Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Ammattiliitto / Mitä tekee PAM kuin työntekijöitä kiristetään laittomasti ?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Heinäkuu 23, 2018, 12:41:01 ip »
 
Mitä tekee PAM kuin työntekijöitä kiristetään laittomasti ? Jos vanhalla kaavalle menee niin korkeintaan otsikoivat "emme voi hyväksyä" uutisia :)


Uutinen.


"Allekirjoitus tai irtisanominen – TS: Foodora vaatii lähettejä hyväksymään palkanalennuksen"


"Ruokalähettipalvelu Foodora vaatii lähettejään allekirjoittamaan uuden työsopimuksen tai jäämään ilman töitä, kertoo Turun Sanomat. Suomalaiset lähetit saivat sähköpostiinsa englanninkielisen ilmoituksen heinäkuun alussa. Sähköpostin mukaan taustalla on yrityksen mukaan palvelujen tehostaminen.

Uusi sopimus alentaa lähettien tuntikorvausta syyskuusta alkaen mutta kasvattaa tilauksista ansaittavaa provisiota. Tuntipalkka laskee arkisin 8 eurosta 7 euroon ja sunnuntaitaksa 11 eurosta 9 euroon. Foodoran laatiman laskelman mukaan ansiot pysyvät suurin piirtein samana, jos lähetti pystyy toimittamaan noin 2,5 lähetystä tunnissa.

Omaa autoa käyttäville läheteille tarjotuista lisäkorvauksista myös luovutaan. Foodora on aiemmin tarjonnut kilometrikorvausta ja pysäköintitukea Easypark-sovelluksen käytöstä. Läheteillä on kaksi viikkoa aikaa hyväksyä uusi sopimus tai he jäävät ilman työtä. Turun Sanomien haastattelema lähetti kertoo, että uusi sopimus merkitsee hänen 1200–1500 euron ansiotasoonsa 160 euron alenemaa.

Palvelualojen ammattiliitto PAMin lakimies Karoliina Huovila katsoo, että palkanalennus vaatii tuotannollisten ja taloudellisten irtisanomisperusteiden olemassaoloa. Hänen mukaansa peruspalkkaa ei voi yksipuolisella ilmoituksella muuttaa.
–Se sitoo osapuolia, mikä on sovittu. Työnantajalla voi toki olla erilaisia bonusjärjestelmiä, mutta ne ovat ylimääräinen lisä palkan päälle., Huovila sanoo TS:lle."Jää nähtäväksi tekeekö PAM muuta kuin kaivaa nenää ( niin kuin tähänkin saakka) vai meneekö jokin kukkakauppa lapissa vartiksi kiinni. Oikea liitto pistäisi koko puljun kiinni, eli yli 220 000 ihmistä lakkoon. Pam lehdissä on toisinaan ollut Saksan palvelualojen ammattiliiton solmimat sopimukset oikein hehkutettuna "yli 5% korotukset palvelutyöntekijöille", ja suomen PAM neuvottelee 0,5%, tulee mieleen hyvin helposti että Saksassa osaavat hommansa mutta Suomessa ei. Tottahan se on että Suomen PAM on täysin pelleily liitto ,työnantajien vedätettävissä.

 
32
Pakinoita ja kolumneja / SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Toukokuu 22, 2018, 11:02:18 ap »
"SUOMEN VALKOINEN PÄÄMILITARISTI ON PUHUNUT"

 

Suomen vapaussodan oikeistohenkisen 100-vuotisjulan juhlapuheessa Suomen todettiin käyneen kolme vapaussotaa – vapaus-, talvi- ja jatkosota – yhteistä vihollista vastaan. Tämä suomalaisen eliitin yhteinen ulkoinen vihollinen oli Neuvosto-Venäjä ja myöhemmin Neuvostoliitto. Epäilemättä juhlaväen nykyinenkin vihollinen löytyy samasta ilmansuunnasta. Amerikkalaiset taistelukoneet harjoittelevat parhaillaan jälleen sotaa maamme ilmatilassa.

 

Jos tarkastelemme samaa asiaa Suomen punaisten ja työväenluokan kannalta, sen päävihollinen oli 100 vuotta sitten ja on yhä edelleen kansallinen ja kansainvälinen kapitalismi. Sen ulkoinen vihollinen oli ensin keisarillinen Saksa ja myöhemmin Natsi-Saksa. Saksalaiset sekaantuivat Suomen sisällissotaan ja turvasivat näin valkoisen eliitin voiton.  Perinteet velvoittivat Suomen valtiojohdon liittoutumaan Natsi-Saksan kanssa II maailmansodassa tunnetuin seurauksin. Meidän onnemme oli, että Saksa hävisi sekä I että II maailmansodassa.

 

Oli varsin merkillistä, että Suomen päämilitaristi Jussi Niinistö totesi tuossa ylimielisten juhlassa: ”Sata vuotta sitten Helsingin kadut täyttyivät juhlijoista. Kaunis kevätpäivä iskostui läsnä olevien rintoihin ylevän isänmaallisena juhlana. Voitokas harmaa talonpoikaisarmeija marssi kaupunkiin… Tuo päivä voisi olla itsenäisyyspäivä, itsenäisyysjulistuksen päivän sijaan. Nimittäin 6. joulukuuta 1917 Suomi ei ollut vapaa maa, eikä maassa ollut järjestystä. Vasta 16. toukokuuta 1918 miehittäjä oli karkotettu ja kapina kukistettu.”

 

Suomen sisällissota oli Jussi Niinistön mielestä pelkkä ulkopuolisen tahon yllyttämä kapina, joka oli oikeutettua kukistaa verisesti ja ulkopuolisen valtion tukemana. Minusta saksalaisten miehittäjien ja suomalaisten valkoisten yhdessä suorittaman kansanmurhan voitonparaatipäivän 16.5.1918 vertaaminen itsenäisyyspäivään on ylimielistä ja nöyryyttävää. Isäntä voi ruoskia renkinsä ja raiskata piikansa joutumatta siitä vastuuseen.

