Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Vs: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Huhtikuu 28, 2020, 10:58:38 ap »
Suomesaha on vapaa kilpailutilanne , vai onko ?

”S-ryhmän edustajistoihin valittiin juuri vaaleilla väkeä. Kuntapoliitikot ja virkamiehet, joiden pitäisi tehdä yhteisen edun nimissä kaavapäätöksiä kunnissa, saavat samaan aikaan isoja palkkioita firmalta(S-ryhmä), jonka toimialalla yritykselle mieleiset yksityiskohdat kuntien kaavapäätöksissä”


https://www.youtube.com/watch?v=XYIK6NdD_3Q


Kuuntele juttu ja mieti oliko sittenkään kaikki kapankäynti "tasapuoleista"
2
Yleinen keskustelu / Vs: Yksi maailman suurin kusetus, nami nami
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Maaliskuu 10, 2020, 08:14:16 ip »

”Euroopan unionin ja sen jäsenmaiden johtajat valmistelevat salaisesti kampanjaa geenimuunneltujen kasvien ja gm-ruoan levittämiseksi koko unionin alueella, ilmenee brittiläisen The Independent on Sunday -lehden haltuunsa saamista luottamuksellisista asiakirjoista (Europe's secret plan to boost GM crop production, 26.10.08).

Läntiset johtajat siis pahentavat ensin maailman ruokakriisiä muuntamalla ilmastonmuutoksen torjumisen varjolla ihmisravinnoksi tarkoitetut kasvit biopolttoaineiksi ja sitten tyrkyttämällä ihmisille gm-ruokaa, jonka syömisellä voi olla vakavat seuraukset heidän terveydelleen.

Huolena kansojen vastarinta.”

Entä 2013 ?

***

Yhteensä yli 800 tiedemiestä on allekirjoittanut vaatimuksen geenimanipuloitujen viljatuotteiden ja elintarvikkeiden kieltämiseksi. Tiedemiehet vaativat valtioita pohtimaan maatalouden tulevaisuutta ja etsimään kestävää kehitystä korporaatioiden voittojen sijasta.

Yhteinen kirjelmä, josta valtamedia on vaiennut täydellisesti, on ollut allekirjoittavana jo pian vuosikymmenen ajan ja allekirjoittaneiden asiantuntijoiden listaa on täydennetty jatkuvasti vuosien myötä. Tiedemiesten yksimielisyys GMO-vaaroista ei kuitenkaan ole kääntänyt poliitikkojen ja medioiden huomiota akuuttiin vaaraan.

The Institute of Science in Society on voittoa tavoittelematon ryhmä tiedemiehiä, joka on keskittynyt tavoitteeseensa pysäyttää vaaralliseksi havaittu "GMO-kokeilu", kuten he asian ilmaisevat. Avoimessa kirjeessään he alleviivat syitä siihen miksi hallitusten tulisi lopettaa geenimanipulointi välittömästi ja ennen kuin odotettavissa olevat GMO:n jälkiseuraukset sekä ongelmat valtaavat maailman. Lähde:Verkkomedia***

Monsanto joutuu maksamaan avioparille kaksi miljardia dollaria korvauksena Roundupin aiheuttamasta syövästä – tuhansia hakemuksia jonossa

Bayer-yhtiön osake romahtaa pörssissä.

”Oaklandissa Kaliforniassa toimiva oikeusistuin on määrännyt Monsanto-yhtiön maksamaan yli kaksi miljardia dollaria korvausta avioparille, jonka on todettu sairastuneen imusolmukesyöpään yhtiön tuotteiden takia.
Aviopari on käyttänyt Monsanton tuottamaa Roundup-kasvimyrkkyä, ja heille molemmille on kehittynyt sama sairaus.

Kyseessä oli jo kolmas tapaus, jossa Monsanto on määrätty maksamaan suuret korvaukset Yhdysvalloissa tapahtuneista sairastumisista. Elokussa San Franciscossa määrättiin samaiseen syöpään sairastuneelle 78 miljoonan dollarin korvaus ja maaliskuussa toiselle henkilölle 80 miljoonan korvaussumma.”


Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10781831

***

Mosanton aikaisempia ”urotekoja”

Agent Orange oli muun muassa Monsanton ja Dow Chemicalin valmistama kasvimyrkky, jota Yhdysvaltain asevoimat käyttivät Vietnamin sodassa vuosina 1962–1970 paljastaakseen metsissä piileskelevät Vietkongin sissit. Myrkky oli seos kahta fenoksikasvimyrkkyä, 2,4-dikloorifenoksietikkahappoa (2,4-D) eli C8H6Cl2O3 ja 2,4,5-trikloorifenoksietikkahappoa (2,4,5-T) eli C8H5Cl3O3. Agent Orangen teki vaaralliseksi se, että valmistuksessa syntyi 2,4,5-T:n lisäksi sivutuotteena erittäin myrkyllistä ja karsinogeenista dioksiinia, joka saastutti Agent Orangen. Monet sotilaat, sissit ja siviilit altistuivat aineelle Vietnamin sodassa. Lähde :Wikipedia

***

Jos jollain meni ohi, niin suomessa popsitaan Mosanton (Bayer-yhtiön)G-herkkuja eri tuotteissa.

Eli näin:

”CRII-GEN on tutkinut geenimanipuloidun maissin kehittäneen Monsato-konsernin testituloksia yli vuoden ja löytänyt huolestuttavia tietoja. Geenimanipuloitua maissia syöneillä naarasrotilla paino nousi ja veren sokeri- ja rasva-arvot kohosivat huomattavasti. Lisäksi maksan paino nousi ja munuaisten toiminta huononi. Urosrotat laihtuivat, niiden munuaiset pienenivät ja virtsan koostumus muuttui. Nuorille tutkimusrotille tuli munuaissairauksia, joita tavataan yleensä vain vanhemmilla rotilla.”

"Suomalainen LSO Food ilmoitti heinäkuussa ,että se alkaa tuoda muuntogeenistä soijarouhetta sianlihankasvattajilleen. Käytännössä tämä tarkoittaa ,että ensi syksystä alkaen osa Suomalaisten pöytään päätyvistä sioista on kasvatettu muuntogeenisellä rehulla" (Iltalehti 13.08-07)


"Suurista ruokataloista HK Ruokatalo, Järvi- Suomen Portti ja Atria ovat ilmoittaneet siirtyvänsä taloudellisista syistä muuntogeeniseen eli gmo- rehuun." (Iltalehti 13.08-07)


***

"Ihminen on aina ollut 99,9% laumaeläin, joka liikkuu sinne, minne suurin massa liikkuu. Itsenäinen ajattelu on kovasti arvossaan, mutta sitä harrastetaan todella vähän. Kun jokin asia alkaa paisua, mielikuvat hukuttavat järjen. Kieltämättä tieteellinen ajattelu on ollut katoavaa kansanperinnettä jo vuosien ajan, ja kun se yhdistetään olemattomaan laskutaitoon ja puutteelliseen kykyyn hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja vertailla niitä, tuloksena on jatkuva maailmanloppujen kierre."
Lähde:JPKOSKINEN

Ja näin tämä homma pyörii (ks alla oleva video)ajanjaksosta toiseen ja suomalaiset katsoo silmät pyoreinä mitä tapahtuu.

Jyrki käteinen twistaa

https://www.youtube.com/watch?v=k8Pq-39XNZ0

Hillo keisari

https://www.youtube.com/watch?v=4KtDLzZqCA4

https://www.youtube.com/watch?v=PjrE5kJdVOI

3
Kotimaa / Vs: Miten VVO suunniteltiin toimimaan
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Helmikuu 15, 2020, 03:07:17 ip »
”Ay-liike saa taas Kojamosta kymmenien miljoonien verovapaat osingot
torstai 13.02.2020 klo 8:41

Kojamon hallitus ehdottaa 0,34 euron osinkoa osakkeelta.Suluissa on kunkin ay-liiton omistusosuus Kojamosta 31.1.2020
Teollisuusliitto (10,44 %) 8 775 978 euroa
Ammattijärjestö OAJ (6,10 %) 5 127 709 euroa
JHL (5,22 %) 4 384 987 euroa
Rakennusliitto (5,02) 4 384 987 euroa
Ammattiliitto PRO (4,23 %) 3 556 492 euroa
PAM (3,54 %) 2 970 329 euroa
AKT (0,64 %) 535 815 euroa
SEL (0,58 %) 484 334 euroa
SAK (0,39 %) 323 393 euroa
Jyty (0,34 %) 279 936 euroa
Paperliitto (0,29 %) 244 528 euroa
PAU (0,24 %) 198 468 euroa
Sähköliitto (0,18 %) 151 369 euroa
Lähde: Kojamon tilinpäätöstiedote ja Kojamon kotisivut”

Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ae462ca3-8f69-4a1d-bcf7-d6fa22e5d04a

***

Jokin aika sitten liitot /puoleet puhuivat halvan asumisen puolesta, mutta nyt he itse pumppaavat työntekijän vähäiset varat. Palkka ja vuokrakehitys on -80 luvulta saakka erkaantuneet toisistaan ja nyt ne ovat saavuttaneet ääripäänsä.

***

Kojamo teki kovan tuloksen notkahduksesta huolimatta - tavoitteena 6 miljardin euron kiinteistömassa
09.05.2019 klo 8:45
Asuntosijoittaja Kojamon (entinen VVO) liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 3,7 prosenttia 91,5 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 88,2 miljoonasta eurosta.


https://www.iltalehti.fi/talous/a/39da5984-ea16-4b28-939a-6bd76a0c51b9

****

"Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson näkee Suomessa 1930-luvun merkit: ”Herätyskello meille kaikille – Emme saa ottaa edes demokratiaa itsestäänselvyytenä”

****

Tarvitseeko kovinkaan monimutkaisesti miettiä miten hyvä-veli toimii asuntojen ryöstövuokra ruletissa. Niin työntekijöiden "edustajat" kuin työnantajien edustajat omistavat samoja osakketa -> ja päättävät hallituksissa. Työnanantajaliitot ja työntekijäjärjestöt ovat omistajuuksineen naimisissa, ei siis ihme että palkat laskee ja vuokrat nousee, kumpikin osapuoli pitää huolen että käyrä sijoitukselle on ylöspäin. Hiljaa mielessään voi miettiä mikä on nykyisen ammattiyhdistysliikkeen funktio ? Onko AY-liike muuttamamassa kokonaan Etelärantaan, kuin sitä ei enää tunnista työntekijöiden edustajaksi. AY-liike käyttää ääntään näennäisesti -> silloin kuin sen on pakko, mm viimeksi rautatientorilla, sen on pakko välillä näyttää nenäänsä, kuin kukaan ei tunnista sitä muuten työntekijöiden "EDUSTAJAKSI".

