Kirjoittaja Aihe: Syntyykö nyt Inex Sipoon varastoon uusi trio erektus ?  (Luettu 1765 kertaa)

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3752
Syntyykö nyt Inex Sipoon varastoon uusi trio erektus ?
« : Joulukuu 23, 2019, 09:16:04 ip »
Pieni silmäys Ineksin kuralammikkoon”Inex Partnersin ja Transvalin yhteistyö turvaa työntekijöiden työpaikkoja”

25.02.2015 Uutiset

”S-ryhmän logistiikkayhtiö Inex Partners Oy ja logistiikkayhtiö Suomen Transval Group Oy ovat solmineet aiesopimuksen, jolla halutaan turvata Inexin työntekijöille työpaikkoja myös sen jälkeen, kun S-ryhmän Sipooseen valmistuva uusi päivittäistavaralogistiikkakeskus otetaan käyttöön. Pitkälle automatisoidun, uuden keskuksen työntekijämäärä tulee olemaan selvästi nykyistä pienempi.
Sopimuksen tarkoituksena on löytää yhteistyömalli, jolla Transval ottaa vastuun Inexin kumppanina Kilon logistiikkakeskuksen varastotoiminnoista. Samalla myös suuri osa Inexin Kilon logistiikkakeskuksen henkilöstöstä siirtyy Transvalille ensi syksystä alkaen.
 
– Transvalin kanssa solmimamme aiesopimuksen ja sen pohjalta neuvoteltavan liiketoimintakaupan avulla turvaamme hallitun siirtymäkauden, kun Inexin toiminnot siirtyvät Kilon logistiikkakeskuksesta Sipoon logistiikkakeskukseen vuoden 2018 loppuun mennessä, Inex Partners Oy:n toimitusjohtaja Jari Pousi kertoo.
Sipooseen rakennettava logistiikkakeskus tulee olemaan pitkälle automatisoitu ja logistiikkatyöpaikkojen määrä tulee olemaan huomattavasti nykyistä pienempi.
 
– Pyrimme edesauttamaan ratkaisulla nykyisen henkilöstön työllistymistä tilanteessa, jossa läheskään kaikille ei riitä työpaikkoja uudessa logistiikkakeskuksessa. Meiltä vähenee lähivuosina joka tapauksessa satoja työpaikkoja ja tällä ratkaisulla varmistetaan merkittävä määrä työpaikkoja logistiikka-ammattilaisillemme Transvalin nykyisissä ja tulevissa toimipisteissä myös sen jälkeen kun niitä ei Kilossa meillä enää ole, Pousi painottaa.
 
Pitkä siirtymäkausi ja logistiikka-alalle ominainen suuri henkilöstön vaihtuvuus vähentävät
henkilöstön sopeutustarvetta. ”


http://www.inex.fi/ajankohtaista/artikkeli/article/inex-partnersin-ja-transvalin-yhteistyoE-turvaa-tyoEntekijoEiden-tyoEpaikkoja/

VANTAAN SANOMAT

PUHEENAIHE
25.2.2015 15.51
SOK:n keskus Espoosta Sipooseen – kenkää saa jopa 800

”SOK:n logistiikkakeskuksessa tehdään mittava ulkoistamisliike. Tämän ulkoistamisen seurauksena vain alle puolelle riittää töitä uudella varastolla.
S-ryhmän massiivinen varastokeskittymä Espoon Kilossa muuttaa kokonaan Sipooseen. Työllisyystilanne kuitenkin heikkenee merkittävästi, sillä S-ryhmän logistiikka- ja kuljetusyritys Inex Partners voi tarjota automatisoidummassa Sipoossa työtä enää kuudellesadalle henkilölle.

Inex Partners ulkoistaa noin 1 400 varastotyöntekijää. Espoon logistiikkakeskuksen työntekijöitä siirretään logistiikkayritys Transvalin palkkalistoille mahdollisesti kuluvan vuoden loppuun mennessä.
Työntekijät ovat saaneet tiedon ulkoistamisaikeista tiistaina ja keskiviikkona.