 

”Kullakin sukupolvella tuntuu olevan tarve kirjoittaa vapaussodan historia uudelleen ja kullakin sukupolvella – ajan hengestä riippuen – on oma tulkintansa vuoden 1918 sodasta. Tällä hetkellä tulkintojen keskiössä on terrori. Sodan tapahtumia lähestytään paljolti väkivaltaisuuksien kohteeksi joutuneen yksilön kokemuksien kannalta. Tapahtumat näyttäytyvät nykyihmiselle käsittämättöminä raakuuksina ja sodan valtiollinen merkitys jää toissijaiseksi… Materiaaliset vahingot ja tuhannet menehtyneet koettelivat nuoren kansakunnan kestokykyä. Vastuu siitä kuului vallankumoukseen ryhtyneille eikä sitä pese pois kapinallisten myöhemmät kärsimykset.”

 

Jussi Niinistö puolustelee punaisten kansanmurhaa sillä, että oikeistolaisen isänmaan päämäärien saavuttamiseksi, tarkoitus pyhittää keinot. Kun halutaan säilyttää hallitsevan yhteiskuntaluokan etuoikeudet ja sen yhteiskunnallinen asema kaikki keinot ovat luvallisia. Hän sälyttää vastuun tapahtuneesta punaisille, jotka halusivat itselleen oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, ihmisarvoisempaa kohtelua ja parempaa perusturvaa. Terrorin kohteeksi joutui yksilöiden ohella kokonainen yhteiskuntaluokka. Vaatimus oikeudenmukaisuudesta on hyvä syy telottaa.

 

Jussi Niinistö pisti puheessaan osavastuun sodasta bolševikeille ja Leninille, joka myönsi 6.12.1917 Suomelle itsenäisyyden. Hän väitti myös Leninin tukeneen asein ja sotilain Suomen punakaarteja. Vallankumous perustui Niinistön mukaan vain räikeään propagandaan eikä siis vallitsevaan yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen.

 

Suomessa palvelleet venäläiset sotilaat eivät olleet bolševikkeja. Lenin hallitukselle ei ollut oman maansa sekasorron vuoksi edes resursseja puuttua maamme vallankumousyritykseen. Juhlassa elvisteltiin, kuinka Pohjanmaalla venäläisten kasarmit vallattiin ja niiden aseet kaapattiin käyttöön. Valkoisen armeijan johdossa palveli useita Venäjän tsaarille uskollisuuttaan vannoneita upseereita.

 

Sisällissodan jälkeen lukuisat valkoiset sotaveteraanit kokivat isänmaan pettäneen heidät. He alkoivat kehitellä yhteiskunnalle fasistisia ratkaisumalleja. He kaipasivat vahvaa kansakuntaa ja kansallisvaltiota, joka olisi poliittisesti, etnisesti ja uskonnollisesti yhtenäinen. Fasistien ydinjoukkoon lukeutui mm. sivistyneistön suomalaisuusaktivisteja, Saksassa koulutettuja ja sotineita jääkäreitä, valkoisia sorakuoppamiehiä, heimosotureita, suojeluskuntaintoilijoita ja Akateemisen Karjala-Seuran jäseniä. Punaisten jahtaamiseen, kuulusteluihin, vankileirien vartioimiseen ja lahtaamiseen osallistuminen yhdisti tuhansia valkoisia. Nämä vapaussodan valkoiset sankarit linkittivät Suomen Natsi-Saksan aseveljeksi. Tässä perinteessä on päämilitaristi Jussi Niinistön maailmankatsomuksen ydin.

 

Jussi Niinistön mukaan v. 1918 tärkein perintö on itsenäisyyden, kansanvallan ja oikeusvaltion säilyminen. Tätä perintöä ilmentää hyvin se, että 100 vuotta sisällissodan jälkeen Suomessa miljoonalle ihmiselle heruu hilloa alle köyhyysrajan. Perusturvaa, terveydenhoitoa ja koulutusta saksitaan. Maan eliittiä ei huvita luopua veroeduistaan ja yhteiskunnallisesta asemastaan.


 

Matti Laitinen

17.5.2018

 Psta:VD
33
Pakinoita ja kolumneja / SOTESSA ON KATASTROFIN JA KAPINAN AINEKSET
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Huhtikuu 17, 2018, 07:54:07 ip »
SOTESSA ON KATASTROFIN JA KAPINAN AINEKSET

Tanskaa pidetään mielellään vertailumaana, mm. aktiiviallin suhteen, kun väkimäärä on samansuuruinen kuin meillä heillä hommat hoituu helposti. Vertailussa unohdetaan aina, että Tanska on suurista markkinoista vain kivenheiton päässä. Tilanne olisi tasapuolisempi, jos Venäjä ei olisi mörkö. Se on sitä sen vuoksi, kun meillä nöyristellään typerästi lännen suuria, kun halutaan olla joku ihmeen länsimaa, vaikka meidän suuret markkinat ovat idässä ihan kivenheiton päässä. Nyt olemme jumalan selän takana.
 

Samalla meillä ja jälleen typerästi kielletään se, että koko olemassaolomme on Venäjän ansiota. Se antoi meille oman alueen, oman rahan, autonomian ja lopulta itsenäisyyden. Venäläiset ymmärsivät, että täällä elää erikoinen kummaa kieltä puhuva, omalaatuinen ja jääräpäinen kansa, jolle on annettava elinmahdollisuudet. Ilman venäläisiä olisimme Suur-Ruotsin itäinen maakunta, Österlandia. Siitä huolimatta Suomen toinen virallinen kieli ei ole venäjä vaan ruotsi.
 

Suomen ja Tanskan vertailu on typerää myös sen vuoksi, että Tanskan pinta-ala on vain kymmenesosa Suomen pinta-alasta. Tanska ei tarvitse maan sisäistä rautatie- eikä lentoliikennettä, joita ilman me emme tule toimeen. Kansantalouden kannalta tanskalaisten ilmasto-olosuhteet ovat lähes ihanteelliset.
 

