Kirjoittaja Aihe: Bilderberg-kokous ja EU:n haltuunotto - digitaaliset sisämarkkinat  (Luettu 2103 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
Bilderberg-kokous ja EU:n haltuunotto - digitaaliset sisämarkkinat


Jutta Urpilainen (valtiovarainministeri),kuva VDViimeisimpien tietojen mukaan Virginiassa USA:ssa pidettävään Bilderberg-kokoukseen osallistuvat Suomesta Jutta Urpilainen (valtiovarainministeri), Matti Apunen (Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn johtaja), Risto Siilasmaa (F-Securen perustaja, suurin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja; Nokia hallituksen puheenjohtaja) sekä Jorma Ollila (Bilderbergin johtoryhmän jäsen, Shellin hallituksen puheenjohtaja).

Toimittaja: Annu Kivinen
1.6.2012, Verkkomedia.orgBilderberg-kokous ja EU:n haltuunotto  " digitaaliset sisämarkkinat

Kuten tavallista, kokouksen agenda ei ole tiedossa. Pääministerimme Jyrki Kataisen vastaväitteistä huolimatta on varsin ilmeistä, että kokouksessa käydyt keskustelut pyritään aktiivisesti salaamaan kansalaisilta. Ei ole aivan normaalia demokratiaa, että vaaleilla valitut edustajamme neuvottelevat salaa asioistamme liike-ja pankkimaailman edustajien kanssa raportoimatta keskusteluista ja niiden tuloksista meille millään tavalla.

Bilderberg-kokouksen agendalle kuuluvat todennäköisesti Euroopan digitaalisten sisämarkkinoiden luomiseen liittyvät haasteet. EU:n digitaalistrategian komissaari Neelie Kroes on kutsuttujen listalla. Risto Siilasmaan asiantuntemuksesta tietoturvan alalla tuskin on haittaa.

Länsimaisen valtaliiton johto-organisaatio:

Pääministerimme Katainen on myös keskustellut ahkerasti Euroopan digitaalisista sisämarkkinoista Euroopan johtajien kanssa koko kevään  " huhtikuussa Katainen tapasi mm. näissä asioissa Mario Montin ja David Cameronin.

(ks. valtioneuvoston tiedotteet
 
http://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/fi.jsp?toid=2066&c=0&moid=2067&startDate=22.6.2011 )


Euroopan tulevaisuus -keskustelutilaisuudessa 26.4.2012 pitämässään puheessa  (TM)Euroopan tulevaisuus  " kasvuun digitaalisilla sisämarkkinoilla (TM) Katainen kertoo enemmän digitaalisista sisämarkkinoista:

 Talouskriisi on hallinnut vahvasti EU-agendaa viimeisten kahden vuoden ajan ¦. Kriisitietoisuus on valitettavasti vieläkin osin hukassa. Eurooppa on jäämässä jälkeen maailman nousevista talouksista. Uuden kasvun luominen edellyttää ennen kaikkea talouden rakenteiden uudistamista kaikissa jäsenmaissa. Se edellyttää kuitenkin myös EU-tason toimia, erityisesti toimivia Euroopan-laajuisia sisämarkkinoita ¦ Sisämarkkinoiden toteutumiseen tarvitaan komission vahvempaa otetta ja jäsenmaiden parempaa poliittista sitoutumista ¦

Eurooppa-neuvosto on keskittynyt tänä keväänä poikkeuksellisen vahvasti sisämarkkinoiden kehittämiseen, ja työ jatkuu kesäkuussa ¦ Suomelle digitaaliset sisämarkkinat tarjoavat selvästi enemmän kuin monelle muulle maalle Euroopassa. Suomi osaamisintensiivisenä maana kuuluu luontevasti digitaalisten sisämarkkinoiden etujoukkoon ¦ EU:iin tulee luoda toimivat digitaaliset sisämarkkinat vuoteen 2015 mennessä ¦ Nyt on aika rakentaa suomalainen malli digitaalisen sisämarkkinan pelisäännöistä. 

Ja mitä tarkoitetaan Euroopan digitaalisilla sisämarkkinoilla?