Kuin liitoilla /puoluella on omistajuuksia puoleen ja toiseen, on kaikki puolueet tavalla tai toisella naimisissa keskenään, tällöin yksikään puolue ei ole täysin työntekijän / kansalaisten etuja ajamassa. Päätökset junaillaan niin, että se näyttää edes yrittämiseltä "MUTTA EMME VOINEET MITÄÄN", sontaa tuli niskaan. Tosin kaikki hallituspuolueissa istuvat olivat sontavuoren takana ja myöskin oppositio osaltaan kuin ei tehnyt mitään. mm lakko ym, kenoja on jos niitä halutaan käyttää.

Suomessa ei ole yhtäkään puoluetta joka ajaisi kansalaisten asioita oikeasti,varsinkaan vähävaraisten, nuorten tai eläkeläisten, kuin siten ettei tilanne ajaudu välittömään kapinaan. Vähävaraiset pidetään siten rahoissa että saavat muutaman kaljan päivässä, näin voidaan olettaa ryöstöt pysyy kurissa, tosin kaupoista lähtee kuorma-autollinen  tavaraa päivittän kassan ohi. Mutta onko ed. väliä kuin 40% tuotetusta ruuasta menee muutenkin roskiin. Hyvin menee mutta menköön,palkat alas,leikkurit sosiaaliturviin,vanhuksilta vaipat pois,vuokrat ylos ja lisää "mamuja" näillä mennään.4
Kotimaa / Mihin suohon Suomen kansalaiset on vedetty ?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Tammikuu 29, 2020, 01:18:32 ap »
Mihin suohon Suomen kansalaiset on vedetty ?


Nyt varmaankin monen hiuskarvat nousee pystyyn, mutta katsotaan nyt hieman miten Mannerheim/talvisota henki hoksaa "että hei, tämähän koskee meitä, juuri nyt", OLISIKO MEITÄ SITTENKIN VEDÄTETTY JA VEDÄTETÄÄN EDELLEEN

***

"Suomen median propaganda on hiipien muuttunut sensuuriksi"

"Suomen media julistaa itse olevansa sanavapauden mallimaa. Ulkopuolinen tarkkailija havaitsee median sanoman muuttuneen hiljalleen kesän aikana propagandasta sensuuriksi.

Propaganda ja sensuuri ovat Suomen valtiojohdon suojeluksessa – olleet jo sadan vuoden ajan. 1930-luvulla kommunisteiksi epäillyt toisinajattelijat pidätettiin ja vangittiin. Toisen maailmansodan jälkeen monipuolinen lehdistö ja militarismin suitseminen rajoittivat propagandaa joskin taloudellinen valta jatkoi vaikutustaan harvainvaltaa tukien.

Samat henkilöt, jotka yhdessä Mannerheimin kanssa riisuivat aseista venäläisiä varuskuntia Pohjanmaalla, johtivat valkoisten rikoksia sisällissodan jälkeen ja pystyttivät patsasta Mannerheimintien varteen toisen maailmansodan jälkeen. Samat tahot pitävät edelleen tiedotuksen valtaa Suomessa.

Mikään ei ole muuttunut. Valtiojohto on päättänyt, että 100 suomalaista koulutetaan Yhdysvalloissa propagandan saloihin.


Lähde:
https://vastavalkea.fi/2016/08/12/suomen-median-propaganda-hiipien-muuttunut-sensuuriksi/

PROPAGANDA

Ykkösaamu: Propaganda perustuu aina yksinkertaisiin tarinoihin

"Vaikka propaganda ei tehoa aina, se vaikuttaa meihin kaikkiin, vakuuttaa Ulkopolitiika-lehden toimituspäällikkö, tietokirjailija Joonas Pörsti, joka on kirjoittanut kirjan Propagandan lumo. Propagandassa ihmisten mieliä hallitaan menetelmillä, joissa pääpaino on valheilla, vääristelyillä ja lavastuksilla. Voiko propagandan voimaa heikentää?"
https://areena.yle.fi/1-4113553

***
Suomessa on manipuloituja totuuksia vino pino. Suomen propaganda koneisto kirjoittaa vain siitä mitä sen annetaan kirjoittaa (STT pahimpia sensuroijia). Jos ajatellaan esim.MOT OHJEMAN tekijät ja tuottajat 1918-1919 OLISIVAT OLLET MULLAN ALLA JO PITKÄN AIKAA SITTEN, SAMOIN POSTIN TYÖNTEKIJÄT. Ay-liikkeen nykyinen toiminta mm. työntekijöiden "hyväksi" (lukuun ottamatta paperi / metalli / AKT liittoa joissain määrin), talvihengessä mennään vaikka sitten minimipalkalla ja pätkäduunissa.

***
"Kansalaiset seuraavat nykyajan demokratian toteutumista turtuneina, hämmentyneinä, tyrmistyneinä tai välinpitämättöminä. Demokratian viralliset toimijat ovat enemmän tai vähemmän kanveesissa.”

Myöskään kansanedustajat eivät välttämättä voi hyvin, eikä päätöksentekokoneisto pelaa kuin rasvattu


Lähde:
https://www.talouselama.fi/uutiset/miten-pelastetaan-demokratia-suomessa-pitkan-linjan-poliitikoilta-lukuisia-ehdotuksia/cc6ab474-6adf-3134-abb6-a2cc7eb99ab6

***

Suomi varustautuu viralliseen totuuteen pakottamiseen –


 ”suvaitse tai kärsi"

¨"Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaihtoehtoisten näkökulmien esiintuojat pyritään hiljentämään verkossa, vaikka asia verhotaankin kansalaisten suojelemiseen ”väärältä tiedolta”.
Ei ole sattumaa, että samana päivänä Yle julkistaa, että Suomi kouluttaa satakunta valtionhallinnon virkamiestä ”informaatiovaikuttamisen tunnistus- ja torjuntatoimiin”.[/i]

Käytännössä tämä tarkoittaa, että vaihtoehtoisten näkökulmien esiintuojat pyritään hiljentämään verkossa, vaikka asia verhotaankin kansalaisten suojelemiseen ”väärältä tiedolta”.

https://mvlehti.net/2015/10/15/suomi-varustautuu-viralliseen-totuuteen-pakottamiseen-suvaitse-tai-karsi/

KUITENKIN VÄHÄOSAISIN KÄRSII

Suurin osa vähävaraisista suomalaisista ei käytä äänioikeuttaan oikeastaan lainkaan, mutta hyvin / kohtuullisesti tienaavat osaavat ääntään käyttää. Toimeentulevat toivovat että heidän tottuma tulotaso säilyy äänestämällä ja köyhemmältä osalta likistetään lisää ja lisää.

Mutta kaikki kohtuutuloiset eivät tiedä, että samalla kuin heidän minimaaliset osakurssit nousee niin perus kansalaisten tukiverkkoja yksityistetään, kuten terveydenhoito, vanhustenhohto, koululaiset, köyhät, työttömät ym. (sieltä ne voitot tulee).
Ainahan se niin menee, että jonkin kansanosan on uhrauduttava, jotta pieni joukko voi juhlia ylellisesti eli laskea mäkeä varattomien viimeisellä oljenkorrella.

KAIKILLE SUOMEN KANSALAISILLE NEUVOKSI, ÄÄNESTÄKÄÄ TAI KUOLKAA HILJAA

Älkää äänestäkö yhtäkään puoluetta joka on hallituspuolueena tai ylipäätään vanhoja puoluekonkareita (HEILLÄ ON OLLUT JO SANANSA SANOTTAVANA), hakekaa aina UUTTA ("vaikka kuun katselijat"). Miksi ?

Kaikki istuvat politikot / puolueet ovat voideltuja, joka neljäs kansanedustaja on psykopaatti (sanoi Veltto Virtanen koulutettu psykologi) , ne / he ovat korruptoituneet tavalla tahi toisella, joko yksilönä tai puolueena. Kukaan täysijärkinen ei ostaisi aseita sadalla miljoonalla jos maan vanhuksilla on paskat housuissa kenenkään välittämättä siitä, SIITÄ VOI MIETTIÄ PALJONKO NYT EDUSKUNNASSA ON JÄRKEÄ.

SUOMENKANSA UUDISTUKAA,PELASTAKAA ITSENNE

PERUSTAKAA järkeviä PUOLUEITA/JÄRJESTÖJÄ jotka peilaavat peruselämisen tarpeita, kuten VUOKRA,SÄHKÖ,RUOKA,VEROT,TERVEYDENHUOLTO,LAINAKORKOA. Nyt puolueiden ihannointina on SOTA ja yksityistäminen (mistä tietenkään ei puhuta julkisesti). Suomi ei tarvitse SOTAA, vaikka niin voisi ymmärtää ulkopolitiikkasuunnista ym.PATRIAN asevienneistä mm.Israiliin. Onko järkevää työntää satoja miljoonia sotakalustoon kuin niillä ei tee mitään? Kuten SUOMI on budjetoinut 100 MILJOONAA

***

Helsingissä 700 mielenosoittajaa - poliisi joutui käyttämään pippurisumutetta
25.04.2014 klo 17:53 ltalehti
Mielenosoituksessa nähtiin useita eri sloganein varustettuja lakanoita ja kylttejä.
"Lapsilisät on pyhä asia", "Fasismi murskaksi", "Irti EU:sta" ja "Enemmän kuntoutusta vähemmän lääkkeitä" ovat olleet mielenosoituksessa esille tulleita lausahduksia."

***
Eli kuin muutama asiaansa esille tuova henkilö ilmaisi mm. LAPSILISÄT ON PYHÄ ASIA ..niin SUOMEN POLIISI  JOUTUI KÄYTTÄMÄÄN PIPPURISUMUTETTA. Eläköön Suomen poliisi.

