Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10
71
Muut työhön liittyvät / Vs: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Uusin viesti kirjoittanut Eye Kesäkuu 02, 2016, 02:09:24 ip »
Kun SOK,n toiuhuja katsoo niin ei voi kuin ihmetellä miten tämä voi olla mahdollista. Imenyt liikkeisiinsä kaikkialla Alkot, järkyttävä määrä päättävissä viroissa olevia ihmisiä peränpyyhkijänä jotka tietysti saa s-edut kuis muuten. Ei oo ollenkaan ihme jos pitää päälukua harventaa niin ulkoistetaan reppufirmalle koituvat kulut joka ei niitä ikinä maksa. Firmat on ostaneet jos jonkinlaisia patentteja ym ohjelmia, ihme ettei tätä saittia ole ostettu hiljaiseksi,täällähän on s-sontaa kuorma auto lastillinen.
72
Muut työhön liittyvät / Vs: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Uusin viesti kirjoittanut Kukkuu Kesäkuu 02, 2016, 01:22:18 ip »
Työttömyysturvakuluja / tukipaketteja  ym. kuluja napsahtaa yleensa yritykselle maksettavaksi kuin irtisanotaan ja suuria määria ihmisiä, niinpä numerotkin on suuria. Yrittikö vai laskiko SOK kulut ja siirsi omat työntekijät Transvallille, jolla bead linen jälkeen tuskin tulee olemaan yhtään mitään työtä tarjolla noin suurelle joukolle ihmisiä, kuin muutamalle ehkä tunti pari siellä täällä, tai sitten se tulee päättämään työsuhteet.  Maksaako Transvall työntekijän työttömyysturvakulut kun ei pysty tarjoamaan töitä, tuskinpa vaan. Muutamasta vapaasta paikasta tuhannelle työtä, niin voi odottaa ettei maksa yhtään mitään ja saat roikkua Transvallin kirjoilla odottamassa soittoa siihen muutamaan tuntiin tai päivään siellä täällä. Kyllä tämä oli niin tarkoin harkittu juttu kuin olla saattaa. Eläköön SOK te teitte sen taas

https://www.tem.fi/files/42818/TEMrap_35_2015_web_23042015.pdf
73
Ammattiliitto / Vs: “Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Kesäkuu 01, 2016, 10:16:27 ap »
Liittojen hanurisopimukset alkavat olemaan jälleen päätöstä vajaa, jotka tietysti täyttää kaikkien karnevaalien tunnusmerkit taas kerran. Ensiksikin jos heikennyksille olisi haluttu yksinkertainen stoppi, niin yleislakko olisi sen tehnyt, nyt ei siitä juuri puhuttu. EK ja työntekijöiden ”edustajat” ovat jälleen ”kusseet” laajassa kaaressa työntekijöiden suuhun.  Suomi on siitä hyvä maa että demokratia toimii, nimittäin puolueesta riippumatta kaikki rahansuuntaan pyllistävät hännänheiluttajat ovat täsmälleen samaa mieltä asiasta kuin asiasta, pienen teatteriesityksen jälkeen. Suomen työntekijöitä ei oikeasti edusta ketään eikä kukaan, kuin viime kädessä asiaa katsotaan.

Suomessa puhutaan kaikenlaista, mutta 99.9 % on valetta tai viihdettä, se kuka puhuu totta leimataan hulluksi. Jos joku puhuu esimerkiksi eläkeläisten huonosta kohtelusta niin kaikki ovat hiljaa, samoin psykiatristen vuodepaikkojen lakkauttamisista, kuntien peruspalveluiden heikentämisistä, työttömien naurettavasta pompottamisesta yms yms.

“Mikä voisi olla parempi symboli sellaiselle uudelle globaalille vasemmistolle, joka on valmis ammentamaan uusista ja odottamattomista ideoiden lähteistä?”
Heikki Patomäki

http://patomaki.fi/2015/10/vasemmiston-uudistumisesta/

Raha ja pääoma omistaa median, se myös päättää mitä milloinkin kansalle halutaan kertoa tai mihin kansan katseet suunnataan, mutta ei koskaan oikeisiin asioihin, näin se vaan on.....

Mitkä pellekarnevaalit on nyt meneillään?