Katainen selittää asiaa:


Jyrki Katainen, kuvituskuvaa, kuva VD

 Digitaalisista sisämarkkinoista on tullut jonkinlainen iskutermi, joten on hyvä määritellä mistä puhumme. Digitaalisilla sisämarkkinoilla tarkoitetaan fyysisten tuotteiden, palvelujen ja digitaalisesti toteutettujen sisältöjen myyntiä ja välittämistä digitaalisten kanavien kautta. Meidän kuluttajien näkökulmasta kyse on vaikkapa kirjan tilaamisesta tai pelin lataamisesta verkkokaupasta.

Olennaista EU-tasolla olisi, että homman pitäisi toimia kuluttajan tai yrityksen näkökulmasta sujuvasti riippumatta siitä, tapahtuuko toiminta kotimaassa vai rajojen yli. Esimerkiksi verkkomusiikin osalta eri jäsenmaiden EU-maiden kansalaiset ovat toistaiseksi kovasti eriarvoisessa asemassa keskenään. EU-kansalaisen perusoikeuksiin tulisi kuulua myös esimerkiksi oman maansa televisiokanavien laillinen seuraaminen missä tahansa unionin jäsenmaassa. 

Selvä homma!

Kyse on siis kansalaisten arkea helpottavasta asiasta, pääsemme helpommin myymään ja ostamaan sekä näkemään ja lukemaan sisältöjä, ja kaikki tämä koko Eurooopan alueella. Ja kun systeemi on saatu Euroopan laajuiseksi, sen voi ehkä laajentaa vähitellen koko maailmaan? Vielä olisi hyvä ratkaista muutama käytännön ongelma, esimerkiksi henkilötietojen suoja, maksuliikenteen riskit ja erilaiset kuluttajansuojaan liittyvät säädökset Euroopan eri maissa. Eipä hätää, näistä varmaan pääsemme sopuun, kunhan aikamme kinaamme, vai mitä?

Mutta mitä digitaaliset sisämarkkinat toimiakseen mahdollisesti edellyttävät henkilötietojen osalta? Tässä Aaron Dykesin (infowars.com) näkemys asiasta suomennettuna:

 Samalla kun kansainvälinen ACTA-sopimus ja Yhdysvaltojen CISPA-lainsäädäntö valmistelevat internetin kuriin saattamista, teknokraatit tekevät ylitöitä pyrkiessään tunnistamaan henkilöllisyytemme ja varmistamaan, että toimintamme on tarkassa seurannassa ja siten myös kontrollissa."

Euroopan unioni on luomassa pakollista, kaikkia EU-kansalaisia koskevaa sähköistä tunnistamisjärjestelmää. Sähköinen henkilötunniste olisi käytössä kaikkialla Euroopassa. Sen avulla voitaisiin standardoida sekä verkossa että henkilökohtaisesti tapahtuvaa liiketoimintaa, koska toimijoiden henkilöllisys voitaisiin todentaa sähköistä allekirjoitusta käyttäen. Jokaisella EU-kansalaisella olisi yksi henkilöllisyyden todentava sähköinen henkilötunniste, jonka avulla pääsisi internetiin, verkossa olevaan tietoon sekä käymään kauppaa.

Neelie Kroes, joka on osallistunut useina vuosina Bilderberg-kokouksiin, on EU:n digitaalistrategiasta vastaava komissaari. Kroes on valmistelemassa lainsäädäntöä, jonka hän toivoo johtavan  (TM)yhdenmukaisten sähköisten allekirjoitusten, sähköisten henkilötunnisteiden ja sähköisten tunnistuspalveluiden käyttöönottamiseen kaikissa EU-maissa (TM).

Tällainen järjestelmä laajenisi ajan mittaan. Monet EU-maat ovat vastustaneet hallitustensa vaatimuksia henkilökortin käyttöönottamisesta vetoamalla kansalaisoikeuksiin. Vastustajien mielestä henkilöllisyyskortit muistuttavat natsien hallinnosta, jolle henkilöllisyystodistusten käyttö antoimahdollisuuden ulottaa tyranniaa kansalaisia yhä kohtaan pidemmälle ja pidemmälle ( (TM)Näyttäkää paperinne, olkaa hyvä! (TM)).