EI OLE TOIMITTAJIEN EIKÄ HISTORIJOITSIJOIDEN SYY, ETTEI ASIOISTA OLE KERROTTU SUOMALAISILLE

Suomen itsenäisyydestä 1917 ei vieläkään voi puhua eikä 1918–25 ajoista, vaikka kohtuullinen osa aineistosta on kaikkien saatavilla. Erittäin suuri osa kirjoitetusta Suomen historiasta on pelkkää puppua, MITÄ PUMPATAAN JOKA TUUTISTA, mutta oikeaa historiaa ei kukaan kirjoita mahdollisen lopputilin pelossa, vaikka se olisi helppoa. Samoin yliopistot vaativat selonteon mihin aineistoihin gradu liittyy, arkistoihin ei ole vapaata pääsyä, niin kuin ennen. Tappouhkauksia sataa jos kirjoitat 1918 teurastuksista, koulu keskeytyy, arvonimeä ei tule. Keskustelin vuosia takaperin HEIKKI YLIKANKAAN kanssa kirjasta TIE TAMPEREELLE jonka hän kirjoitti, hän kertoi että oli saanut kolme tappouhkausta kirjan tekemisen aikana.

Suomen hiljaiseksi maksetut toimittajat toitottavat aina NATO,sta(ja tietysti raha ratkaisee mitä kirjoitetaan, eikö historiankirjoittajia hävetä edes  lapsiensa puolesta pupun suoltaminen), mutta mitä NATOLLA on jäsenenään ? Pelkkiä pliisuja maita joilla on sotavoiminaan Naton joukot. Kuten hyvin kertoo pikku Jr Bussin liittoutuman voimasta. Bush (yhdysvaltojen ex. presidentti), USA hyökkäys Saddamin öljyihin (USA pumppaa ne tankkereihin) tarkoitti että USA:n uljaaseen liittoumaan antoi Madagaskar 2000 apinaa miinojen purkamiseen, muuta ei siis ollut uljaassa USA liittoutumassa. Tämän keikauksen ansiosta miljoona ihmistä kuoli ja on edelleen ilman vettä , viemäröintiä, ruokaa, ehjiä asuntoja. TÄMÄ SIIS ON LÄNTINEN PUOLUSTUS LIITTO NATO.
SAUKKI NIINISTO SANOI ETTÄ EMME OLE PUOLUEETTOMIA (TARKOITTI antavaa pyllistystä USA:n suuntaan)

Jos Madagaskarilla oli lähettää 2000 apinaa Naton tueksi niin mitä  Suomella? Onko Suomella lähettää esim.2000 poroa, vai onko turvauduttava hallituksen kaikkiin idiootteihin.

ENTÄ MITÄ ON MUUALLA? MISTÄ EI SUOMESSA UUTISOIDA

ITÄINEN KAUPPALIITTO CSTO, mihin on lisätty puolustus sopimus jo VUOSIA SITTEN, jossa suurimpia valtioita on Venäjä, Kiina ja Intia plus muut maat ks,wikipedia, noin 2.3 miljardia ihmistä ja likimain Suomen rajan takana , ei rapakon. On siis aivan sama mitä aseita Suomella on, tai ei ole, niin Suomen aseet ovat kun kusi lumessa. YKSIKÄÄN TOIMITTAJA EI VOI KERTOA ED. ASIOISTA, KUN SE TIETÄÄ KENKÄÄ.

RAHAA PIHALLE OVISTA JA IKKUNOISTA

EU päättää suurista asioista Suomessa, mitkä maksaa Suomelle tietysti maltaita.  Suomen hännänheiluttajat mukana (niin kuin ennenkin) pienellä "koiran palkalla" Suomea myymässä mm. EU.n YDINJÄTEKAATOPAIKAKSI.

"UUSIA TYÖNTEKIJÖITÄ"UUSI "TUMMA" TYÖVOMA SUOMESSA

Nyt tietysti "suuressa työvoima hädässä" otetaan maahan EU tuilla "pakolaisia", eli samalla pannaan koko "raiskaus" tilasto uusiksi (katsomatta mitä tulijoiden rituaaleihin kuuluu kussakin kansallisuudessa) ja kunnat saa tietyn aikaa tukea, kuntien kuitenkaan välittämättä asuinalueiden viihtyvyydestä tai ongelmista varsinkin tukien loppuessa.

Kuten edesmennyt pääministeri Sipilä (lestadiolainen) toitotti  tervetulleiksi Suomeen uudet tulokkaat, KUITENKAAN EI KOSKAAN LASKENNALLISESTI MIETITTY / MÄÄRITELTY SUOMEN TYÖTTÖMIEN TYÖLLISTYMISTÄ alueellisesti, ennen uusien tuloa (OLIKO YLEENSÄ TARVETTA, VAI OLIKO HALPATYÖVOIMA LOPPU). Helsingin alueella monessa ravintolassa on siivooja korvattu "tummalla" työntekijällä, mistä luonnollisesti suomalainen potkittiin mäkeen "uuden tilalle". 2016 kävi tämän kirjoittaja useassa Helsinkiläisessä ravintolassa ja yllätys suomalaiset siivoojat oli liki kaikki kadonneet.

Uudet tulokkaat, eli halpatyövoima ei tule koskaan tai harvoin etenemään yrityksessä. Heitä ei oteta työnjohtajiksi, toimitusjohtajiksi ym. Tummasta imetään mehut loppuun ja pihalle yrityksestä.

"TUMMILLE tulijoille ON TARJOLLA PELKKÄÄ B TAI ORJAN DUUNIA"

 Kuinka kukaan täysijärkinen voi uskoa että 4 kaveria heittää neljä MERIkonttia, eli 90 tonnia kahvia päivässä saamatta selkäänsä välilevynpulistumaa. No mutta kuitenkin näin on, kukaan suomalainen ei heitä kahvia 10e tunti, varman selkävamman vuoksi, työsuojelupiiriä asia tuskin kiinnostaa pätkääkään, näin Suomessa kuitenkin on, kuten suurimmat Suomen kahvin maahantuojat säkkitavaran lemppaustaan teettävät. Tämän tyyppisten asioiden esille tulo poikii yleensä uutisen, vaikkapa ”super cellin”  keni on päässyt osaston johtajaksi ja tätä peilataan kaikkiin muihinkin, vaikka 200 000 tuhatta muuta olisi orjan työssä.

HÄVYTTÖMINTÄ KURAA, OIKEASTAAN AY-OKSENNUSTA työntekijöille

AY liikkeet ovat hiljaa, kuin koiran torttu puunjuuressa. Ennen aikaan ei olisi menty näin pitkälle, se olisi ollut yleislakko jo aikaa sitten mm. PÄTKÄTYÖNTEKIJÖIDEN ym. muiden KIKY pelleilyiden vuoksi, tokikin tässä tilanteessa vanhalla työväenliikkeellä olisi ollut sisällissota jo aikaa sitten päällä, NYKYISET AY- PELLET LASKEE ASUNTOJEN YM. SÄHKÖ-JA TUULI VOIMALOIDEN TUOTTOJA, HÄVETKÄÄ AY- SIAT, PETTURIT, MÄTISÄKIT.

ONKO NYT KIVA RATSASTAA TYÖNTEKIJÖIDEN SELKÄNAHALLA? VARMASTIKKIN KIVAA NIIN PITKÄÄN KUIN ON

Todellisuudessa se köyhin osa ei kohta piittaa mistään mitään:) ,KUN EI OLE RUOKAA, mennään kauppaan ja syödään, kun poliisi tulee "niin mitä sitten" HUOMENNA UUDESTAAN. Kurtjistumisen myötä lieveilmiöitä-> voi olla pienoinen ongelma viedä ruokakassia autoon, kun se lähtee uusiin käsiin ennen takakonttiin laittoa, kuten USA:ssa" ja mitä sitten".

SEURAAVATKO SUOMEN KURA PÄÄTÖKSET RUOTSIA?

Ruotsissa maahanmuuttajat menevät suurissa ryhmissä kauppaan ja ottavat mitä haluavat, kassat eivät voi mitään eskaloituneelle tilanteelle. Suomen poliisikin olisi niin vähälukuinen, että illalla kaksi eri tapahtumaa sekoittaisi muutamien poliisipartioiden suuntavaiston, joka olisi ohi 20 -30 sekunnissa. Kameroita voi katsella ja" mitä sitten", EI YHTÄÄN MITÄÄN, KUIN UUDESTAAN. Entä kuin Suomessa on 200 pommi-iskua kuten Ruotsissa 2019, MITES SITTEN KUIN SUOMI YLITTÄÄ RUOTSIN POMMI ISKUT VUODESSA MINKÄ LUVUT OLIVAT SUUREMMAT KUIN AFGANISTANISSA 2019.

SUOMEEN "BREXIT" ja pika vauhdilla. ENSIMMÄISEKSI MIETTIMÄÄN -> TARVITSEMMEKO LISÄÄ ONGELMIA KUIN NIITÄ ON JO OMASTA TAKAA

***

julkaistu 30.01.2020 00:03

Britannia jättää EU:n perjantaina ja Brexit-puolueen johtajan mukaan lopullisesti. EU-parlamentin jäähyväispuheessa Nigel Farage jauhotti anti-demokraattisen EU:n ja Britannian edustajat heiluttivat parlamentissa kiellettyjä valtion lippuja poistuessaan hurraten.


Lähde:

https://mvlehti.net/2020/01/30/brexit-vahvistettiin-meppi-nigel-farage-jauhotti-eu-parlamentin-jaahyvaispuheessa-video-teksti/
5
Historiaa / Varhainen EU viritelmä
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Tammikuu 28, 2020, 12:06:21 ap »
Varhainen EU viritelmä


"Suomen itsenäisyystaistelun hiestoria ja maamme työväenliikkeen historia kietoutuvat erottamattomasti toisiinsa. Suomi joutui 1890 jyrkkään ristiriitaan Venäjän tsarismin kanssa, joka pyrki laajentamaan vaikutustaan länteen ja lisäsi sortotoimenpiteitään täällä. Samaan aikaan maamme kapitalistinen kehitys joutui murrosvaiheeseen. Suomen työväen vallakumouksen 10-vuotismuistion yhteydessä julkaistussa puolueen teesissä todetaankin ,että "taloudellinen kriisi vuosisadan alkuvuosina ja bobrikovilainen sortoaika kehittivät laajan joukkoliikkeen , joka yhtyneenä Venäjän v.1905 vallankumouksen antoi Suomen taloudelliselle ja poliittiselle kehitykselle valtavan sysäyksen eteenpäin."

