Kirjoittaja Aihe: Hallitus vahvistaa: ”Irtisanomislakiin” 2 muutosta  (Luettu 3237 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3768
Hallitus vahvistaa: ”Irtisanomislakiin” 2 muutosta
« : Lokakuu 02, 2018, 10:56:44 ap »
Että sillä tavalla

"Työministeri Jari Lindström (sin) vahvisti tänään tiedotustilaisuudessa, että hallitus on tehnyt kaksi muutosta niin sanottuun irtisanomislakiin, jonka tarkoituksena on helpottaa henkilöperusteista irtisanomista pienissä yrityksissä.

Hallitus laskee kohteena olevan yritysten henkilöstörajaa 20:stä 10:een. Lisäksi henkilöperusteisesti irtisanotun työttömyysturvan karenssi lyhenee 90 päivästä 60 päivään.

Uusi Suomi ja Talouselämä kertoivat keskeiset muutokset jo eilen
." Lähde :US

Tajunta ei riitä ymmärtämään miten tuota on alettu pyörittämään pöydässä, aivan sairasta. Nykyisetkin työehtosopimukset antavat jo sellaiset työkalut työnantajalle jolla "epämiellyttävistä" päästään eroon (aivan lain mukaisesti) ja loppupeleissä maksamalla pääsee aina. Miten tämä sitten vaikuttaa työntekijään ? Se vaikuttaa todennäköisesti siten että pienet yritykset pyörittävät työntekijöitä (kaikki helposti opittavat työt) miten haluaa esim. kuin palkka on nousemassa naama ei miellytä enää, eli henkilöperusteet menee työnantajan kanssa.

Mitä liitot tekevät ? Tuskin muuta kuin pitää ½ tai päiväin lakkoja ja se on siinä, tuon edellisen jälkeen hallitus antaa Sipilää / Lindströmiä lisää. Kuin edellinen tikkari on nuoltu loppuun avataan uusi tikkari.

Suomen työväenliikkeet ovat niin munattomia rahan edessä, että myötä häpeää on tunnettava heidän puolesta. Varmasti monet Suomen AY- liikettä perustamassa olleet oksentavat arkussaan näiden nykypellejen "hand up" touhuista, eli ei pidä ihmetellä miksi hautausmaiden liepeillä haisee "spyttis".  Monet ammattiyhdistysliikkeet sijoittavat kiinteistöihin ja esim. tuulivoimaan. He tietävät että AY-liikettä ajetaan alas EU myötä, ja tulot on taattava suurimmille hännänheiluttajille, elikkä totutuista tuloista ei tingitä. On sellaisiakin liittoja joissa suurimpia jäsenmaksajia on reppufirmat kuten PAM, joka nyt on ollut täysin pelle liitto ollut iät ajat.

Ylläolevan lisäksi luottamusmiehet jotka ovat työpaikalla sopimassa paikallisia sopimuksia ilman pätevää ammattitaitoa, ja suurin osa vielä on "Lindströmmin tasoa" :) niin huh huh. Tämä Lex Lindströmmin kehitelmä alle 10 hengen yrityksiin ja 60 pv karenssia leviää nopeasti rajattomaksi, tämä oli vain stressi testi liitoille jotka ei tee mitään.


"Ministeri Lindström vastaa ay-liikkeen syytökseen": ”Tämä hallitus vie asioita eteenpäin, vaikka ei ole yksimielisyyttä”

***

"Holmströmin mielestä ay-liike pitää tarvittaessa pakottaa hyväksymään työehtojen heikennyksiä, Yle kertoo. Nobelistin mukaan esimerkiksi maahanmuuttajien työllistäminen työehtosopimusten minimipalkkatasoa alemmilla palkoilla pitäisi mahdollistaa Suomessa.

”On iso uhka hyvinvointivaltiolle, että ay-liike menee kovasti poikkiteloin ja vaatii, että kaikki saavutetut edut pidetään”, hän sanoo."

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/talousnobelisti-tyrmää-”itsekkään”-ay-liikkeen-ylellä-pakotettava-hyväksymään-työehtojen-heikennykset/ar-BBOOHAW?ocid=spartandhp


Onko tuosta Holmströmmin ajatelmasta ymmärrettävä, että maahan muuttajat painaa duunia baanisaarien palkatasolla ja asuu suomessa missä on järkyttävät hinnat.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 24, 2018, 10:49:52 ap kirjoittanut VD.com »