Kirjoittaja Aihe: Kuolleisuustutkimus tarjoaa pamilaisille synkkiä lukuja  (Luettu 2540 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
Kuolleisuustutkimus tarjoaa pamilaisille synkkiä lukuja

29.2.2012 15:40

"Uusi tutkimus kertoo ikäviä lukuja palvelualojen työntekijöiden kuolleisuudesta. Jopa yli viidenosan nuorista tarjoilijoista ei ennusteta näkevän eläkepäiviä.

Kuntoutussäätiön Palkansaaja, yrittäjä, työtön. Kuolleisuus Suomessa 2001 "07 -tutkimuksen mukaan muiden muassa siivoojina, tarjoilijoina tai kiinteistönhuoltajina työskentelevät miehet ja naiset kuolevat muita ammatteja useammin ennenaikaisesti. Tutkimus vertaili keskenään työntekijöitä, yrittäjiä ja työttömiä sukupuolittain. Palkansaajat oli lisäksi jaettu työntekijöihin ja asiantuntijoihin.

Tuloksen takaa löytyy monenlaisia korrelaatioita. Alhainen koulutus, rutiininomainen työ ja korkea työttömyysprosentti heijastuvat kuolleisuudessa. Myös sukupuoli painaa vaakakupissa: Miespuolisia työntekijöitä kuolee ennenaikaisesti huomattavasti enemmän kuin naisia.

Kuolinsyy on usein terveyteen liittyvä, kuten kasvain tai verisuonielinten sairaus, mutta esimerkiksi itsemurha on kuolinsyynä surullisen yleinen työntekijämiesten keskuudessa.

Tutkimus tarjoaa pamilaisille hätkähdyttäviä lukuja. Esimerkiksi 25-vuotiaista miestarjoilijoista vain 78 prosenttia saavuttaa 65 vuoden iän. Yli kaksi miestarjoilijaa kymmenestä kuolee ennen sitä. Tarjoilijoiden synkkää statistiikkaa selitetään muun muassa suuremmalla alkoholin käytöllä.

Turvallisimmin mielin tulevaisuuteen voivat katsoa eri alojen, kuten markkinoinnin ja mainonnan sekä julkishallinnon, erityisasiantuntijat. Heidän riskinsä menestyä ennen eläkeikää on keskimääräistä alhaisempi.

Vuosittain Suomessa kuolee noin 10 000 työvoimaan kuuluvaa ihmistä.

Tutkimuksen verkkoversio löytyy Kuntoutussäätiön kotisivuilta."Lähde:PAM
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 29, 2012, 09:13:43 ip kirjoittanut VD.com »

Tankslapper

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 71
Vs: Kuolleisuustutkimus tarjoaa pamilaisille synkkiä lukuja
« Vastaus #1 : Maaliskuu 04, 2014, 12:27:32 ip »
Tässäkin asiassa on kyse monesti elintavoista. *^^skaduuneissa on monesti henkilöitä, jotka eivät itse ota mitään vastuuta omasta terveydestään, eivätkä tee sen eteen mitään.

Koko ikänsä tupakoivista joka toinen kuolee tupakan aiheuttamiin sairauksiin, esim. sydän- ja verisuonitauteihin.
Onko alkoholikaan kovin terveellistä? Usein on niin, että alkoholin suurkulutus keskittyy matalan tulotason henkilöihin.

Kuinka moni tupakoiva, alkoholin suurkuluttaja käy lenkillä, tai syö terveellisesti? Ei monikaan.

Mutta, suomalainen tapa on aina ollut, että "vika on jossain muussa, ei koskaan itsessä, tai omassa toiminnassa". ;D