueen edustajien pogromeista ja venäjänkielisten vainosta.

Valtioneuvostomme toimenpiteiden ja tiedotusvälineiden russofobia muistuttaa 1930-luvun "nyt on aika iskeä"- sotapolitiikkaa. Sipilän hallituksen uusliberaali politiikka on tarkoituksellisesti lisännyt turvattomuuden tunnetta kansalaisten keskuudessa.. Subjektiivisen päivähoidon peruutus on henkisen julmuuden osoitus lapsia kohtaan. Se osoittaa kuinka piittaamaton hallitus on ihmisten erityisesti työttömien hädästä tasaveroisten oikeuksien puutteesta. Yhden prosentin kannatusta nauttivan puolueen edustajat puolustus ja ulkoministereinä on demokratian pohjanoteeraus.

Tahallisen nopeat uusliberaalit yksityistämiset, taksiuudistus, kilpailutukset, joissa kukaan ei vastaa kokonaisuudesta luovat yhteiskuntaan turvattomuuden ilmapiirin, josta äärioikeistolaisuus saa elinvoiman.
1930-luvulla Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian keskuspankit tukivat Hitlerin aseistamista. Nyt demokratiaa näyttelevät EU-maat kehottavat varustautumaan sotaan. Jotta näytelmä olisi toimiva on rakennettava vihollinen. Tuo vihollinen on totuus.Psta:VD
22
Yleinen keskustelu / Vs: Tapaaminen Kaukajärvellä 20.6.2018
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Heinäkuu 29, 2018, 04:59:05 ip »
Tätä kannattaa myös miettiä


"Kokoomuksesta keväällä eronnut kansanedustaja ja liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo sanoo talousnobelisti Bengt Holmströmin olevan väärässä kuvitellessaan, että suomalainen päätöksenteko olisi tosiasiassa muuttunut avoimemmaksi kuin aikaisemmin.

–Avoimuudesta ehkä puhutaan, mutta järjestelmämme on valettu niin, että tosiasiassa pieni piiri päättäjiä tekee päätökset nimenomaan kabineteissa, nimenomaan salassa, nimenomaan ilman avoimuutta. Näin on tehty myös sote-uudistus, jota Holmström käyttää esimerkkinä siitä mitä liika avoimuus tuo tullessaan. Suomi on maksanut kalliin hinnan tällaisesta hitaasta pikkupiirin päätöksenteosta, jossa uudistuksia ei saada aikaan, jossa kaverien markkinoita suojellaan, kun lobbarit eli etujärjestöt ja muut ovat mukana vaikuttamassa päätöksiin. Pitäisikö heille antaa vielä isompi suljettu tila? Luulisi nimenomaan Holmströmin kritisoivan järjestelmää, jossa yritystukia annetaan sinne ja tänne kaverikapitalismin hengessä ja estetään markkinoiden normaalia toimintaa, Harkimo kirjoittaa IL-blogissaan.

MIT-yliopiston professori Bengt Holmström herätti huomiota sanottuaan Helsingin Sanomien haastattelussa, että politiikasta on tullut liian läpinäkyvää. Holmströmin mukaan kansalaiset eivät ymmärrä politiikan kokonaisuuksia ja yliarvioivat omaa tietämystään.

Lähde :https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/nobelistin-ryöpytys-jatkuu-hjallis-harkimo-”suomi-on-maksanut-kalliin-hinnan-pikkupiirin-päätöksenteosta”/ar-BBLcjZy?li=AAaDcIL&ocid=spartandhp
23
Yleinen keskustelu / Tapaaminen Kaukajärvellä 20.6.2018
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Heinäkuu 24, 2018, 09:13:10 ap »
Tapaaminen Kaukajärvellä 20.6.2018

"On rakennettava poliittinen vastavoima uusliberalismille"

"Kommunistit ja demokraattinen väki ovat pitkään ilmaisseet huolensa maamme yhteiskuntapoliittisesta tilanteesta. Ilman minkäänlaista vastavoimaa päättäjämme toteuttavat kovaa markkinakapitalistista politiikkaa. Selkeimmillään tämä uusliberalismi nousee työmarkkinapuolella näkyviin kiky- sopimuksen ja työttömille tarjoiltavan aktiivimallin muodossa. Kiky:n tavoite oli saada aikaan mm. 3-4 miljardin ”kilpailukykyloikka”, helpottaa määräaikaisia työsopimuksia ja työpaikkakohtaista sopimista, pidentää työaikaa muuttamalla työaikalakia ja toteuttaa ”maltillista palkkalinjaa”. Aktiivimallin työttömät ovat yksimielisesti todenneet sen toteuttavan työttömien kyykyttämistä. Hallituspolitiikan vuosikausien tavoitteena ollut sote- järjestelmän muutos tavoittelee voimallisesti sote-palvelujen yksityistämistä ja kunnallisen demokratian romuttamista siirtämällä päätöksenteko maakunnille kauas tavallisesta kansasta. Sote on hallitukselle ja pääomapiireille ideologinen ja taloudellinen tavoite. Näiden kysymysten ohella vielä suurempaa huolta kansalaisissa herättää maamme militaristinen Nato-USA-suuntautuminen ja ulkopoliittisten suhteiden heikentäminen itäiseen naapuriimme.
Kansan etua puolustavan voiman puuttuessa ihmisten toimeentulon heikentäminen on kyetty muuttamaan suurten yritysten ja pääomien voittoja ja kilpailukykyä lisääväksi tekijäksi. Markkinatalouden lakien mukaisesti tämä tendenssi voimistuu siihen saakka kunnes löytyy poliittinen voima, joka sen keskeyttää.