Itse asiassa lähestulkoon ainoa vertailuun kelpaava asia lienee se, että tanskalaiset laskevat 15–64 vuotiaista työvoimaksi 81 %, kun meillä osuus on 76,5 %. Suomessa työvoiman ulkopuolelle on mielivaltaisesti heitetty peräti 154 tuhatta ihmistä, että työttömyystilasto näyttäisi kauniimmalta.. Tämäkin on hyvä muistaa, kun puhutaan Tanskan työttömien aktiivimallista.   
 

 

Tanskassa neliökilometrin alueella asuu 126 ihmistä. Heillä kaikki on kaikkien lähellä. Siksi erilaiset laitokset terveysasemia myöden voivat usein olla suuria yksiköitä. Meillä neliökilometrin alueella asuu 15,5 ihmistä joten suurin osa ihmisistä on kaukana kaikesta. Vain eteläistä aluetta ja muutamaa sen ulkopuolella olevaa kaupunkia voidaan pitää jonkinlaisina asukaskeskittyminä. Muuten maa on todella harvaan asuttu.
 

Kaikesta huolimatta meille selitetään, että tavoitteena on luoda sellaiset maakunnat, joiden väkimäärä on riittävän suuri suurten ja tehokkaiden terveysasemien ja sairaaloiden väestöpohjaksi. Ikävä vaan, että uudet maakunnat eivät lisää asukkaiden määrää neliökilometriä kohden, joten suurella osalla väestöstä matkat ovat kaikkeen ja kaikkialle pitkät.. Sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus vaikeutuu ja matkat entisestään pitenevät, kun pienet sosiaalitoimen palvelupisteet ja terveysasemat lopetetaan. Vielä kukaan ei tiedä montako, mutta säästötavoitteiden vuoksi monta se lienee täysin selvää.
 

Laajan päivystyksen sairaaloita lopetetaan 8 lähes puolet. Jäljelle jää 12, jotka potilaiden kannalta ovat todella kaukana mutta väestöpohja kasvaa 275 tuhannesta lähelle 460 tuhatta. Sairaaloissa on jo nyt pitkät jonot, kun jäljelle jäävissä sairaaloissa ei ole tyhjää tilaa niin jonot pitenevät.. Ahtauden ja pidentyvien pitkien matkojen vuosi näköpiirissä on katastrofin ainekset.
 

Puheet siitä, että pitää muodostaa suuret, keskitetyt laitokset tehokkuuden ja korkea tiedon ja osaaminen parantamiseksi. Suunnittelijat ja heihin luottavat poliittiset päättäjät ovat langenneet tai ovat lankeamassa suuruuden ekonomian ansaan.
 

Tässä nousee väistämättä esiin kysymys siitä, miten terveyden- ja sairaanhoidon tehokkuus on mitattava. Lienee selvä, että väestön kannalta on tehokasta se, että palvelut ja hoito ovat nopeasti saatavilla. Tehokkuus ja osaaminen eivät siis ole koosta riippuvia. Soten kannalta tehokkuus on aivan toinen asia. Jos lääkäri hoitaa 5-6 potilasta tunnissa hän käsittelee potilaan nopeasti; yleissilmäys, sitten kysymys, resepti kouraan ja näkemiin. Sen on sote tehokasta, mutta miten siinä käy potilaiden, on tehokkuuden kannalta sivuseikka.

 

Sotessa valtio tavoittelee tuntuvia säästöjä. Ne se myös saa. Kun THL:n mukaan lasketaan, että soten kustannukset ovat noin 20 miljardia euroa, se hoituu siten että 13,5 miljardia tulee kuntaveron ja asiakasmaksujen siirrosta maakunnille. Kun maakunnilla ei ole verotusoikeutta kuntien on jatkettava kunnallisveron, joka on tasavero, keräämistä sillä hallitus ei ota sitä niskoilleen progressiivisuuden vuoksi.
 

Millä ihmeellä maakunnat maksavat omat käyttökulunsa? Entä mitä tapahtuu kuntien omistamille terveysasema- ja sairaalakiinteistöille sen vain piru tietää.
 

Kuntien valtionosuudet ovat noin 6,5 miljardin euron suuruusluokka. Ne on siirrettävä maakunnille. Säästön valtio saa, kun se leikkaa siitä kolme miljardia. Syntyvän aukon, maakuntien käyttökulujen ja kuntien kiinteistöjen vuokrien maksamiseen maakuntien on tehtävä jotain. Sanomattakin on selvää, että ongelma hoidetaan leikkaamalla etuuksia, lopettamalla terveysasemia ja sairaaloita sekä korottamalla asiakasmaksuja. Tässä on melkoisen katastrofin ainekset.
 

Näin yksinkertaisesti se voisi mennä, mutta muutos on niin valtava, että tänään kukaan ei tiedä miten eteen tulevat tuhannet ja taas tuhannet ongelmat ja yllätykset loppujen lopuksi hoidetaan. Jos vanhojen rakenteiden purkaminen osoittautuu virheeksi, sen korjaaminen tulee kalliiksi.
 

Tässä Tanskasta ei ole apua. Nykyisen taloustilanteen ihanuus on suuresti liioiteltu. Kaiken lisäksi hento korkeasuhdanne on nopeasti ohimenevä. Jos sotea ei heti kaadeta, maassa syntyy katastrofaalinen tilanne. Ellei heti, niin viimeistää talouden heikentyessä kypsyvät melkoiset kapinan ainekset.

 

Kai Kontturi


psta.vd


***

“Yhä useampi ulkomainen yritys investoi Suomeen”

“Ulkomaiset yritykset investoivat viime vuonna Suomeen ahkerasti. Business Finlandin mukaan Suomessa nähtiin viime vuonna yhteensä 336 uutta kansainvälistä yritystä ja yritysostoa, mikä on lähes viidennes enemmän kuin vuotta aiemmin.