    "Kilpailukykysopimus"

    "Kilpailukykysopimuksen (kiky) tavoitteena on parantaa yritysten kilpailukykyä heikentämällä työehtoja. Toiveena on, että näin syntyisi lisää työpaikkoja, mikä puolestaan johtaisi julkisten menojen vähenemiseen ja verotulojen kasvuun. 

    Jos kiky toteutuu, palkat eivät nouse ensi vuonna, sosiaaliturvamaksuja siirretään palkansaajille ja palkatonta työaikaa pidennetään 24 tunnilla toistaiseksi. Julkisen sektorin lomarahoja leikataan 30 prosentilla vuosina 2017–2019.

    Työntekijä- ja työnantajaliitot neuvottelevat paikallisen sopimisen edistämisestä sopimusaloittain.

    Kiky-sopimuksen tekeminen on vaikeaa, koska ammattiliitot joutuvat historiallisesti neuvottelemaan työehtojen heikennyksistä.   STT"


Tämähän on vielä alkusoittoa tulevalle, kuin nämä kortit on käännetty alkaa uusi kierros jne.... Näinhän se on aina mennyt, ruuvipenkki kiristyy niin pitkään kunnes tulee pakostakin yleislakkoja ja lopuksi suoranaisia mellakoita. Mutta niin pitkään työntekijöitä ja kansaa kuristetaan kunnes joku nostaa kädet pystyyn, ja sanoo nyt tuli loppu, jolloin valitaan vähemmän voidellut päättäjät virkoihin.

***

Eduskunnassa hilpeä hetki työministerin kommentista: "En ole itsekään aina sisäistänyt, miten tämä menee"

Kotimaa Julkaistu 02.06.2016 19:35

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) ihmetteli eduskannan kyselytunnilla, miten työajan pidennys lisää työllisyyttä esimerkiksi kaupan alalla, jolla on paljon osa-aikaisia työntekijöitä, kun taas osa tekee 37,5-tuntista työaikaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/eduskunnassa-hilpea-hetki-tyoministerin-kommentista-en-ole-itsekaan-aina-sisaistanyt-miten-tama-menee/5925882

Tässä taitaa olla Suomen tie

HS: Kärkiekonomisti varoittaa euroalueen tuhosta

Euroalueella on Kingin mielestä jäljellä kolme vaihtoehtoa.

”Ensimmäinen on se, että hintakilpailukykynsä menettäneet eurovaltiot polkevat palkkansa ja hintansa pohjamutiin. Tämä auttaisi vientiä ja piristäisi talouskasvua, mutta hintana olisi pitkittyvä suurtyöttömyys.”

http://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/hs-k%C3%A4rkiekonomisti-varoittaa-euroalueen-tuhosta/ar-BBtOevi


74
Ammattiliitto / “Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Kesäkuu 01, 2016, 09:40:08 ap »
“Lähes kaikki PAM:in sopimusalat mukaan kilpailukykysopimukseen”

JULKAISTU 01.06.2016 08:12
“Lähes kaikilla Palvelualojen ammattiliiton sopimusaloilla on saatu aikaiseksi neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta.

Sopimusten piirissä on yli 400 000 työntekijää.
Pam neuvotteli sopimuksista uun muassa Kaupan liiton, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa:n, Kiinteistötyönantajien, Palvelualojen työnantajat Paltan sekä Apteekkien työnantajaliiton kanssa.
Liiton hallitus kokoontuu tänään arvioiman tuloksia klo 10. Neuvottelutulosten sisällöstä kerrotaan hallituksen kokouksen jälkeen, jos ne tulevat hyväksytyiksi.”

Lähde:MTV3
75
Muut työhön liittyvät / Vs: SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 31, 2016, 08:26:15 ip »
Suomi hakee EU-tukea Microsoftilta irtisanottaville

"Suomin hakee EU:lta rahoitusta Microsoftilta irtisanottavien tukitoimiin. Työ- ja elinkeinoministeriön valmistelema hakemus on tarkoitus jättää EU:lle alkusyksyllä. Hakemuksen käsittely vie noin puoli vuotta."

"Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo, että irtisanottaville tarjottavat palvelut käynnistetään kuitenkin heti. Palvelut koostuvat julkisista ja Microsoftin omista tukitoimista.
- Meillä on hyviä kokemuksia siitä, että EU-tuki mahdollistaa tehokkaamman palveluiden räätälöinnin irtisanottaville, Lindström sanoo.
Suomessa on jo käynnissä vastaavia EU:n tukemia hankkeita Broadcomin, ohjelmistoalan ja Microsoftin aiempien irtisanomisten vuoksi. EU:n rahoitusosuus on 60 ja kansallisen tuen 40 prosenttia."