Suomen työväen käymän riippumattomuustaistelun arvokaimpia perinteitä onkin tietoisuus siitä , että maamme itsenäisyys on voitu toteuttaa Venäjän vallankumouksellisen liikkeen turvin.

Tässä yhteydessä ei ole mahdollisuutta laajemmin puuttua Suomen  vanhan työväenliikkeen kunniakkaaseen tasteluun maamme ja kansamme riippumattomuuden saavuttamiseksi , joka yhdistyi kiinteästi kansanvaltaisten oikeuksien puolustamiseen ja laajentamiseen. Mutta palautettakoon mieliin ensimmäinen suoranainen valtioteko Suomen itsenäisyyden julistamiseksi, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän (Vanha ei puolue ei tämän päivän SDP buudeli)  esitys valtalaiksi heinäkuussa 1917. Tsaarinvalta oli kukistunut ja sosialidemokraattisen puolueen siltasaarelainen johto katsoi ajan koittneen julistaa eduskunta korkeimman vallan haltijaksi maassa ja irroittaa siten Suomi Venäjän väliaikaisen porvarillisen hallituksen talutusnuorasta. Esityksen taakse tuli osa maalaisliittolaisia. Mutta maamme porvariston taantumussiipi , joka näki Venäjän porvarillisessa hallituksessa tuen Suomen työväen vapauspyrkimysten tukahduttamiseksi, vetosi Venäjän porvaristoon eikä nostanut sormeakaan vastaan, kun Kerenskin hallitus hajoitti eduskunnan ja esti valtalain voimaantulon. Se oli Suomen oikeistoporvariston ensimmäinen maanpetos, yritys estää Suomen nousu riippumattomaksi valtakunnaksi.

Porvariston itsenäisyyspuuhat ottivat tulta vasta silloin, kun sosialistinen vallankumous oli voittanut Venäjällä. Silloin Suomen taantumuksellisille tuli kiire irroittautua Venäjästä ja hankkia uusi ulkolainen tukija luokkaetuoikeuksiensa suojaksi omaa kansaansa vastaan. Jo marrskuussa 1917 Svinhufvudin senaatti lähetti edustajansa Saksaan pyytämään sen keisarilta miehiä ja aseita. Suomen oikeistopiirit hylkäsivät röyhkeästi sosiaalidemokraattien ehdotuksen , että itsenäisyys olisi hankittava sovinnollista tietä neuvostohallitukselta, jonka ensimmäisiä valtiotekoja oli ollut täyden itsemääräämisoikeuden myöntäminen kaikille Venäjän kansoille. Svinhufudin hallitus lähetti kirjeitään ympäri maailmaa aina Persiaa ja Venezuelaa myöten, mutta ei millään tahtonut pyytää tunnususta Suomen itsenäisyydelle siltä maalta , jota asia lähimmin koski. Vasta sitten, kuin Saksa ja Ruotsi olivat ilmoittaneet, että ne eivät voi ottaa koko kysymystä käsiteltäväksi ennenkuin esitys on tehty myös neuvostohallitukselle, senaatti lähetti sille tunnustautumispyynnön. Siihen tuli jo joulukuun 31 päivänä myöntein vastaus, Suomen sosiaalidemokraattien ilmoitettua kannattavansa pyyntöä.

Vuosi 1918 Suomen taantumus Saksan keisarin alla

Suomi oli siis saanut itsenäisyytensä jo kuukautta ennen kuin maassamme puhkesi luokkasota. Tällöin taisteltiin ennen muuta siitä, minkä luokan käsissä itsenäisessä Suomessa valta tulisi olemaan, työtätekevän kansan vaiko riistäjan.
"Voitto lankesi vielä tällä kertaa pääoman väkivallalle. Saksan imperialismi kuuli Suomen porvariston rukouksen ja otti nielläkseen heidän isänmaansa itsenäisyyden, joka Suomen sosialistien pyynnöstä oli juuri vastikään satu lahjaksi Venäjän Sosialistislta Neuvostotasavallalta Suomen porvareita ei hetkeksikään kansallistunto soimannut eikä vieraan imperialismin orjamies pelottanut, kun heidän isänmaansa uhkasi muuttua työtätekevän kansan isänmaaksi. Ennemmin he työnsivät kaiken kansansa saksalaisen suurrosvon saaliiksi,pyytäen itselleen vain vaatimatoman orjavoudin palkan"
(O.W.Kuusinen: Suomen vallankumouksesta 1918)

Niin pyyteettömäksi kuin ns.vapaussotahistorioitsijat ovat kuvaileetkin Saksan armeijan Suomen valkoisille v.1918 antamaa apua, tosiasiat puhuvat toista. Saksalaiset kenraalit ovat itse olleet varsin avomielisiä kertoessaan saksalaisen maihinnousuretkikunnan lähettämisestä suomeen. Saksan armeijan päämajoitusmestari Ludendorff tunnustaa sotamuistelmissaan , että "joukomme lähetettiin Suomeen puhtaasti saksalaisten eutujen eikä suomalaisten etujen vuoksi". Retkikunnan päällikkö kenraali von der Golz puolestaan on todistanut, että Suomea tarvittiin "kulmakivenä" Itämeren rannalla, englantilaisia vastaan Muurmannin radalla ja Neuvosto-Venäjää vastaan Pietarista käsin" (v.d Goltz Toimintani Suomessa ja Itämerenmaissa.)

Saksalaisten sotapoliitikkojen tarkoituksena oli tehdä Suomesta Saksan alusmaa ja kietoa se ensimmäisen maailmansodan verkkoon eivätkä he kaihtaneet yritykiä aikeensa toteuttamiseksi. Suomen saksalaismielinen senaatti oli heidän nöyrä välikappaleensa. Se oli valmis neuvottelemaan Saksan kanssa jopa sotilasliitosta, vaikka se Mannerheiminkin todistuksen mukaan hyvin tiesi, että siinä vaiheessa moinen liitto olisi voinut viedä Suomen sotaan myös Englantia ja Ranskaa vastaan. Senaatti ehti solmia Saksan kanssa kauppasopimuksen, jota seuraten Suomi olisi menettänyt tärkeimmät entiset markkina-alueensa. Suomen täyden riippuvaisuuden Saksasta olisi vielä kruunannut saksalainen kuningas, jota oikeisto ryhtyi innolla hankkimaan suomettarelaisen (nykyisin kokoomus) Kairamon kuuluttaessa eduskuntaa myöten, että "koska Saksa on meille välttämätön, on tasavalta Suomessa mahdoton"

Se oli Suomen taantumuksellisten vallanpitäjien toinen avoin maanpetos. Jos heidän toiveensa olisi toteutunut, jos Saksa olisi voittanut, maastamme olisi tullut vain kaistale suur-saksan valtakuntaa, sen alusmaa.
Lähde :SKP maanalaiseuuden kaudella X 1954


****
Se mikä aikoinaan meni Hitleriltä pieleen, onnistui ”vihdoin” Eu.n myötä. No mutta saadaan me kaikkea kivaa :), EU päättää.

***

”Kohti liittovaltiota: EU-parlamentissa kiellettiin kansallisvaltioiden liput"

Julkaistu 14.01.2020 19:25

EU-liittovaltiota havitteleva eliitti on päättänyt, että valtioiden kansalliset symbolit tulee kieltää parlamenttirakennuksessa. Päätös on provosoinut raivoa useiden valtioiden edustajien keskuudessa”


Lähde:
https://mvlehti.net/2020/01/14/kohti-liittovaltiota-eu-parlamentissa-kiellettiin-kansallisvaltioiden-liput/6
Kotimaa / Miten VVO suunniteltiin toimimaan
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Tammikuu 16, 2020, 08:39:43 ip »
Miten VVO suunniteltiin toimimaan

Valtakunnallinen Vuokratalo-osuuskunta (VVO)

”Valtakunnallinen Vuokratalo-osuuskunta VVO perustettiin 1965 ammattiyhdistysliikkeen ja E-osuustoiminnan yhteisöjen toimesta. Osuuskunnan perustajat ja jäsenet koostuivat Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön (SAK), edistysmielisen osuuskauppaliikkeen ja Toimihenkilö-ja Virkamiesjärjestöjen Keskusliiton (TVK) piiristä. Kasvavan ammatillisen järjestäytymisen myötä kuuluu osuuskunnan välilliseen jäsenpiiriin vähintään joka neljäs suomalainen.

Osuuskunnan tehtävänä on sääntöjensä mukaan hankkia tarvitava rahoitus sekä tontit ja maa-alueet, joille se rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokrataloja ja -asuntoja pääasiallisesti valtion asuntolainoutuksen turvin. VVO organisoi  keskitetysti vuokra-asuntojen  tuotannossa tarvittavat voimavarat ja omistaa sekä hoitaa jo valmistuneita asuntoja. Osuuskunnan toimialueena on koko maa.

Rahoituksen ja maa-alueiden hankinta

Ryhtyessään toteuttamaan jäsenyhteisöltään saamiensa tietojen perusteella asuntorakennushanketta määrätylle paikkakunnalle, pyrkii VVO hankkimaan asuntolainoituskelpoiset tonttialueet ao. kunnalta joko vuokraamalla tai hankkimalla kunnan osoittaman tonttialueen omistukseensa. Osuuskunta ei siis yleensä hanki omistukseensa maa-alueita yksityisiltä maanomistajilta, koska se katsoo , että asuntotuotannossa tarvittavat maa-alueet tulee saattaa yhteiskunnan omistukseenja tällä tavoin  turvata mahdollisuudet saada mm. asuntolainoitettua vuokra-asuntouotantoa varten riittävästi joko kohtuuvuokraisia tai-hintaisia tontteja.