Eniten investointeja tehtiin Ruotsista, josta 95 uutta yritystä investoi Suomeen. Muita merkittäviä investoijamaita olivat Britannia (55), Yhdysvallat (30), Tanska (25) ja Norja (19). Kiinasta uusia investoijia oli 12.

Uusia ulkomaalaisomisteisia yrityksiä perustettiin eniten liike-elämän palveluihin, terveydenhuolto- ja hyvinvointisektorille sekä ICT-sektorille.

Ulkomaisten yritysten merkitys Suomen taloudelle on suuri. Suomessa toimii noin 4 600 kansainvälistä yritystä, jotka maksoivat toissa vuonna lähes 1,5 miljardia euroa yhteisöveroa ja työllistivät vajaat 240 000 ihmistä.” [/i]

Lähde: STT - keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

***

Ulkomaalaiset yrityksetkin näkee “loisto viinerin “ ainekset Suomessa, kuten yllä herkuttelu alkaa “terveydenhuolto- ja hyvinvointisektoreilla”

***

“Tämä soppa ei lopu syömällä: Sote pakottaa sittenkin yhtiöittämään, EVA väittää”

“Kiistely sote-uudistuksen synnyttämien liikelaitosten yhtiöittämisestä ei ole ohi. Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) mukaan EU-tuomioistuimen Slovakiaa koskeva ennakkoratkaisu pakottaa yhtiöittämiseen, Talouselämä kertoo.

Hallitus ja oppositio ovat kiistelleet asiasta, ja EVA:n julkaisu asettuu opposition linjoille. Liikkeenjohdon neuvonantaja Bo-Erik Ekström, EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto ja Borenius Asianajotoimiston asianajaja Asko Lindqvist katsovat Reilun pelin vartija -julkaisussaan, että maakuntien sote-palveluja tuottavat liikelaitokset voidaan sittenkin joutua yhtiöittämään.

Arvio perustuu Slovakian sote-järjestelyä koskevaan EU-tuomioistuimen ratkaisuun. Ekströmin, Haaviston ja Lindqvistin mukaan ratkaisusta seuraa, että maakunnat eivät voi käyttää liikelaitoksia suoran valinnan sote-palveluiden tuottajina ilman merkittävää valtiontukiriskiä. Liikelaitos ei esimerkiksi voi mennä konkurssiin. Kolmikon mukaan tämä muodostaa lainvastaisen valtiontuen.

Esitys valinnanvapauslaiksi ei sisällä yhtiöittämisvelvollisuutta tai yhtiöittämiskieltoa. Perustuslakivaliokunta totesi viime vuonna, että silloisen sote-uudistuksen sisältämä pakkoyhtiöittäminen on ristiriidassa perustuslain kanssa. Esitystä muokattiin siten, että pakkoyhtiöittäminen poistui”


Lähde: Uusi Suomi - tiistai 24. huhtikuuta 2018

***
Täältä voit lukea aktiivimallista:

https://www.eduskunta.fi/fi/search/sivut/results.aspx?k=aktiivimalli

***

Ilman muuta tällaisen kaaoksen hyväksymisestä pitää saada "hynää"

***

“Kansanedustajille palkankorotus – ensin vappuna ja uusi korotus vuodenvaihteessa”

“Kansanedustajan peruspalkka on nyt 6 407 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta eduskunnassa olleella kansanedustajalla 6 887 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkka on 11 792 euroa ja varapuhemiesten 9 830 euroa kuukaudessa.”

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005657324.html
34
Pakinoita ja kolumneja / Miten Suomesta saadaan menetettyä viimeisetkin työpaikat ?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Huhtikuu 17, 2018, 12:59:25 ip »
Miten Suomesta saadaan menetettyä viimeisetkin työpaikat ?

Esimerkiksi alla oleva uutinen ei varmaankaan naapurimaassa  ole “ilo” uutinen.

“Valtioneuvoston entinen viestintäjohtaja Markku Mantila on nimitetty päällikkötehtäviin Latvian Riiassa sijaitsevaan Naton strategisen viestinnän osaamiskeskukseen. Asiasta kertoivat maanantai-iltana ainakin Aamulehti ja Kaleva” lähde: STT - maanantai 16. huhtikuuta 2018

Suomalaiset ovat käyneet kauppaa idän naapurin kanssa iät ja ajat. Suomalisia yrityksiä toimii naapurimaassa n.3000, öljy ja kaasu tuodaa miltein kokonaan Venäjältä Suomeeen. Miksi sitten pelleillään kuin työpaikat katoaa alta ? Jos maapalloa katsoo vihreänvyöhykkeen osalta, niin venäjällä on suurin osa siitä. Venäjällä on öljyä,kaasua,puuta,kaivoksia,viljelysalaa,maataloutta, tehtaita joka suuntaan ym ym. Ei tarvitse osata laskea enenpää kuin 1+1 niin ymmärtää että kaikki maat haluavat “osingoille” venäjän luonnonvaroista. Venäjällä on enemmän luonnonvaroja kuin muilla mailla yhteensä, se ei tarvitsisi muita maita lainkaan, mutta muut maat tarvitsevat sitä. Luonnonvarojen vuoksi venäjää piiritetään ohjuspattereilla, etunenässä USA, Ranskan ja Englannnin rytmiä lyöden, no Englantilaisilla ei ole kuin muutama lampaantalja luonnonvarana muu on tuontitavaraa ,ei siis ole mikään ihme jos hamutaan jotain “uutta kivaa”.  Perässä jolkottaa pisaran kokoinen Suomi, joka on ollut jo 20-30 luvulla Venäjällä puunhaku reissussa, suurien metsäyhtiöiden rahoittaen “tutkimusmatkat / ristiretket”. Nyt Venäjää yritetään ärsyttää kaikin keinoin, mikä varmasti yltyy yltymistään, jotta maata päästään “siivoamaan” ja “jälleen rakenttamaan”. Tämän pelleilyn keskellä koko euroopan alla oleva vyöhyke putsataan muiden maiden toimesta, ja tilalle viedään muutama riisi säkki. USA on maailmanmestari “humanitäärisen” avun ja jälleenrakentamisen kisassa. Maa tuhotaan ohjuksilla ja sitten oman maan firmat “jälleen rakentaa”, ja tietysti tuhotulle maalle tarjotaan jenkki muonaa.