On luotava vastavoima kovalle markkinakapitalismille

Keväällä ja alkukesällä käytyjen keskustelujen tuloksena joukko tilanteesta huolestuneita kommunisteja ja demokraatteja kokoontui neuvonpitoon 20.6.2018 Tampereen Kaukajärvelle. Tilaisuudessa alustavat puheenvuorot käyttivät Jari Heinonen ja Heikki Männikkö. Keskustelussa vahvistui jo pidempään muotoutunut näkemys, että tämä tuhoisa politiikka ei muutu pelkästään uusliberalismin raameissa tehdyillä reformeilla. Tarvitaan politiikan muutos. SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Perussuomalaisten poliittisen teatterin sijaan tarvitaan voima, joka pitkällä tähtäimellä etsii ja toteuttaa markkinaliberalismin vastaisen demokraattisen vaihtoehdon nykymenolle. Koska tähän kykenevää voimaa Suomessa ei tällä hetkellä ole, tulee sellainen poliittinen organisaatio luoda. Nykyinen uusliberalismi toimii lukuisten kansalaispiirien ja heitä edustavien kansalaisjärjestöjen etuja ja tavoitteita vastaan. Demokraattisen- ja työväenliikkeen pitkän ajanjakson sekä nykypäivän kokemus osoittaa, että juuri tällaisten yhteiskuntapiirien tulee muodostaa yhteinen kokoava rintama, jonka yksi yhteinen ja tärkein tavoite on luoda uskottava poliittinen vaihtoehto nykyiselle uusliberalismille.

Markkinaliberalismin kaatamiseen tähtäävä ohjelma toteutettava

Alustavasti keskusteltiin tällaisen poliittisen rintaman ohjelmallisista tavoitteista. Tavoitteiden tulee puolustaa kansan välttämättömiä demokraattisia oikeuksia ja yhteiskunnan toimivuuden kannalta välttämätöntä yhteiskunnallista omistusoikeutta. Katsottiin mm. että sosiaali- ja terveyspalveluja tulee kehittää kansanterveyslain puitteissa. Terveydenhuollon kaappaaminen ja yksityistäminen terveysalan kapitalisteille tulee estää ja vuosisatainen kunnallinen päätöksenteko tulee säilyttää. SOS-hallituksen sote-suunnitelma tulee keskeyttää. Esimerkkeinä yhteiskunnallisista tavoitteista esitettiin, että on estettävä VR:n ja muun väyläverkoston yksityistäminen ja palautettava maaperän rikkauksien hallinta yhteiskunnalle. Tulee muodostaa yksi yhteiskunnan omistama yhtiö, joka hoitaa energian siirron ja myynnin ja harmonisoi siirto- ja myyntihinnat valtakunnallisesti oikeudenmukaisiksi. Tulee myös perustaa yhteiskunnan omistama kansanpankki, jossa tavallinen eläkeläinen ja palkansaaja voivat riskittömästi säilyttää rahojaan ja hoitaa asioitaan. Tämän peruslinjan ohella tulee paneutua välittömien kansan tarvitsemien reformien toteuttamiseen, jotka samalla tukevat uusliberalismin vastaista muutosta. Ja ennen kaikkea maamme tulevaisuuden ja turvallisuuden vuoksi meidän tulee torjua Nato-jäsenyys ja irrottautua kaikesta Nato-yhteistyöstä ja palauttaa ystävälliset suhteet naapurimaahamme Venäjään. Tulee myös palauttaa puolueeton ulkopolitiikka.
Nämä ovat esimerkkejä siitä linjasta, jollaista tulevan kansanrintamapolitiikan tulisi toteuttaa.

Kommunistien järjestöllinen ja ideologinen yhtenäisyys tulee palauttaa

Alkukesällä käydyissä keskusteluissa yhteiskuntapoliittisen tilanteen ohella toinen suuri keskustelun aihe oli kommunistisen liikkeen tilanne. Katsottiin, että kaikkien kommunistien tulisi osallistua yhteisrintaman rakentamiseen jo alusta saakka samanaikaisesti, kun kommunistisen liikkeen yhtenäisyyttä rakennetaan. Kommunistien tulee osallistua uusoikeistolaisen politiikan vastaisen rintaman rakentamiseen sen vuoksi, että heillä on kokemusta ja tietoa tällaisessa työssä. Kommunistien osallistuminen on välttämätöntä myös siksi, että muutosrintaman rakentaminen vaatii sitoutumista pitkäjänteiseen tavoitteelliseen työhön, jossa kommunisteilla myös on kokemusta. Keskustelun yksi johtopäätös oli, että kommunistisen ideologisen ja järjestöllisen yhtenäisyyden rakentaminen on aivan välttämätöntä. Siksi yhdyttiin jo aiemmin esitettyyn näkemykseen, että tulee muodostaa pysyvä yhteistyökomitea, joka hakee ratkaisua maamme kommunistisen liikkeen ongelmien ratkaisuun.

Maata käsittävä neuvottelukunta koolle pohtimaan asioita

Keskustelun lopuksi päätettiin kutsua syksyllä koolle maata käsittävä demokraattisen- ja kommunistisen väen kaikille avoin neuvottelukunnan kokous pohtimaan näitä kysymyksiä. Meille on kasautunut hyvin paljon ratkaisemattomia kysymyksiä, joiden osalta on päästävä nopeasti eteenpäin nykyisen politiikan vastaisen voiman rakennustyössä ja että työkansaa edustava poliittinen toiminta voi jatkua. Näitä kysymyksiä, sekä syksyn maata käsittävän neuvottelukunnan kokousta valmistelemaan asetettiin työryhmä, jonka vastaavina toimivat: Jari Heinonen (jari.e.heinonen@gmail.com; 0407010199) ja Kalevi Wahrman (kalevi.wahrman@pp.inet.fi; 040 5523099)"

Työryhmä:
Jari Heinonen, Kalevi Wahrman, Juhani Tanski, Hannu Tiainen, Heikki MännikköPsta:VD
24
Ammattiliitto / Mitä tekee PAM kuin työntekijöitä kiristetään laittomasti ?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Heinäkuu 23, 2018, 12:41:01 ip »
 
Mitä tekee PAM kuin työntekijöitä kiristetään laittomasti ? Jos vanhalla kaavalle menee niin korkeintaan otsikoivat "emme voi hyväksyä" uutisia :)


Uutinen.