EurActiv.com (TM)in mukaan Neelie Kroes  (TM)laajentaisi ehdotettua direktiiviä siten, että siihen sisällytettäisiin myös varsinaisia tunnistuspalveluita täydentäviä palveluita, kuten esimerkiksi sähköiset leimat, päiväykset, postimerkit, jne (TM). Laajennusten toivotaan taivuttelevan enemmän EU-maita direktiivin puolelle.

Suunniteltu  (TM)isoveli valvoo (TM)-systeemi toteutettaisiin ensin Euroopassa ja sen jälkeen Pohjois-Amerikassa ja muualla maailmassa. Maailmaamme muutetaan pienin askelin ilman käteistä rahaa toimivaksi kontrolliverkostoksi, ja tämä tehdään luotettavan, turvallisen ja todennettavan kaupankäynnin nimissä. Sillä, että suunniteltu systeemi todennäköisesti suorastaan houkuttelisi identiteettivarkauksiin ja väärennöksiin, ei ole väliä sen rinnalla, että yksi EU:n tärkeimmistä tavoitteista  "  (TM)aidosti toimivien sisämarkkinoiden luominen (TM)  " toteutuisi.

Kroes on osallistunut Bilderberg-kokouksiin Euroopan komission edustajana jo vuodesta 2005. Vuonna 2011 Kroes kuitenkin osallistui kokoukseen EU:n digitaalistrategiasta vastaavana komissaarina (EU (TM)s Commissioner for Digital Agenda).

Kroesin ponnistelut Euroopan digitaalistrategian parissa tuskin jäävät huomiotta parin päivän päästä alkavassa Bilderberg-kokouksessa. Ne sopivat hyvin yhteen myös viime vuosina luotuun USA:n puolustusministeriön USCYBERCOM "hankkeeseen, jota johtaa kenraali Keith Alexander. On sattuvaa, että samainen Alexander, joka myös osallistuu Bilderberg-kokoukseen vuosittain, johtaa myös USA:n turvallisuusvirastoa (National Security Agency, NSA).

Yhdessä nämä EU:n ja USA:n hankkeet ja järjestelyt edesauttavat maailmanlaajuisen verkkosodan käymistä. Myös teknisen alan edustajat esimerkiksi Silicon Valleysta ovat kokoontuneet Bilderberg-kokousten ympärille koordinoimaan kehityshankkeitaan valmisteilla olevia säädöksiä sekä internetiä koskevia lakeja ja sopimuksia vastaaviksi sekä avustamaan salamyhkäisiä tiedustelupalveluja näiden kehitellessä tehokkaampia tietojen hankkimis- ja käsittelymenetelmiä.

Meillä Suomessahan on irtisanottu paljon alan IT-alan osaajia ¦ heille olisi nyt haastavia tehtäviä tiedossa  digitaalisten sisämarkkinoiden etujoukoissa ?


Jyrki Katainen vastaa kansalaisjournalistin kysymyksiin Bilderberg-osallistumisista:Jyrki Katainen, kuva VD, kuvituskuvaa.


Lue myös:

Euroopan komissio hinkuu 'harmonisoituja e-allekirjoituksia, e-henkilötunnuksia ja elektronisia vahvistuspalveluita (eIAS)' koko Euroopan Unionin alueelle. Vaatimusta anonyymin internetin lopettamisesta perustellaan nyt lasten turvallisuudella.

25.5.2012, Verkkomedia.org

 ¢ EU:n viranomaiset vaativat sähköisiä allekirjoituksia  " anonyymi ja vapaa nettisurffaus loppumassa

Lähteet:

 ¢ http://www.infowars.com/bilderberg-2012-the-official-list-of-participants/

 ¢ http://www.digitalmikkeli.fi/ajankohtaista?issue=20

 ¢ http://www.informationweek.com/news/government/security/232301351

 ¢ http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Cyber_Command

 ¢ http://www.euractiv.com/infosociety/brussels-wants-identities-eu-citizens-news-512833

 ¢ http://www.infowars.com/mark-of-the-beast-bilderberg-pushing-internet-id-in-europe/


KOMINFORM
http://www.kominform.eu


Lue myös:
SDP hakeutui CIA:n rahahanalle jo 1949

http://www.varastoduunarit.com/forum/index.php/topic,3427.0.html
VD

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 02, 2012, 01:26:25 ap kirjoittanut VD.com »