***

Yhdysvaltojen "humanitäärinen" meriittilista   

Luettelo Yhdysvaltain sotilaallisista interventioista
• Kuuban miehitys 1906–1909.
• Dominikaanisen tasavallan miehitys 1905–1907; 1912; 1914, 1916–1924; hallitsi valtiontaloutta 1905–1941.
• Nicaraguan miehitys 1909–1933, hallitsi valtiontaloutta 1910–1924
• Kuuban miehitys 1917–1922.
• Sotaretket Meksikoon 1914 ja 1916–1917.
• Haitin miehitys 1915–1934.
• Ensimmäinen maailmansota
• 15000 miehen joukot Murmanskissa, Arkangelissa ja Vladivostokissa Venäjällä 1918–1920.
• Toinen maailmansota
• Korean miehitys 1945–1949
• Saksan miehitys 1945–1954
• Japanin miehitys 1945–1957
• Korean sota
• CIA:n kouluttamat pakolaiset kaatoivat sosialistihallituksen Guatemalassa 1954
• 5000 miestä lähetettiin Libanoniin tukemaan presidentti Chamounin hallitusta 1958.
• 1400 CIA:n kouluttamaan pakolaista nousi maihin Sikojenlahdella Kuubassa 1961.
• 1964–1975 Vietnamin sota
• Dominikaanisen tasavallan miehitys 1965 ja amerikkalaismielisen hallituksen nosto valtaan.
• 1982–1984 rauhanturvajoukkoja Libanonissa.
• maihinnousu Grenadalle ja hallituksen vaihtaminen 1983.
• Nicaraguan satamien miinoitus 1984.
• Libyan pääkaupungin pommitus 1986.
• 24 000 miehen joukko Panamaan syöksemään vallasta Manuel Noriega 1989.
• Vuoden 1991 Persianlahden sota, 425 000 miestä vapauttamaan Irakin miehittämä Kuwait.
• 1994–1995 rauhanturvajoukkoja Somaliaan.
• Operaatio Vigilant Warrior 1994, Yhdysvaltain sotilasoperaatio Irakissa. Yhdysvallat epäili kahden Kuwaitin suuntaan liikkuvan irakilaisdivisioonan olevan hyökkäämässä Kuwaitiin.
• Haitin miehitys 1994– ja sen jälkeinen 2400 miehen rauhanturvajoukko.
• Bosnia ja Hertsegovina ja Makedonia rauhaturvajoukkoja 1995–.
• Ohjusisku Sudaniin ja Afganistaniin elokuussa 1998.[1]
• Operaatio Desert Strike 1998, Yhdysvaltain laivaston ohjusisku Irakiin.
• Jugoslavian pommitukset 1999.
• Itä-Timor pieni määrä rauhanturvajoukkoja 1999–
• 2001– Sota Afganistanissa.
• 2003– Irakin sota.

Lähde:Rauli Kemppi   16. huhtikuuta 2018 17:1335
Kotimaa / "Maahanmuuttopolitiikkaa työikäisten määrän lisäämiseksi"
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Maaliskuu 30, 2018, 01:27:29 ip »
“Maahanmuuttoa ja lapsilisiä – tässä tutkijoiden keinot vähentää väestökatoa”

“Tutkijat penäävät vapaampaa maahanmuuttopolitiikkaa työikäisten määrän lisäämiseksi. 2010-luvulla työikäisen väestön määrä on vähentynyt joka ainoa vuosi – tässä Suomi poikkeaa kilpailijamaistaan. Palkansaajien tutkimuslaitoksesta esitetään lisäksi reipasta lapsilisien korotusta.

– 2010-luvulla Suomessa työikäisen väestön määrä on vähentynyt joka ainoa vuosi ja siinä suhteessa me poikkeamme täysin meidän muista Pohjoismaista ja muista Euroopan maista. Se on yllättänyt kuinka nopeasti olemme tämän asian edessä.

Jotain on kuitenkin tehtävissä – jo käytössä olevan eläkeiän nostamisen lisäksi.”


Lähde: MTV UUTISET - MTV - torstai 29. maaliskuuta 2018

Että tällä tavalla :) . Monet vanhemmat istuu kotona työttömänä ja koululaiset / työharjoittelijat tekee halvalla työt. Mm: siivous alalla, jossa oli ennen järkijään suomalaiset työntekijät, nyttemmin vapaan “maahanmuuttopolitiikan tekijät”minimi palkalla. Ei suomesta ole työntekijät ns.finiitto, kuin alueittain korkeasti koulutetuilta aloilta. Mutta imaistyöntekijät alkaa olla loppu ja niitä hamutaan ulkomailta lisää. Hassuinta on, että edes liitoissa viitsitä tykittää otsikoihin sekoilua. Yksikään puolue tai liitto ei puhu mitä pitäisi tehdä ? Kaikki kaivaa nenää kuten aina tai kun kansanedustajien sopeuttamiseläkkeestä äänestetettiin-> niin tuli monelle "menoa". Tällaista kuraa tämä on, laillistettua kansan ryöstämistä / kusettamista, lait säädetään siten että rikkaiden tottuma tulotaso tulee säilymään ikuisesti.