Sipoon logistiikkakeskus avataan vaiheittain ensi vuodesta alkaen, ja Espoon vanha keskus ajetaan alas vähitellen vuoteen 2018 mennessä.”


https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/268782-sokn-keskus-espoosta-sipooseen-kenkaa-saa-jopa-800

”SOK:sta on tullut Sipoon suurin yksityinen työnantaja. Molemmat keskukset työllistävät nyt hieman alle tuhat työntekijää, seuraavan vuoden kuluessa yli tuhat ihmistä.”

PAM lehti aiheesta

Inexin Espoon Kilon logistiikkatyöt ulkoistetaan ja noin 1400 varastotyöntekijän palkanmaksaja vaihtuu.

S-ryhmän logistiikkayritys Inex Partners ja toinen logistiikkayritys Suomen Transval Group ovat keskiviikkona kertoneet aiesopimuksesta, jolla Inexin Espoon Kilon logistiikkakeskus siirtyy suurelta osin Transvalin hoitoon. Likäli liiketoimintakauppa tehdään, se merkitsee, että melkein kaikkien Inexin työntekijöiden palkanmaksaja vaihtuu Transvaliksi. Työsuhteen ehdot säilyvät entisinä.

Inexissä työskentelee noin 1400–1500 varastotyöntekijää ja Transvalissa noin 20000.


Muutoksia osattiin odottaa

Inexin henkilöstöä edustava pääluottamusmies Heikki Laakkonen sanoo, että kyse oli uutispommista, mutta ei kuitenkaan niin isosta järkytyksestä kuin voisi olettaa.

”Sulateltavaa on, mutta asia on otettu melko rauhallisesti”, hän kuvaa työntekijöiden tunnelmia.

https://www.pam.fi/uutiset/sulateltavaa-on-mutta-asia-on-otettu-melko-rauhallisesti.html

***

Inexsin uusi hulppea varasto sijaitsee öljytien varressa. Öljytie saa nimensä Kajonojan omistamasta Petrolube nimisestä jäteöljynkäsittelylaitoksesta joka sijaisi hyvin lähellä Inexsin varastoa (toisella puolella tietä noin 1km). Petrolube paloi ja suuret jäteöljylammet vajosi maaperään, kenenkään välittämättä niistä (vanhaa lastenkotia vastapäätä olevat notkot olivat jäteöljylampia)

Uutisia Ineksin työntekijöiden ”rannelle jäämisestä” on netti pullollaan, mutta miten ihmeessä ? Kuin ”Inexissä työskentelee noin 1400–1500 varastotyöntekijää ja Transvalissa noin 20000.” Eikö Transvalissa todellakaan ollut mitään muuta työtä, kuin "portaittaista irtisanomista".  Muutamat kuulemma sai jotain työtä Transvallista mutta suurin osa oli "epäsopivia",kuten transvallin hakemiin varastotyöpaikkoihin inexsin Sipoon varastoon.

HUOM ilmoitus jossa kerrottiin että:" ”SOK:sta on tullut Sipoon suurin yksityinen työnantaja. Molemmat keskukset työllistävät nyt hieman alle tuhat työntekijää, seuraavan vuoden kuluessa yli tuhat ihmistä.”
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/585612-tassa-se-nyt-on-s-ryhman-keskusvarasto-on-suomen-suurin-rakennus-monilla-loppuu

Osa siirrettiin Sipooseen "siis kenet haluttiin siirtää" ja tietysti siirretyt työntekijät transvallista takaisin inexsin kirjoille lähes heti siirron jälkeen , loput jäivät odottamaan lopputiliä. Jujutuksen alussa kerrottiin työntekijöille että: ” se merkitsee, että melkein kaikkien Inexin työntekijöiden palkanmaksaja vaihtuu Transvaliksi. Työsuhteen ehdot säilyvät entisinä.” Siis melkein kaikkien öööö… osa työsuhteista säilyi siis ennallaan, mieleen tulee helposti että ketkä jäivät. Kun uutinen palkanmaksun muutosta tuli ei mitään ulosmarsseja ollut, luottamusmies oli kuulemma sanonut apua anoville työntekijöille ”että mikään ei muutu”, eli voi hyvin uskoa, "että hyvässä hengessä oli mukana". Kun puheeksi tuli luottamusmihen rooli. mm miten Inexsin luottamus mies voi olla myös Trasvallin luottamusmies, niin yhdessä yössä hän muuttui ilman vaaleja Transvallin luottamusmieheksi ja taas Sipooseen siirryttyään takaisin Inexsin luottamusmieheksi ilman vaaleja.