Saatuaan kunnalta tonttivarauksen osuuskunta anoo kohteen toteuttamiseksi lainaa valtion budjettiin vuosittan varatusta asuntotuotantomäärärahasta. Laina on yleensä noin 50% koko kohteen hankinta-arvosta. Noin 45% kohteen hankintahinnasta katetaan ns. ensisijaislainoilla, joita anotaan eri rahalaitoksilta,pankeilta,eläke-ja  vakuutuslaitoksilta sekä yhteistoimintakumppaneina mahdollisesti olevilta teollisuuslaitoksilta sekä myös joissakin tapauksissa tonttivarauksen antaneelta kunnalta. Hankkeen omat varat, jotka ovat yleensä n.5% katetaan osuuskunnan jäsenten myöntämillä ns.lisälainoilla sekä osuuskunnan omilla varoilla.

VVO vuokranantajana

Kaikki osuuskunnan toimesta rakennetut kohteet tulevat osuuskunnan suoraan omistukseen. Valmistuvat asunnot vuokrataan ensisijassa osuuskunnan jäsenyhteisöjen henkilöjäsenille, mutta myös niihin kuulumattomat voivat saada asuntoja. Asukkaiden valinnassa kiinnitetään erityistä huomiota hakijan asunnontarpeeseen, tuloihin ja perheen suuruuteen periaatteella, että hakijan perheessä tulee olla vähintään yhtä monta jäsentä kuin haettavassa asunnossa on keittiötä lukuunottamatta huoneita.
Asukkaiden ehdollepanon suorittaa VVO:n hallituksen asettama toimikunta , joka noudattaa asukkaita valitessaan asuntohallituksen antamia määräyksiä ja ohjeita. Asukkaiden ehdollepanon vahvistaa asianomaisen kunnan viranomainen.

Vuokralaisilta perittävän  vuokran suuruuden vahvistaa talojen valmistuessa asuntohallitus, ja vahvistaa kunnan viranomainen. Osuuskunnan perimät vuokrat ovat omakustannushintapohjaisia eli asukkailta peritään vain todellisten kustannusten mukainen vuokra.
Osuuskunnan asunnoissa asuvien vuokralaisten mahdollisuuksia osallistua taloja ja asuntoalueita koskevien yhteisten asioiden käsittelemiseen on pyritty parantamaan. Tässä tarkoituksessa on vuodesta 1970 lähtien toteutettu kokeiluluontoisena asukasdemokratiaa , jossa asukkaiden päätäntävalta ulottuu palvelujen ja viihtyisyyden lisäämiseen sekä järjestyksen pitoon liittyvien asioiden käsittelemiseen ja päättämiseen. Saatujen myönteisten kokemusten perusteella on asukasdemokratiaa tarkoitus kehittää edelleen ja laajentaa myös entistä enemmän taloudellisen vallan alueelle.

Osuuskunna hallintorakenne

Osuuskunnan korkeinta päätäntävaltaa käyttää osuuskuntakokous, joka pidetään kerran vuodessa hallituksen määräämänä aikana ennen huhtikuun loppua. Osuuskuntakokouksen valitsemaan hallintoneuvostoon kuuluu 28 jäsentä. Hallintoneuvoston jäsenistä pyritään puolet valitsemaan ammattiyhdistysliikkeen ja puolet edistysmielisen osuuskauppaliikkeen piiristä. Hallintoneuvoston tulee jatkuvasti valvoa ja tarkastaa, että osuuskuntaa hoidetaan lain, osuuskunnan sääntöjen ja hallintoneuvoston päätöksien ja osuuskunnan edun mukaisesti. Hallintoneuvoston tulee jatkuvasti valvoa ja tarkistaa, että osuuskuntaa hoidetaan lain, osuuskunnan sääntöjen ja hallintoneuvoston päätöksien ja osuuskunnan eden mukaisesti.

Hallintoneuvoston valitsemaan hallitukseen kuuluu kahdeksan jäsentä, joista niin ikään puolet on ammattiyhdistysliikkeestä ja puolet E-osuuskauppaliikkeestä. Hallitus edustaa osuuskuntaa ja hoitaa sen asioita, ellei se lain tai sääntöjen mukaan tai muulla perusteella ole hallintoneuvoston tai jonkin muun elimen tehtävänä. Hallituksen tehtäviin kuuluu mm. päättää kiinteistöjen ja vuokraamalla olevien rakennusten ostamisesta vuokraoikeuksineen tai niiden rakenuttamisesta ja kiinnittämisestä.”


Lähde :Työväenliikkeen tietokirja

Ja sitten nykypäivän VVO

"MOT on selvittänyt kuinka valtion vuokra-asunnoille antama tuki lakkasi tuottamasta kohtuuhintaisia asuntoja, ja päätyi sen sijaan tahkoamaan vähintäänkin kohtuullisen kokoisia osinkoja omistajilleen.

Ammattiyhdistysliikkeen VVO ja työnantajataustainen Sato ovat keränneet valtion tukemilla vuokra-asunnoilla miljardien asuntovarallisuuden. Viime vuoden lopulla vuokrataloyhtiö Sato siirtyi kansainvälisen asuntosijoittajan omistukseen
ja VVO hankkiutui eroon viimeisistä sosiaalisista vuokra-asunnoistaan.

MOT julkaisee myös vuokravertailun, joka paljastaa, miten lähellä markkinavuokria VVO:n säädellytkin vuokrat tosiasiassa ovat.

Pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa on jatkuva pula pienipalkkaisille sopivista vuokra-asunnoista. Sosiaalisen vuokra-asuntotuotannon järjestelmä on ollut rikki jo 15 vuotta eikä pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus ole luvannut korjausliikettä.

Sen sijaan hallitus valmistelee Euroopankin mitassa ainutlaatuista rakentamisen tukijärjestelmää, jossa valtion korkotukea ja takuita aletaan suunnata yleishyödyllisten toimijoiden sijasta voittoa tavoitteleville asuntosijoittajille.

Pääkaupunkiseudun vuokra-asuntomarkkina on niin kuumentunut, että asuntoja syntyy runsaasti ilman valtion tukeakin. Tarvetta sen sijaan olisi kohtuuhintaisille asunnoille, joita MOT:n julkaiseman vuokravertailun mukaan rakentavat lähinnä kunnat.
Kriitikoiden mukaan Sipilän hallituksen uusi tukimalli ei laske hintoja vaan hyödyttää vain sijoittajia."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/valtion-asuntotukiaiset-valuneet-sijoittajien-kasiin


***

"MOT: Epäselvyyttä asukkailta kerätyistä korjausrahoista – ARA selvittää 8 600 VVO-asunnon myynnin Y-säätiölle
VVO myi tammikuun puolivälissä noin kaksisataa sosiaalista vuokrataloaan Y-säätiölle. Kaupan julkistamisen jälkeen heräsi kysymys, aikooko VVO pitää vuokralaisilta kerätyt korjausrahat itsellään."

https://yle.fi/uutiset/3-8616767

***

Ay-liike käärii miljoonia vuokra-asuntoyhtiöstään – asumistuet valuvat osinkoina liitoille

Ay-liike on saanut viiden vuoden aikana lähes 50 miljoonaa euroa VVO:n vuokraosinkoja. Ammattiliitot kuittaavat vuokratuotoista verovapaat osingot. Vuokrien nousua maksetaan suuressa määrin pienituloisille maksetuilla asumistuilla.


https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/01/21/valtion-asuntotukiaiset-valuneet-sijoittajien-kasiin
7
Työ ottaa kaaliin / Syntyykö nyt Inex Sipoon varastoon uusi trio erektus ?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Joulukuu 23, 2019, 09:16:04 ip »
Pieni silmäys Ineksin kuralammikkoon”Inex Partnersin ja Transvalin yhteistyö turvaa työntekijöiden työpaikkoja”

25.02.2015 Uutiset

”S-ryhmän logistiikkayhtiö Inex Partners Oy ja logistiikkayhtiö Suomen Transval Group Oy ovat solmineet aiesopimuksen, jolla halutaan turvata Inexin työntekijöille työpaikkoja myös sen jälkeen, kun S-ryhmän Sipooseen valmistuva uusi päivittäistavaralogistiikkakeskus otetaan käyttöön. Pitkälle automatisoidun, uuden keskuksen työntekijämäärä tulee olemaan selvästi nykyistä pienempi.
Sopimuksen tarkoituksena on löytää yhteistyömalli, jolla Transval ottaa vastuun Inexin kumppanina Kilon logistiikkakeskuksen varastotoiminnoista. Samalla myös suuri osa Inexin Kilon logistiikkakeskuksen henkilöstöstä siirtyy Transvalille ensi syksystä alkaen.
 
– Transvalin kanssa solmimamme aiesopimuksen ja sen pohjalta neuvoteltavan liiketoimintakaupan avulla turvaamme hallitun siirtymäkauden, kun Inexin toiminnot siirtyvät Kilon logistiikkakeskuksesta Sipoon logistiikkakeskukseen vuoden 2018 loppuun mennessä, Inex Partners Oy:n toimitusjohtaja Jari Pousi kertoo.
Sipooseen rakennettava logistiikkakeskus tulee olemaan pitkälle automatisoitu ja logistiikkatyöpaikkojen määrä tulee olemaan huomattavasti nykyistä pienempi.
 
– Pyrimme edesauttamaan ratkaisulla nykyisen henkilöstön työllistymistä tilanteessa, jossa läheskään kaikille ei riitä työpaikkoja uudessa logistiikkakeskuksessa. Meiltä vähenee lähivuosina joka tapauksessa satoja työpaikkoja ja tällä ratkaisulla varmistetaan merkittävä määrä työpaikkoja logistiikka-ammattilaisillemme Transvalin nykyisissä ja tulevissa toimipisteissä myös sen jälkeen kun niitä ei Kilossa meillä enää ole, Pousi painottaa.
 
Pitkä siirtymäkausi ja logistiikka-alalle ominainen suuri henkilöstön vaihtuvuus vähentävät
henkilöstön sopeutustarvetta. ”


http://www.inex.fi/ajankohtaista/artikkeli/article/inex-partnersin-ja-transvalin-yhteistyoE-turvaa-tyoEntekijoEiden-tyoEpaikkoja/

VANTAAN SANOMAT

PUHEENAIHE
25.2.2015 15.51
SOK:n keskus Espoosta Sipooseen – kenkää saa jopa 800

”SOK:n logistiikkakeskuksessa tehdään mittava ulkoistamisliike. Tämän ulkoistamisen seurauksena vain alle puolelle riittää töitä uudella varastolla.
S-ryhmän massiivinen varastokeskittymä Espoon Kilossa muuttaa kokonaan Sipooseen. Työllisyystilanne kuitenkin heikkenee merkittävästi, sillä S-ryhmän logistiikka- ja kuljetusyritys Inex Partners voi tarjota automatisoidummassa Sipoossa työtä enää kuudellesadalle henkilölle.