Kyllä työnantajat osaa hommansa

“Nyt löytyy ihmisille töitä – Suomen suurin työttömyyskassa havaitsi muutoksen”

“Suomen suurimman työttömyyskassan työttömyysturva-asiantuntija varoittaa tekemästä vielä johtopäätöksiä aktiivimallin vaikutuksista. Petja Eklund Yleisestä työttömyyskassasta (YTK) huomauttaa, että tarkastelujakso on kaikilla työttömillä työnhakijoilla vielä kesken. Sen sijaan yleisellä tasolla hän kertoo, että YTK:ssa näkyy nyt ihmisten työllistyminen ja hakemusten vähentyminen.”


Lähde: Uusi Suomi - perjantai 30. maaliskuuta 2018

Lue myös :
http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,1297.0.html

***

“Harkimo: ”Miten kukaan kehtaa puhua demokratiasta Suomessa?””

“Kokoomuksen kansanedustaja, liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo ihmettelee suomalaisten päättäjien piirien pienuutta blogissaan Savon Sanomissa.

–Miten kukaan oikein edes kehtaa puhua demokratiasta Suomessa? Sitä olen alkanut miettiä yhä enemmän näinä vuosina, kun olen itse ollut mukana politiikassa. Olen oivaltanut, että järjestelmämme on kaukana demokratiasta – ainakin jos mittapuuna pidetään sitä kuinka suuri osuus kansalaisista on mukana päätöksenteossa. On nimittäin niin, että Suomen päätöksentekijät mahtuvat tilataksiin, hän kirjoittaa.

Harkimon mukaan Suomen poliittista järjestelmää pyörittää todellisuudessa noin prosentti ihmisistä ja 99 prosenttia istuu katsomossa. “


Lähde: Uusi Suomi - lauantai 31. maaliskuuta 2018

***
“Kokoomus haluaa uudistaa sosiaaliturvajärjestelmän - Juhana Vartiainen: ”Patistusta ja aktiivisuusvelvollisuuksia tulee olemaan”

“Tuki- ja vapaaehtoistöitä pitkäaikaistyöttömille”

“Vartiaisen mukaan kokoomuksen mallissa on myös porkkanoita. Työn tekeminen olisi työkykyiselle työttömälle "jonkin verran taloudellisesti houkuttelevampaa kuin mitä se tällä hetkellä on" ja työnteosta työttömälle jäävä tulo olisi paremmin ennustettavissa kuin nykyisin.

- Tällä hetkellä on epäselvää, mikä on taloudellinen hyöty, jos ottaa lyhytaikaisen työn vastaan. Ison-Britannian mallissa on päästy siihen, että jokainen työ, on se tunnin, kymmenen tai sadan tunnin työ, niin siitä vähintään joka kolmas punta jää itselle, kokoomuksen sosiaaliturvatyöryhmää vetävä Arto Satonen (kok) sanoi.”


http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804062200859782_pi.shtml36
Historiaa / Suomella ei ole WW II sodasta voiton päivää.
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Maaliskuu 23, 2018, 09:43:17 ap »
Suomella ei ole WW II sodasta voiton päivää.

“Voitonpäivä (engl. Victory in Europe Day, V-E-Day, ransk. Jour V, ven. День Победы, Den Pobedy) on useissa toisessa maailmansodassa liittoutuneiden puolella taistelleissa maissa juhlapäivä, jota vietetään natsi-Saksasta 8. toukokuuta 1945 saadun voiton kunniaksi. Juhlapäivää vietetään useissa Länsi-Euroopan maissa, muun muassa Norjassa ja Ranskassa, 8. toukokuuta.
Sen sijaan Neuvostoliitossa sitä juhlittiin 9. toukokuuta, kuten edelleenkin Venäjällä, Ukrainassa ja eräissä muissa entisissä neuvostotasavalloissa. Syy on se, että Saksan antautuessa vuorokausi oli Neuvostoliiton alueella ehtinyt jo vaihtua yhdeksänneksi toukokuuta (Moskovan aika on kaksi tuntia Keski-Eurooppaa edellä).
Päivä on vapaapäivä kymmenessä entisessä neuvostotasavallassa: Armeniassa, Azerbaidžanissa, Kazakstanissa, Kirgisiassa, Moldovassa, Tadžikistanissa, Ukrainassa, Uzbekistanissa, Valko-Venäjällä ja Venäjällä.”

“ voitonpäivää juhlittiin 1995 laajasti kutsumalla juhliin myös toisen maailmansodan hävinneiden valtioiden edustajia. Suomea 1995 Moskovan voitonpäivillä edusti ensimmäistä kertaa silloinen tasavallan presidentti Martti Ahtisaari. 60. voitonpäivillä Suomea edusti tasavallan presidentti Tarja Halonen. Kymmenen vuotta myöhemmin, 2015, ei enää Suomen Tasavallan presidentti, Sauli Niinistö, osallistunut voitonpäiviin Moskovassa”

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Voitonp%C3%A4iv%C3%A4

Suomihan oli Natsi-Saksan liittolainen, senpä vuoksi ei voiton päivää ole, pikemminkin häviön päivä. Suomi on myös maa jossa eduskuntatalon edessä seisoo Hitlerin liittolainen hevosen selässä ja ainoa maa jossa Hitlerin kumppania ylistetään / vaalitaan suurena sankarina.
37
Kotimaa / Vs: Perintövero pois.
« Uusin viesti kirjoittanut Vaskela Maaliskuu 18, 2018, 04:04:38 ip »
Kyllä nyt Pekkarista harmittaa. On liikaa töitä eduskunnalla, joutuvat kuuntelemaan kansaa kansalaisaloitteiden kautta. Pekkarinen onkin esittänyt kansalaisaloitteen poistoa tai ainakin rajan nostamista 100 000 - 150 000 nimeen, niin ei häiritse lomia.

Nyt lisää nimiä kansalaisaloitteisiin, kirjaudu ensin kannata sitten...ohjeet ovat siellä hanurista, niin kuin koko hallituskin.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2665
38
Kotimaa / Perintövero pois.
« Uusin viesti kirjoittanut Vaskela Maaliskuu 08, 2018, 03:32:01 ip »
Kansalaisaloite menossa läpi.