STT - tiistaina 31. toukokuuta 2016

***

Nähtäväksi jää mitä Transval hakee Inexsin uuteen varastoon mahtumattomille työntekijöille, vai hakeeko Lindsröm suoraan entisille SOK. n työntekijöille jonkinmoista avustuspakettia EU kirstusta.

Tässä erään entisen Tukolaisen kertomus: “silloin kuin Transvall rekrysi Tukolla oli Transvallin rekrytoijan mukaan Transvallin 80 toimipisteessä 10 vapaata työpaikkaa :)” eli suunnilleen noihin samoihin aikoihin kuin se koukkasi Ineksin väen sisään.
76
Muut työhön liittyvät / SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 30, 2016, 03:26:24 ip »
SOK:n logistiikkakeskuksessa massiiviset ulkoistukset – alle puolelle riittää töitä uudella varastolla

“S-ryhmän valtava varastokompleksi Espoon Kilossa muuttaa Sipooseen. S-ryhmän logistiikka- ja kuljetusyritys Inex Partners voi tarjota automatisoidummassa Sipoossa työtä enää 600:lle.”

S-ryhmän logistiikkaa ja kuljetuksia hoitava Inex Partners ulkoistaa noin 1 400 varastotyöntekijää. Espoon Kilon logistiikkakeskuksen työntekijöitä siirretään toisen logistiikkayrityksen, Transvalin palkkalistoille”.

Talous 25.2.2015 klo 15:26 | päivitetty 25.2.2015 klo 19:22 YLE

http://yle.fi/uutiset/sokn_logistiikkakeskuksessa_massiiviset_ulkoistukset__alle_puolelle_riittaa_toita_uudella_varastolla/7829140

“S-ryhmä ulkoistaa, koska kaikille ei riitä töitä”

“S-ryhmä haluaa ulkoistaa logistiikkayhtiönsä työntekijöitä Suomen Transval Groupille.”

“Logistiikkayhtiöt Inex Partners ja Suomen Transval Group ovat solmineet Inexin Kilon varastokeskuksen hoidosta aiesopimuksen. Osana sopimusta arviolta 1 400 nyt Kilossa työskentelevää siirtyy Transvalille.

Ulkoistus on toteutuessaan iso Transvalille, jonka palkkalistoilla on noin 2 000 henkilöä. Toimitusjohtaja Risto Vilo luonnehtii kokoluokkaa "tosi merkittäväksi"

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2015/02/25/s-ryhma-ulkoistaa-koska-kaikille-ei-riita-toita/20152473/12


On varsin selvää että asiasta riittää puhuttavaa mm että “pelkäisikö SOK mahdollista boikottia jos joutuisi itse irtisanomaan työntekijät kuin samalla tahkoaa voittoa kuin sampo.” Jos ed on perää ja likainen työ siirretiin Transvallille ja samalla SOK pesisi mukavasti kätensä. Jos Microsoft olisi ollut yhtä “sikamainen” kuin SOK olisi 200 Milj dollaria säästynyt. On myös puhuttu että kuin Espoon “valitut” siirtyvät Sipooseen “tulevat he takaisin Ineksin vakinaiseksi työntekijäksi.”


***

Toisaalta iso S nyt tekee kaikenlaista kuten....

S-Pankki syrji toistamiseen kielloista huolimatta

Kotimaa Julkaistu 02.06.2016 12:52


“Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan hallinto-oikeus on todennut, että S-Pankki on toistamiseen syrjinyt asiakkaitaan.

Pankki ei ole hyväksynyt EU- tai ETA-valtion myöntämää passia riittäväksi henkilöllisyystodistukseksi verkkopankkitunnuksia haettaessa.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on kieltänyt pankkia jatkamasta syrjintää kahdessa eri tapauksessa, mutta pankki on valittanut molemmista kielloista. Itä-Suomen ja Helsingin hallinto-oikeudet ovat myöhemmin hylänneet valitukset.”

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/s-pankki-syrji-toistamiseen-kielloista-huolimatta/5925066
77

"IL: Rauman sataman ahtaajat marssivat ulos – syynä yhden henkilön aiheeton irtisanominen

Rauman sataman ahjaajat ovat tänään marssineet ulos työpaikaltaan. Työtaistelun syynä on yhden työntekijän aiheeton irtisanominen. Aiheesta kertoo Iltalehti.

