Kirjoittaja Aihe: BRICS-maiden yhteistyö lujittuu " Brasilian. Venäjän, Intian, Kiinan ja...."  (Luettu 2054 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
BRICS-maiden yhteistyö lujittuu


Moskova, 29.3. (Voice of Russia) -- BRICS-ryhmän jäsenmaiden johtajien tapaaminen on päättynyt New Delhissä. Brasilian. Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan tasavallan johtajat vaihtoivat kokouksessa ajatuksiaan maailman taloudellisesta tilanteesta, globaalien hallintajärjestelmien uudistamisesta sekä käsittelivät kansainvälisen vakauden ja turvallisuuden kysymyksiä.


Venäjän presidentti Dmitri Medvedev, joka puhui torstaina huippukokouksen tuloksista New Delhissä, sanoi pitävänsä ajankohtaisena tehtävänä foorumin ulkoisten yhteyksien kehitysstrategian hyväksymistä, mikä olisi omiaan vakiinnuttamaan BRICS:in asemaa ja toimintaa kansainvälisten suhteiden järjestelmässä.


Presidentti Medvedev totesi puheenvuorossaan lisäksi, että kansainvälisten reservivaluuttojen luotettavan järjestelmän  muodostamisen nimissä kokouksessa allekirjoitettiin tärkeä asiakirjapaketti.


Kokouksessa saivat vahvistuksensa sopimukset, joka koskevat  kanssakäymistä kansainvälisen valuutta- ja finanssijärjestelmän uudistamiskysymyksissä. Ongelmia on edelleenkin. Ymmärrettävästi kyseessä on ennen kaikkea Kansainvälisen valuuttarahaston uudistaminen. Jäsentelimme yksityiskohtaisesti tilannetta maailmantaloudessa ja sovimme toiminnan yhdenmukaistamisen jatkamisesta niissä asioissa, joista pääsimme yhteisymmärrykseen, kuten esimerkiksi G-20 -huippukokoukseen valmistautumisesta.


Järjestön jäsenmaiden johtajat kertoivat mahdollisuudesta perustaa uusi kehityspankki, jotta sen avulla saataisiin varoja infrastruktuuriprojektien toteuttamiseen ja vakaaseen kehitykseen BRICS-maissa. Maiden valtionvarainministerit saivat tehtäväkseen tutkia tätä asiaa.


Tapaamisessa vaihdettiin ajatuksia myös tärkeistä poliittisista ongelmista. Valtionpäämiehet sanoivat olevansa huolestuneita Syyriassa muodostuneen tilanteen takia ja kehottivat lopettamaan välittömästi väkivallan ja ihmisoikeuksien rikkomisen maassa. Intian pääministeri Manmohan Singh totesi, että Syyrian ongelmien ratkaiseminen on mahdollista keskusteluteitse. Venäjän presidentti puolestaan korosti BRICS:in eheytymisen tärkeyttä maailman poliittisella ja taloudellisella kartalla.


Keskustelujen kuluessa tuli esille Iranin ydinohjelma ja monet muut päivänpolttavat kysymykset, joista mainittakoon mm. Afganistan, Lähi-idän tilanteen selvittäminen. Tyydytyksellä todettiin, että viiden maan jokaisen huipputapaamisen aikana on ilmennyt monipuolisen kanssakäymisen eri alueiden laajentuminen. Tässä vaiheessa se kattaa talouspolitiikan koordinoimisen rinnalla myös ulkopolitiikan yhdenmukaistamisen.


Huippukokouksen osanottajille esiteltiin asiakirja BRICS-maiden taloudet: selostus Brasiliasta, Venäjältä, Intiasta, Kiinasta ja Etelä-Afrikan tasavallasta. Yhteisestä kannasta muun muassa taloudellisiin kysymyksiin BRICS-maat voivat ilmoittaa G-20-huippukokouksessa jo ensi kesäkuussa. Silloin tulee uudelleen käsittelyyn Kansainvälisen valuuttarahaston uudistaminen ja BRICS-maiden osallistumisen taso sen varojen täydentämisessä.Voice of Russia / KOMINFORMhttp://english.ruvr.ru/2012_03_29/70011519/KOMINFORM
http://www.kominform.eu

VDVD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
BRICS valmistelee kumousta kansainvälisessä finansioinnissa
« Vastaus #1 : Huhtikuu 01, 2012, 11:34:20 ap »
BRICS valmistelee kumousta kansainvälisessä finansioinnissa


Moskova, 30.3. (Voice of Russia) -- Venäjä ja maan BRICS-kumppanit  " Brasilia, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikka - haluavat muutoksia IMF:n ja Maailmanpankin pelisääntöihin sekä maailmankauppaan kokonaisuudessaan. Tämä näkemys tuodaan esille New Delhin asiakirjassa, joka hyväksyttiin BRICS-maiden huippukokouksessa Intian pääkaupungissa.