"Allekirjoitus tai irtisanominen – TS: Foodora vaatii lähettejä hyväksymään palkanalennuksen"


"Ruokalähettipalvelu Foodora vaatii lähettejään allekirjoittamaan uuden työsopimuksen tai jäämään ilman töitä, kertoo Turun Sanomat. Suomalaiset lähetit saivat sähköpostiinsa englanninkielisen ilmoituksen heinäkuun alussa. Sähköpostin mukaan taustalla on yrityksen mukaan palvelujen tehostaminen.

Uusi sopimus alentaa lähettien tuntikorvausta syyskuusta alkaen mutta kasvattaa tilauksista ansaittavaa provisiota. Tuntipalkka laskee arkisin 8 eurosta 7 euroon ja sunnuntaitaksa 11 eurosta 9 euroon. Foodoran laatiman laskelman mukaan ansiot pysyvät suurin piirtein samana, jos lähetti pystyy toimittamaan noin 2,5 lähetystä tunnissa.

Omaa autoa käyttäville läheteille tarjotuista lisäkorvauksista myös luovutaan. Foodora on aiemmin tarjonnut kilometrikorvausta ja pysäköintitukea Easypark-sovelluksen käytöstä. Läheteillä on kaksi viikkoa aikaa hyväksyä uusi sopimus tai he jäävät ilman työtä. Turun Sanomien haastattelema lähetti kertoo, että uusi sopimus merkitsee hänen 1200–1500 euron ansiotasoonsa 160 euron alenemaa.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin lakimies Karoliina Huovila katsoo, että palkanalennus vaatii tuotannollisten ja taloudellisten irtisanomisperusteiden olemassaoloa. Hänen mukaansa peruspalkkaa ei voi yksipuolisella ilmoituksella muuttaa.
–Se sitoo osapuolia, mikä on sovittu. Työnantajalla voi toki olla erilaisia bonusjärjestelmiä, mutta ne ovat ylimääräinen lisä palkan päälle., Huovila sanoo TS:lle."Jää nähtäväksi tekeekö PAM muuta kuin kaivaa nenää ( niin kuin tähänkin saakka) vai meneekö jokin kukkakauppa lapissa vartiksi kiinni. Oikea liitto pistäisi koko puljun kiinni, eli yli 220 000 ihmistä lakkoon. Pam lehdissä on toisinaan ollut Saksan palvelualojen ammattiliiton solmimat sopimukset oikein hehkutettuna "yli 5% korotukset palvelutyöntekijöille", ja suomen PAM neuvottelee 0,5%, tulee mieleen hyvin helposti että Saksassa osaavat hommansa mutta Suomessa ei. Tottahan se on että Suomen PAM on täysin pelleily liitto ,työnantajien vedätettävissä.

 
25
Pakinoita ja kolumneja / SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 22, 2018, 11:02:18 ap »
"SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT"

 

Suomen vapaussodan oikeistohenkisen 100-vuotisjulan juhlapuheessa Suomen todettiin käyneen kolme vapaussotaa – vapaus-, talvi- ja jatkosota – yhteistä vihollista vastaan. Tämä suomalaisen eliitin yhteinen ulkoinen vihollinen oli Neuvosto-Venäjä ja myöhemmin Neuvostoliitto. Epäilemättä juhlaväen nykyinenkin vihollinen löytyy samasta ilmansuunnasta. Amerikkalaiset taistelukoneet harjoittelevat parhaillaan jälleen sotaa maamme ilmatilassa.

 

Jos tarkastelemme samaa asiaa Suomen punaisten ja työväenluokan kannalta, sen päävihollinen oli 100 vuotta sitten ja on yhä edelleen kansallinen ja kansainvälinen kapitalismi. Sen ulkoinen vihollinen oli ensin keisarillinen Saksa ja myöhemmin Natsi-Saksa. Saksalaiset sekaantuivat Suomen sisällissotaan ja turvasivat näin valkoisen eliitin voiton.  Perinteet velvoittivat Suomen valtiojohdon liittoutumaan Natsi-Saksan kanssa II maailmansodassa tunnetuin seurauksin. Meidän onnemme oli, että Saksa hävisi sekä I että II maailmansodassa.

 

Oli varsin merkillistä, että Suomen päämilitaristi Jussi Niinistö totesi tuossa ylimielisten juhlassa: ”Sata vuotta sitten Helsingin kadut täyttyivät juhlijoista. Kaunis kevätpäivä iskostui läsnä olevien rintoihin ylevän isänmaallisena juhlana. Voitokas harmaa talonpoikaisarmeija marssi kaupunkiin… Tuo päivä voisi olla itsenäisyyspäivä, itsenäisyysjulistuksen päivän sijaan. Nimittäin 6. joulukuuta 1917 Suomi ei ollut vapaa maa, eikä maassa ollut järjestystä. Vasta 16. toukokuuta 1918 miehittäjä oli karkotettu ja kapina kukistettu.”

 

Suomen sisällissota oli Jussi Niinistön mielestä pelkkä ulkopuolisen tahon yllyttämä kapina, joka oli oikeutettua kukistaa verisesti ja ulkopuolisen valtion tukemana. Minusta saksalaisten miehittäjien ja suomalaisten valkoisten yhdessä suorittaman kansanmurhan voitonparaatipäivän 16.5.1918 vertaaminen itsenäisyyspäivään on ylimielistä ja nöyryyttävää. Isäntä voi ruoskia renkinsä ja raiskata piikansa joutumatta siitä vastuuseen.