Yt –neuvottelut olivat kuulemma läpihuuto farssi mm. Inexsin vakinaisten työntekijöiden siirrosta Transvallille, kuulemma mitään ”papereita ei näytetty” työntekijöille, sanottiin että on ”liikkeenluovutus”. Siis ”liikkeenluovutus”? Ineksi ei ollut tappiota tuottava yritys, kyseessä oli ainoastaan varaston siirto. Transvallille tuskin syntyi omistuspohjaa Ineksistä kuin ”liikkeenluovutus” tehtailtiin. Kahdesta eri yrityksestä tehtiin työntekijöiden lihamylly, mistä sitten fudittiin vakinaiset pihalle irtisanomisajan puitteissa, takaisinottovelvollisuudestakaan kuulemma ei liioin puhuttu.

Sipooseen etsittiin uusia varastotyöntekijöitä,”kun mikään ei muutu aikana” ja sulateltavaa on, mutta asia on otettu melko rauhallisesti” aikana,  ”, mutta työnjohtajat sanoivat Espoon kilon varastossa lopputiliä odottaville työntekijöille ”ettei Sipoossa auki olevat varastotyöpaikat koske heitä”.

Syntyykö nyt Inex Sipoon varastoon uusi trio erektus ? Sontaa sataa henkilöstön niskaan jos työnantajan intresseissä ja henkilöstöedustuksessa on saumatoton yhteistyö.
Teho "maukka / maura” eli Petteri Pelkonen (oikea nimi mauri jouni petteri pelkonen) laskeutuu ineksin ohjaimiin. Tukoa Logistics OSK.ta veivannut "maura" osaa hommansa, kuten suoritteiden alas ajon ja siirtämällä ne ylempientoimihenkilöiden boonuksiin, tuskin on epäilystäkään etteikö jotain "mukavaa" ole tiedossa Inexsiläisille.

Petteri Pelkosen meriitteihin kuuluu mm. luottamusmiesten uhkailu grapin hovissa (priiffaajan välityksellä), Kaksi päivänen priiffi jossa lihaa ei säästelty ja annettiin luottamusmiesten ymmärtää että niska katkeaa jos "ei ala loppua työntekijöille kuuluvien asioiden hoito". Mutta kuuluuhan uhkailun osaaminen jo 400 000 tonnin vuosituloihin, varsinkin kuin bonareitakin kilahti 400 000. Mitähän lie SOK maksaa "mauralle".

Director
S-ryhmä / S Group
Nov 2019 – Present2 months
Helsinki Area, Finland
Started to familiarise with S Group in order to take up a position of Deputy Managing Director of Inex Partners Oy as from 1.2.2020 and Managing Director as from 1.5.2020.

Started to familiarise with S Group in order to take up a position of Deputy Managing Director of Inex Partners Oy as from 1.2.2020 and Managing Director as from 1.5.2020.

https://fi.linkedin.com/in/petteri-pelkonen-39715442

Oksalla ylimmällä "maura"
https://www.inex.fi/yhteystiedot/organisaatio/

https://fi.linkedin.com/in/petteri-pelkonen-39715442

https://rocketreach.co/petteri-pelkonen-email_7680725


Noin ylipäätään 2020 on varastomaailmassa tarjolla pelkkää TES kikkaikua sekä työpaikkojen ulkoistamista ja kuinkas muuten kuin liitot kaivaa nenää sanomalla ”emme hyväksy”.