Viiden valtion johtajat eivät ole tyytyväisiä IMF:n hitaaseen uudistumiseen. He vaativat, että jo tänä vuonna BRICS-maille annetaan enemmän äänivaltaa rahastossa. Delhin asiakirjassa huomautetaan, että IMF:n luotonantokyky riippuu siitä, onko sen kaikilla jäsenillä tasavertaiset oikeudet. Asiantuntija Maksim Braterskin mukaan BRICS-maat eivät hyväksy sitä, että länsimaat eivät halua antaa enempää äänivaltaa niiden maiden hyväksi, joiden markkinat kehittyvät nopeasti. Näiden maiden osuus maailmantaloudessa kasvaa vakaasti ja nopeasti.


Kysymys ei ole tullut ajankotaiseksi tänään, vaan jo 2 - 3 vuotta sitten BRICS-maat ottivat esille G20-maiden ryhmässä kysymyksen IMF:n hallintajärjestelmästä, koska niiden talouksille annettu asema järjestössä on epäsuhteessa niiden painoarvoon. Kiintiöiden uudelleen jako sai kannatusta, alkoi tapahtua edistystä ja Kiinalle ja Intialle annettiin hieman lisää äänivaltaa. Toisaalta Venäjä ei saanut tässä "jaossa" yhtään mitään. Uudistusprosessi etenee hyvin hitaasti. On täysin oikeudenmukaista, että BRICS-maat haluavat kiintiöiden jakamista päättäväisempään tahtiin.


BRICS-maiden johtajat ovat huolestuneet myös Maailmanpankin uudistamisen hitaudesta. He ovat kehottaneet sitä uudistumaan instituutiona, joka toimii välittäjänä rikkaan pohjoisen ja köyhän etelän välillä laitokseksi, joka kannustaisi tasavertaiseen kumppanuuteen. Tämä antaisi mahdollisuuden aiempaa menestyksellisemmin ratkaista globaalin kehityksen ongelmia ja myös voittamaan vuosikymmeniä vallalla ollut käytäntö jakaa Maailmanpankin jäsenmaat avunantajiin ja avun saajiin.


Delhin huippukokous syytti vauraita maita siitä, että nimenomaan niiden harjoittama politiikka on epävakauttanut kansainvälisen talouden ja synnyttänyt globaalin finanssikriisin. BRICS-maiden johtajat huomauttivat mm., että USA:n monetaarinen politiikka antaa yksipuolista etua rikkaalle lännelle ja samalla muodostaa esteitä muun maailman kehitykselle. Tätä taustaa vasten BRICS-maat ottavat vakavan askeleen monenkeskisen valuuttajärjestelmän suuntaan. Venäjän keskuspankki ja vastaavat ryhmän muiden maiden rahalaitokset allekirjoittivat sopimuksen keskinäisestä luototuksesta kansallisilla valuutoilla. Tämä vähentää dollarin osuutta keskinäisissä laskutuksissa ja sen kurssin heilahteluihin liittyviä riskejä. Samalla se vähentää dollarin käyttöä kansainvälisillä rahamarkkinoilla.


BRICS-maiden yhteistyö antaa tältä perustalta mahdollisuuden oman kehityspankin perustamiseen. Delhin asiakirjaan on kirjattu tämä BRICS-maiden pyrkimys. Lisäksi köyhille maille avataan pääsy kehityspankkiin, mikä auttaa niitä parantamaan infrastruktuuriaan, ratkaisemaan elintarvikeongelmia ja voittamaan teknistä jälkeenjääneisyyttä.
Voice of Russia / KOMINFORM


http://english.ruvr.ru/2012_03_30/70125255/


KOMINFORM
http://www.kominform.eu
VD

« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 01, 2012, 11:36:49 ap kirjoittanut VD.com »