Kirjoittaja Aihe: BRICS-maat perustavat oman pankkinsa auttamaan kehittyviä maita  (Luettu 1647 kertaa)

VD.com

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 3696
BRICS-maat perustavat oman pankkinsa auttamaan kehittyviä maitaMoskova, 23.3. (Voice of Russia / Venäjän Ö,,äni) -- BRICS-maiden suunnitelma oman kehityspankin perustamisesta on ajankohtainen ja täysin toteutettavissa, kertoivat asiantuntijat New Delhin huippukokouksen alla. Tapaamiseen osallistuvat Brasilian, Venäjän, Intian, Kiinan ja Etelä-Afrikan johtajat.

Ensimmäisenä BRICS-maista aloitteen tällaisen pankin muodostamisesta esitti Intia BRICS-maiden finanssiministereiden tapaamisessa Meksikossa. Kumppanit antoivat tukensa ajatukselle, mutta korostivat, että asian yksityiskohtaisempaa työstämistä vielä tarvitaan. Uusi pankki on looginen ja ajankohtainen hanke, joka antaa BRICS-maille mahdollisuuden muodostaa aiempaa täsmällisempiä instituutionaalisia muotoja, sanoi Venäjän poliittisten tutkimusten laitoksen johtaja Boris Shmeljov.

Kaupallis-taloudellisen yhteistyön kasvu BRICS-maiden puitteissa kaipaa pankkitoiminnan tukea. Tässä tilanteessa keskuspankin muodostaminen on täysin oikeutettu toimenpide. Tämä helpottaa keskinäisten tavaratoimitusten laskutusta ja tekee taloudellisista yhteyksistä aiempaa tehokkaampia.

BRICS-maat ovat toteuttamassa myös toista suurprojektia. Ne aloittavat yhteisen siirtymisen maailman pörsseihin. Viime vuoden viimeisimmässä kansainvälisen pörssiliiton kokouksessa sovittiin, että tätä tarkoitusta varten viiden maan ryhmälle annetaan seitsemän pörssikauppapaikkaa. Tarkoituksena on riskien vähentäminen ja yhteisten sijoitustuotteiden muodostaminen. Tämä puolestaan lisää kyseisten maiden likviditeettiä markkinoilla ja kasvattaa sijoittajien keskinäistä ymmärrystä maailmantalouden eri alueilla. Tätä taustaa vasten yhteisen kehityspankin muodostaminen antaa uuden sysäyksen taloudelle, sanoi Univer Capital -investointiryhmän analyytikko Dmitri Aleksandrov.

Yhteisen kehityspankin muodostaminen on hyvä ajatus. Sen kautta on edullista rahoittaa, koska se vastaa itse asiassa valtiollista rakennetta. Sille investointiprojektin valitseminen ei tapahdu nopeiden voittojen saamisen pohjalta. Se voi edistää yhteistyön kehittämistä uusien tuotantoyksiköiden sekä uusien tuotteiden ja työpaikkojen luomisen kannalta.

Lisäksi BRICS-maiden huippukokouksessa New Delhissä maaliskuun 28. - 29. päivinä sen osanottajat aikovat keskustella Kiinan aloitteesta keskinäisten luottojen määrän lisäämiseksi juaneissa. Tätä varten Kiinan keskuspankki on laatinut muistion kumppaneiden allekirjoitettavaksi.

Jo aiemmin BRICS-maiden johtajat sopivat siirtymisestä keskinäisissä laskutuksissa käyttämään kansallisia valuuttoja.


Voice of Russia / Venäjän Ö,,äni / KOMINFORM

http://english.ruvr.ru/2012_03_23/69346927/

http://finnish.ruvr.ru/2012_03_23/69349899/
KOMINFORM
http://www.kominform.eu
VD