 

”Kullakin sukupolvella tuntuu olevan tarve kirjoittaa vapaussodan historia uudelleen ja kullakin sukupolvella – ajan hengestä riippuen – on oma tulkintansa vuoden 1918 sodasta. Tällä hetkellä tulkintojen keskiössä on terrori. Sodan tapahtumia lähestytään paljolti väkivaltaisuuksien kohteeksi joutuneen yksilön kokemuksien kannalta. Tapahtumat näyttäytyvät nykyihmiselle käsittämättöminä raakuuksina ja sodan valtiollinen merkitys jää toissijaiseksi… Materiaaliset vahingot ja tuhannet menehtyneet koettelivat nuoren kansakunnan kestokykyä. Vastuu siitä kuului vallankumoukseen ryhtyneille eikä sitä pese pois kapinallisten myöhemmät kärsimykset.”

 

Jussi Niinistö puolustelee punaisten kansanmurhaa sillä, että oikeistolaisen isänmaan päämäärien saavuttamiseksi, tarkoitus pyhittää keinot. Kun halutaan säilyttää hallitsevan yhteiskuntaluokan etuoikeudet ja sen yhteiskunnallinen asema kaikki keinot ovat luvallisia. Hän sälyttää vastuun tapahtuneesta punaisille, jotka halusivat itselleen oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ihmisarvoisempaa kohtelua ja parempaa perusturvaa. Terrorin kohteeksi joutui yksilöiden ohella kokonainen yhteiskuntaluokka. Vaatimus oikeudenmukaisuudesta on hyvä syy telottaa.

 

Jussi Niinistö pisti puheessaan osavastuun sodasta bolševikeille ja Leninille, joka myönsi 6.12.1917 Suomelle itsenäisyyden. Hän väitti myös Leninin tukeneen asein ja sotilain Suomen punakaarteja. Vallankumous perustui Niinistön mukaan vain räikeään propagandaan eikä siis vallitsevaan yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen.

 

Suomessa palvelleet venäläiset sotilaat eivät olleet bolševikkeja. Lenin hallitukselle ei ollut oman maansa sekasorron vuoksi edes resursseja puuttua maamme vallankumousyritykseen. Juhlassa elvisteltiin, kuinka Pohjanmaalla venäläisten kasarmit vallattiin ja niiden aseet kaapattiin käyttöön. Valkoisen armeijan johdossa palveli useita Venäjän tsaarille uskollisuuttaan vannoneita upseereita.

 

Sisällissodan jälkeen lukuisat valkoiset sotaveteraanit kokivat isänmaan pettäneen heidät. He alkoivat kehitellä yhteiskunnalle fasistisia ratkaisumalleja. He kaipasivat vahvaa kansakuntaa ja kansallisvaltiota, joka olisi poliittisesti, etnisesti ja uskonnollisesti yhtenäinen. Fasistien ydinjoukkoon lukeutui mm. sivistyneistön suomalaisuusaktivisteja, Saksassa koulutettuja ja sotineita jääkäreitä, valkoisia sorakuoppamiehiä, heimosotureita, suojeluskuntaintoilijoita ja Akateemisen Karjala-Seuran jäseniä. Punaisten jahtaamiseen, kuulusteluihin, vankileirien vartioimiseen ja lahtaamiseen osallistuminen yhdisti tuhansia valkoisia. Nämä vapaussodan valkoiset sankarit linkittivät Suomen Natsi-Saksan aseveljeksi. Tässä perinteessä on päämilitaristi Jussi Niinistön maailmankatsomuksen ydin.

 

Jussi Niinistön mukaan v. 1918 tärkein perintö on itsenäisyyden, kansanvallan ja oikeusvaltion säilyminen. Tätä perintöä ilmentää hyvin se, että 100 vuotta sisällissodan jälkeen Suomessa miljoonalle ihmiselle heruu hilloa alle köyhyysrajan. Perusturvaa, terveydenhoitoa ja koulutusta saksitaan. Maan eliittiä ei huvita luopua veroeduistaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan.


 

Matti Laitinen

17.5.2018

 Psta:VD
26
Pakinoita ja kolumneja / SOTESSA ON KATASTROFIN JA KAPINAN AINEKSET
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Huhtikuu 17, 2018, 07:54:07 ip »
SOTESSA ON KATASTROFIN JA KAPINAN AINEKSET

Tanskaa pidetään mielellään vertailumaana, mm. aktiiviallin suhteen, kun väkimäärä on samansuuruinen kuin meillä heillä hommat hoituu helposti. Vertailussa unohdetaan aina, että Tanska on suurista markkinoista vain kivenheiton päässä. Tilanne olisi tasapuolisempi, jos Venäjä ei olisi mörkö. Se on sitä sen vuoksi, kun meillä nöyristellään typerästi lännen suuria, kun halutaan olla joku ihmeen länsimaa, vaikka meidän suuret markkinat ovat idässä ihan kivenheiton päässä. Nyt olemme jumalan selän takana.
 

Samalla meillä ja jälleen typerästi kielletään se, että koko olemassaolomme on Venäjän ansiota. Se antoi meille oman alueen, oman rahan, autonomian ja lopulta itsenäisyyden. Venäläiset ymmärsivät, että täällä elää erikoinen kummaa kieltä puhuva, omalaatuinen ja jääräpäinen kansa, jolle on annettava elinmahdollisuudet. Ilman venäläisiä olisimme Suur-Ruotsin itäinen maakunta, Österlandia. Siitä huolimatta Suomen toinen virallinen kieli ei ole venäjä vaan ruotsi.
 

Suomen ja Tanskan vertailu on typerää myös sen vuoksi, että Tanskan pinta-ala on vain kymmenesosa Suomen pinta-alasta. Tanska ei tarvitse maan sisäistä rautatie- eikä lentoliikennettä, joita ilman me emme tule toimeen. Kansantalouden kannalta tanskalaisten ilmasto-olosuhteet ovat lähes ihanteelliset.
 