Inex Partners ulkoistaa noin 1 400 varastotyöntekijää. Espoon logistiikkakeskuksen työntekijöitä siirretään logistiikkayritys Transvalin palkkalistoille mahdollisesti kuluvan vuoden loppuun mennessä.
Työntekijät ovat saaneet tiedon ulkoistamisaikeista tiistaina ja keskiviikkona.

Sipoon logistiikkakeskus avataan vaiheittain ensi vuodesta alkaen, ja Espoon vanha keskus ajetaan alas vähitellen vuoteen 2018 mennessä.”


https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/268782-sokn-keskus-espoosta-sipooseen-kenkaa-saa-jopa-800

”SOK:sta on tullut Sipoon suurin yksityinen työnantaja. Molemmat keskukset työllistävät nyt hieman alle tuhat työntekijää, seuraavan vuoden kuluessa yli tuhat ihmistä.”

PAM lehti aiheesta

Inexin Espoon Kilon logistiikkatyöt ulkoistetaan ja noin 1400 varastotyöntekijän palkanmaksaja vaihtuu.

S-ryhmän logistiikkayritys Inex Partners ja toinen logistiikkayritys Suomen Transval Group ovat keskiviikkona kertoneet aiesopimuksesta, jolla Inexin Espoon Kilon logistiikkakeskus siirtyy suurelta osin Transvalin hoitoon. Likäli liiketoimintakauppa tehdään, se merkitsee, että melkein kaikkien Inexin työntekijöiden palkanmaksaja vaihtuu Transvaliksi. Työsuhteen ehdot säilyvät entisinä.

Inexissä työskentelee noin 1400–1500 varastotyöntekijää ja Transvalissa noin 20000.


Muutoksia osattiin odottaa

Inexin henkilöstöä edustava pääluottamusmies Heikki Laakkonen sanoo, että kyse oli uutispommista, mutta ei kuitenkaan niin isosta järkytyksestä kuin voisi olettaa.

”Sulateltavaa on, mutta asia on otettu melko rauhallisesti”, hän kuvaa työntekijöiden tunnelmia.

https://www.pam.fi/uutiset/sulateltavaa-on-mutta-asia-on-otettu-melko-rauhallisesti.html

***

Inexsin uusi hulppea varasto sijaitsee öljytien varressa. Öljytie saa nimensä Kajonojan omistamasta Petrolube nimisestä jäteöljynkäsittelylaitoksesta joka sijaisi hyvin lähellä Inaxsin varastoa (toisella puolella tietä noin 1km). Petrolube paloi ja suuret jäteöljylammet vajosi maaperään, kenenkään välittämättä niistä.

Uutisia Ineksin työntekijöiden ”rannelle jäämisestä” on netti pullollaan, mutta miten ihmeessä ? Kuin ”Inexissä työskentelee noin 1400–1500 varastotyöntekijää ja Transvalissa noin 20000.” Eikö Transvalissa todellakaan ollut mitään muuta työtä, kuin "portaittaista irtisanomista".  Muutamat kuulemma sai jotain työtä Transvallista mutta suurin osa oli "epäsopivia",kuten transvallin hakemiin varastotyöpaikkoihin inexsin Sipoon varastoon.

HUOM ilmoitus jossa kerrottiin että:" ”SOK:sta on tullut Sipoon suurin yksityinen työnantaja. Molemmat keskukset työllistävät nyt hieman alle tuhat työntekijää, seuraavan vuoden kuluessa yli tuhat ihmistä.”
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/585612-tassa-se-nyt-on-s-ryhman-keskusvarasto-on-suomen-suurin-rakennus-monilla-loppuu

Osa siirrettiin Sipooseen "siis kenet haluttiin siirtää" ja tietysti siirretyt työntekijät transvallista takaisin inexsin kirjoille lähes heti siirron jälkeen , loput jäivät odottamaan lopputiliä. Jujutuksen alussa kerrottiin työntekijöille että: ” se merkitsee, että melkein kaikkien Inexin työntekijöiden palkanmaksaja vaihtuu Transvaliksi. Työsuhteen ehdot säilyvät entisinä.” Siis melkein kaikkien öööö… osa työsuhteista säilyi siis ennallaan, mieleen tulee helposti että ketkä jäivät. Kun uutinen palkanmaksun muutosta tuli ei mitään ulosmarsseja ollut, luottamusmies oli kuulemma sanonut apua anoville työntekijöille ”että mikään ei muutu”, eli voi hyvin uskoa, "että hyvässä hengessä oli mukana". Kun puheeksi tuli luottamusmihen rooli. mm miten Inexsin luottamus mies voi olla myös Trasvallin luottamusmies, niin yhdessä yössä hän muuttui ilman vaaleja Transvallin luottamusmieheksi ja taas Sipooseen siirryttyään takaisin Inexsin luottamusmieheksi ilman vaaleja.

Yt –neuvottelut olivat kuulemma läpihuuto farssi mm. Inexsin vakinaisten työntekijöiden siirrosta Transvallille, kuulemma mitään ”papereita ei näytetty” työntekijöille, sanottiin että on ”liikkeenluovutus”. Siis ”liikkeenluovutus”? Ineksi ei ollut tappiota tuottava yritys, kyseessä oli ainoastaan varaston siirto. Transvallille tuskin syntyi omistuspohjaa Ineksistä kuin ”liikkeenluovutus” tehtailtiin. Kahdesta eri yrityksestä tehtiin työntekijöiden lihamylly, mistä sitten fudittiin vakinaiset pihalle irtisanomisajan puitteissa, takaisinottovelvollisuudestakaan kuulemma ei liioin puhuttu.

Sipooseen etsittiin uusia varastotyöntekijöitä,”kun mikään ei muutu aikana” ja sulateltavaa on, mutta asia on otettu melko rauhallisesti” aikana,  ”, mutta työnjohtajat sanoivat Espoon kilon varastossa lopputiliä odottaville työntekijöille ”ettei auki olevat varastotyöpaikat koske heitä”.

Syntyykö nyt Inex Sipoon varastoon uusi trio erektus ? Sontaa sataa henkilöstön niskaan jos työnantajan intresseissä ja henkilöstöedustuksessa on saumatoton yhteistyö.
Teho "maukka / maura” eli Petteri Pelkonen (oikea nimi mauri jouni petteri pelkonen) laskeutuu ineksin ohjaimiin. Tukoa Logistics OSK.ta veivannut "maura" osaa hommansa, kuten suoritteiden alas ajon ja siirtämällä ne ylempientoimihenkilöiden boonuksiin, tuskin on epäilystäkään etteikö jotain "mukavaa" ole tiedossa Inexsiläisille.

Petteri Pelkosen meriitteihin kuuluu mm. luottamusmiesten uhkailu grapin hovissa (priiffaajan välityksellä), Kaksi päivänen priiffi jossa lihaa ei säästelty ja annettiin luottamusmiesten ymmärtää että niska katkeaa jos "ei ala loppua työntekijöille kuuluvien asioiden hoito".

Director
S-ryhmä / S Group
Nov 2019 – Present2 months
Helsinki Area, Finland
Started to familiarise with S Group in order to take up a position of Deputy Managing Director of Inex Partners Oy as from 1.2.2020 and Managing Director as from 1.5.2020.

Started to familiarise with S Group in order to take up a position of Deputy Managing Director of Inex Partners Oy as from 1.2.2020 and Managing Director as from 1.5.2020.

https://fi.linkedin.com/in/petteri-pelkonen-39715442


Noin ylipäätään 2020 on varastomaailmassa tarjolla pelkkää TES kikkaikua sekä työpaikkojen ulkoistamista ja kuinkas muuten kuin liitot kaivaa nenää sanomalla ”emme hyväksy”.

"Monet työntekijää koskevat ”totuudet” eivät itse asiassa pidä paikkaansa – niitä on vain toistettu niin monta kertaa, että uskomme niihin, kuten työntekijöiden historia".8
Kotimaa / Suomen kurainen tie
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Joulukuu 20, 2019, 10:47:03 ap »
Suomen kurainen tie

Ensiksikin voi ihmetellä miten kaikki annetaan tapahtua ?

Euroopan kansalaiset vaihdetaan ja Suomikin on jo saanut ”maistiaisia”.

Tässä ovat meidän päättäjät

Ks. video
https://vk.com/videos353410894?z=video353410894_456239301%2Fpl_353410894_-2

Suomi nuolee EU.ta / Yhdusvaltoja vaikka niistä olsi päästävä 100% irti ja riippumattomaksi.

Eu lienee tuli selväksi ed.videosta mutta USA lähentelee jo sisällissotaa.
Tässä on pieni silmiä avaava dokkari muiden joukossa

https://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_11/9

Unohtamatta dokkari sarjaa VICE

Kuten kaikissa muissakin maissa, kaikki mahdollista, missä pääoma omistaa koko median. Näin ollen kaikkein suurimmat huijaukset eivät tule eetteriin. Poliittiset päättäjät luo lait joka mahdollistaa riistämisen ”lain” avulla.

Suomalaisten suurin ongelma ? ”he itse”, ei osata kuulua mihinkään missä voi vaikuttaa, kotoa käsin hampaita kiristämällä ei asioihin voi mitenkään vaikuttaa. Niin pitkään tulee lapio kaupalla sontaa ennen kuin massat lähtee liikkeelle. Ensin järjestöjä joihin ei pääoma vaikuta, sitten valitaan virkoihin sellaiset ihmiset joita ei ole voideltu, samoin AY- liikkeiden peruspuhdistukset pikaisesti, tavallisten ihmisten puolella ei ole yksikään puolue tai liitto , aina on lehmän kauppoja.

Nyt kärsijöinä on nuoret, joissa maan tulevaisuus pitäisi levätä, tarjolla on täyttä robotin duunia minimi palkalla, eläkkeestä ei tietoakaan.