Työtaistelu alkoi tänään kello 11.30, ja siihen osallistui noin 200 työntekijää. Rauman sataman operoinnista vastaava Euroports kertoi Iltalehdelle, että meneillään olisi laiton työtaistelu.

– Katsoimme, että yksi henkilö on aiheetta irtisanottu ja tästä johtuen ahtaajat lähtivät kotiin, Rauman satamamiesten paikallisjärjestön puheenjohtaja Juha Heino avasi ulosmarssin syytä MTV Uutisille.

Heinon mukaan työnseisaus kestää iltapäivään asti.


– Iltavuorolaiset tulevat normaalisti töihin kello 15.30.

Iltalehden tietojen mukaan satamassa seisoo työnseisauksen vuoksi 4-5 paperia ja selluloosaa kuljettavaa laivaa."

***


Näin siis satamaahtaajat reagoivat yhden ihmisen irtisanomiseen. Entä PAMIN alla toimivat varastotyöntekijät? Porukkaa sanotaan surutta tuhansin kiloin irti ja korvataan vuokratyövoimalla kaikkien muiden "kaivaessa nenää" jos sitäkään. Selin on ollut yksi "pelle" jota on EK.n ollut helppo kusettaa, täysin kouluttautumaton ihminen yli 200k ihmisen asioita ajamassa, jipii. Työnantajapuolella "200"korkeakoulunkäynyttä lakimiestä / varatuomaria, neuvottelulähtöhohdat ovat kuin pässiä narussa ja niinhän se on mennytkin kun vuosia taakse vilkaisee, että näin Diapamissa, muuten ainoo liitto jossa työntekijät on kävellyt 2 kertaa ulos.
78
No niin, alla olevan uutisen sisältöä voi ”innolla” odottaa. Onko se ”hanurista vai syvältä hanurista”
***
Palola: Vastaus palkkamallista on toimitettu maan hallitukselle

Työmarkkinajärjestöt ovat toimittaneet yhteisen vastauksensa Suomen palkkamallista maan hallitukselle, kertoo STTK:n puheenjohtaja Antti Palola STT:lle.
Uutta palkkamallia on pidetty yhtenä avaimena lukkiutuneeseen neuvottelutilanteeseen yhteiskuntasopimuksesta eli kilpailukykypaketista.
79
Harvemmin on puhuttu VVO,n tai muiden vuokra- asuntojen varsinaisista omistajasta, jokainen on ollut hiljaa kuin hiiri kopissaan. Ay-liikkeet puhuvat asumisen kalleudesta ym. ”työntekijöille ei mm. jää palkasta asumiskustannusten vähentämisen jälkeen lainkaan osto voimaa” ja tottahan se onkin. Suomessa on EU- alueen kallein ellei jopa ykkös sijaa pitävä vuokra ”kartelli” .
 
Yksityisetkin beesaavat yleistä vuokraneliöhintaa.

Samoin elintarvikkeiden keskittyminen muutamille keskusvarastoille on ajanut ruuan hinnan pilviin verrattuna muihin EU maihin, puhumattakaan kaikista tulevista maksuista jotka lankeavat kuin itsestään kansalaisten maksettavaksi kuin yhteiskunnan tukiverkko murenee.

Sitten lisä mausteena vielä viisaiden proffien puppugeneraattorista pumpattu sonta ”kilpailukyvystä” joka on täyttä jaskaa. Suomea ei voi millään tavalla vertaa moneenkaan EU maahan, sillä täällä on asumiskustannukset 3-4 kertaiset ,ruoka huomattavasti kalliimpaa, autot 2-3 kertaa kalliimmat, lämmityskulut 10 kertaiset, eli  kulut jotka menevät tuloista / asumiseen ovat pian 100% tuloista, elikkä ed. mainittu tappaa palvelu alat väistämättä. Korkeanverotuksen maa ei voi samalla olla matalapalkkaisuuden maa ,se yhtälö ei kestä puolta vuottakaan. 