Itse asiassa lähestulkoon ainoa vertailuun kelpaava asia lienee se, että tanskalaiset laskevat 15–64 vuotiaista työvoimaksi 81 %, kun meillä osuus on 76,5 %. Suomessa työvoiman ulkopuolelle on mielivaltaisesti heitetty peräti 154 tuhatta ihmistä, että työttömyystilasto näyttäisi kauniimmalta.. Tämäkin on hyvä muistaa, kun puhutaan Tanskan työttömien aktiivimallista.   
 

 

Tanskassa neliökilometrin alueella asuu 126 ihmistä. Heillä kaikki on kaikkien lähellä. Siksi erilaiset laitokset terveysasemia myöden voivat usein olla suuria yksiköitä. Meillä neliökilometrin alueella asuu 15,5 ihmistä joten suurin osa ihmisistä on kaukana kaikesta. Vain eteläistä aluetta ja muutamaa sen ulkopuolella olevaa kaupunkia voidaan pitää jonkinlaisina asukaskeskittyminä. Muuten maa on todella harvaan asuttu.
 

Kaikesta huolimatta meille selitetään, että tavoitteena on luoda sellaiset maakunnat, joiden väkimäärä on riittävän suuri suurten ja tehokkaiden terveysasemien ja sairaaloiden väestöpohjaksi. Ikävä vaan, että uudet maakunnat eivät lisää asukkaiden määrää neliökilometriä kohden, joten suurella osalla väestöstä matkat ovat kaikkeen ja kaikkialle pitkät.. Sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus vaikeutuu ja matkat entisestään pitenevät, kun pienet sosiaalitoimen palvelupisteet ja terveysasemat lopetetaan. Vielä kukaan ei tiedä montako, mutta säästötavoitteiden vuoksi monta se lienee täysin selvää.
 

Laajan päivystyksen sairaaloita lopetetaan 8 lähes puolet. Jäljelle jää 12, jotka potilaiden kannalta ovat todella kaukana mutta väestöpohja kasvaa 275 tuhannesta lähelle 460 tuhatta. Sairaaloissa on jo nyt pitkät jonot, kun jäljelle jäävissä sairaaloissa ei ole tyhjää tilaa niin jonot pitenevät.. Ahtauden ja pidentyvien pitkien matkojen vuosi näköpiirissä on katastrofin ainekset.
 

Puheet siitä, että pitää muodostaa suuret, keskitetyt laitokset tehokkuuden ja korkea tiedon ja osaaminen parantamiseksi. Suunnittelijat ja heihin luottavat poliittiset päättäjät ovat langenneet tai ovat lankeamassa suuruuden ekonomian ansaan.
 

Tässä nousee väistämättä esiin kysymys siitä, miten terveyden- ja sairaanhoidon tehokkuus on mitattava. Lienee selvä, että väestön kannalta on tehokasta se, että palvelut ja hoito ovat nopeasti saatavilla. Tehokkuus ja osaaminen eivät siis ole koosta riippuvia. Soten kannalta tehokkuus on aivan toinen asia. Jos lääkäri hoitaa 5-6 potilasta tunnissa hän käsittelee potilaan nopeasti; yleissilmäys, sitten kysymys, resepti kouraan ja näkemiin. Sen on sote tehokasta, mutta miten siinä käy potilaiden, on tehokkuuden kannalta sivuseikka.

 

Sotessa valtio tavoittelee tuntuvia säästöjä. Ne se myös saa. Kun THL:n mukaan lasketaan, että soten kustannukset ovat noin 20 miljardia euroa, se hoituu siten että 13,5 miljardia tulee kuntaveron ja asiakasmaksujen siirrosta maakunnille. Kun maakunnilla ei ole verotusoikeutta kuntien on jatkettava kunnallisveron, joka on tasavero, keräämistä sillä hallitus ei ota sitä niskoilleen progressiivisuuden vuoksi.
 

Millä ihmeellä maakunnat maksavat omat käyttökulunsa? Entä mitä tapahtuu kuntien omistamille terveysasema- ja sairaalakiinteistöille sen vain piru tietää.
 

Kuntien valtionosuudet ovat noin 6,5 miljardin euron suuruusluokka. Ne on siirrettävä maakunnille. Säästön valtio saa, kun se leikkaa siitä kolme miljardia. Syntyvän aukon, maakuntien käyttökulujen ja kuntien kiinteistöjen vuokrien maksamiseen maakuntien on tehtävä jotain. Sanomattakin on selvää, että ongelma hoidetaan leikkaamalla etuuksia, lopettamalla terveysasemia ja sairaaloita sekä korottamalla asiakasmaksuja. Tässä on melkoisen katastrofin ainekset.
 

Näin yksinkertaisesti se voisi mennä, mutta muutos on niin valtava, että tänään kukaan ei tiedä miten eteen tulevat tuhannet ja taas tuhannet ongelmat ja yllätykset loppujen lopuksi hoidetaan. Jos vanhojen rakenteiden purkaminen osoittautuu virheeksi, sen korjaaminen tulee kalliiksi.
 

Tässä Tanskasta ei ole apua. Nykyisen taloustilanteen ihanuus on suuresti liioiteltu. Kaiken lisäksi hento korkeasuhdanne on nopeasti ohimenevä. Jos sotea ei heti kaadeta, maassa syntyy katastrofaalinen tilanne. Ellei heti, niin viimeistää talouden heikentyessä kypsyvät melkoiset kapinan ainekset.