Missään ei ole tutkimuksia miten vierastyövoima vaikuttaa alueellisesti työttömien työllistymiseen kun työpaikat täytetään vähemmän suomea osaavalla halpa työvoimalla.

Eläkeläiset ovat myös liipaisimella alvariinsa, loppupäästä pudotetaan koko ajan eläkekertymää.

Myös suomalaisten vaivalla rakennetut tukiverkot saa siipeensä koko ajan, niitä yksityistetään , mm vanhusten hoito, terveyspalvelut, koulu ruoka, opiskelumaksut, puolustusvoimat ym ym. Eli kaikki ajetaan alas ja loput yksityistetään.

Nostakaa nyt ihmeessä suomalaiset kätenne pystyyn ja sanokaa että paskapuheet riittää, muutoin koko maa on kehitysmaa uusilla asukkailla.


9
Pakinoita ja kolumneja / MIKSI SUOSTUMME YLLÄPITÄMÄÄN MILITARISMIA?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Kesäkuu 04, 2019, 11:12:53 ap »
MIKSI SUOSTUMME YLLÄPITÄMÄÄN MILITARISMIA?

"Militarismi tarkoittaa kielitoimiston sanakirjan mukaan joko sotilaallisten seikkojen yksipuolista korostamista, sotahenkisyyttä ja sotaisuutta tai sotilasvaltaa. Saksalainen sosialisti Karl Liebknecht kirjoitti v. 1907 kirjassaan ”Militarismi ja antimilitarismi”: ”Militarismi ei ole erikoisesti mikään kapitalistinen ilmiö. Se on pikemmin ominainen ja oleellinen jokaiselle luokkayhteiskunnalle, joista kapitalismi on viimeinen… Yleinen asevelvollisuus vastaa parhaiten kapitalismin kehitystasoa. Vaikka yleisellä asevelvollisuudella kootut joukot ovatkin otetut kansasta, eivät ne kuitenkaan ole kansan puolella, vaan sitä vastaan, tai koetetaan ainakin kaikin keinoin yhä enemmän saada niitä sellaisiksi.”

Liebknechtin mukaan jokaiselle luokkayhteiskunnalla on oma kansallinen armeijansa eri aselajeineen, joka suojelee sen laillista yhteiskuntajärjestystä sisäisiltä ja ulkoisilta vihollisilta. Sen sisäisenä tarkoituksena on ”suojella vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä, tukea kapitalismia ja aina asettua työväenluokan vapaustaistelua vastaan… Militarismi tahtoo aseistaa kansan kansaa itseä vastaan, saattaa työläiset sortajina, vihollisina ja murhaajina toisiaan vastaan, omia vanhempiaan, siskojaan ja lapsiaan vastaan, omaa tulevaisuuttaan vastaan. Se tahtoo esiintyä samalla kansanvaltaisena ja yksinvaltaisena, valistuneena ja koneellisena, kansallisena ja kansan vihollisena.”

”Täyttääkseen tarkoituksensa täytyy militarismin tehdä armeijansa tottelevaiseksi, helposti liikuteltavaksi ja kelvolliseksi aseeksi.”

KIIHKOKANSALLINEN TYHMYYS

Armeijan koostuessa ihmisistä siihen täytyy valaa oikea ’sotilaallinen’ ja ’isänmaallinen’ henki. Liebknechtin mukaan militarismi tarvitsee ulkoista vihollistaan vastaan kiihkokansallista tyhmyyttä, pikkumaisuutta ja itsetyytyväisyyttä. Sisäistä vihollista vastaan taas tarvitaan ymmärtämättömyyttä tai suorastaan vihaa kaikkea edistystä kohtaan, samoin jokaista yritystä ja pyrkimystä kohtaan, joka pienimmissäkin määrässä uhkaa hallitsevan luokan valtaa. Militarismin vinkuvana piiskana toimii ennen kaikkea kurinpitoon perustuva sotilaskasvatus nöyryytyksineen, simputuksineen, ankarine sotalakeineen, rangaistuksineen ja vihollisen raa’asta kohtelusta koituvine lievine tuomioineen. Sotatoimissa, ihmismassojen yhteistyössä yksilöllinen itsenäisyys häviää suuressa määrin.

Yhdysvalloissa ja Euroopassa nämä periaatteet näyttävät olevan yhä käytössä. Militarismia ylläpidetään asevelvollisuuden ohella, koulukasvatuksella, veteraaneihin vedoten, vapaaehtoisella maanpuolustuksella, valtiollisella propagandalla sekä väkivaltaviihteellä, joka näyttää sijoittuvan kärkisijoille elokuvien, kirjallisuuden ja tietokonepelien maailmassa. USA:n vapaa aselaki suosii etenkin omaisuuden suojaamista kotioloissa käsiasein.

Naton psykologisen toiminnan harjoittamisen käsikirjassa neuvotaan: ”Ihanteellinen propagoija on sellainen henkilö, joka puhuu totuuden tai totuudesta vain sen osan, joka vastaa hänen tavoitteitaan, ja puhuu asiansa siten, ettei kuuntelijasta tunnu, että hän on joutunut propagandan kohteeksi.”

SOTA ON LIIKETOIMINNAN JATKAMISTA TOISIN KEINOIN

Ruotsalaisen rauhantutkimuskeskuksen Siprin mukaan v. 2018 Yhdysvallat käytti rahaa sotilaisiin ja aseisiin 649 miljardia dollaria, mikä on 4,6 % enemmän kuin edellisvuonna. Sotilasmenojen kasvuun on Siprin Amex-ohjelman johtajan Aude Fleurantin mukaan vaikuttanut asehankintoihin vaikuttavan politiikan muutokset presidentti Donald Trumpin kaudella. USA:n armeijan palveluksessa on yli kolme miljoonaa ihmistä.

Hallitakseen maailman valtameriä USA:lla on 13 valtavaa lentotukialusten yhteyteen perustettua laivaston iskuryhmää. Niiden tulivoima kattaa lähes koko maan asearsenaalin, mannertenvälisiin ydinohjuksiin saakka. Tukikohtien verkosto tuottaa voittoja teollisuudelle ja yrityksille, jotka suunnittelevat ja valmistavat aseita armeijalle tai tekevät huoltosopimuksia tukikohtien rakentamisesta ja niiden ylläpidosta.

Maailman toiseksi suurimman sotilasmahdin - Kiinan - sotilasmenot ovat nykyisellään 250 miljardia dollaria. Euroopassa asevarusteluun käyttivät v. 2018 eniten rahaa Ranska (63,8 miljardia), Venäjä (61,4 miljardia), Britannia (50 miljardia) ja Saksa (49,5 miljardia). Sotilasmenot kasvoivat myös Itä-Euroopassa ja Baltiassa v. 2018. Esimerkiksi Ukrainan sotilasmenot kasvoivat v. 2018 jopa 21 % ollen nyt 11,6 miljardia. Sotilasmenojaan kasvattivat myös Nato-maat Puola, Bulgaria, Romania, Latvia ja Liettua. Mikä tekee Venäjästä Suomelle turvallisuusriskin, vaikka sen sotilasmenot ovat 10 kertaa pienemmät kuin USA:n?

Pitääkseen taloutensa pyörimässä USA ja sen liittolaiset lietsovat konflikteja, horjuttavat hallituksia, aloittavat sotia ja ylläpitävät niitä maailmassa. Jos tarkastelemme 2000-luvun Euroopan ulkopuolisia sotia kuten Irakin sotaa, hyökkäystä Afganistaniin ja Libyan tuhoamista, ne kaikki täyttävät rikoksen nimeltä – hyökkäyssota – tuntomerkit. Sotien tärkein taistelu käydään tiedotusvälineissä. Amerikkalainen imperiumi ei pysyisi pystyssä ilman sotia, Natoa ja Yhdysvaltojen hallituksen vankkaa tukea sotimiselle. Sota on liiketoiminnan jatkamista toisin keinoin. Sodan tärkein päämäärä ei ole sotilaallinen voitto vaan liikevoitto. Kun aseet vaikenevat Syyriassa, ne suunnataan kohti Irania.

VALTA PALVELEE SUOMESSAKIN MILITARISMIA

Puolustusvoimat on Suomen asevoimat. Sen tärkein tehtävä on Suomen sotilaallinen puolustaminen. Tämän lisäksi puolustusvoimien tehtävänä on tukea muita viranomaisia pelastustoiminnassa ja yhteiskunnan järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä, terrorismirikosten estämisessä sekä osallistua kansainväliseen kriisinhallintaan. Uutena tehtävänä puolustusvoimille säädettiin kesäkuussa 2017 kansainvälisen sotilaallisen avun antaminen. Puolustusvoimien ylipäällikkönä toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Nykyinen sodan ajan joukkojen vahvuus on 280 000 sotilasta. Nämä jakautuvat periaatteellisesti valmiusjoukkoihin ja täydennysjoukkoihin. Hallitus nosti sodan ajan vahvuutta 50 000 sotilaalla nykyiseensä yhdistämällä sodan ajan vahvuuteen sodan ajan perustamisorganisaation ja lisäämällä vahvuuteen riittävän koulutuksen saaneita varusmiehiä. Puolustusvoimat jakautuu kolmeen puolustushaaraan: maavoimiin, ilmavoimiin ja merivoimiin, jotka toimivat pääesikunnan alaisuudessa. Yleinen asevelvollisuus takaa Suomen sotilaallisen turvallisuuden. Asevelvollisuus koskee 18–60-vuotiaita miehiä. Myös naiset voivat hakea vapaaehtoisina asepalvelukseen. Asevelvollisen täytyy suorittaa varusmiespalvelus tai siviilipalvelus.

(Lähde: puolustusvoimat.fi)

Suomen puolustusvoimien kuljetuskalusto ja asekanta ovat hyvin yhteensopivia Naton aseistuksen kanssa ja logistiikan kanssa.

KUN SUOMESTA TULI OSA USA:N SOTILASTUKIKOHTIEN SAARISTOA

Suomi solmi v. 2014 ilman eduskunnan päätöstä Isäntämaasopimuksen Naton kanssa. Siinä maamme lupaa korvauksetta Natolle vapaan kauttakulun, ilmatilan, satamien ja lentokenttien käytön, harjoitusalueet, miehistön majoitukset, muonitukset, sotilaskaluston tarvitsemat polttoaineet. Isäntämaasopimukseen perustuen Suomi voimistaa yhteistä esiintymistään USA:n joukkojen kanssa. Kansalle sopimus perusteltiin mm. sillä, että yhteisten sotaharjoitusten järjestäminen tulee helpommaksi. Oikeasti sopimus merkitsee Suomelle Naton täysjäsenyyden kaltaista tilannetta. Tällä sopimuksella Suomi viestittää muulla maailmalle, että sen ainoa vihollinen on Venäjä.