Kansalaisaloite perintö- ja lahjaveron poistosta on menossa läpi. Aloite on kerännyt jo 41 000 nimeä ja vielä on kaksi kuukautta aikaa 6.5 asti.

Leskien ja surevien lasten osa on maksaa perintövero ja jopa menettää synnyin kotinsa sen takia. Perintöveroa ei maksa rikkaat, köyhät pysyvät köyhinä ja keskiluokka kurjistuu. Leima-/varainsiirtovero 1,8-4% riittää. Pelkkä talouden kasvu PK -yritysten investointien lähtiessä liikkeelle riittää, se tuo aitoja työpaikkoja Suomeen.

60% kansanedustajista puoltaa aloitteen läpimenoa, KL gallupin mukaan. Nyt on tärkeää saada loput 50 000 nimestä ja toimittaa se vielä tämän eduskunnan käsittelyyn.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2665
39
Ammattiliitto / Kustaako työntekijöitä surutta silmään?
« Uusin viesti kirjoittanut VD.com Helmikuu 07, 2018, 12:29:49 ip »
Kustaako työntekijöitä surutta silmään?

Otetaan ensin uutinen, vaikkapa PAMin sivuilta.

“Tänään 19.12.2017 eduskunta hyväksyi lakiehdotuksen työttömyysturvan aktiivimallista, joka vaikuttaa työttömyysetuutta saavien työttömien elämään tammikuusta alkaen. Malli leikkaa työttömyysturvaa, lisää byrokratiaa eikä ole aidosti työttömiä kannustava.

– Lakiehdotuksen mukainen malli asettaa työttömät työnhakijat eriarvoiseen asemaan asuinpaikan ja ammatin mukaan. On kohtuutonta, että työttömyysturvaa leikataan, vaikka kuinka työtön pyrkisi työllistymään, sanoo PAMin sosiaalipoliittinen asiantuntija Mari Kettunen.

Eduskunta on hyväksynyt työttömyysturvan niin sanotun aktiivimallin äänin 103–90 tänään. Vuoden alusta voimaan tuleva aktiivimalli tarkoittaa käytännössä sitä, että ansiopäivärahan, peruspäivärahan tai työmarkkinatuen taso laskee ellei työtön täytä laissa säädettyjä aktiivisuusvaatimuksia. Kun päivärahaa aletaan maksamaan, työttömän aktiivisuutta tarkastellaan 65 maksupäivän jaksoissa.”


Lähde:PAM
https://www.pam.fi/uutiset/2017/12/kiistanalainen-tyottomyysturvan-aktiivimalli-tulee-voimaan-1.1.2018-alkaen.html

No niin, liitto / liitot toitottavat suureen ääneen hallituksen “huippu päätöksiä”, mutta samalla ilmoittaa omilla sivuillaan seuraavasti:

“Työvoimapoliittisia muutoksia”

“Määräaikaishaastattelut kolmen kuukauden välein

Työtön haastateltaisiin ensimmäisen kerran kahden viikon kuluessa työnhaun alkamisesta. TE-toimisto voi käyttää harkintaa, järjestetäänkö ensimmäistä haastattelua. Haastattelu on kuitenkin järjestettävä viimeistään kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen ja tämän jälkeen aina kolmen kuukauden välein.

Työn vastaanottovelvollisuuteen tiukennuksia

- Työttömällä ei ole enää kolmen kuukauden ammattitaitosuoja-ajan jälkeen pätevää syytä kieltäytyä tarjotusta kokoaikaisesta työstä, vaikka maksettava palkka jäisi pienemmäksi kuin työttömyysetuus

- Jos työtön kieltäytyy varmasta työpaikasta, hän saa 90 päivän karenssin eli korvauksettoman määräajan. Aiemmin aika on ollut 60 päivää.”


Lähde:PAM
https://www.pam.fi/wiki/tyottomyysturvalain-muutoksia-2017.html

Otetaanpa ylemmästä uutisesta sana “ansiopiäiväraha” jota liitto maksaa työttömäksi jäävälle kuin hän täyttää tietyt ehdot. https://www.pam.fi/wiki/ansiopaivaraha.html

Eli liitto syyttää hallitusta siitä >  että he itse joutuvat leikkaamaan maksamaansa ansiopäivärahaa ja liiton maksamat ansiopäivärahaleikkaukset pannaan hallituksen piikkiin.


Tuon ahmattiyhdistysliikkeen ei olisi ollut pakko noudattaa Sipilän kurista ja tienaa ohjelmaa. He olisivat aivan hyvin voineet sanoa ”menemme vahan mallin mukaan”, mutta kuten tuosta ylempää huomaa, niin ammattiyhdistysliike käyttää häikäilemättä Sipilän kuristus pakettia hyväkseen ja samalla vinkuu ettei sitä voi hyväksyä missään määrin, öööö mitä ihmettä. Jees..pakko lainata yhdestä mainoksesta hieman modaamalla ” puppugeneraattori-kampanjat menevät usein päin pläsiä”, näihän se on. Sipilän pässi ohjelmasta hyötyy työttöman kustannuksella niin TE-toimisto kuin ammattiyhdistysliikkeet ja kun ihmiset alkaa tajuta missä mennään, alkaa pieniä puheensorinoita kuulua lehmänkaupoista.

“PAMin ja työttömyyskassan kokonaisjäsenmaksu on 1,5 % veronalaisista ansioista”. Jos ajatellaan työntekijöiden palkan  keskiarvoa niin se voisi olla 2000/KK, kun summaa kerrotaan 230 000 pamin jäsenellä ja nipsastaan 1.5% niin viivan alle jää miljoonia. PAMi maksaa työttömyysetuutta noin 16 000 ihmiselle, heidän työttömyysetuus osuu todennäköisesti 50-80€ /pv, jääväpotti ja maksettavat etuisuudet ovat varmasti eri nollaluvuillakin, miljoonia jää per/KK.