 

Kai Kontturi


psta.vd


***

“Yhä useampi ulkomainen yritys investoi Suomeen”

“Ulkomaiset yritykset investoivat viime vuonna Suomeen ahkerasti. Business Finlandin mukaan Suomessa nähtiin viime vuonna yhteensä 336 uutta kansainvälistä yritystä ja yritysostoa, mikä on lähes viidennes enemmän kuin vuotta aiemmin.

Eniten investointeja tehtiin Ruotsista, josta 95 uutta yritystä investoi Suomeen. Muita merkittäviä investoijamaita olivat Britannia (55), Yhdysvallat (30), Tanska (25) ja Norja (19). Kiinasta uusia investoijia oli 12.

Uusia ulkomaalaisomisteisia yrityksiä perustettiin eniten liike-elämän palveluihin, terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorille sekä ICT-sektorille.

Ulkomaisten yritysten merkitys Suomen taloudelle on suuri. Suomessa toimii noin 4 600 kansainvälistä yritystä, jotka maksoivat toissa vuonna lähes 1,5 miljardia euroa yhteisöveroa ja työllistivät vajaat 240 000 ihmistä.” [/i]

Lähde: STT - keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

***

Ulkomaalaiset yrityksetkin näkee “loisto viinerin “ ainekset Suomessa, kuten yllä herkuttelu alkaa “terveydenhuolto- ja hyvinvointisektoreilla”

***

“Tämä soppa ei lopu syömällä: Sote pakottaa sittenkin yhtiöittämään, EVA väittää”

“Kiistely sote-uudistuksen synnyttämien liikelaitosten yhtiöittämisestä ei ole ohi. Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) mukaan EU-tuomioistuimen Slovakiaa koskeva ennakkoratkaisu pakottaa yhtiöittämiseen, Talouselämä kertoo.

Hallitus ja oppositio ovat kiistelleet asiasta, ja EVA:n julkaisu asettuu opposition linjoille. Liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström, EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja Borenius Asianajotoimiston asianajaja Asko Lindqvist katsovat Reilun pelin vartija -julkaisussaan, että maakuntien sote-palveluja tuottavat liikelaitokset voidaan sittenkin joutua yhtiöittämään.

Arvio perustuu Slovakian sote-järjestelyä koskevaan EU-tuomioistuimen ratkaisuun. Ekströmin, Haaviston ja Lindqvistin mukaan ratkaisusta seuraa, että maakunnat eivät voi käyttää liikelaitoksia suoran valinnan sote-palveluiden tuottajina ilman merkittävää valtiontukiriskiä. Liikelaitos ei esimerkiksi voi mennä konkurssiin. Kolmikon mukaan tämä muodostaa lainvastaisen valtiontuen.

Esitys valinnanvapauslaiksi ei sisällä yhtiöittämisvelvollisuutta tai yhtiöittämiskieltoa. Perustuslakivaliokunta totesi viime vuonna, että silloisen sote-uudistuksen sisältämä pakkoyhtiöittäminen on ristiriidassa perustuslain kanssa. Esitystä muokattiin siten, että pakkoyhtiöittäminen poistui”


Lähde: Uusi Suomi - tiistai 24. huhtikuuta 2018

***
Täältä voit lukea aktiivimallista:

https://www.eduskunta.fi/fi/search/sivut/results.aspx?k=aktiivimalli

***

Ilman muuta tällaisen kaaoksen hyväksymisestä pitää saada "hynää"

***

“Kansanedustajille palkankorotus – ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa”

“Kansanedustajan peruspalkka on nyt 6 407 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta eduskunnassa olleella kansanedustajalla 6 887 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkka on 11 792 euroa ja varapuhemiesten 9 830 euroa kuukaudessa.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005657324.html
27
Pakinoita ja kolumneja / Miten Suomesta saadaan menetettyä viimeisetkin työpaikat ?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Huhtikuu 17, 2018, 12:59:25 ip »
Miten Suomesta saadaan menetettyä viimeisetkin työpaikat ?

Esimerkiksi alla oleva uutinen ei varmaankaan naapurimaassa  ole “ilo” uutinen.

“Valtioneuvoston entinen viestintäjohtaja Markku Mantila on nimitetty päällikkötehtäviin Latvian Riiassa sijaitsevaan Naton strategisen viestinnän osaamiskeskukseen. Asiasta kertoivat maanantai-iltana ainakin Aamulehti ja Kaleva” lähde: STT - maanantai 16. huhtikuuta 2018

Suomalaiset ovat käyneet kauppaa idän naapurin kanssa iät ja ajat. Suomalisia yrityksiä toimii naapurimaassa n.3000, öljy ja kaasu tuodaa miltein kokonaan Venäjältä Suomeeen. Miksi sitten pelleillään kuin työpaikat katoaa alta ? Jos maapalloa katsoo vihreänvyöhykkeen osalta, niin venäjällä on suurin osa siitä. Venäjällä on öljyä,kaasua,puuta,kaivoksia,viljelysalaa,maataloutta, tehtaita joka suuntaan ym ym. Ei tarvitse osata laskea enenpää kuin 1+1 niin ymmärtää että kaikki maat haluavat “osingoille” venäjän luonnonvaroista. Venäjällä on enemmän luonnonvaroja kuin muilla mailla yhteensä, se ei tarvitsisi muita maita lainkaan, mutta muut maat tarvitsevat sitä. Luonnonvarojen vuoksi venäjää piiritetään ohjuspattereilla, etunenässä USA, Ranskan ja Englannnin rytmiä lyöden, no Englantilaisilla ei ole kuin muutama lampaantalja luonnonvarana muu on tuontitavaraa ,ei siis ole mikään ihme jos hamutaan jotain “uutta kivaa”.  Perässä jolkottaa pisaran kokoinen Suomi, joka on ollut jo 20-30 luvulla Venäjällä puunhaku reissussa, suurien metsäyhtiöiden rahoittaen “tutkimusmatkat / ristiretket”. Nyt Venäjää yritetään ärsyttää kaikin keinoin, mikä varmasti yltyy yltymistään, jotta maata päästään “siivoamaan” ja “jälleen rakenttamaan”. Tämän pelleilyn keskellä koko euroopan alla oleva vyöhyke putsataan muiden maiden toimesta, ja tilalle viedään muutama riisi säkki. USA on maailmanmestari “humanitäärisen” avun ja jälleenrakentamisen kisassa. Maa tuhotaan ohjuksilla ja sitten oman maan firmat “jälleen rakentaa”, ja tietysti tuhotulle maalle tarjotaan jenkki muonaa.