"Monet työntekijää koskevat ”totuudet” eivät itse asiassa pidä paikkaansa – niitä on vain toistettu niin monta kertaa, että uskomme niihin, kuten työntekijöiden historia".varastoduunarit@pp.inet.fi« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2020, 02:27:33 ip kirjoittanut VD.com »


VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3752
Arhinmäki vaatii alipalkkauksen kriminalisoimista: On puhuttu jopa kolmen euron tuntipalkoista

KANSAN UUTISET 30.6.2020 10.23

KOTIMAA

”Vaikea nähdä mitään syytä, miksi yksikään rehellinen toimija vastustaisi”.

"Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mielestä alkukesästä esiin nousseet vakavat ongelmat palkkauksessa ja työoloissa niin mansikkatiloilla kuin muuallakin osoittavat, että työehtojen puolustamiseen tarvitaan nykyistä järeämpiä keinoja."


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4281770-arhinmaki-vaatii-alipalkkauksen-kriminalisoimista-on-puhuttu-jopa-kolmen-euron-tuntipalkoista

***

Nähtäväksi jää, miten "maura" /(Petteri Pelkonen) ja "työntekijäedustajat" vääntävät SS-impperiumin varastot halpatyövoiman ikeeseen. Tuleeko se tapahtumaan TES kikkailulla PAMin hyvällä yhteistyöllä, vai siirrytäänkö ulkomailta haalittuun halpatyövoimaan, odotellaan mielenkiinnolla. "Maura" eli Ineksin toimitusjohtaja kulkee nimellä saneerausjohtaja->  ja tuskin tulee tekemään SS-impperiumissa poikkeusta, sillä onhan jostain keksittävä boonusta omiin ja kavereiden taskuihin.
https://rocketreach.co/petteri-pelkonen-email_7680725

***

”S-ryhmän edustajistoihin valittiin juuri vaaleilla väkeä. Kuntapoliitikot ja virkamiehet, joiden pitäisi tehdä yhteisen edun nimissä kaavapäätöksiä kunnissa, saavat samaan aikaan isoja palkkioita firmalta(S-ryhmä), jonka toimialalla yritykselle mieleiset yksityiskohdat kuntien kaavapäätöksissä”https://www.youtube.com/watch?v=XYIK6NdD_3Q

varastoduunarit@pp.inet.fi
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 07, 2020, 09:24:10 ap kirjoittanut VD.com »

VD.com

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 3752
”Suosittele PAMia kaverillesi - saat lahjakortin!"
« Vastaus #3 : Heinäkuu 08, 2020, 09:21:43 ap »
”Suosittele PAMia kaverillesi - saat lahjakortin!

Pidetään huolta toisistamme! Suosittele PAMia työkaverillesi tai ystävällesi: teet hänelle palveluksen, joka saattaa osoittautua kultaakin kalliimmaksi! Kun kaverisi liittyy, saat palkinnoksi S-ryhmän lahjakortin. Kaverisi taas saa esimerkiksi apua ja neuvoja työsuhteen kysymyksissä sekä työttömyysturvan. Oman selustan turvaaminen kannattaa!”

Julkaistu :  Suosittele PAMia kaverillesi, saat S-ryhmän lahjakortin
07/07/2020 - 16:13

***

Että sillä tavalla, ei voi kuin nauraa tälle ripuliliitolle jos tätä edes ripuliksi voi sanoa. S- impperiumin ei antaisi yhtään lahjakorttia PAM.ille, jos se edes leikisti ajaisi jäseniensä asioita. PAMin jäsenmaksajista suurin osa (75%) on reppufirmoissa / osa-aikaisia, määräaikaisia,töihinkutsuttavia. Ed työntekijöillä tulee olemaan mitätön eläke, jos sitä liioin on yli kansaneläkkeen suojaosuuden. PAM on täysin työnantaja ohjauksessa, täydellinen marionetti liitto. Joskun -90 luvulla PAM vielä osasi jotain, vaikka jo silloin oli nähtävillä lepsuus ja työnantamielisyys, nyttemmin kaikki on annettu mennä. PAM on aikaa sitten siirtynyt tuulivoimasijoituksiin ym kiinteistöihin ja kulissi on mitä on.

varastoduunarit@pp.inet.fi
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 09, 2020, 06:15:20 ip kirjoittanut VD.com »