Täältä löydät lisää asioita, joiden eteen liitot eivät ole tehneet yhtään mitään mutta kuin katsoneet sivusta.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1065

Jos liitot haluisivat asiat kuntoon ja lopettaisivat omien kukkaroiden täyttämisen niin asioille tulisi jotain tolkkua.
40
Kotimaa / Kanava jossa voi pokata rikollisen viranomaisen anonyyminä
« Uusin viesti kirjoittanut Ari O Savolainen Tammikuu 27, 2018, 02:03:48 ip »
adressit.com ja vireillä kansalaisaloite.fi palvelussa!

Kanava jossa voi pokata rikollisen viranomaisen anonyyminä

Web: https://www.adressit.com/allekirjoitukset/kanava_jossa_voi_pokata_rikollisen_viranomaisen_anonyymina


Sisältö

Poliisihallitus on avannut sisäisen kanavan, jolla poliisit voivat käräyttää kollegoitaan. Poliisihallitus kannustaa poliiseja käräyttämään kollegoitaan anonyymisti, kerrotaan aihetta käsittelevissä medioissa. Kavalluskanavaksi haukuttu ilmoitusjärjestelmä on avattu Helsingin poliisissa ja keskusrikospoliisissa.

Iltalehdessä kerrotaan 12.1.2018: Poliisin sisäiselle (Intranet) sivustolle avatulla kanavalla on viime joulukuun alusta voinut tehdä nimettömänä ilmoituksen, mikäli epäilee jonkun poliisihallinnon sisällä toimineen tai toimivan "epäeettisesti tai muutoin siten, että se on omiaan vaarantamaan poliisiorganisaatiota tai sen mainetta".

Iltalehdessä mainitaan myös, että ilmoituksen tekijän henkilöllisyyttä ei koskaan voida saada selville. Ilmoitukset ohjautuvat suoraan kanavan käynnistäneelle Poliisihallitukselle, joka käsittelyn jälkeen ohjaa asian kyseisen poliisilaitoksen johdon selvitettäväksi jne.

Ehdotukseni kansalaisaloitteeksi on, että Suomen valtio avaa (monikielisen) vastaavanlaisen kanavan kaikkien Suomen kansalaisten käyttöön (myös pakolaisten jne.), jossa aikuinen ihminen tai alaikäinen lapsi voi ilmiantaa anonyymisti rikokseen tai muuhun laittomuuteen syyllistyneen politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa vaikuttavan henkilön, esim. poliisin, syyttäjän, tuomarin tai sosiaaliviranomaisen jne.

Olen huomannut, että kun olen kertonut omalla nimelläni julkisesti internetissä niistä epäkohdista ja asenteellisuudesta joita olen kohdannut Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella, poliisi ja syyttäjä on kostanut epäämällä minulta mahdollisuuden saada oikeutta henkilööni kohdistuvissa rikoksissa, esim. olemalla aloittamatta esitutkintaa jättämissäni rikosilmoituksissa (yhdessäkään). Lisäksi kaksi jääviysvaadetta on jätetty käsittelemättä siten kuin laki edellyttää jne.

Eräässä tapauksessa henkilööni kohdistui vakavasti otettava ja masennusta aiheuttanut henkirikossuunnitelma, poliisi ei kuitenkaan aloittanut asiassa esitutkintaa vaikka todisteet ovat kiistattomat. Myös toinenkaan vastaavanlainen suunnitelma ei aiheuttanut poliisissa toimenpiteitä, vaikka suunnittelija kertoi ajatuksistaan "riistää henkeni" henkilökohtaisesti puhelimessa Espoolaiselle rikosylikomisariolle.

Olen varma siitä, että monilla muillakin ihmisillä on vastaavanlaisia kokemuksia kuin minulla, mutta he eivät uskalla kertoa niistä koston pelossa jne. Omat kokemukseni osoittavat todeksi sen, että poliisi ei kohtele ihmisiä yhdenvertaisesti, etenkään niitä jotka kertovat negatiivisista kokemuksistaan julkisesti. 

Suomen kansalaisten käyttöön avattava vastaavanlainen (vinkki)kanava, jossa aikuinen ihminen tai alaikäinen lapsi voisi ilmiantaa anonyymisti rikokseen tai muuhun laittomuuteen syyllistyneen politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa vaikuttavan henkilön, esim. poliisin, syyttäjän, tuomarin tai sosiaaliviranomaisen > omissa tai toisten ihmisten asioissa jne. Madaltaisi ilmoituksenteon kynnystä ja parantaisi yleisesti ihmisten turvallisuuden tunnetta, koska ilmiannon tai vinkin voisi antaa anonyyminä muille kuin paikallisviranomaisille.

Jokin aika sitten mediassa (mtv) kerrottiin tapauksesta, jossa Krp:n ylikonstaapeli luovutti salaisen osoitetiedon – seksuaalirikoksen uhrin osoite päätyi syytetylle. Oikeuden mukaan krp:n ylikonstaapeli haki tiedot entiselle (Länsi-Uudenmaan poliisi) poliisikaverilleen, joka oli antanut osoitteen eteenpäin pojalleen. Poikaa epäiltiin raiskauksesta. Tekoja oli kaksi, joista vanhemman tekoaikaan nainen oli 15-vuotias.

Edellä kerrottu tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten tärkeää olisi saada vastaavanlainen (käräytys)kanava kaikkien Suomen kansalaisten käyttöön jossa aikuinen ihminen tai alaikäinen lapsi voi ilmiantaa anonyymisti rikokseen tai muuhun laittomuuteen syyllistyneen politiikassa, elinkeinoelämässä, julkisessa virassa tai tehtävässä, tieteessä, taiteessa taikka näihin rinnastettavassa julkisessa toiminnassa vaikuttavan henkilön, esim. poliisin, syyttäjän, tuomarin tai sosiaaliviranomaisen pelkäämättä tulevansa vainotuksi.

Ari O Savolainen
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10