***

Yhdysvaltojen "humanitäärinen" meriittilista   

Luettelo Yhdysvaltain sotilaallisista interventioista
• Kuuban miehitys 1906–1909.
• Dominikaanisen tasavallan miehitys 1905–1907; 1912; 1914, 1916–1924; hallitsi valtiontaloutta 1905–1941.
• Nicaraguan miehitys 1909–1933, hallitsi valtiontaloutta 1910–1924
• Kuuban miehitys 1917–1922.
• Sotaretket Meksikoon 1914 ja 1916–1917.
• Haitin miehitys 1915–1934.
• Ensimmäinen maailmansota
• 15000 miehen joukot Murmanskissa, Arkangelissa ja Vladivostokissa Venäjällä 1918–1920.
• Toinen maailmansota
• Korean miehitys 1945–1949
• Saksan miehitys 1945–1954
• Japanin miehitys 1945–1957
• Korean sota
• CIA:n kouluttamat pakolaiset kaatoivat sosialistihallituksen Guatemalassa 1954
• 5000 miestä lähetettiin Libanoniin tukemaan presidentti Chamounin hallitusta 1958.
• 1400 CIA:n kouluttamaan pakolaista nousi maihin Sikojenlahdella Kuubassa 1961.
• 1964–1975 Vietnamin sota
• Dominikaanisen tasavallan miehitys 1965 ja amerikkalaismielisen hallituksen nosto valtaan.
• 1982–1984 rauhanturvajoukkoja Libanonissa.
• maihinnousu Grenadalle ja hallituksen vaihtaminen 1983.
• Nicaraguan satamien miinoitus 1984.
• Libyan pääkaupungin pommitus 1986.
• 24 000 miehen joukko Panamaan syöksemään vallasta Manuel Noriega 1989.
• Vuoden 1991 Persianlahden sota, 425 000 miestä vapauttamaan Irakin miehittämä Kuwait.
• 1994–1995 rauhanturvajoukkoja Somaliaan.
• Operaatio Vigilant Warrior 1994, Yhdysvaltain sotilasoperaatio Irakissa. Yhdysvallat epäili kahden Kuwaitin suuntaan liikkuvan irakilaisdivisioonan olevan hyökkäämässä Kuwaitiin.
• Haitin miehitys 1994– ja sen jälkeinen 2400 miehen rauhanturvajoukko.
• Bosnia ja Hertsegovina ja Makedonia rauhaturvajoukkoja 1995–.
• Ohjusisku Sudaniin ja Afganistaniin elokuussa 1998.[1]
• Operaatio Desert Strike 1998, Yhdysvaltain laivaston ohjusisku Irakiin.
• Jugoslavian pommitukset 1999.
• Itä-Timor pieni määrä rauhanturvajoukkoja 1999–
• 2001– Sota Afganistanissa.
• 2003– Irakin sota.

Lähde:Rauli Kemppi   16. huhtikuuta 2018 17:1328
Kotimaa / "Maahanmuuttopolitiikkaa työikäisten määrän lisäämiseksi"
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Maaliskuu 30, 2018, 01:27:29 ip »
“Maahanmuuttoa ja lapsilisiä – tässä tutkijoiden keinot vähentää väestökatoa”

“Tutkijat penäävät vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa työikäisten määrän lisäämiseksi. 2010-luvulla työikäisen väestön määrä on vähentynyt joka ainoa vuosi – tässä Suomi poikkeaa kilpailijamaistaan. Palkansaajien tutkimuslaitoksesta esitetään lisäksi reipasta lapsilisien korotusta.

– 2010-luvulla Suomessa työikäisen väestön määrä on vähentynyt joka ainoa vuosi ja siinä suhteessa me poikkeamme täysin meidän muista Pohjoismaista ja muista Euroopan maista. Se on yllättänyt kuinka nopeasti olemme tämän asian edessä.

Jotain on kuitenkin tehtävissä – jo käytössä olevan eläkeiän nostamisen lisäksi.”


Lähde: MTV UUTISET - MTV - torstai 29. maaliskuuta 2018

Että tällä tavalla :) . Monet vanhemmat istuu kotona työttömänä ja koululaiset / työharjoittelijat tekee halvalla työt. Mm: siivous alalla, jossa oli ennen järkijään suomalaiset työntekijät, nyttemmin vapaan “maahanmuuttopolitiikan tekijät”minimi palkalla. Ei suomesta ole työntekijät ns.finiitto, kuin alueittain korkeasti koulutetuilta aloilta. Mutta imaistyöntekijät alkaa olla loppu ja niitä hamutaan ulkomailta lisää. Hassuinta on, että edes liitoissa viitsitä tykittää otsikoihin sekoilua. Yksikään puolue tai liitto ei puhu mitä pitäisi tehdä ? Kaikki kaivaa nenää kuten aina tai kun kansanedustajien sopeuttamiseläkkeestä äänestetettiin-> niin tuli monelle "menoa". Tällaista kuraa tämä on, laillistettua kansan ryöstämistä / kusettamista, lait säädetään siten että rikkaiden tottuma tulotaso tulee säilymään ikuisesti.