 Tässä tuore uutinen VVO asumisesta

”Avautuminen ay-liikkeelle: ”Kauniit lauseet eivät koske itseänne” – Vuokrat nousevat, VVO nakuttaa miljoonia”

”Pirkanmaalainen yrittäjä ja hallituspuolue perussuomalaisten poliitikko Harri Vuorenpää ihmettelee ay-liikkeen kritiikkiä ”osinkokevättä” kohtaan, kun samaan aikaan liittojen omistama vuokrayhtiö VVO kasvattaa osinkojaan ja vuokriaan.
– Vasemmistopuolueet ja eritoten ammattiliitot ovat kovin sanoin arvostelleet suomalaisten yhtiöiden osingonjakoa aikana, jolloin tavallisilla ihmisillä on taloudellisesti tiukkaa ja työpaikkoja menetetään jatkuvasti. Yksi liitoista käynnisti jopa kampanjan asian tiimoilta, ja nimesi sen ”Osinkojuhlat 2016”, Vuorenpää kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.
Hän viittaa Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n eli TEAM:n kampanjaan. TEAM omistaa 5,99 prosenttia vuokrayhtiö VVO:sta, jonka omistuksen ja siten myös osingot jakavat eläkevakuutusyhtiöt ja ay-liike.
Vuorenpää ihmettelee kampanjan ”kauniita lauseita” ennätyksellisen osingonjaon ja yhteiskunnallisen tilanteen ristiriidasta, kun huomioon otetaan VVO:n kasvava osinkopotti.
– Nyt on kuitenkin ilmennyt, että kauniit lauseet eivät taida koskea liittoja itseään. Muun muassa Iltasanomat uutisoivat, kuinka vuokrajätti VVO on nostanut maksamiaan osinkoja samaan hulppeaan vauhtiin kuin vuokriaan. Jutusta ilmenee, että VVO:n maksamat osingot ovat nousseet v. 2004 5,7 miljoonasta eurosta vuoden 2015 37 miljoonaan euroon. Eli siis viime vuonna maksettiin yli kuusinkertainen osinko verrattuna vuosikymmen sitten maksettuihin osinkoihin. Samaan aikaan asuntojen vuokrat ovat nousseet jatkuvasti, Vuorenpää kurmottaa.”
Lähde:


http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/avautuminen-ay-liikkeelle-%e2%80%9dkauniit-lauseet-eiv%c3%a4t-koske-itse%c3%a4nne%e2%80%9d-%e2%80%93-vuokrat-nousevat-vvo-nakuttaa-miljoonia/ar-AAgBt7c?ocid=spartandhp
80
Kokoomuslainen kypsyi: ”Puretaan Eteläranta–Hakaniemi-kartelli – Laittomasta lakosta heti potkut”

Pieni kappale lopusta joka kertoo suunnilleen kaiken tarvittavan

”Heikkinen esittää radikaalia mylläystä:

– On käynyt selväksi, ettei uusi kasvu synny vanhoilla rakenteilla. Sen vuoksi hallituksen tulee ensitöikseen katkaista napanuoransa Eteläranta-Hakaniemi -kartelliin ja reformoida työmarkkinat mahdollistamaan täysimittainen paikallinen sopiminen. Toisekseen työehtojen yleissitovuus ja kaikkien yhdistyksien jäsenmaksujen verovähennysoikeudet tulee poistaa laista. Kolmanneksi laittomien lakkojen vahingonkorvauksia tulee nostaa tuntuvasti ja tuoda laittomaan lakkoon osallistuva työntekijä henkilökohtaisen korvausvelvollisuuden piiriin. Lisäksi laittomaan lakkoon osallistumisen tulee olla peruste välittömälle irtisanomiselle ilman kompensaatiota, hän vaatii.
Heikkinen viittaa Maailman talousjärjestö WEF:n kilpailukykyraporttiin, jossa Suomi oli listan viimeisenä työmarkkinoiden joustavuudessa.
– Nykyinen järjestelmä ylläpitää rakenteita, jotka estävät monien eri ryhmien työllistymisen tahdonvastaisesti lähes kokonaan. Työmarkkinoilla on yleissitovuuden ja paikallisen sopimisen puutteen vuoksi rakenteellinen kohtaanto-ongelma, Heikkinen kirjoittaa.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kokoomuslainen-kypsyi-%e2%80%9dpuretaan-etel%c3%a4ranta%e2%80%93hakaniemi-kartelli-%e2%80%93-laittomasta-lakosta-heti-potkut%e2%80%9d/ar-AAgx0pP?ocid=spartandhp

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10