Keväällä 2016 hyväksytty Suomen uusi kumppanuustavoitepaketti "Partnership Goals 2016"  sisältää yhteensä 60 kumppanuustavoitetta. Kumppanuustavoitteet jakautuvat seuraavasti: yleiset 29, maavoimat 15, merivoimat kahdeksan ja ilmavoimat kahdeksan.

Jenkkiarmeija harjoitteli toukokuussa 2016 sotaa Suomessa maassa, merellä ja ilmassa. Niinisalossa oli panssareita kuin korvasieniä. Yhdysvaltain hornetit valtasivat Rissalan ilmatilan Voitonpäivänä 9.5.2016. Naton joukot nousivat maihin Hangon Syndalenissa kesäkuun alussa. USA:n 2. laivasto saapuu kesäkuussa 2019 Itämerelle pullistelemaan Venäjälle ja harjoittelemaan samalla sodankäyntiä Pohjoismaissa. Se seilaa ensi kertaa maapallon toiselta puolelta Eurooppaan johtamaan Naton, Suomen ja Ruotsin yhteistä Baltops 2019-suursotaharjoitusta, joka järjestetään kesäkuussa Etelä-Ruotsin Skånessa. Tämä sotaharjoitus toteutetaan ”yhteisenä mahdollisuutena promotoida rauhaa ja turvallisuutta”.

PITÄISI PYRKIÄ KOHTI KANSAINVÄLISTÄ ASEIDENRIISUNTAA

Karl Liebknecht arvioi jo v. 1907 viisaasti yleisen aseidenriisunnan merkitystä: ”Sotalaitoksen välttämättömyys kapitalismille voisi loogillisesti katsoen, myöskin lakata, jos hävitettäisiin kansainväliset selkkausmahdollisuudet tai pantaisiin toimeen yhtäläinen kansainvälinen aseidenriisunta. Selkkausmahdollisuuksien hävittämiseen kuuluu ensiksi ja ennen kaikkea: Laajennuspolitiikan hävittäminen, joka niin kuin toisessa paikassa sanotaan, mahdollisesti saataisiin aikaan suurvaltojen maan päältä hävittämisellä ja joka lopuksi olisi melkein samaa kuin maailmanliittovaltion muodostaminen.”

Miksi Antti Rinteen hallituksen ohjelmaluonnokseen on tehty seuraavaa militaristinen kirjaus? ”Suomi jatkaa kumppanuuteen perustuvaa laaja-alaista Nato-yhteistyötä. Osallistumme koulutus- ja harjoitustoimintaan omista lähtökohdistamme käsin. EU:n ja Naton toimiva yhteistyö on Suomen etu.

Euroopan unioni on Suomen ulkosuhteiden tärkein viitekehys ja vaikutuskanava sekä turvallisuusyhteisö. Suomen etujen mukaista on vahvistaa EU:n ulkoista toimintakykyä ja yhtenäisyyttä. Myös transatlanttisen suhteen kehittäminen muuttuvassa toimintaympäristössä on Euroopalle tärkeää. EU:n jäsenenä Suomi ei voisi olla ulkopuolinen, jos sen lähialueella tai muualla Euroopassa turvallisuus olisi uhattuna.”

Hallituksessa istuva eduskunnan parlamentaarinen vasemmisto ei edistä minun mielestäni tällaisella sotilasliitto Natoa myötäilevällä linjauksellaan yleistä aseidenriisuntaa ja maailmanrauhaa. 64 Hornet -taisteluhävittäjän täysimääräisen korvaaminen uusilla taistelukoneilla tulevan hallituskauden aikana ei ole myöskään mikään rauhanteko.

SOTILASLIITTO NATO EI EDISTÄ MAAILMANRAUHAA

Suomella on olemassa muukin vaihtoehto kuin asevarustelun kiihdyttäminen ja liittyminen aggressiivisen sotilasliitto Naton täysjäseneksi. Toinen vaihtoehto on jatkaa pysyttäytymistä sotilasliittojen ulkopuolella ja olla aktiivinen maailmanrauhaan kohti suuntautuvissa toimissa. Tällaisia toimia ovat mm. yleinen aseidenriisunta ja kaikkien sotilasliittojen lakkauttaminen. Asevarusteluun ja sotimiseen käytetyt valtaisat varat pitäisi käyttää ilmastonmuutoksen torjuntaan ja köyhyyden kitkemiseen maapallolta.

Maamme sisäisen ja ulkoisen militarismin vastustaminen ja rauhan puolustaminen ovat tulleet yhä entistä tärkeämmiksi. Tämän asian edistämiseksi me tarvitsemme Suomeen todellisen ja toimivan Naton vastaisen rauhanliikkeen. Asepalveluksesta ja kertausharjoituksista kieltäytyminen sekä mielenosoitukset ovat aktiivisia sotilasliitto Naton vastaisia toimia. "

Matti Laitinen

3.6.2019

Psta:VD
10
Yleinen keskustelu / Facebookissa kirjoitettu osa 1, tule kaverikseni?
« Uusin viesti kirjoittanut Vaskela Maaliskuu 28, 2019, 01:09:33 ip »
1. Suomi ensin.
2. RAJAT KIINNI, ISIS ULOS.
3. SOTE, laitettava yksityistäminen kuriin. Voittoa tuottamattomat liikelaitokset, hoitamaan vanhainkoteja.
4. KIKY lopetettava.
5. Ajetaan autolla ja sammutetaan kaivospalot.
6. Laitetaan kapuloita EU:n rattaisiin, Suomi vapaaksi

Suomi takaisin puolueettomaksi maaksi, ei ole tällä hetkellä.

Vankilan kautta omaan maahan, niin tavat on tuttuja.

Tiedustelulaki on hyvä asia, ei koske tavallista rehellistä kansalaista …. jaa koskee näköjään minua.

Sipilä on rampa-ankka, joka ei ensimmäisellä lentämisellä päässyt perille.

Soini on vapaa mies, ei ole äänestäjät painaneet, on tehnyt juuri päinvastoin mitä lupasi.

Juha il Sipilä. Hänellä ei ole demokratian kanssa mitään tekemistä.

Hallitus eroaa, voi tätä ilon ja onnen päivää. Tapahtui vain 3,9 vuotta liian myöhään.

Hyvä ettei hallitus saa päättää enää mistään, pidetään se linja … katso ketä äänestät.

Yhtään ISIS aluella olevaa ei tarvitse avustaa osavaltio Suomeen saapumisessa. Eli joutuu karkaamaan vankileiriltä ja kulkemaan itse osavaltio Suomeen. Suomella ei ole velvollisuutta auttaa ja hakea.

Kaikista ISIS valtiossa olleista lapsista tulee menetetty sukupolvi. Ei osavaltio Suomeen.

Sannalle alkamassa mukavaa leirielämää seuraavaksi 20 vuodeksi, ei kiirettä mihinkään. Pysy siellä Sanna, oma valinta. Valehtelu kuuluu Sannan tapoihin.

Sanna kertoo miehensä (ei ollut eronnut) kuolleen onnettomuudessa (taistelussa), suomen lehdistön propagandaa. Yritetään saada yleinen mielipide palautuksen puolelle. Kivaa leirielämää Sannalle seuraavaksi 20 vuodeksi. On ISIS valtion kansalainen, Suomen kansalaisuus pois.

Posti valtion omistama yritys näyttää taas mallia, työllisyyden hoidossa. Kirjekoneen postinumero koodaus siirrettiin jo Filippiineille, kiitos Heidi Hautala, satoja työpaikkoja katosi ja nyt vuorossa Viro.

Tällä hetkellä Leijonajakelu ja Posti käyttävät vastaanottokeskuksen turvapaikan hakijoita halpatyövoimana.

Äkkiä Mykkänen ja hallitus ulos, ISIS valtion kansalaisille on luvattu leiriohjelmaa. Ei näitä kaksoiskansalaisia pidä tuoda osavaltio Suomeen. Mykkänen, ole mykkä.

Yhtään ISIS valtion kansalaista = ovat olleet alueella, ei pidä tuoda osavaltio Suomeen. Kaikki Lähi-Idän pakolaiset on palautettava, sota on nyt ohi. Joka maassa on ollut koko ajan rauhallisia alueita. Mahtuivat karjalaisetkin aikoinaan Suomeen pois sodan jaloista.

Sinisten jallu riittää, kyllä sen on huomannut. Ryyppääminen on jatkunut, ainakin jos katsomme tehtyjä päätöksiä, joita Siniset ovat tehneet. Aktiivimalli, KIKY … ei ole pullonkorkki mennyt kiinni, kokoomus ja KEPU kantaneet lisää viinaa….

Sipilän järkiin tulosta ei ole mitään havaintoja. Sipilän sipilöinti jatkuu, kunnes hallitus saadaan vaihdettua. SOTE on kuolleena syntynyt ajatus, halutaan romuttaa koko terveys järjestelmä ja se on jo alkanut.

Kyllä osavaltio Suomen pitää, pitää sama linja Ruotsin, Tanskan ja Ranskan kanssa. Vaikka lain mukaan, laki ei koskisi 

Vielä pitää lämmittää, kylmä yö tulossa. Onneksi EU-lippuja riittää.

Politiikan toimittaja Kirsi Heikel, vietti liikaa aikaa epärehellisten poliitikkojen kanssa ja tuli itsekin samoille tavoille.

ISIS taistelijoista pidetään siellä hyvää huolta, eli vankileirille ja Suomen kansalaisuus pois. Sama linja, kuin Ruotsissa.

Käsitteet hukassa? Maahanmuuttajia ovat työpaikan kautta tulevat, pakolaisia ovat jonkin konfliktin takia tänne saapuvat.

Jyrki Vaskela 36
Kansalaispuolue
Uudenmaan vaalipiiri
Sivuja: [1] 2 3 ... 10