Kyllä työnantajat osaa hommansa

“Nyt löytyy ihmisille töitä – Suomen suurin työttömyyskassa havaitsi muutoksen”

“Suomen suurimman työttömyyskassan työttömyysturva-asiantuntija varoittaa tekemästä vielä johtopäätöksiä aktiivimallin vaikutuksista. Petja Eklund Yleisestä työttömyyskassasta (YTK) huomauttaa, että tarkastelujakso on kaikilla työttömillä työnhakijoilla vielä kesken. Sen sijaan yleisellä tasolla hän kertoo, että YTK:ssa näkyy nyt ihmisten työllistyminen ja hakemusten vähentyminen.”


Lähde: Uusi Suomi - perjantai 30. maaliskuuta 2018

Lue myös :
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,1297.0.html

***

“Harkimo: ”Miten kukaan kehtaa puhua demokratiasta Suomessa?””

“Kokoomuksen kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo ihmettelee suomalaisten päättäjien piirien pienuutta blogissaan Savon Sanomissa.

–Miten kukaan oikein edes kehtaa puhua demokratiasta Suomessa? Sitä olen alkanut miettiä yhä enemmän näinä vuosina, kun olen itse ollut mukana politiikassa. Olen oivaltanut, että järjestelmämme on kaukana demokratiasta – ainakin jos mittapuuna pidetään sitä kuinka suuri osuus kansalaisista on mukana päätöksenteossa. On nimittäin niin, että Suomen päätöksentekijät mahtuvat tilataksiin, hän kirjoittaa.

Harkimon mukaan Suomen poliittista järjestelmää pyörittää todellisuudessa noin prosentti ihmisistä ja 99 prosenttia istuu katsomossa. “


Lähde: Uusi Suomi - lauantai 31. maaliskuuta 2018

***
“Kokoomus haluaa uudistaa sosiaaliturvajärjestelmän - Juhana Vartiainen: ”Patistusta ja aktiivisuusvelvollisuuksia tulee olemaan”

“Tuki- ja vapaaehtoistöitä pitkäaikaistyöttömille”

“Vartiaisen mukaan kokoomuksen mallissa on myös porkkanoita. Työn tekeminen olisi työkykyiselle työttömälle "jonkin verran taloudellisesti houkuttelevampaa kuin mitä se tällä hetkellä on" ja työnteosta työttömälle jäävä tulo olisi paremmin ennustettavissa kuin nykyisin.

- Tällä hetkellä on epäselvää, mikä on taloudellinen hyöty, jos ottaa lyhytaikaisen työn vastaan. Ison-Britannian mallissa on päästy siihen, että jokainen työ, on se tunnin, kymmenen tai sadan tunnin työ, niin siitä vähintään joka kolmas punta jää itselle, kokoomuksen sosiaaliturvatyöryhmää vetävä Arto Satonen (kok) sanoi.”


http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804062200859782_pi.shtml29
Historiaa / Suomella ei ole WW II sodasta voiton päivää.
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Maaliskuu 23, 2018, 09:43:17 ap »
Suomella ei ole WW II sodasta voiton päivää.

“Voitonpäivä (engl. Victory in Europe Day, V-E-Day, ransk. Jour V, ven. День Победы, Den Pobedy) on useissa toisessa maailmansodassa liittoutuneiden puolella taistelleissa maissa juhlapäivä, jota vietetään natsi-Saksasta 8. toukokuuta 1945 saadun voiton kunniaksi. Juhlapäivää vietetään useissa Länsi-Euroopan maissa, muun muassa Norjassa ja Ranskassa, 8. toukokuuta.
Sen sijaan Neuvostoliitossa sitä juhlittiin 9. toukokuuta, kuten edelleenkin Venäjällä, Ukrainassa ja eräissä muissa entisissä neuvostotasavalloissa. Syy on se, että Saksan antautuessa vuorokausi oli Neuvostoliiton alueella ehtinyt jo vaihtua yhdeksänneksi toukokuuta (Moskovan aika on kaksi tuntia Keski-Eurooppaa edellä).
Päivä on vapaapäivä kymmenessä entisessä neuvostotasavallassa: Armeniassa, Azerbaidžanissa, Kazakstanissa, Kirgisiassa, Moldovassa, Tadžikistanissa, Ukrainassa, Uzbekistanissa, Valko-Venäjällä ja Venäjällä.”

“ voitonpäivää juhlittiin 1995 laajasti kutsumalla juhliin myös toisen maailmansodan hävinneiden valtioiden edustajia. Suomea 1995 Moskovan voitonpäivillä edusti ensimmäistä kertaa silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari. 60. voitonpäivillä Suomea edusti tasavallan presidentti Tarja Halonen. Kymmenen vuotta myöhemmin, 2015, ei enää Suomen Tasavallan presidentti, Sauli Niinistö, osallistunut voitonpäiviin Moskovassa”

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Voitonp%C3%A4iv%C3%A4

Suomihan oli Natsi-Saksan liittolainen, senpä vuoksi ei voiton päivää ole, pikemminkin häviön päivä. Suomi on myös maa jossa eduskuntatalon edessä seisoo Hitlerin liittolainen hevosen selässä ja ainoa maa jossa Hitlerin kumppania ylistetään / vaalitaan suurena sankarina.
30
Kotimaa / Vs: Perintövero pois.
« Uusin viesti kirjoittanut Vaskela Maaliskuu 18, 2018, 04:04:38 ip »
Kyllä nyt Pekkarista harmittaa. On liikaa töitä eduskunnalla, joutuvat kuuntelemaan kansaa kansalaisaloitteiden kautta. Pekkarinen onkin esittänyt kansalaisaloitteen poistoa tai ainakin rajan nostamista 100 000 - 150 000 nimeen, niin ei häiritse lomia.

Nyt lisää nimiä kansalaisaloitteisiin, kirjaudu ensin kannata sitten...ohjeet ovat siellä hanurista, niin kuin koko hallituskin.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2665
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10